A to právě řeší to dvojí vyhledávání - buď hledám v příspěvku, nebo jen výpis témat. A ještě by šlo zařídit, že se ten mnou vyhledávaný text označí v příspěvku tučně, tudíž hned uvidím, čeho se to týká (okolní věty), takže mohu vyřadit jako ne/užitečný a rolovat dál.
Vyhledávání je jedna z nejdůležitějších věcí webů. Málokdo to má v pořádku. A docela mě to štve, z takového webu zdrhám, nemám čas na ruční filtrování 5000 výsledků nebo “zadaný výraz nenalezen” (přitom vím, že jich tam je tři sta).
Jen si vzpomeňte, jak moc špatné bylo hledání na iF, muselo se hledat přes gůgl “xy iF”. A my hledáme pořád něco! A co lidé, co sem jdou poprvé? První dojem!
Příspěvky uživatele
megi-the-pes
Kdyby měl pes, řekněme 25kilový, infekci kopýtek, dostane 0,2 g chlortetracyklinu = stejné množství jako 150kg prase, 100kg ovce a půltunová kráva. To je úplně stejně velké zvíře jako pés. Na kopyto, takže možná počítají, že se toho tolik do zvířete nedostane?
“Při použití přípravku je nutno vzít v úvahu testování citlivosti a oficiální, národní a regionální pravidla antibiotické politiky.. Použití přípravku jiným způsobem, než je uvedeno v pokynech SPC, může zvýšit prevalenci rezistence bakterií na chlortetracyklin a může snížit účinnost léčby jinými tetracykliny kvůli potenciální zkřížené rezistenci.”
Aha.
No, o tom pochybuji, že to nic nedělá.
Stačí nějaký “fenistil” a uši chránit jakože repelent, esi jsou rány nějak extra, tak nějaký hemagel nebo něco takového, podle stavu mokré suché, ale ATB? Ani kdyby to bylo žluté, nedám, leda kdyby se přidal nějaký problém, nebo u pokousání. Mastiček a sprejů je milion i bez antibiotik. Obyčejné koloidní stříbro, měsíčková mast, zinek, wobenzym, …………………
https://www.wikiskripta.eu/w/Tetracykliny
Možná by to chtělo vyjet seznam témat s vyhledávaným výrazem. Rozkliknu si téma… takto se probírat příspěvky… je vlastně také dobré, ale mohly by jich být stovky a co pak. Oboje by nešlo? 🙂
Vet není češka, vidíte jméno i univerzity + zooplus ag je německá firma, zde může jít o špatný překlad, buďte tak hodné, milé paní doktorky, a napište jim to, budou rádi.
Myslím, že se té nemoci říkalo mor, ale šlo o myxomatozu, která je tady od 1952.
Opravový mor 1 je z 1983 a verze 2 až nějak 2004 (četla jsem to včera a zapomněla).
Video od sardullah: změna směru, taky dobrá metoda.
Nechat viset vodítko na zápěstí, nevím, esi se smát, nebo brečet. Můj pes by mi zlomil ruku jedním zátahem… a granule samozřejmě vysypu, drahé granule.
A pak tady, bez oslovení psa, bez ničeho, zatáhne psa, aby ho měl blíž, v záběru nebo proč? Proč ho nezavolá?
Běžně na psa mluvíme, povelujeme, šišláme… ale jde se učit chůze bez tahání a děláme tohle? Proč u učení dalšího chování nevyužít to, co už pes umí?
https://youtu.be/a7wEbeCOmYI?t=133
Ještě jedna věc… bez vodítka jde můj pes tak, že kopíruje můj krok. Netuším, čím se to naučila, možná to naše dlouhé plížení se loukou a polem, když jsme řešily zvěř, to měla nařízené takto být, ale měla vodítko.
Psi jdou často bez vodítka lépe než s vodítkem.
Buď za páníčkem, za jídlem, za legračním hlasem, hračkou, aby se páníček/pes neztratil, co já vím…
“mě pes čučel střídavě na mě a střídavě tam kam chtěl jít a jakmile jsem dala volno, tak vyrazil”
Jestli to chápu správně, tak pes nebyl v klidu, ale sledoval, esi se už pude. V takovou chvíli bych nikam nešla.
