Aktuálně: 3 734 inzerátů210 916 diskuzních příspěvků18 260 uživatelů

Příspěvky uživatele

megi-the-pes

megi-the-pes
megi-the-pes 09.09.2023, 07:47:40 xxx.xxx.61.17

Vás zajímá barva a národnost? Tak podle mě by se měl vést seznam, spravovat jej budu já, kdo je rasista, xenofob a chudák. Xenofobií napadeným samozřejmě seženu psychiatrickou a psychologickou pomoc, ti za to nemohou.
Lidé vyznávající tuto víru jsou nebezpeční. Měli by Vás držet v nějaké původní zemi, hlavně ty s ultra českým příjmením, HofenSeidlBöhmhitlerhimler, že. Jako by sem Vaši prarodiče nepřišli ze všech koutů světa. 
To jsem ale zlá?
Svedeme to na vládu, kterou jste samozřejmě nikdo nevolil a korunu tomu nenasadil volbou prezidenta, který nám ani jinou vládu nikdy nejmenuje, případně se ta banda (rozkradení skrz ODS a spol. po revoluci snad už nikdo nezpochybňuje, když i Harvard se o tunelu století učí, co jste jako čekali teď) pojistí elektronickou volbou. 
Ne, uvádět se barva, fotografie, národnost, jméno nemá, protože pokud nemáte kamerový záznam vraždy, tak ještě stále platí, ač se Vám to nelíbí, presumpce neviny.
Mějte krásný, milující víkend. 🌻

PS: Poplatky za televizi vnímám jako čistou krádež, neb pokud platím poskytovali televize, měl by se se státem rozdělit, ne já, já již zaplatila. Co servisy IT? Mám tu cca 500 strojů, stovku telefonů, nějaký ten tablet a díly, pracuji doma, tudíž budu platit za přístroje doma + v práci, za každý, nebo za režim doma/firma? A ten poplatek je jistě včetně DPH, takže krádež, dvojité zdanění, trojité, kdo to zavedl, musí být vsazen do žaláře. 

megi-the-pes
megi-the-pes 08.09.2023, 18:58:55 xxx.xxx.61.17

Prej objevilo. To bylo třeba kousnutí, takové dvě rány vedle sebe, vybodli se na kočku. Jak se to jmenuje, když rána… granulace? Hypergranulace. Jedno je díra se zánětem a druhé vysoké. Kočka to furt drbe, ale možná přestala, když už bolestí umírala. No prostě mělo to být čištěné a otevřené…
Jako tohle se stane i z blbé blechy, ale normální člověk to řeší hned a nelže, že “se to objevilo”.

megi-the-pes
megi-the-pes 08.09.2023, 10:35:08 xxx.xxx.61.17

A kdyby se ten vodič dal jako na úhlopříčku? Od ohrady 160cm a jít úhlopříčně do 2m, že jako trochu zadělám tu díru 40. To oni uvidí z dálky a bude průšvih. Ale byl by to ten jejich 1 vodič a byl by nad ohradou.

megi-the-pes
megi-the-pes 08.09.2023, 10:32:04 xxx.xxx.61.17

Sakra ale to už jsou pevnosti tohleto. S bushem to bude pěkné.
Hned se mi vybavily takové kamenné “ohrady” v Yorkshire, to jsou kilometry a kilometry, oni tam asi nemají vlky, že? Jen kolie na manipulaci.

megi-the-pes
megi-the-pes 08.09.2023, 10:29:16 xxx.xxx.61.17

Na dotaci bych dala jeden vodič nad ohradu, ať mi to zaplatí. A ten druhý nad ohradou si zaplatím sama a nikomu to nepovim. 😀

megi-the-pes
megi-the-pes 08.09.2023, 10:15:37 xxx.xxx.61.17

tetrivek: Když je to doplněk, tak nějaké s málo bílkovin a tuku, co nejméně, protože large breed je potřeba nepřejídat... Jinak je to fuk, podle chuti. Možná je lepší dávat jídlo napůl, na třetiny? Aby byl odhad. Snídaně maso, oběd to, svačina tamto, …

