Aktuálně: 3 731 inzerátů210 847 diskuzních příspěvků18 259 uživatelů

Příspěvky uživatele

megi-the-pes

megi-the-pes
megi-the-pes 16.08.2023, 09:02:06 xxx.xxx.61.107

Dá. Musíte dát pravou myšou “kopírovat obrázek”.

A pak sem jen ctrl + v, nebo pravou myšou “vložit” - normálně jsem to sem klikla do pole na text, nahrálo se to samo.

Takto jste dala asi, assil, “kopírovat adresu obrázku”.

megi-the-pes
megi-the-pes 16.08.2023, 08:55:33 xxx.xxx.61.107

Však. Ale s tím dobytkem atd. je problém třeba v těch Státech, my jsme ještě docela “normální”. Není potřeba vybíjet krávy, slepice ani vegany.
Nějaká rovnováha je potřeba.

megi-the-pes
megi-the-pes 15.08.2023, 19:58:06 xxx.xxx.61.107

Tss. Přemýšlím. Teda já už nemám nad čím. To chce asi hlásat ráno v rádiu, nebo nevim. Ono to vše souvisí, jak říká bodlinka, hraju si na děsně “chráním zvířátka”, ale moje triko a postroj pro psa sem jelo z Tramtárie.
Co to tak sleduji chvíli, stačilo by nežrat tolik a neplýtvat a jinak si můžeme jíst, co chceme. 
My jsme se náhodou během pár let v tomto všem posunuli docela dost, ale když se podíváte na několik tisíc nehlášených farem na ne jednom kontinentu, asi budete koukat a už ani nemluvit. 
Koně bych teda nesnědla, to mám blok. Psa, kočku, morče, potkana taky ne, to jsou mí kamarádi. Prase málo. Je mi jich líto. Jsou na tom nejhůř.
Ale jsem chtěla říct, že to, co kupujeme pro zvířata, jsou povětšinou přebytky a zbytky z jídla pro lidi. Produkuje se předpoklad spotřeby. A my jsme ji rozjeli hodně.

megi-the-pes
megi-the-pes 15.08.2023, 14:16:47 xxx.xxx.61.107

Že prý když budeme všici vegetariáni/vegani, tak budeme muset kácet víc než teď (to ještě jde?), abychom vypěstovali dost jídla. A tím zas zabijeme jiné druhy, hodně druhů, celou planetu… 

megi-the-pes
megi-the-pes 15.08.2023, 13:59:47 xxx.xxx.61.107
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 15.08.2023, 13:53:03

Ano. Přesně to mě napadlo jako první. Ale navíc - v těch rodech a životnosti (asi že brzy umře) se rozlišuje. Stejně jako u jakéhokoli jiného př. jména.

Ohledně jeví jevý, to je jednoduché - myslím na další slovo a to, že tam musím dát ypsilon.
Nebo se jevý hrad, že. 🙂 Důležité je odůvodnit si to. 🙂

megi-the-pes
megi-the-pes 15.08.2023, 13:25:04 xxx.xxx.61.107

Myslím, že to není o rodu. Ne jen o tom. Jednotné, množné, berani jsou též jateční. Však když řeknu berani jatečný, tak to je jak “dobrej” místo “dobrý”. Mladí, staří, jateční… živí kluci. 
Nějak jako že proces/věc bych to rozlišila, ale tam v těch tabulkách to mají taky tak.

Chovná/chovatelská. 🙂

megi-the-pes
megi-the-pes 15.08.2023, 11:48:49 xxx.xxx.61.107

Koupila jsem napáječku - takový válec s miskou… k ničemu… muselo by to pro naše být tak stolitrové. 😀 Mají kyblík, pak různě po zahradě společné se psem a ptáčky a kočkami misky, dobrá je kameninová dvojitá, co měla dřív morčata, je to asi pro králíky…
No a krmítka atd. zavěsíte.
Dělá se to takto (ale ne tak prasácky, ale stačí prostě kyblík, kanystr, něco, drát, miska pod kytky nebo tak)

princip

různé 

megi-the-pes
megi-the-pes 15.08.2023, 11:34:47 xxx.xxx.61.107

Jsem to tam dopsala…
Máme nezateplený a jen slámu a slepice topí jak sviňa. Žádné svícení. Není třeba. Jsou to svobodní tvorové, nepotřebuji, aby jely jak ve fabrice. Vstávají a chodí spát, kdy chcou. Mají péřové peřiny. Přece. 🙂 Když bylo minus 15, tak se venku necouraly, jen nakouknout 5 minut a zas domů, ale jinak normálně tlapkají ve sněhu. 

