Nu, mně už se ten kluk taky moc nelíbí, když jsem si s ním hodila pár slov. Dřívější videa a slova jsou naprosto jiná než teď. Některé věci má dobré, některými se řídit nebudu, tak jako u každého, o čem si čtu nebo se dívám. Ale je fakt, že už je to velký vliv, schromažďuje se tam hodně lidí a bez nějaké kritiky berou vše jako jediný a správný názor.
A to je na houby.
Neumím si představit, že by mi pes fungoval na deset opakování povelu. To bychom asi opravdu v těch novinách byly my s Megy, že nějaké feně něco provedla, což jednou jedné vytrhla chlupy, ta jí zas prokousla nohu, já z toho nevím jak dlouho nespala, že jsem ten povel nezařvala dřív a mrzet mě to bude do smrti.
Ať se řidičáky na psy dělají. Ale na všechny, nebo nad určitou váhu nebo příslušnost k plemeni a co kříženci?
Jak to popisuje Doron, nesmí se pes uspat… a co s ním jako, dyť je vadnej! Copak pes je víc než člověk?
Příspěvky uživatele
megi-the-pes
Toxoplazmózy se nebojím? To jste teda rozhodně neviděla tohle, že 😀
https://www.youtube.com/watch?v=Xp0h_qqBG-M&ab_channel=GervonVideos
Tam na stránce Staffordi a spol., to jsem si početla, pod příspěvkem o případném zákazu am. bully v UK. Neuvěřitelné, kolik lidí nemá žádnou soudnost, kolik lidí si myslí, že za vše může jen majitel, asi že krev je voda, genetika nic neznamená a kolik lidí přiběhlo s tím, že husky napadl mimino, takže co jako. Ale on to nebyl husky, ale nějaký kříženec… to jsem si dovolila moc, neobhajovat bulloidní psy.
A když to tam tak čtu, asi bych ten zákaz i podepsala… (a pak se odstěhuji, protože bez těch psů nemůžu být)… protože tady je tolik nezodpovědných a hloupých lidí!
Já teda nejsem z nejpovolanějších… Mně tyhlety metody selekce přijdou na hlavu, aby pes hodiny někde visel, to je vygumovaný pes, takto stvořen nebyl.
Místo slavného break sticku se dá použít klacek, tyč. Jak to, že jsme to nikdy použít nemuseli? Nikdy jsme neměli tyhle křížence kdo ví čeho, aby ten pes byl úplně neovladatelný a šel po lidech.
Podívejte se na videa pitbullů a staffordů, co loví prasata, neperou se ani mezi sebou a jsou odvolatelní.
Jednou jedinkrát jsme museli psy tahat od sebe, jeden podržel napadeného a druhý zvedl útočníka, nic víc.
Odmala se všichni učí pusť.
A když se dívám na tyto dva útočníky, oni nedrží, oni prostě koušou, kam je napadne, chovají se jako magoři, chvíli tam a pak zas jinam, jsou si vědomi, že je to člověk, nemají v sobě to, že do člověka je to nepřirozené.
Nejsou to pitbullové.
Ale jako chápu, co říkáte, takto udržovat plemeno je nanic, určitě může vést k takovým tragédiím. Chová se to jako tupý stroj, pořád dokola po něčem skáče a drží. Jenže já nemůžu nic říkat, psy prý kazím. Nechci po nich nic takového, podle mě to nepotřebují. No a co, že časem ztratí ten slavný game, ať si ho nechají v minulém století, tady už nemá co dělat.
Mně furt vrtá hlavou ten pes, co napadl tu běžkyni, to byl opravdu stafford. Pes se v zápalu hry nebo útoku na jiného psa může splést a kousnout mě do ruky (ani to se mi nestalo, ale chápu, že stát se může), ale normální pes se sám stáhne, když si uvědomí, že jsem to já.
A tak jsem tu zoufalá, co se to stalo, esi nám zakážou všecky ty psy nebo co se bude dít.
Esi to chápu správně, tak psi zavření někde padnou do nějakého panického stavu, a proto vše počůrají atp.? A to je, i když je pes jen zavřený v domě, v noci třeba? Když budu cupitat povenku, tak je vše ok? Myslím jako to, že se nestane, že by pes ležel a čůral na sebe.
To je stupeň, kde si řeknu dost - když pes nevstane a nejde se vyčůrat.
Tady leží/sedí dost dokousaná osoba, dva psi tam jsou, každý 30 35 kg určitě, takoví válečci, takže lidé okolo koukají na… jatka. Jo, jatka. A jsou vyděšení. Někteří lidé v takové situaci zkamení, skoro nedýchají. Koukají, ale nemohou se pohnout. No a není tam jeden pes, ale dva. Takže zkusíte jednomu dát přes hubu a druhý se do vás pustí…
☹️
Pitbulla vezmu za krk a zvednu, přestane dýchat a pustí. Nebo zastřelím. Jak je to můj nejmilejší kamarád, smůla, půjde. Natáčel to kdo a proč tak dlouho, proč nevolal odchyt? Jsou to dvě minuty videa, ale to už byl pokousaný, asi to trvalo déle a taky těmi dvěma minutami to neskončilo…
Co udělám s křížencem nebo tam, kde si nebudu jistá? Zastřelím to. Dojdu si pro nůž a…
Lidský život má přednost.
Nechápu to. Proč to bylo tak dlouhé. Lidé okolo se určitě báli. Ale fakt nešlo nikoho zavolat?
A stejně nechápu, že tam ty psy chovají. Když pitbull je zakázaný a jeho kříženci také. A toto jsou kříženci - americký bully je kříženec pitbulla a cane corso a dalších takových.