Acana a Orijen byly vždy hodně luštěninové, jen měli šikovně rozepsané složení, dobré granule tam byly cca Six fish a pak takové obilninové… žluté a červené… ale to když se dělaly v Kanadě. Netuším, proč se to považovalo za dobré jídlo, asi že javorový list.
Jo, ten pak napodobila česká Anka a Ontario.
Asi tak před 5 lety, už nevím, možná třemi, se výroba Ac. + Or. přestěhovala do USA, což byla asi příprava na prodej - teď je vlastník Mars. 
To je Royal, Pedigree, https://www.mars.com/our-brands

megi-the-pes
megi-the-pes 07.09.2023, 19:48:09 xxx.xxx.61.17
Varaxi:

Luštěniny - jsou levnější než maso, ale hůře stravitelné, ovšem zvyšují v analýze množství bílkovin. Čím méně bílkovin, tím lépe (bavíme se o zdravém psu).
Mám na mysli čím méně rostlinných bílkovin, tím lépe. 

My jsme to všici pochopili, že to máš správně. 🙂

megi-the-pes
megi-the-pes 07.09.2023, 19:47:32 xxx.xxx.61.17

“Cokoliv, čeho je v krmivu méně než 4 %, není výrobce ze zákona povinen uvádět”

To neexistuje. Si myslím. Zdroj tam není? Já skončila u této věty a jdu hledat autopotahy.

Když dám do krmiva 4 % hovězího, tak mohu krmivo nazvat “s hovězím”.
Pokud dám do krmiva 14 % hovězího, mohu to nazvat “hovězí”. 

Nemusí, samozřejmě, uvádět to, co už potravina, složka, surovina, část krmiva,… v sobě má, když ji on koupí a použije k výrobě krmiva. To je jasné. 

4 %… proto se Pedigree a spol. jmenují: s hovězím, nikoli hovězí.
Se zeleninou, ne zeleninové.

Možná to není 14, ale 20, aby se to mohlo jmenovat hovězí, jsem zapomněla. 20 mi připadá moc. Co si pamatuji, nemusí se uvádět vlhkost, když je méně jak 14.
Omg, to je čísel. 

megi-the-pes
megi-the-pes 07.09.2023, 14:31:22 xxx.xxx.61.17
Odpověď na příspěvek uživatele Quash z 07.09.2023, 14:21:51

To byla Buggyra s těmi košáry, podle mě to je na houby způsob. Je fakt, že jsem neviděla těch dalších 70 příspěvků, takže jsem necitovala, omlouvám se.

megi-the-pes
megi-the-pes 07.09.2023, 14:29:25 xxx.xxx.61.17

Jsem rozsypala nechtěně oves a ječmen a roste, nevím proč to roste, když petržel nevyrostla vůbec. Pšenici jsem vysypala schválně a to jim moc chutná, něco sní, když to má klíček, něco až jako pastvu. 
Čtyři slépky Vám tankodrom ze zahrady neudělají, esi teda strach o úrodu, tak oddělit pletivem, to ony mohou podupat a sníst jahody, snědly mi jahody, rajčat si nevšimnou, rajčata nechcu. 🙂

megi-the-pes
megi-the-pes 07.09.2023, 14:10:51 xxx.xxx.61.17

Nejdřív vyřadím ty nejošklivější věci: BHA, BHT, propyl…(ta věc, co je jak nemrznoucí směs), “antioxidanty a konz. povolené EU”, moučky a sušené proteiny.

Kouknu na maso: čerstvé vydělím třemi = cca skutečný obsah masa.

