Aktuálně: 3 733 inzerátů210 889 diskuzních příspěvků18 259 uživatelů

Příspěvky uživatele

megi-the-pes

megi-the-pes
megi-the-pes 25.08.2023, 12:38:59 xxx.xxx.61.16

Jo, tak už je to tady, už brečí.

Smlouvu jsme spolu uzavřeli mou registrací na iF. Nebo to už neplatí? Takže mi zaplatí za všechno, čeho využívali, aby dosáhli zisku. Ok. To bude drahý.

Důvod zamítnutí:Prosíme o doložení spolupráce s firmou iFAUNA, IČ: 25599666, Římská 103/12, Praha. Zašlete nám např. fakturu, smlouvu, protokol či jiný doklad vystavený na vaše jméno, který dokládá spolupráci s výše uvedenou firmou.
Obrázek
megi-the-pes
megi-the-pes 25.08.2023, 12:31:20 xxx.xxx.61.16

Ano, byl to sport, v jámě… pit… kohouti, krysy, psi. Rekord držel nějaký bullterier anglický, asi 500 kousků sundal. Za hodinu. Nebo tak nějak. A 25 kusů za minutu. 😀

Když přijde někdo s yorkem, bavíme se, že co to mám za psa, že to je nějaký nebezpečný, tak říkám, že jejich a můj jsou příbuzní a oba vraždili krysy, že jsou to oba psi a oba umí hustý věci, to sou vždy voči vyvalený. 🙂

megi-the-pes
megi-the-pes 25.08.2023, 12:22:10 xxx.xxx.61.16
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 25.08.2023, 11:39:58

Ty výstavy ale právě byly chyba. 😀 tedy ty pro snoby. Ona fakt funkční zvířata neoplývají krásou, vypadají některá jak jiné plemeno. 🙂

megi-the-pes
megi-the-pes 25.08.2023, 12:05:16 xxx.xxx.61.16

Prostě se z Míst a Firem Google nechali smazat. 🙂 Já tam taky nejsem, eště by mi tam někdo psal blbosti. 🙂Na FB ten oddíl taky odstranili, hned v květnu po mé recenzi. 😀 A na seznamáckých Firmách mi neustále zamítají hodnocení, dnes nově proto, že prý obsahuje konkurenční firmu. No furt něco.

megi-the-pes
megi-the-pes 25.08.2023, 11:44:37 xxx.xxx.61.16

Husa nekřičí, jo? 😀 Betadine taky pálí, ale co nemá jód, už nevím, jak se jmenovalo, tak ředím betadine. Dobré s tou solí, to by pak mohli trapičům ve vězení sypat taky, do vočí třeba.

megi-the-pes
megi-the-pes 25.08.2023, 10:34:29 xxx.xxx.61.16

Myslím, že už to narazilo. Asi už je to déle, těch přikříženců je dost, nejen v málopočetných. A teď by to chtělo hodně, u těch zmrzačených. A stalo se proto, že se hrozně moc hraje na vzhled, vzhled - tomu říkáte ten fenotyp, jo? 

megi-the-pes
megi-the-pes 25.08.2023, 08:27:21 xxx.xxx.61.16

To, co popisuje Petr Škaredý, to neřeším, on vůbec netuší, co to zodpovědný chov je. 
Jak psala Doron o pastevcích, to je takové hezké, kdyby tam v horách lidé nedělali tu práci takto dobře, tak tady žádného pastevce nemáte; FCI by neměla co zapisovat, ale zkrátka je to pěkný obrázek, tam v těch oblastech, že to jde i bez papíru.
Že se tady množí ve velkém vše se vším bez odpovědnosti za to, co vyprodukuji, to tak je a je to na pytel. Ale asi to nevyřešíme tím, že řekneme - musíš mít papír xy, jinak nemáš pudla, ale vlčáka.

megi-the-pes
megi-the-pes 25.08.2023, 08:20:26 xxx.xxx.61.16
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 25.08.2023, 08:07:49

