Aha… na alíku kupuji věci, které v Evropě ani USA nejsou, jinak se dá skoro cokoli tady v okolí… asi 3x přišlo něco poškozeného, peníze jsem měla třetí den na účtu zpět. V tom je zas alík a ebay ok, že reklamace jdou takto.
No a na zbytek mám allegro, oni si tu už koupili i dopravce, ceny mají stejné nebo nižší než čína a ebay… zprávy s prodejci sledují admini a řešení je okamžité… nakupuji denně a esi tak tři pět trablů do roka… nepřišla jsem ani o halíř, naopak ještě omluva a kupon nebo sleva hned na účet zpět… Škoda, že se takto nechová nějaký český obchod. Tak te alík asi nutný není, vlastně nevím, co tam kdo kupuje.
Jo, do mailů mi chodí různé pokusy… naposledy to, že na celní poště mám zásilku a mám zaplatit clo a dph 20 korun. Náhodou to vymysleli dobře, protože to jsou pro lidi známé maily, co pošta opravdu posílá (teda mně jo), když jde zboží ne z EU. Ale platí se dobírkou té poště, že. Jenže když takto tisíc lidí zaplatí dvacku…
Na eshopy, kde nakupuji denně nebo často, používám vždy na každý eshop jeden email.
Na soukromou poštu mám jiný email, na firmu mám také jiný. Takže ten, co má alík, je všem k ničemu, žádné kontakty nemá.
Taky si nikde neukládám karty a neplatím mobilem, v něm nemám vůbec nic, plat. kartu znám zpaměti a blbosti typu Revolut nepoužívám.
Nikdy se mi neztratila ani koruna, nikdo mi nevlez do mailu.
Odpověď na příspěvek uživatele Thielli z 11.10.2023, 12:32:23
A jak víte, že to bylo kvůli Alíkovi?
Na hesla je generátor… se zrovna trefili, no. Na důležité věci používám ověření ještě v sms. Takže kdo nemá můj telefon (kde nemám ani banku ani karty ani mail), nikam se nepřihlásí.
Dvoukilový obojek dát na ročního psa? Tak to je super hnus.
alík prochází kompletní změnou, možná chvíli něco půjde a něco zas ne
K videu na Fb - pes si taurin (ve skutečnosti to aminokyselina není) tvořit neumí; ne ze vzduchu. Proto je teď tolik psů s DCM (srdce, kočky zase oči). Pokud má mít šanci taurin si vyrobit, musí dostat dost methioninu a cysteinu… další věc, co se teď sype do konzerv i granulí psům je l-carnitin (ten zas vzniká z lysinu a methioninu)… To vše je v živočišných produktech, maso, mléko, vejce, ale i v “odpadních” produktech.
Kočka ani pes nepotřebují další taurin nebo l-carnitin dodávat, pokud dostávají syrové maso nebo konzervy, granule s tímto doplněným, ale je potřeba, aby jedli vše, občas; ne jen kuřecí svalovinu dokola… to je jasné.
Taurinem se dá i předávkovat, bych se na nějaké doplňování vybodla, to pak průjem, divné chování… ale kdo se dnes chová normálně… To píšu jen tak, abych nevyšla ze cviku, muselo by ho být hodně, hodně moc; asi nereálné.
Co taurin znehodnocuje. To je beta alanin. A ten je… to je legrace… v mase. 🙂 Zlikviduje prý polovinu taurinu. Takže musím kočku krmit často a hodně. Dostatečně. Furt. U nás se žere teď furt, je zima.
Taurin se taky ztrácí varem. Výrobci to budou vědět, proto tam cpou víc. Studovalo se hlavně u mléka, 120 stupňů 20 minut, kolik toho zmizí… hodně… někde se uvádí 10 % a někde 70 %. Ale konzervy se takto nevyrábí a granule také ne, to je pár vteřin až minuta.
Kytkové bílkoviny jsou pro tohle (a skoro vše na světě) špatné. Granule jsou špatné, protože mají hodně těchto bílkovin. Kdo by to maso platil…
Krájení a mletí mě netankuje, zatím jsem na to nenarazila (zkuste pubmed a gůglscholar)
a myslím, že to budou nějaké zanedbatelné hodnoty. Ale mleté jídlo zvěři nedávám, protože si myslím (podložené to, kromě tvaru experimentů zvěře, nemám), že je dobré kousat - pro zuby i trávení a využitelnost.