Obilí x brambory a luštěniny, na tom nezáleží, ale u druhé možnosti je, pokud granule neobsahují přidaný taurin (a třeba l-carnitin), nebezpečí DCM (srdce).
Wolfsblut mají také obilné granule, moje oblíbené Simpsons také, ale ty se tady, myslím, nedají koupit. Na obilí není nic špatně, když psovi sedí, i bych řekla, že větší plemena je mají docela ráda, ale to je jen tip z historie, žádná rada ani fakt, jen dojem (hlídání stád a obilná kaše či zbytky chleba se syrovátkou atp.).

A jo, druhově určené suroviny: kuřecí tuk x drůbeží tuk. Směs znamená, že mi až tak nesejde, co do toho hodím, hlavně že to tento měsíc bylo levné.

No a pak jsou takové, zdánlivě nedůležité, detaily: fakt je výrobce tak bohatý, aby vozil čerstvá jehňata z Nového Zélandu? To jim jako platí plavbu kolem světa? Nebo si to nechá vyrábět v nejostřeji sledované a nejlépe vybavené továrně v Evropě, kdo ví, esi ne na světě?

A to je Wolfsblut. Je to i Marp, kterážto značka patří Čechům. Essential taky odtam, Canagan, Eden a tak, to už uvidíte ze složení.
Mně se líbí i Barking heads, Aatu (nevím, kde teď Aatu vyrábí) a Simpsons. To se dělá ve Španělsku, to je další granulová velmoc, dříve na to nadávali všici a porovnávali kvalitu mouček, že prý odtam je nejhorší a má nejvíc kostí, ale jak jsem zjistila, co to je za surovinu, hrozně mě to rozesmálo, kašlat na to, moučky vyřazuji.

Potom jsou také zajímavé granule z Německa od Markus M., jejich továrnička je přísně ekologická a vůbec je to celé vyšperkované, odtam žádné špatné jídlo nepřijde. Tam ještě Lukullus, to je z pečených a lisovaných ještě ok, nesypou tam moučky.
To samé je švédský Magnusson, oni strkají psům do jídla graham/špaldu, předpisy mají velmi přísné. 

Obecně to, co pochází z Evropy, je lepší než to, co je z USA, jelikož máme přísnější normy, některé látky povolené v USA jsou zde zakázané. A další plus je třeba co nejvíc Omega 3, protože to je teď moderní… ne, ono je to fakt užitečné.

Ty anglické mají ještě jednu velikou výhodu - suroviny, které přijdou do té továrny, musí být vhodné pro lidi a neprochází vyšší teplotou jak lehce přes 80°C. 

Přivoňte si, když sáček otevíráte. Ostrá vůně, přepálený tuk a tak? To u výše zmíněných značek neznám.

Se solí je to tak: podívejte se, kolik je sodíku. Do 0,5 % je to ok. Esi do něčeho sůl musí dodat, ale toto číslo cca nepřesáhnou, tak to udělat museli, sodík je životně důležitý.

Další, pro mého psa, který žije z tuku a bílkovin, je vláknina - držet do 3,5 %, eště tak čtyřech, ale jinak už působí to, že bílkoviny např. nebudou využity dostatečně. Jiné je to se starým psem, tam se trochu víc vlákniny vyplatí, protože pomáhá pohyblivosti střev a tak.

Co nejvíc živočišných bílkovin. Luštěniny mají stejně bílkovin jako maso, takže koukat, jestli je v granulách i dost masa, esi teda tam ta hromada hrachu není jako “šetříme” (zas problém s taurinem). Zpracování rostlinných b. není ani moc zdravé. Amoniak, ledvinářům jakéholi věku nepřístupno. A je to námaha. Pro starší psy platí trojnásob, potřebují co nejlépe stravitelné jídlo.
U štěkanátek velkých plemen je trabl s regulací využití vápníku… nepřejídat… a jestli je někde 2,5 % vápníku a 4500 kcal, tak to není úplně ok, ale takové hlouposti asi nikdo nevyrábí; mnoho % vápníku a méně kalorií, což large breed granule mají, je ok.

