A pak se divíte, že kočka nechce to a tamto.
Tady se prostě vyskládejte do řady, mistička pro každého, jezte.
Kočkata dostávají 5x denně dohromady to, co sežrala průměrně… tak, že maso nemusím sbírat všude po zemi a vyhazovat ho zelené, to ono je zelené v létě za chvíli… a granule se kazí taky. Krmení “sežer, kolik chceš” jsem nějak nepochopila. Podle mě je blbě, už kvůli výchově. Nevážím ty porce, ale zas ocaď pocaď.
Vídeň je nejhezčí. Viděla jsem na podzim, už je to dost let, pandy… jsem nevěděla, že je to taková senzace. 🙂 Ale hlavně mi připadalo, že je tam takový klid. A ač nejsem nijak vedle z kytiček, tak ta botanická, to je něco. Ty stavby samotné, park, zvláštní místo. Je to vlastně k tomu paláci, starobylé a krásné, ono to celé stojí za návštěvu, i město vůbec, byly jsme dva dny a nestačilo. Celé se to drží takové staré, přírodní. Navíc v každé, i té nejzapadlejší, hospodě umí udělat normální kafe… a sacher… já tam nesmím, všecko bych to sežrala. 🙂Ona je to snad i nejstarší zoo na světě… nebo tak něco.. někde tam byly ty původní pavilony, teda klece, abychom viděli… Ale je to fakt dost let, jak to vypadá dnes, nevím.
Anonymní: Našim známým nedávno vlci roztrhali několik ovcí za oplocenkou.😟 Chov budou rušit, protože na vyšší plot prostě nemají.
To si musí vzít půjčku, koupit plot, pak zkusit dotaci… a je to, ne, brnkačka.
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 04.09.2023, 15:28:44
Tak já se nehádám. 🙂 Jen další věc do věci vlk a ovce, nebyla to anti/reakce na nikoho. Např. 8 lidí vodivá síť. To se snad ani nesmí kvůli průchodu divé zvěře, ne? Jsem se podívala na ty nesplněné standardy. Ty by ses v tom mohla vyznat, udělej výtah. 🙂
https://nature.cz/documents/20121/1200309/SPPK_E02-006_2023_standard_ochrana_hospodarskych_zvirat_2023.pdf/e32789e7-65ec-f18c-8cfa-ffd1f9cae4a8?t=1673942929499
Podle mě je to hodně škod, které jsou úplně zbytečné. Stát to stojí prachy, přitom by stačilo povolit pořádný plot. Už tu taky bylo, že chudáčci turisti nevidí krajinu, protože plot. Ježiši. Ale to nejsou jen chráněné oblasti, už jsem viděla aj zákaz postavit trochu vyšší přístavbu/garáž u domu, nalepenou, jen to chtěli zvednout maličko, aby to mělo pořádnou střechu, protože teklo… no, tak ne. 😀 By to hyzdilo krajinu. Jo, když dáš tuhle dvacku, támhle mega… Takhle je to prostě celé blbost, stát platí, nejlepší je, že ani neví za co, rozeznat psa od vlka, bohatej si postaví haciendu načerno, ale hloupý plot, co ani není betonové pole, hrozně vadí. Fakt bych nic takového nechtěla chovat.
https://www.navratvlku.cz/skodni-udalost-prehled-skodnich-udalosti-2023/
https://www.navratvlku.cz/file/700
To je půl roku, ten první odkaz. Ke kravám dáme rotvíky… ne… leopardy. 🙂 Broumovské skály patří do Hradeckého kraje. Vyhrává, no, mastnacekk už o tom mluví edukativně roky, teď už jen nadává, že. 😀 No hrozné to je celé. My si to taky povídáme pořád dokola, jen tak, stejně to nikoho nahoře nezajímá.
Ale ten oslík je fakt dobrý, nic o nich nevím, ale tady bydlí jeden u poníka a mini prasátek a všici jsou v pohodě, další hlídá dva koně… oni jsou ti osli asi nějaký vostrý nebo co.
Teda. No. Pastevci jsou někde z obřích prázdných oblastí Francie, tamtoho poloostrova vedle, nekonečných plání Asie… a na náměstí v Soffi taky takové obludky nenajdeme.
Lidí tu bylo před sto lety o milion méně a v roce 1880 o dva a čtvrt milionu méně. Teď tu máme teda nějakých 10,5 milionu, ti lidé musí někde bydlet, Amazon musí mít někde sklady, takže kde mají být ti vlci a ovce zároveň.
Ovce u nás byli dřív jak Kosmas a pastevci, tito, tu nebyli. Používali se ovčáci. Proč… protože pastevci nebyli potřeba. Leda čuvač, možná podhalaňský a kuvasz, tidleti medvídci, v Tatrách. 🙂 No prostě nebyli všude.
