Irma19: Proč z pytlíku, píšu o lopatce…
Pravda, máme záchod hned za dveřmi ze zahrady, takže po domě smradlavé poklady nenosím 😁.
Ale z hlediska ekologie je toto nejlepší řešení. Do komunálního odpadu 💩💩 prostě nepatří…
A kam se vyváží ty koše, co jsou venku a kam házíme sáčky s bobky?
Snad do spalovny. Beztak bioplynka. Můžou bejt rádi, že máme tolik psů. 😀Biodegrabilní… kukuřicové? sáčky a je to.
kometo, Vy ale nepapáte ze země, nejíte exkrementy zvířat, myši z louky, nepijete z kaluže
megy žere myši, ale asi ty nenakažené
ale takové věci stejně asi uvidíte víc u toulavých, co loví a sežerou kde co
domácí zvěř a syrové maso? to mě vůbec nezajímá
Tuším, že to byla urážka. 😂
A víte co, ne že by mě to zajímalo, ale když už jsem sem vlezla… Že je někdo sjetej, hm, to jsou tam nahoře všichni… ale na té foto to asi někdo držel a nabízel, co, to je distribuce… to nikomu neva… kdyby nebyla, tak se tam jen ostatní prošli okolo, což na těch místech není problém, to je shnilé tam celé, a paní brnová s tím nemá nic společného. Pokud má, tak chci vidět tu osobu, co dostane natvrdo za distribuci.
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 21.08.2023, 10:55:18
Která střední třída? 🙂
Nechty jsou slovensky a my jsme skoro… no, ve skutečnosti už jim nerozumíme, ale tak… zkusila jsem, no.
Zrzavci, ukládám. 😂
Možná si nepletl slova, ale ví, že po sedni přijde lehni. To totiž lidé dělají. Kočka není blbá. Prostě to udělá rovnou. Místo abyste byla ráda… 😀
Ale o to nejde, jestli jméno/rolnička/špek, zachycení/navádění/xy. Ukazuje různé možnosti, ale hlavně lidu říká, že kočku lze vychovat a vycvičit, že s kočkami jde normálně fungovat.
Každé zvíře, i člověka lze učit takto, jen si vyberete vhodný způsob (rozložení cviku, odměnu, zachycení, nebo tamto, toto,…) pro tu povahu.
Tři koťata, co mě okupují, lze odměnit čímkoli, pokud se bavíme o jídle. Jsou nenažraná. Kocour (pracovní jméno Puma, hovado roste kilo/den a je do žluta) - tam stačí ukázat jídlo a rukou, on se tam posune. Kočka (chudák má klučičí jméno Hačikó, neb za mnou neustále leze a nemohu už psát, tak pomalu končím, protože mi leží na rukách, a to furt a furt a nepřestane, i když říkám, aby přestala) je jiná, na tu musím mluvit a nepřetržitě hrnout jídlo. A odmlouvá. Chcete někdo kočku? A divoký pruhatý tmavý kocourek, toho si chci nechat, nemá jméno ještě, tak ten… nic… jsem ráda, že ke mně vůbec přijde, ale vypadá to, že se naučil dotknout ruky - dostane papání. To bude zvíře, které se nebude muset vychovávat vůbec, vše ví. Cvičit bude na myšlenku. Tedy cvičím jen to, co potřebujeme.
Za hovězí, pokud je kvalita ok, je cena ok, jasně. Ale co to ostatní? Pro ostatní musím jinam. 🙂 Tak to už radši koupím vše naráz a nemusím řešit, jaký balík z mrazáku beru, pro nás, pro kočky, pro slepice, pro psa. Dyť aj tu rýži, těstoviny, vločky,… kupuji za polovinu, než má vetx. By se ty barfshopy měly probrat.
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 20.08.2023, 18:24:47
A co kupujete tady? Glub. je větší městečko, dvě beruny, lidl, intermaché, tam všude je maso, blíž Branice, díra s berunou a dinem. Ale zelené dršťky tam teda nemaj, no, na kosti je lepší krám s pultem. Zato rýži a těstoviny za směšné ceny, esi někdo vaří přílohy.
Koukněte na lupu v https://www.facebook.com/groups/156589446018968 “čerstvé maso” a seřadit od nejnovějších. Už je zase levnější palivo, když si počtete ve skupině, abyste věděla, kam kdy ne/chodit, letáky… tamtu stranu neznám.
Kuřecí stehna 20 korun. Ryb si tam koupím, kolik chci, to tady ani v rybárně ani v supermarketu si dovolit nelze, já žeru pstruhy a lososy pořád a pečené to chce aj Megybůček, bůček, ze kterého by byla slanina jak sviňa, krásný nízký pruhovaný jsem ještě nikdy neviděla nad 12,99 (zlaťák je teď něco pod 5,50…ale dlouho byl 5… a výš nepůjde, ale já na to kašlu, prostě si vše násobím šesti), kuře 10,99 a to “selské bio nebo co to je” 15,99, ale vždy, když tam musím (jednou za měsíc, dva), tak je za cenu toho obyčejného.