megi-the-pes
megi-the-pes 15.08.2023, 11:21:03 xxx.xxx.61.107

V zimě se dává klíčené vše, protože to je pak úplně jiná potravina. Prostě máte víc proteinu (víc užitečných, co slépky zrovna potřebují) a méně toho ostatního. Což je výhodné, když k tomu potřebujete jen pšenici např. a vodu. 
Stíhat budete v pohodě - z kyblíku naberete půlitrem a nasypete do výběhu + kyblík vody. Konec práce.
Neumrznou jim hlavy, nebojte. 😀 Musíte odhadnout, co sní. Nebo vodu a jídlo dávat v kůlně. Vodu venku musíte taky řešit. Ale až budete mít hejno tak měsíc, už budete jak robot. Klid. 😀

megi-the-pes
megi-the-pes 15.08.2023, 09:03:59 xxx.xxx.61.107

Někdo musí ušít bavlněné body. Pro psy už je. Bavlna je pružná a saje. Možná velikost německé dogy? 😀

megi-the-pes
megi-the-pes 14.08.2023, 21:24:04 xxx.xxx.61.107
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 14.08.2023, 19:08:50

Klepnu paličkou a hodím do mixéru. Ale je to troška, jinak to jí pes a kočky. Však říkám, že ten mixér brzy chcípne, ohlodají se plastová kolečka. A jo, slépky mají kosti a maso rády. Ale u nás to maj furt, už jsou rozmazlené, je jim fuk, co nesu. 🙂

megi-the-pes
megi-the-pes 14.08.2023, 21:20:50 xxx.xxx.61.107

Myslím, že výrobce také nezná přesné hodnoty těch surovin, proto je v zákonech a vyhláškách daná tolerance, odchylka sem tam. Ale u drůbeže nevím, to musím dozkoumat.
Mít hodně různých přísad doma, to je jasné proti, to ano.

megi-the-pes
megi-the-pes 14.08.2023, 17:46:31 xxx.xxx.61.107
Bodlinka:

záruku nemáte žádnou, můžete akorát hlasovat peněženkou

s výrobci krmiv je to věčný boj i ve velkochovu. reklamace každou chvíli ale samozřejmě rozbory na jejímž podkladě to reklamujete vám nezaplatí.

takže ano, máte vlastně pravdu ve všech bodech.

To je super. A to tam teda k nim kontrola nezavítá? Nebo se ohlásí předem?

megi-the-pes
megi-the-pes 14.08.2023, 17:45:06 xxx.xxx.61.107

Výrobce kontrolují. Jak moc, jak často, nevím. Přehánět to asi nebudou.
https://eagri.cz/public/web/ukzuz/portal/krmiva/kontrola-krmiv/

Ale když budu vyrábět krmivo, které rychle plesniví nebo mi po něm 50 slepic zhyne, přestane nést atp., tak dlouho vyrábět nebudu; to ode mne nikdo nebude kupovat.
A špatné suroviny se poznají i přes konzervanty, antioxidanty… některé plísně jsou nerozbitné, to vím od granulí u psů, které jsou extrudované. Což dost hrůza. Ale vlastně stačí kontaminace jakékoli části provozu.

Prodejce také kontrolují, ale to už je na obch. inspekci a do zavřených pytlů není vidět. Špatné skladování a potkany teda odmění, to ano.

Ale to vše se může stát i doma. Já nevím, jestli ta pšenice, co tu mám, je stále dobrá. Výrobci krmiv mají povinnost vzorky tak nějak průběžně testovat v labce.

megi-the-pes
megi-the-pes 14.08.2023, 14:08:43 xxx.xxx.61.107

Do kouta… 😀

Právě se u nás stane, že vejce jsou týden v keři… ony mají svobodu…ale slépky tu furt se mnou mluví, tak bych věděla, že jedna někde to… proto jsem donesla kohuta, z kouta, že jim poví, aby už nechodily daleko, aby je někdo nezavřel někam… jako minule.