Taky plemena nejsou vytvořena dlouho, 100 150 let, ale ovce tu jedou naplno min. od 15. století.
A jeden z těch, co tu možná byli, tak se tu chová od 1991, což jsem se dočetla tady
http://www.pyrklub.cz/pyrenejsky-horsky-pes.php?jazyk=cs&stranka=php-historie
Ovce tu byly možná kvůli vlně, byli jsme kdysi textilní velmoc… a to vypásání taky není k zahození.
A teď ti vlci, kteří dřív byli odstraněni… třeba NP Šumava - 6 smeček, 5 z nich má děti, Vysočina - děti po 200 letech… aha, to je ten úsek. Teď tu není tolik místa ani na krásné pastevecké psy ani na víc vlků a ovce to bude chtít taky zredukovat, takhle to nepůjde, když mám na výběr, že je dám na beton, kde budou v bezpečí, nebo dál a tam zas tohle… A lidi, lidi by se měli uklid(n)it. Jeden jde vybít jestřáby, druhý vlky, třetí pro jistotu vše živé. A třeba kdybychom tolik nežrali a jinak nekonzumovali a nevyhazovali, nemusí tu být tolik fabrik na auta, žrádlo a sklady hrozně kvalitních a zbytečných výrobků. Např. je tu petice, co nikoho nezajímá - hnusná skládka a třídírna odpadů, všude to smrdí, v lese gumy od auta, postavili to uprostřed lesů a luk, co teď ta zvířata, boha, kde to žijem?
Tak zavolejte státní a povězte, že Vás ohrožoval a utekla jste domů… a říkejte to rychle. 🙂
Tady by aj Chocholoušek čuměl. To jako vážně? Přijde vám v pohodě vystřílet nějaký druh, protože chcete něco doma na dvorku chovat?
zavolejte městskou policii, oni si ho odchytí a se starostou vyřeší jindy
stejně musíte nález ohlásit někomu úřednímu
nebo volejte rovnou útulek
dejte to na fb
https://cs.wikipedia.org/wiki/Argument
https://cs.bab.la/slovnik/cesky-anglicky/h%C3%A1dat-se
Je rozdíl říct - myslím, že to tak jednoduché není, jak se ti zdá x lžeš, jiní mají plot a jsou v pohodě. (To druhé je dle mě argument víc, začátek hádky, to první je začátek debaty; nápad.)
Pokud je toto vlákno vyhrazeno argumentům ve smyslu - ne, ty nemáš pravdu, já mám pravdu, tak přeju leithian pěknou zábavu
a pá. 🙂
(Arg. byl to “Princezna z…” 🙂a vyvrátit jde lehce - už nežijeme ve Středověku, i když… ale je dobře, že zabíráme tolik přírody?)
Odpověď na příspěvek uživatele Leithian z 02.09.2023, 01:54:47
Netuším, proč si lidé myslí, že v diskuzi, v rozhovoru se musí uvádět argumenty. Mně to připomíná hádku a takové debaty mě nezajímají; je to hloupé, přetahovat se o nesmysly jak děti na pískovišti.
“Tak zvedni konečně zadek ovce si zabezpeč a přestaň tu fňukat jak malej harant.”
To je argument? Asi ne. Je to návrh, co by šlo dělat. Je skvělý, chválím Vás. Jenom by to chtělo asi psát jiným, protože mastnackuv chov je známý, videa jsou online, ale to přece už roky všichni víme (i Vy, proto mi přišlo, že buď přišla skleróza, nebo podobný brouk, ale nakonec to vypadá, že to prostě máte jako sport, koníček), stejně jako to, že mu ovečky nic nežere; zastává se ostatních chovatelů. Nedávno jsme oblastí projížděli a neviděla jsem žádné ovce puštěné na velké ploše, což je hodně smutný obrázek, všude hnusné ploty, které svítí pár roků starou novotou. Je to na hlavu, všichni se opevněme hradbami, pusťme pastevce na pozemky, které jdou podél turistických cest, což je tady úplně všude, tohle jsou Krkonoše a Jizerky, tady nejsme na Náplavce.
Napište ten argument všem těm, co jim vlci napadli koně, telata, ten Váš perfektní argument sdělte chovatelům, kteří žijí v chráněných krajinných oblastech a na pořádné ploty nedostali povolení. Ne, ovce stěhovat na kraj Prahy nebudou, ony jsou důležité v horách a podhůří.
Chcete argument… no, já to fakt nemám ráda, pro mě je diskuze to, že něco někdo nadhodí a další to rozvíjí, nebo třeba nesouhlasí, ale že je to přetahovaná, o tom mi nikdo neřekl, to já nehraju.
Princezna z Diamantových skal.