Tady není jedno správné řešení, způsob. Jen další a další nápady, udělejte cokoli, zpívejte třeba, jen se vyhněte násilí (i hlasem), protože je to trapné, užít sílu proto, že jsem psovi nevysvětlila, přitom kdo jiný by měl, on nemá střední školu, on má mě.
Třeba se to dítě cítí odstrčené. Kdo ví, jak rozdílně s rodiče chovají k temu psovi a k děcku. Rozcapený pes a vysoké nároky na dítě.
“Tak to bych mohla každých 10 vteřin přivolávat klidně do konce věků… pes by byl zcela spokojen, že nemusí lautr nic řešit, když mu někdo hlídá, aby se nezaběhl”
Jistě, pes nic řešit nemá, my ho učíme, jak světem proplouvat… pomocí těch povelů a tak. 🙂 Učíme ho, co v které situaci dělat. A takto se naučí, že vycházka je dvojího, třeba trojího druhu - vždy se mnou, ale někdy u mě, někdy si jde kousek ode mě… naučí se to časem i rozlišit sám, esi je lesní cesta, nebo město, taky je vycházka čuchací, a to je hodně důležité, že jdu já se psem, on mi čte vzkazy, a další je třeba tahací, kdy tahá na povel. Tahej, zpomal, jdeme. Stejně jako sedni. Nic složitého.
25 kg je střední pes, to jde v klidu bez jaderné fyziky.
Štěně se krmí převážně chrupavkovitými a kostnatými věcmi - skelety, křídla, krky… Není důvod nekombinovat od hned (necháte týden třeba jídlo od chovatele a pak…).
U 3kg štěkanátka odměny budete muset odečítat, ale nijak dramaticky, prostě těch pamlsků nebude kilo, taky mohou být neutrální jako zelenina… kdyby to jedl… můj pes se toho nedotkne. 🙂
Může být. Ale jak mu řeknete, aby šel pomalu?
Na držení se v přijatelné vzdálenosti stačí psa často přivolávat, ne jen tak, ale i pro hru, pro vodu, pro cokoli, ne že ho jen votravuju. Není vycházka, že se jen jde, ale prokládá se povely, úkoly, třeba posadit na dálku, přinést něco, v začátku výcviku/výchovy hodně, hodně často, do zblbnutí, takže pes čeká, že něco budu chtít, že bude muset přiběhnout, bude svačinka, tudíž neběhá sto kilometrů daleko, ale drží se tak nějak poblíž. Až si to trošku osvojí, nebudu ho přivolávat atp., akorát už jen třeba oslovím, aby věděl, že na něj myslím, určitě je rád. 🙂
Takto to provozuji, protože chci psa naučit, ne učit.
Doron:No, Buggyro nevím jestli výcvik je trefné slovo.
Spíš nenásilná výchova, děti se to učí stejně jako jiné sociální chování.. Ten kdo chce děti cvičit, obvykle empatického člověka nevychová….
Já těm úplně nejmenším dětem říkám, že pes je “Mimi”, tak pochopí, že se mají chovat opatrně a něžně. Stejně to říkám psům, takže je to u nás jak u blbejch v poledne 🤣. Kočka je u nás bohužel pro děti jen na koukání nebo ji můžou dát masíčko, u slepic se neběhá…, u koní se nekřičí…, husám se vyhneme, ptákům v zimě nasypeme.
Takže chování je zvířatům se děti naučí úplně stejně jako chování k lidem, když mají možnost s nimi být a mají dobrý vzor.
A něco je určitě i vrozený, u lidí i u zvířat.
🙂 🙂 říkám Megy - je malinkej, jako náš Kocourek, pomalu. A říkám to aj na koně. Funguje, tak co mám dělat. Ale ona by asi byla v pohodě, i kdybych nic neřekla, protože jak se blíží k důchodcovi nebo děcku, tak už se sklání, aj ocasem mete u země, teoreticky by i drápy zatáhla. Nechci z ní dělat boha (ona boží teda je…), ale přijde mi, že i pozná, kdo má strach, a zkamení. Včera si ji hladil skoro dospělý kluk, který se bojí psů, jeho matka z toho tak mimo, až si to musela vyfotografovat. A možná to nebude nějaká výjimka, Megynek, bude to teriérstvím s buldogovstvím a musí se to hodně rozmazlovat.
