hmn: - můžeme dumat, zda pasteveckým psem je myšleno plemeno nebo pes vykonávající danou práci
- ano, není vlk, ale i tom byla řeč. O vlku a legislativě bylo něco v tom manuálu, ne?
Jsem ten manuál nečetla, je moc dlouhý.
Ale ovčácký pes nedělá pasteveckou práci, ani není pastevec.
No, nevím nevím, jestli se do toho nezapletlo moc odborníků a ochranářů a vznikl z toho slušnej bordel.
Mně se ta mříž na trávě totálně nelíbí, slepičky chodí po takové hrůze, nikdy, vůbec.
Teď mám 10 slépek a kohuta, zahrada je to fakt pidi, žádné zničené úseky tady nejsou. Dokonce budu muset ještě teď, než začne mrznout, posekat trávu atd., což jsem myslela, že sežerou slépky, když je jich tolik, no to bych je nesměla přežrávat, že.
Škoda, že ten zákon nezmínil aj lidi. Bych pořídila nějakého toho Bélu, dvě ovce, přijde zloděj - noaco, mám živnost na zvěř, hospodářství.
Ani bych to nemusela zakopávat pod dýně.
Jsem se v tom ztratila. 🙂
Drápy, váhala jsem dlouho, až mě to přešlo. Dvě ze tří kočkovitých mrch provozovaly toto: odrazím se, skočím, zaseknu se drápy předních tlapek v její noze a visím.
Pomohlo 1578569851258x kočku sundat a odejít pryč, že se s ní nebavím, když si myslí, že je Superman. Ale už jsem měla v ruce kleště, rozhodnutá, že to vezmu i s celou kočkou, nebo půjde z domu. Naštěstí objevily koberec u dveří, už ani neničí kožené potahy židlí a nové matrace. Cajk. Ani prášky jsem nepotřebovala. Ale pojedu na dovolenou.
No tak to vidíte, pastevec má výjimku, tak co řešit, akorát dobře vybrat.
A co když to bude ovčácký pes… 😀
Zvíře jiného chovatele ale není vlk.
Jsem to hledala na fb “osteopen osteofen cartrophen dog pain” a vždy mě to hodí do skupin jako dog with arthritis a librela experiences, gabapentin je tam zmiňovaný taky, prostě tohle nepomohlo, nebo kvůli vedlejším účinkům zkusili jiný, i kombinaci.
Ony ty léky neexistují dlouho, taky nevím, zda ten cartrophen zde vůbec je, se může.
Osteopen přirovnávají k adequanu, má to stejné blbé v. účinky, hodně o tom mluví u koní, ale i u koček. Když nezabere, nemůže pes mít lib., tak pak něco z toho, prostě riziko x přínos, ale co víc dělat?
Taky nějaké Synovetin injekce se tam zmiňují… https://www.facebook.com/groups/949999742415867
Doron, to je stejně zajímavá otázka. 🙂 Dostal pes u stáda výjimku, že se bere jako služební pes? Skládá majitel/psovod zkoušku cca jako pracovník ostrahy, kde dokazuje, že ví, jak se zachází se psem a co je nutná obrana a že nesmí psa poštvat…?
Myslím, že pokud je pes psaný k hospodářství, slouží jako ochránce stáda, zranění/zabití vlka nebude trestáno. To by pak celý ten padesátistránkový manuál na ochranu stád byl jaksi zbytečný, by si to protiřečilo; nemohli bychom stádo chránit, tím nedostali náhradu…
Určitě bude platit, že pes má bránit, ne že mu řeknu - jdi do lesa, přines vlka…
Existoval zákon, těsně před revolucí, že strážný,… má právo použít k obraně své a majetku… i psa, ten pes je ale cvičený; bude to pes psaný v té fabrice…
Když pastevce, který umí ulovit cokoli (i lidi, kavkaz oblíbený ve věznicích), nařizují u stád, tak snad jim někdo řekl, když se na tom podílí sto tisíc odborných ochranářů, že ten vlk či dvacet vlků může zařvat.
Takto může dopadnout i boerboel, ale ten má většinou hlavu kulatější, toto ukazuje spíše kanárskou dogu, na filu je to celé moc mini.
Že by neměl čip?
; pro kotě mi to přijde nevhodné.
To byla cca leithian a přestaňte se urážet, jak děcka, kluk uráží holku a holka mluví jak kanál a nedá se to číst!