Na jedné stránce jsem našla info (ale nedali zdroj studie), že se varem ztratí až 79 % taurinu… tak si vzali ten nejhorší výsledek… vařili třeba tři hodiny, co já vim, ok… ale psali tam, že myš má cca čtvrtinu tuku a polovinu bílkovin. 😀 Megy to taky říká a papá myši.
lupus4: ale milá megi…
ničí se enzymy teplotami nad 40 ? - ano
znehodnotí se , či zničí vitaminy teplotami kol 100 ? - ano
zpracovává “BRIT” odpad , co zasmradil 1/2 Prahy 5 ? - ano
já nikde nikdy netvrdil, že psi na podobných i horších humusech nepřežijí
- přežijí, ale…
nesnáším kecy lidí ala “ chci pro psa to nejlepší” a pak krmí ….ani neví čím
dřív se cpala do granclí sója, na základě úplně stejných “vědeckých” poznatků
stejných "výživářů" z firem, kteří tam nyní zase cpou hrách a jiné hovadiny,
a tváří se u toho “vědecky nezaujatě”
a vy jim to furt baštíte …😢
teď jdu na slezinu maturantů po 49 letech tak čusbrus😛
“O granulích vyráběných tepelnou extruzí nemá vůbec smysl se bavit, neboť už způsob výroby vylučuje, aby v nich bylo cokoli “zdravého””
Co se ničí kolem bodu varu, mně zas tak moc nemusí zajímat, pokud si vybírám extrudované granule, které touto teplotou neprojdou.
Ale Vy neustále házíte všecky granule do jednoho pytle.
Tedy baštíte něco, co napsal před 20 lety novinář o amerických krmivech.
Jak vyrábí Vafo, nevím, ale granule mají pro mne nepříjmenou vůni a zvířata má pak byla nešťastná. Asi že jsme zvyklí na maso a granule, které jsou z kvalitních surovin, které během výroby nezničili…
Nemohla byste poslat odkaz na to video? Děkuju.
Jsem se trochu ztratila, o kom to je ten standard “ochránce a hlídač”? Totiž standardy neznám, znám jen ten pitbulíkový:
“Základními vlastnostmi amerického pitbulteriéra jsou síla, sebevědomí a chuť do života. Toto plemeno touží potěšit a překypuje nadšením. APBT jsou vynikajícími rodinnými společníky a vždy byli známí svou láskou k dětem. Protože většina APBT vykazuje určitou úroveň psí agrese a díky své silné postavě, APBT vyžaduje majitele, který bude psa pečlivě socializovat a trénovat poslušnost. Přirozená agilita plemene z něj dělá jednoho z nejschopnějších lezců, takže dobrý šerm je pro toto plemeno nutností. APBT není nejlepší volbou pro hlídacího psa, protože je extrémně přátelský, dokonce i k cizím lidem. Agresivní chování vůči lidem je pro plemeno necharakteristické a vysoce nežádoucí. Diskvalifikace: Zlost nebo extrémní plachost.” (Gůgl translate se předved. 🙂 )
Jo, existuje rage syndrom. Rage syndrom, když má pes, tak vlastně útočí na duchy. Zahledí se do prázdna nebo i na nějaký předmět či osobu, je vidět takové ztuhnutí… a chňape všude okolo. Na yt si najděte videa, tam je třeba bulík, co spí na křesle, najednou vystřelí kolmo vzhůru a začne kousat vzduch.
Tohle by bylo vysvětlení.
Ale noviny psaly, že běžkyně se přiblížila k majitelce a pes skočil. Tedy to nebylo bez důvodu.
Bulíka s rage syndromem jsem zažila, skočil mi na obličej, naštěstí jsem to, jak čuměl skrz, zachytila, takže jsem stihla trochu uhnout a teklo mi krve jen trochu a nějaká modřina… jeden náraz a zachycení zuby. Kdyby se trefil dobře, určitě člověka skalpuje, utrhne tvář… a vykrvácíte. Takže tady se vůbec nemusí jednat o psa zabijáka, jak někdo popisuje, ale čistě o to, že tržná rána hodně krvácí, proto se k takovým zraněním posílá vrtulník a frčej na traumacentrum. To není kousnutí do ruky, které zašijete u obvoďáka.
Dědičný je, mám pocit, tedy znám tady bezpapírový chov, kde je takový tatík a jeden potomek je celej tatík…
Jinak chov bulíků nesleduji, to by věděla Verun, ale myslím, že to nijak rozšířené není.
No a kde se berou ti psi… domnívám se, že Balkán, Srbsko. Taky z nějakého důvodu, neznámého, český registr nezůstal pod americkým, původním. Něco asi špatně. Si myslím já něco soukromě, ale nebudu šířit pomluvy.
Souhlasím s tím, že v Rakousku by takové nesluníčkovské metody nedovolili.
Anonymní: a hlavně mě trochu lidi od převýchovy tutěch psů tím výrokem hodně zklamali.
to AŽ tímhle výrokem 😂 to jejich srdceryvné story, jak si nechali psy porvat a pak zraněného psa bez kontroly a ošetření vystrčili do kotce ven, aby tam zpytoval svědomí - a to hned po tom, co usoudil, že další fyzický trest už nepotřebuje - neznáte?
Neznám, já je nesleduji, jen nějaká videa jsem viděla. Jako teda já je nechci kritizovat, oni mi zas řeknou, že nic neznám… ale taky mi vadí, jak vlastně ti psi nejsou úplně vycvičení, to můj pes na to čekej zabrzdí, i kdyby nevim co.