Věřím, že cane corso, rotvík, argentýna, … jsou psi naprosto v pohodě. Pod nějakým vedením, jasně. Ale jak se to spicne s pitbullem… jsou to nějaké nekompatibilní geny nebo co.
Zemřel později v nemocnici. Je to v tom článku.
Díky… dost hrůza… a ti lidé okolo…
Je tam moc komentářů, takže jsem nenašla, čí to byli psi, co za psy… jeden člověk napsal jméno oběti
https://www.bbc.com/news/uk-england-stoke-staffordshire-66830097
https://www.bbc.com/news/uk-england-stoke-staffordshire-66817795
nejsou to pitbullové, ale american bully, v článku se píše, že dělají další testy k určení plemene
Nebyl to majitel, prý psi od sousedů.
Ale to je jedno. Stojí tam lidé a nic…
Do šesti hodin? 🙂 Tak to vyšlo, ne? 🙂
Mně nikdo neřekl, že nemáme chodit po schodech. Takže. Ale my nejsme doga, ale malý svalnatý pés.
Dostal vitaminy a třes ustal z poloviny.
Nedostatek hořčíku to umí taky, a docela dost.
Žízeň.
Špatně vidí.
Nechutenství, ale hodně pije. Opadl ze svalů, ale váha stejná? Zavodněný?
11 let na bišonka není žádný věk!
Vím určitě, co jím. Vajíčka jsem přestala jíst dávno, protože byla hnusná - z obchodu. Divná vůně a taková plechová příchuť.
Ale teď, co mám slépky jako štěňátka, jsem vajíčka ochutnala… a paráda, normálně jsem sežrala omeletu z 28cm pánvičky…
Moje slépky jsou mí kamarádi, papají denně čerstvé “uvařené” jídlo.
Jo, o výživě slepic toho moc nevím, cca skoro nic. Tak snad mi do rána nezahynou nebo nezačnou místo krásných vajec nad 70 g s opravdově žlutým žloutkem snášet ty supermarketové. Nebo dinosauří. I když… kohut tu je, mohli by být malí Rexíci, hustý. 🙂
Dostávají maso, tvaroh, jogurt, ovoce, zeleninu, pšenici, šrotovanou kukuřici, vločky, rýži, vápník, skořápky, vejce, bylinky, ryby. Pasou se na pozemku, který nikdy neviděl žádnou chemii, ani na záhony se zeleninou nic nedávám, takže víte, co mi můžete, milý XY?
Katka:Já tedy nevím, ale takovýto život bych nechtěla. Podle mě je tedy i pro pejska lepší mu trápení ukončit. 11 let mi nepřijde zas tak málo, hezký život si užil. Nevím zda byste se neměla spíše oprostit od myšlenky zachránit nezachránitelné. Nebylo by to podle mne nic zavrženihodného a než se koukat na zmateného psa jak celé noci prochodí…..
Prosmvás, co to tu píšete? Psík je jen zmatený a v noci nespí, jinak mu není vůbec nic. Bude brát dál Karsivan, na noc dostane něco na uklidnění v nějaké hodně mini dávce a všici budou v pohodě!
Dájo, neposlouchejte toto. Všecko bude dobrý!
To obden bylo obrazně…
Odkaz - jak to bylo před sto lety, kdy se tolik slépky nekrmily a vlastně tato plemena neexistovala - první rok snesla 20 vajec. Moje 20týdenní slépky nesou denně, toto stihly za 20 dní.
Ročně těch 300 dají jak nic, si myslím.
Tři dvouleté mám a ty ještě neměly přestávku; v listopadu jim budou dva roky, tak třeba teď hodí pauzu, ale zatím je to 1 ks denně od každé.
Tady rozhoduje, kolik má slépka předurčeno - víc nedá.
Kolik to je? Někde se uvádí 600 ks, ale to už přece stihne ta dvou tříletá.
A proč že se má někdo scházet s Bormannem?
Někteří máme hrdost.
Nescházím se s nikým, proč bych měla dělat výjimku u někoho, kdo mě nezajímá?
Že ono se tu něco rozdávalo a mně jste nic nedali?
Přesně takto vznikají ty rozlezlé války.
Třeba vražda, to je hned hotové. Ale když je někdo nemocný víc, tak manipuluje, vyhrožuje
a tak vůbec si ničí zdraví, i když si myslí, že se tím živí, ve skutečnosti na to dojede.
Bank ID sice k přihlášení používá to už. jméno + heslo, ale taky je k tomu potřeba ta třetí věc - sms, aplikace, něco a když jsem si nastavila, že ji nechci, tak ji nemám - a fakt nemám, vyzkoušeno, nemožno se přihlásit kamkoli.
Některé banky použití ID vůbec neumožňují a některé mají dvě - u ČSOB - a před dvěma lety namlouvali lidem, že pokud ID mají, tak už se jinak ani nepřihlásí…
Zkráceně - většinou se Bank ID musí aktivovat, ale jsou i banky, které to udělaly automaticky. Pokud nemáte Bank ID aktivní, tak se tím na žádný úřad atp. nepřihlásíte.
Však ona to do misky vrací.
https://www.facebook.com/jauncydevCanada/videos/1733501027155136
Na fb se dá podívat v profilu, na jaká videa jste koukala.
1) vlezete na stránku svého profilu
2) tři tečky vpravo nahoře (ve staré verzi to bylo pod Nastavení a soukromí) - je to ikonka šedý ležatý obdélník s třemi černými tečkami
3) záznamy o aktivitách
A tam si vyberete - vámi vyhledaná videa a shlédnutá videa
A když už tam budete, tak se podívejte na videa např. Pittie Nation, jak ti psi vypadají, co asi zažili… a nikoho nežerou.
Jsou psi, co to v sobě mají. Ale staffordí pitbullek k nim nepatří.