Myslím, že když se dítě narodí ke psu, je to jednodušší, plyne to, vyplyne, učí se postupně.
Ale taky to chce psa, který na to je.
Třeba některý není. Já ho neznám, ale určitě takový existuje.
Pro začátek by asi stačilo, kdybych dítě lezoucí směrem k pelechu se psem otočila s povelem - pejsek spinká, žvýkej hračku.
Chodíte pomalu. Pes to nezvládá. Má 4 nohy a úplně jiný rytmus chůze než člověk. Jděte jeho rychlostí, s povelem rychle/běžíme, zpomalujte s povelem, běžte s kachnou v tlamě, pes bude mít práci - nebude se odměňovat taháním.
Nemusíte mít ani ohlávku, ani škubat vodítkem. Učte se to doma, tam není nic zajímavého, naučte “jdeme”, “běžíme”, “pomalu”, stejně jako sedni lehni, nijak se to neliší.
To jen lidi, nevím proč, si myslí, že chůze se učí venku, když psovi hrabe.
Naučím se doma, pak na zahradě, pak na náměstí a pak u psů atd.
Učí se mírně unavený pes.
Postroj místo škrtícího obojku (obojek, na kterém se pes škrtí) někdy zafunguje úplně sám i bez výcviku.
Naučte se obléct výstroj, když je pes v klidu. Člověk se obléká, pes leží, nevotravuje. Vyjít ze dveří v klidu. ………
Cca https://www.youtube.com/watch?v=Z8cPkTh7Y3k&ab_channel=NigelReed
assil:Podnikatelé a firmy nebudou platit podle počtu strojů, ale podle počtu zaměstnanců a do 5 zaměstnanců 0 Kč, takže klid. 😀
Jé. Takže když sem přijde 5 lidí a budou se dívat každý na jiný laptop na to, jak hezky běží ubohá o2 tv, tak za to platit nebudu. Paráda!
Já teda nic neplatím a platit nebudu…
Tak to bych mu dala na vycházky kšiltovku. Přilepit. Nebo osobního plácače much.
Asi myslíte vaskulitidu? To praská ucho a furt a furt…
Dva roky, to je štěně. Vůbec nevíte, jakou konečnou povahu bude mít. Jelikož to plemeno neumíte ani napsat, nevíte ani o testu na nejhnusnější nemoc, co se ukazuje až po třetím roce, a PennHip je dvojitě cizí termit, co. Tak co jako chcete množit? Psi naprosto k ničemu to budou a ve čtyřech za sebou budou tahat zadní, načež zakrátko kaput.
Prej zdrhat za fenami. Jak uvidím něco s hranatou hlavou, co vzdáleně připomíná “pitbula” s jedním el, jak se venčí samo, vrátím vám to vzduchem, vy dominantní duševní mrzáku.
Chovu zdar!
Ochrnutí asi způsobily ty sraženiny, ne? Si to představuji jako kombinaci “mrtvice” a marburga.
https://zverolekarka.com/mor-kraliku/
Když to tak čtu, mimochodem dobře napsáno, tak teda já chovu králíků rozumím jak stavbě raketoplánu, ale bych to chovatelské zařízení asi vzala plamenometem a svoje boty taky.
Těch nařízení je trochu víc, záleží také, kolik nosnic máte atp., str. 16.
Prosvícení by mohlo být kvůli plísni, ale to jen tipuji, teoreticky jsem to asi někde četla... Určitě ví bodlinka.
Tady píší “Vejce nesmí obsahovat zárodek, cizí tělíska (kousky výstelky vejcovodu, kamínky nebo písek) a/nebo krvavou skvrnu (z poškozeného vejcovodu). Pokud prodáváte vejce ihned po snášce, nemusíte kontrolovat velikost vzduchové bubliny – je tím větší, čím je vejce starší. a zda není vejce plesnivé nebo zkažené. Vejce nesmějí být mytá.”