Proč řešíte, že stafford (dost pochybuji) napadá psy,
když tady šlo o napadeného člověka, navíc napadenou majitelku?
Tudíž to buď nebyl stafford, nebo to byl hodně vadný kus, případně vadný kus jiného plemene.
A zákaz? Hehe. Jasně. Po všech zákazech mají o ¼ pokousaných lidí víc. A to se děje ve všech zemích.
https://kurier.at/chronik/oesterreich/hundebisse-der-gesetzgeber-tut-sich-schwer-mit-gegenmassnahmen/402616173
Jestli se dá na něco u pitbulíkovitých psů spolehnout - nenapadají lidi.
Pes byl po vyšetření utracen.
Fotografie psa by nebyla? Asi ne. Nebo rodokmen, aby všichni věděli, které linii se vyhnout, ne?
V lednu napadly maliny nějakou starou paní. Zakážeme maliny. No tak jako…
Taky byl případ z Mnichova, tam stafford zabil chlapa na vozíku a jeho matku. Nebo tak nějak. Já si z toho pamatuji, že to prostě nakonec byl kříženec.
Když budete tyto psy křížit, nejhůř s vlčáky a labroušema, vzejdou z toho šílenci. Jak se říká… doslova jim jednoho dne něco v hlavě přepne a čau.
A taky se tam píše, že mají nařízený výcvik, aby takového psa mohli vlastnit, takže zcela necvičený pes to nebyl. Měl vodítko a neměl košík. Oběť byla majitelce psa blízká, cca.
Takže. Hodně zvláštní informace.
Zrovna je tu ségra, vykládá mi kraviny… třeba o tom, že mají v Anglii samé takové psy, jako je Megy, i stejné barvy. Říkám - nemaj, tam jsou zakázaný, to jsou ty menší, staffbullíci. Maj. Fajn. A papíry?
No že sousedi říkali, že psa koupili jako pitbulla.
Aha. Odkud. Neví.
A to tam před lety nějaký pa pit něco… bully? Zabil člověka a teď novinami prolétlo zranění.
To jsem si myslela, že to tam je civilizovaná zem…
Přivedli si domů dvě nechtěné akity. Sourozenci, nemají snad ani rok. Jsem říkala - zdrhej odtam, okamžitě je vraťte, odkud přišli, ty nezvládneš ani křečka. Ne… šli ven s tím samečkem a co, viděl psa a už na akitě dva seděli. Ne, jeden seděl, druhý řval. Bezmocí.
Chci se nechat adoptovat.