Maso je červené, kuřata s velkými řízky a ne tlustými stehny, nic na pánvi neprská…
Jako… kdybych věděla dřív, že vyráběj takové dobré jídlo (no sem ho fakt nevozí)… a ještě tam utratím ani ne polovinu. Ale! Lezu jen do malinkých obchodů nebo do lidla. V lidlu to jídlo znám. Nájezdy na berunu nehraju. Taky je rozdíl město od města… v Jelení hoře v OC v lidlu hrůza, ale v malém městečku super. A kdo se tam chystá, 100% apku do lidla, jsou tam kupony, co stojí za to… jako olej zdarma, důležité věci 1+1 a tak, za určitou útratu procentní sleva z dalšího nákupu. Hodně lidí tomu furt nevěří, tak letáček… od středy plec… a ten carský sýr, to dobrota. 🙂 https://www.lidl.pl/l/pl/gazetki/oferta-wazna-od-21-08-do-27-08-gazetka-pon-kw34/view/flyer/page/1
Kdyby mi tady ti, co se chlubí českým chovem a bla bla, neprodávali i pro lidi hnusné maso, co je druhý den na vyhození, tak mě tohle nenapadne. My prostě nemáme zdroj. Malé podniky zavírají, nebo dávají na pult to, co koupili jako já tam… tak… je mi líto.
Tu zkoušeli papírové sáčky a lopatky. Bylo to na h…
https://www.facebook.com/GaDongTaoPrague
https://www.facebook.com/groups/680476802370859/
V inzerci najdete, Slováci teď prodávají.
Podle mě ty nohy budou problém. Než si zvyknou na zimu, ale prý jen ten první rok, ale hlavně to jsou záhyby, bude se to muset umývat. A taky že na videích to je, myjí jim nohy, myslím, že to není jen kvůli výstavě, prodeji.
Ten S. Roszkowski je všude, kde je něco odborného o drůbeži, nevím, jestli česky.
Kdyby mě napadla taková hloupost, že si pořídím něco se záměrnou gen. vadou, tak jedině tehdy, kdy nebudu mít nic jiného na práci… takže nikdy.
https://www.idnes.cz/hradec-kralove/zpravy/kouhout-kure-vietnam-ga-dong-tao-policie-zlodej-kradez-chovatel-ceska-skalice-kralovehradecky.A190709_111126_hradec-prilohy_tuu
No na kompost to asi dobrý není. 🙂Nebýt líná, hodím sousedům, za ten křoviňák u večeře.
Kam jinam by se to mělo házet než do své popelnice?
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 19.08.2023, 10:35:25
Mám takto přežraná všecka zvířata, takže je fuk, co nesu. Ale jsou nadšená. Např. pes, když dostal poprvé divočáka, kachnu a rybu, veliká legrace, útočil na misku, pak rybu vytáhl na výlet, vláčel ji po celém obýváku s kuchyní. Kuře u psa toto privilegium nemá.
A taky je bezva pozorovat slépky, když jim dám mleté maso s něčím, jo, první vyzobou maso… ale když donesu veliký kus masa vcelku, by se přerazily. A ta očička rozzářená. 😀
Bílkoviny těmto asi chybět nebudou, ale když se krmí blbou nudnou granulí, tak pak jdou do záchvatu, když vidí maso. 🙂 Prostor, no, záleží, co tam mají, to je jasné.
A to jsem jediná, komu vadí, že by zvíře krmil jeho příbuzným? Jak granule z kočiček dávat kočkům. Vím, že se sežerou, ale…
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 18.08.2023, 20:24:21
Že jo? Děs. Někdo, kdo má hodně psů, má třeba obří mrazák a velkoobchodní ceník. Ale tohle…
Kdyby to někoho zajímalo, ale nezajímá… tak jsem musela opustit i regionální to, obchod, kvalitní maso to bylo, vejce, máslo. Pro lidi. Protože to začalo být dost hnusné, ne čerstvé, ne dost chlazené. Přesně, když zdražili elektřinu a naftu. Ony i dva stupně C jsou hodně peněz.
Takže už tady mám jen jednoho řezníka.
Anonymní: Jenže když to dám do náhledu, tak už to nefunguje :/
To chápu, ale musím přiznat, že mě to neskonale točí tohleto. Strkat obří náhledy videa z odkazu, na který si může každý kliknout, do diskuze. Obrázek přes půl monitoru.
A teď Vás cituji a video je tam v náhledu. No tak to je pecka. 😀 Fuj. Proto pokud nemusím, nelezu na fb a podobné.
Pardon. Mně písmenkový klikací odkaz stačí.