Achjo, Vy máte hrozné příběhy. 😀
A jsem si sama odpověděla, to jsem ale blbá, že mě to nenapadlo dřív… vím, odkud se to bere.
Ale teda dík, že sem konečně přišla ta paní, co o výcviku něco ví (paní se psem, co má košík jako kýbl, že jo? 😀 ), a objasnila ty obrany, mně to prostě celé nesedělo a hlavně mě trochu lidi od převýchovy tutěch psů tím výrokem hodně zklamali.
Tohle bylo založené jen proto, že už nemůžou spamovat na iF, ne? Proto jsem sem ani písmeno nevložila.
lupus4: Není.
O granulích vyráběných tepelnou extruzí nemá vůbec smysl se bavit, neboť už způsob výroby vylučuje, aby v nich bylo cokoli "zdravého". Jde prostě jen o spečeninu "čehosi" postříkanou umělými premixy. Je to jen hra na zdravou výživu, které díky intenzivní reklamní masáži podléhá většina mudlů.
Tak to není. Proč to pořád opakujete, když jste si mohl za ta léta ověřit, jak to je?
A já čekala, že se Zrzavci vytasí s kvokající slépkou po patnácté hodině…
Sedmihorky posílají kurýrem asi za kilo.
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 07.10.2023, 02:00:28
Musíte mi to vysvětlit jako bllbovi. 🙂 Nevím o tom nic. Cca.
Chápu, že můžu v psovi něco vyškrábat - zlobu na člověka - když ho budu třeba řezat. Je to takto myšlené? Probudit v něm to, že na ten obličej skočí a zakousne se.
To nebude problém u vlčáka.
Jak toho dosáhnu u psa, který po 150 let byl zastřelen, pokud si na člověka otevřel hubu?
Když do toho psa kopnete, štěkne, ale nezavrčí a nekousne. Jediná obrana člověka je u něj to, že osobu povalí na zem a stoupne si na ni, ale to jen některý, většina nic nedělá.
Není to ani hlídač, ani obranář.
Když se dva perou, já se směju… ne, nesměju, je to nejhorší rvačka mezi psy, jakou jsem kdy viděla, ale absolutně se nebojím, že by se psi spletli a kousli do mé ruky.
Když tento pes řve na jiného psa a chce ho kousnout, zabít, temné oči a nechal by na sebe spadnout tank, a já k jeho zubům natáhnu ruku, on uhne hlavou.
Tak jak dosáhnu toho, že on tyto vlastnosti odhodí?
Mě zajímá, jestli potomci dostanou stopku v chovu. Pokud ne, tak už to není plemeno stafford, je to nějaký pes, co kouše do lidí. Neodpovídá povaze plemene. Co bude dělat klub, co FCI? Začnou písat chovnost, až budou psi dospělí? Začnou to lidé množit, až budou psi dospělí?
Toto nebyl stafford, byl to vadný stafford. Kdyby udělali pitvu, vidělo by se, esi mu něco nebylo. Nevěřím, že obrana způsobí tohle. St. není ovčák, pinč.
Jo, četla jsem to někdy… dávno… že už to je kolikátý nezvládnutý emerickej pes u nich.
Zajímavé mi přijde, že si mohou dovolit (peníze i známí) trenéra, výcvik, … a nic. Nebo si dalšího psa nepořizovat, nebo něco… neměla by taková osobnost jít příkladem?
Odpověď na příspěvek uživatele XY. z 05.10.2023, 16:40:20
1) Já jsem na nikoho nic nehodila, naopak.
2) Mně je jedno, proč a komu to prodal. Jeho věc. Obchod.
3) Vždy jsem jim říkala, že podporují množírny.
4) Vlastně nechápu, co chcete.
5) Jdu se přežrat holandským řízkem a kašou. Pes ani kočky to nechcou.
Sedmihorky mají fakt směs bez GMO, kupovala jsem, vypadá pěkně a i to slépky papaly. Pak jsem viděla, co kupuje známý, něco Sehnoutek, to je pro mě divná vůně…
Sója se ale takto nekrmí, nebo jo? Video jsem neviděla teda…
Měla by být tepelně upravená a ještě se k tomu dává něco… nevím co… kvůli využitelnosti celé směsi nebo té bílkoviny ze sóji?
Na obale směsi je to napsané určitě.
Dávají tam s. extrahovaný šrot + tu věc.
A ještě jedna věc, co mám od psů… Roboran tu byl oblíben dlouhou dobu, jelikož nic jiného nebylo, ale je v něm K3 - nevím, esi i v tom pro drůbež. Jiný název např. menadion.
A to teda odmítám pro všecky druhy zvířat včetně lidí.
Každopádně jsou to syntetické verze lysinu a methioninu. Radši sežeňte zbytky z jatek, od rybářů, když to chcete teda tak hodně přírodně, ne?
Kdo ví, čím producenti obilí hnojí a zbavují se plevele, to už možná lepší ty GMO. 😀