Kolik je kde obilí, brambor atp., no, nejsou granule, kde by byla polovina maso s tukem, protože takové nebudou držet pohromadě. Ale kdyby to někoho hodně zajímalo, kolik cukrů psovi dává, tak: 100 minus (protein + tuk + popel + vlhkost) = sacharidy.

Tak asi. 🌻

megi-the-pes
megi-the-pes 07.09.2023, 13:11:56 xxx.xxx.61.17

Zaplatit ovčáka, zaměstnance jako? I kdyby jen min. mzda, víte, jaké jsou náklady toho podnikatele na tu mzdu? Jeho samotného to neživí, ještě tak platit dalšího člověka, to už by mohl asi sám raději zůstat u těch zvířat. 

megi-the-pes
megi-the-pes 07.09.2023, 13:03:55 xxx.xxx.61.17
Buggyra:

No zavřít psa. Bude zavřený jako na dvorku nebo na zahradě. O co jde? Bude chrápat. Nebo tam vůbec nemusí být. Košár lze zabezpečit tak, aby tam vlk prostě nemohl. Nebo může pastevec chodit s ovčákem, kde ho ovčák bude mít pod kontrolou.

Ovčák je přece majitel těch ovcí, jeho živí ty ovce nebo něco jiného, proč by to měl někdo sponzorovat. Dojde za nimi dvakrát denně, když je chce mít, musí se starat.

A ano, jde o malochovy. Přece M si stěžuje na situaci malochovatelů. To je do jánevím třeba třiceti ovec..? Padesáti? Tu mají padesát krav a na zimu to zavírají do kravínů, venku je to jen přes léto 24/7.

Velkochovatelé se stovkami to přeci mají zařízené, ti s tím problémy evidentně nemají.

Zavírají ty krávy do košárů na noc? 

megi-the-pes
megi-the-pes 07.09.2023, 11:44:51 xxx.xxx.61.17

Ten pán z Libosvár nechová 20 ovcí, ale několik stád a několik druhů zvířat, i třeba yaky. Dotace nemá určitě jen na nějaké spásání, to vůbec, tohle je mega projekt, který je ve skutečnosti neziskovka!
A ten příspěvek má moc pěkné komentáře.
Podívejte se na výskyt vlků tady na severu (Broumovsko, Kronoše, Jizerky) a porovnejte s Domažlickem, Plzeňskem. Úplně jinak…

megi-the-pes
megi-the-pes 07.09.2023, 11:40:00 xxx.xxx.61.17

To jsou neplatné argumenty. 🙂

Legrace.

Ale vážně… zavřít psa? Tak to je k ničemu pes. Tohle celé můžete provozovat s pěti deseti ovečkami/kozami/kravičkami/… a dozor pasáčka? No tak to nevím, kdo bude sponzorovat.
A ano, turista má přednost. Před Vysočinou. Vysočina byla vždy mastnější, mám pocit. Ale zkrátka turista se chce dívat do krajiny, ne do plotu, takže nemáte plot, ale “plot” a bacha na ručičky.

megi-the-pes
megi-the-pes 07.09.2023, 09:18:22 xxx.xxx.61.17

Je ten problém - CHKO, NP,… to je tady skoro komplet ČR dokola, pohraničí, to jsou hory, to jsou turistická centra a tam jsou ovce nejvíce užitečné a také se tam stovky let chovají. 
1) nemůžete si tam postavit plot/cokoli, co vás napadne
2) nesmíte porušit volný průchod krajinou pro lidi a zvěř
3) turistická stezka má přednost
4) nesmíte ohrozit lidský život

Nějaké návrhy řešení?

I kdyby mě legislativa chránila v tom, že můj pes bránil stádo a někomu ublížil, tak ok, ale mně se s tím pocitem nebude dobře žít; půjdu do blázince.