Kdo rozmlátí tento argument, dostane ode mě granulku.
Michal ale tenkrát kupoval suroviny bez chemie , asi, jinak to nemá smysl, a míchal je třeba každé ráno a slépky vyjedly, co se jim líbilo. Koupená směs samozřejmě toto řeší, taky to pohodlí, ale u domácí stravy vidím, co jim dávám. S mlýnkem nápad dobrý, ale myslím, že z toho lezou provázky, ne pelety, to by se muselo krájet, a to se mi už nechce. Michal by si takto vyrobil směs na měsíc, ani by možná nepotřebovala konzervaci, nacpala bych tam nějaký lecitin, céčko, šípky, něco tak. Dnes prostě končím u toho mixéru - posbírám zbytky zeleniny, ovoce, přihodím maso, sušené/čerstvé zelené cokoli, mixy mixy, do kyblíku + zrní a je to… je to mokré, drží pohromadě.
Slepice nemám jako fabriku na vejce, tak mi to je fuk, ty 3 5 minut na přípravu. Sedí na zahradním stolku a koukají, co dělám. By si to taky mohly jít uvařit samy, že jo.
Sojové mají 3x víc tuku a 4x (třeba i 35 40 %) víc proteinu.
Brala bych to jako zdroj bílkovin a tuku, ale záleží, kolik se toho sype.
To teď říkám, že, chytrá, po tom, co jsem jim sypala samé takové dobroty… a vajíčko chudák tenká skořápka. Je to zajímavé, slépka takové malé obyčejné zvířátko, ale taková věda ji nakrmit; reaguje na krmivo hned.
leithian, co z toho, co z takového příspěvku? mastnacek nemá problém s mrchožrouty, ale u vás se, jak to tak vypadá při pátečním večeru, mozkožrout zabydlel, že.
To nic. 🙂
Tadyty tři kočkata, těm nikdo neřek, že se mají naštvat, když jim dávám jídlo. Jsou furt nenažraná. Co se v mládí… Jo, pes, to je jiná… otevři hubu… ne… není ani naštvaná, ani se nebojí, neškrábe, nevrčí, prostě jen kouká a vší silou tiskne zuby k sobě, to neotevřete. Takže máme vážný rozhovor o tom, jak to s ní jde z kopce… a na konci řeknu - tak si tady zůstaň, ty nevychovaná holko, já jedu na výlet. Jak řeknu “výlet”, otevře hubu, aby řekla - taky jedu! - a já se jí směju, jak zapomněla, že je tvrdohlavý pes s nesmírnou sebeúctou, takže začne skákat a cvakat, mě chce kousnout, ale to už tu tabletu zežrala.
Papouchové tam nějací jsou taky… Praha je vošklivá, přeplácaná, pardon. 🙂 Ve Dvoře jsou ty pavilony papouší a rybí a krokodýlí tak moc moderní, až mě to vůbec neba, všude beton, fuj… v Liberci je to pořád malý park, snad to tak nechaj, nemám pocit, že bych tam zvěř votravovala.
Pejskové, no, když oni tam dělali zle.
Do Dvora mohli (teď nevím), ale zážitek pro mě 0. Davy lidí, taky tam není stín skoro nikde, na safari samozřejmě psi nesmí, ani kdyby byli v našem autí. No a to si tak koukám na lvy a hlídačka mává, že máme jet pryč… Končím s pomlouváním zoo, kterou totálně zkazili, jdu sbírat slepice, kropenka Smetana je na silnici, ona chodí na lov, minule byla u Coopu.
Takže Liberec asi teda berete jako nějaký méněcenný zookoutek, jo? 😀
Krátká procházka, málo lidí (zima a mimo školní výlety), na vše dost času... na konci oběd, takový odpočinek, tak to má být. Proplétat se sto kilometrů mezi kopami lidí jako v Praze, to se mi vůbec nelíbí, Dvůr… ehm… bývala to nejlepší zoo, když vynechám Vídeň, ale teď mají pět zvířat, masajské krávy někam zmizely, to jsem zaspala, kde jsou… a všude filmaře a restaurace, navíc sto kilometrů, než najdu nějaké zvíře. Vlastně tam ta zvířata, všech pět, docela lituji. Lvi na safari jsou z toho na nervy, chtělo by to ještě tak 50 km dlouhý pozemek… je tam paní v otlučeném autě, aby je korigovala, má tohle cenu? Jo, být blízko zebry, že se jí mohu dotknout, to je zážitek. Ale u mě asi převážila lítost. S věkem?
Na Sv. Kopečku jsem byla tak před 20 lety, líbilo. Mně se asi líbí zoo postaru.
Můžete poslat odkaz na přesné složení, po čem teď hubne?
To je asi to samé - místo justify dát left a je to.