To já ale vůbec nestavím nikam, toho Ivana Olbrachta, to voni tady s Antíkem maj společnou sochu v našem hlavním městě už postavenou. 🙂
Já říkám, že nemůžete určit ten pravý papír.
Když to hmn tak pěkně modifikovala na “v hlavě je taky papír”. 🙂

megi-the-pes
megi-the-pes 25.08.2023, 08:18:42 xxx.xxx.61.16

Pak byste mohla vědět, že právě i v rámci FCI jsou rozdíly. V některých zemích je chov volný, tzn. psi jsou automaticky chovní a nejmenují se čeští podvraťáci.
Plemeno to bude, protože FCI nemá žádné ochranné známky plemen. Jsou tady starší spolky, bez kterých by FCI ani neexistovala, které také mají toho nofundláka např., mají jiné podmínky, jiné standardy, pro ně je zas FCI nofundlák bezpapírák, nikoli plemeno.

Ale i mezi různými státy, spolky, jsou rozdíly, i když se motáme jen v FCI. 

Kdo je ten hlavní spolek? Pro mě UKC, AKC a BC. A říct chovatelům tam, slavní jsou dost, že mají bezpapíráky, no… 🙂

Až se to hrozně moc sjednotí a někdo určí, že pudl existuje jen pod FCI, tak pak jo. Nyní ne. 🙂

megi-the-pes
megi-the-pes 25.08.2023, 07:41:59 xxx.xxx.61.16

Tss. 😀 Klub, nikdy, nikdy! Však jo, tam prostě nezáleží na značce tiskových barev a gramáži papíru toho pp.

Poslední debatu o pp si pamatuji, probíhala zcela stejně, nakonec jsme ty rodokmeny, kde jsou vložena jiná plemena do jiného, vyhrabali. Dělo se to docela nedávno a je mi to úplně jedno. Pro mě je důležité, jaký to má účel. 
A velmi rychle by se to mělo udělat u několika plemen znovu, např. ti kavalíři, buldočci a tak.
Čím víc, déle budeme množit jen malé množství psů, co naprosto vyhovují “pouze tři milimetry bílé na levém uchu”, tím dřív se to plemeno rozbije a bude potřeba začít znovu; chci říct, že křížení se nevyhneme a není to nic špatného. Jinak přijde plemen zánik. 

megi-the-pes
megi-the-pes 25.08.2023, 07:31:44 xxx.xxx.61.16

Milá Buggyro, toto přece mohu testovat i u psa, který nemá pp. 
Tu je totiž taková věc - co je to ten pp a kdo ho musí vytisknout, aby to teda bylo to opravdové plemeno. Nemůžeme přece říct, že hnědý nofundlák je nofundlák, protože jsme mu vytiskli papír,  když autor plemene říká, že jakékoli jiné zbarvení než černá a bíločerná je diskvalifikující vada. (A teď jsem to zapomněla, ale najdete na ckc.ca nebo tak nějak.) A tyto věci - rozdíly ve vzhledu, a hlavně podmínky do chovu - se spolek od spolku liší!
A to jsem všecko napsala, protože někdo si vážně myslí, že plemeno je to jen s papírem.
Si představte, že psy potetujeme (a to by bylo s mým bratrem zajímavé, pravděpodobně by měl jeden pes nápis Cypress Hill, další Dr. Dre, Public enemy, 2Pac… bych mu namlátila, napiš tam Nightwish, napiš tam Nightwish!),  ještě jim i DNA můžeme uchovat v bance,
a to teda bude hodně práce, roky, mraky a vy mi povíte, že vůbec nemáme to plemeno. 

Kupující, to je takový zvláštní druh. Když si jde koupit lednici, tak řeší horem spodem. U pp psa si řekne, aha, to je ten lepší, a vezme, co je. A u bez pp… Tady vedle ve vsi se množí staffbullíci jednou s a jednou bez. Aby bylo víc korun. 