Argentýna… to je ztraceno v překladu, totiž to není doga jako německá doga. Ve zkratce - umí být hodně, hodně nebezpečný lidem i zvířatům. Většinou to nikdo nechce pochopit, přijmout, tak říkám, že pitbullek se před argentýnou může jít zakopat třicet metrů pod zem. Ještě že jsou tak velcí, že to málokdo chce živit, takže jich tu nepotkáváme hejna. A většina si dost brzy podá páníčka nebo dítě, takže se dospělosti nedožije.
Aby člověk zjistil, co to je za psa, musí se podívat, z čeho je složený. A kolik toho napáchal za posledních pět let jen, kouknout do novin, ono to vypadá, že straším a přeháním…
Tak problém ve mně to být může. 🙂 Když to kočky papají, tak je jídlo v pořádku, to je jasné. A kdybych jim nedala nic jiného, tak by ty granule asi i mizely rychle.
Ale pes se tam dostat musí! Oni bydlí spolu. A tuhle si dal největší kocourek jídlo slepiček. Megy taky někdy. Teď byla mladá slépka na chodbě. Tak jo, mám tu bordel. 🙂
Ale někdo v úvodu se ptá, jak se krmí kočka… a já myslím, že mít oběd nonstop nemá žádnou výhodu, spíše nevýhoda do budoucna, ale taky nebudu odvažovat gramy, ani náhodou.
Mám granule max měsíc, pak letí, nebo toho nekupuji tolik. Ony se už kupují s plísněmi… no to je jedno. Jakmile tu granule někde leží, což budou, pokud tam nasypu kilo, namočí se, což se prostě stane, je tu pes a kočky pijí a žerou maso a jogurt a kaši, tak to vyhodím. A ony ani pes to bez vůně nebo navlhlé jíst nechcou. Leda že je zásobník, aut. krmítko, kde ta vůně zůstane, možná by to jedly, ale jak pak budu volat - děcká, jíííídloooo!!! A už utíkají.
kometa: Já nic oslintaného nemusela vyhazovat. Vše bylo sežráno. A vylízáno.
Tak to není ale není ad libitum, že. Dáte to, co kočka sní. A ano, granule se kazí, nic zvláštního, vlhkost, plíseň, tuk, bla bla blablablabla.
Však jo, jak říká Buggyra, i jsem to řekla - první dny koukám, co snědly, to pak dostávají. Slintat se nemusí, to je fakt, stačí, že se kočka napije a jde jíst, granule jsou mokré, já je prostě vyhodím, pokud je někdo nechce dojíst, ale že by tam byly celý den, to ne. Tady se nikdo hlady netrápí, všici jsou přežraní, ale má to řád. A já taky chci, aby kočky chodily domů v nějaký čas cca, vybudují si systém, je to součást výchovy a spokojeného soužití, nemáme trable s jídlem, vybíravostí, chováním. Později donesou myš a dostanou vepřové. 🙂 Kdybych tu nechala jídlo nonstop, tak nevím, co kdo jedl, myši si taky dají granulky, tu přijde slepice, Megy, ten systém se mi prostě nelíbí, nedejbože aby kočka onemocněla a musela jsem řešit přesnou dietní dávku nebo tak něco.
Ale chápu to u většího stáda koček, které chodí sem tam, člověk, co se neválí doma jako já, nebude běhat za každou s novou mističkou, otevřít okno, zavřít okno, stát u okna, kde v meziprostoru stojí kočka, nejde ani tam ani tam a je minus 10, nejlepší. 🙂
Jasně, nechovám, sekám ručně. Ty ovce (a další zvířátka) mají tu výhodu, že udržují krajinu, jak má být. Mimochodem tu povinnost stanovuje zákon, starejte se. To sekačkou nedáte. Ne že fyzicky, ale jde o vyžírání toho, co tam nemá být.
To jsou támhle koníčci, tuhle toto, zubři nebo co. Každý druh žere něco jiného. Jděte si tam na louku kleknout a vysbírejte kytičky. 🙂 Toto ví děti na prvním stupni.
Když vlci tak úspěšně snižují stavy špatných zvířátek, proč furt nadáváte na myslivce, že je zvěř přemnožená?
Asi že nasypu do misky, počkám, kolik toho kočka sní, zbytek, ten oslintaný, vyhodím do popelnice. A tohle udělám 3x za den.