To, co píšete, že by se dělat mělo, to nerozporuji, když mám čas, chodím čílit inzerenty takových, podle mě týraných chovem (po rodičích s pp a bez zdr. testů), psů.
Ale teorie, kterou jste tu rozvinuli, že nám pudli Cypress Hill a Tarja Turunen vyprodukují vlčáky, je chybná.  

megi-the-pes
megi-the-pes 24.08.2023, 22:43:26 xxx.xxx.61.16

Jéé, s krtečkem. 😀 
Pudr dobrý, však co se potřebuje, nic, ať je to čisté, však to znáte, řepík a tak a dýchá to. Takže Mates, nohy nahoru a koukat na Lassie se vrací a panička ať hrne občerstvení.

megi-the-pes
megi-the-pes 24.08.2023, 22:29:05 xxx.xxx.61.16

Jé, voni se kupíroujou aj slépky? 😀 Fuj.

Když má někdo něco zažité deset let, tak chvíli trvá, než si to v hlavě změní, tak se na něj nezlobte, pedagogové obzvlášť. 

Moje slépky létají jak orli. 😀 Kropenatá opět v deset večer visí na drátě. Tedy sedí. Na plotě nahoře. Bílá, co vypadá jak hrdlička, uřvaná taková, spí na kurníku. Venku, sedí na ploché střeše. Kohout dva dny zpět zmizel, našla jsem ho sedět v hnízdě na sneseném vejci. Ale jinak jsou hodný. Jenom staré slépky se perou s kohoutem, tak na ně z vokna řvu, ať toho nechaj, a funguje to, přestanou na pět minut. Slépka, co už měsíce nic nesnesla, vyrobila vejce velikosti pingpongáče, ještě tak síť, kdyby holky upletly. 

megi-the-pes
megi-the-pes 24.08.2023, 22:20:00 xxx.xxx.61.16

Ano, jiné plemeno se přidá. Je to nutné, protože ti chovatelé papíráků (se) chovají jak utržení ze řetězu. Bezpapírák je i pes divoký, původní. Basenji např. A i jiní bezpp, potomci těch proklatých pp. Protože papírový chov vede k tomu bez, i kdybychom se na hlavu stavěli. Málo dobrých jedinců, musíte přikřížit. No bóže.

megi-the-pes
megi-the-pes 24.08.2023, 21:43:57 xxx.xxx.61.16

Hnědý NF je taky výmysl FCI, v CKC bezpapírák. Takže se tady posbírali nestandardní psi, něco se tam přidalo a hle, nové plemeno. No, tak to já taky můžu dělat. 🙂

megi-the-pes
megi-the-pes 24.08.2023, 21:37:58 xxx.xxx.61.16

Pardon, jsem nechtěla citovat balu, za to mohou ty kočky! 

Štětina Petr prostě jen nechápe, co to ten papír je a jak se v těch písmenkách HD OFA RCND VWD LAD … vyznat. 
Ale tak jako… já zas nemůžu jít koupit auto. Že tomu upadla noha, vidím. A tím končím. 😀 

megi-the-pes
megi-the-pes 24.08.2023, 21:32:10 xxx.xxx.61.16

Zdraví bezpapíráci, to je jednoduché. Ti nemocní totiž umřeli, takže se množilo to nejlepší. 😀 

Lendsýr je v zemi původu bezpapírák, a to dokonce i ten, co má v občance, že je lendsýr. On je lendsýr jen podle FCI. To je docela dobré, že? 😀

megi-the-pes
megi-the-pes 24.08.2023, 21:29:04 xxx.xxx.61.16
Odpověď na příspěvek uživatele balu z 24.08.2023, 17:03:42

Někdo mi vysvětlete, když mám doma dva pudly, papírové, budou mít děti, ale bez klubu, tak ty děti jsou najednou vzhledově a povahově jiné než rodiče?

Jistě že na další množení budu potřebovat to stejné, ale nepříbuzné. A furt to budou příslušníci plemene, ale nikde nezapsaní.

To teda pardon, ale je to nesmysl.
Jako by si tím, že mi nedali rodný list, změnila DNA. 
To snad nemyslíme vážně. 🙂

Upřesním: ten chov je v mé režii a mého bratra třeba, já mám psy, značím je např. tetováním, on má psy, dtto, množíme psy, žádnému zájmovému spolku to nehlásíme. 
Štěňátka pudlů se tím změní ve vlčáky? 🙂