Slamník 🙂
Kokosová matrace pro miminka, dvě, tři… potah z batohoviny.
Slamník 🙂
Kokosová matrace pro miminka, dvě, tři… potah z batohoviny.
A co je to za psa? Ohař? Teriér? Chrt?
Když mu ten lov dopřejete, řízený lov, tak třeba nebude mít potřebu lovit jindy.
Loveckého psa nepřivolávám, protože je to pro něj těžké. Zastavím ho. Čekej. A tento povel má vybroušený do …hodně. Můžete si vymyslet jiný. Stůj, stop, člun, čína, čolek, šiška. Výrazné slovo. Buď si pak pro psa dojdu a hrozně pochválím a místo srny dostane něco na rozcupování nebo hledá mnou ukrytou jinou kořist, nebo poveluju pocem. Princip je, že se nemusí vracet ke mně, stačí, že zastaví.
Aha takže oni tu jsou mývali. A asi vůbec nevylučují, že jo. 🙂 Hned vyrobím teorii… nesbírat houby!
Varaxi, ty to budeš jíst? Proč to budeš jíst? Takový hezký pejsek.
Argentýna běží 30 km na lov - vedle auta - se smečkou pozdrží pár prasat a běží těch 30 zpět. Mám pocit, že na nějakém videu bylo i 50…
Náš Atos se mnou s kolem běhal jen asi 10 do krámu a zpět, pak jsme šli plavat, ale on byl jiný, nikdy s nikým problém, to jeho sestra, ta byla mírně vyšinutá…
Pokud nahrávám nějaké poučné video; chci poučovat, vysvětlovat, co se psem, pak by mě ten pes měl poslouchat…
Proto radši nikomu Megy neukazuji. 😀
Nikdy jsem neviděla mývala a je mi to líto. Ale někde jsem četla, že v Německu jsou přemnožení.
😂 zdravím Varaxi 🙂
Video s argentýnou je legrační.
Teda k smíchu. K pláči. Já nevím.
Až na vás poběží argentýnka, tak vylezte na strom. To vás možná zachrání. Když to kopnete, to teda nevím jak, argentýna je pitbull vedený i na obranu a útok na lidi, akorát že třikrát tak velký, tak se vytočí a nohu vám ukousne. Zkusit klacek, šutr, hm, hodně štěstí.
Kdyby se dělal žebříček psů, co jsou člověku nebezpeční nejvíc, pokud není hned metr od vás majitel, tak argentýna je na prvním místě. Ze silných nekompromisních plemen je tohle nejobratnější. Pak je pastevec na svém pozemku a pár dog, tosy a akity, ale argentýna vede.
Netuším, jak by se mu dalo dát pravý hák, kopnout ho nebo něco podobného.
Podobně na tom bude ten americký bully, klíďo by je vlastně mohli tvořit pomocí argentýn a čehokoli dalšího, někteří jedinci jsou celkem obratní.
Tzn. vidím jakéhokoli psa v útoku, odcházím na strom. A jinak si jen můžete chránit hlavu a povídat do hodinek haló haló co se stalo ať je koček milion přijeďte eště mám jednu nohu.
Musíte hlavně patřit do syndikátu novinářů, do toho českého aspoň, cožto asi nepatříte, abyste měly nov. průkaz, jinak si můžete psát leda tak blog. To je taky hnus slovo.
Webové zprávičky fungují na rychlosti, kdo dřív, ten bere prachy z reklam atp., takže na korektury není čas. Řešení je nečíst to, weby jako Seznam, iDnes a Centrum ignorovat. Pak jim to dojde. Ale to by se musely odklonit miliony. Lidí.
No a to píšete to samé, doslova, co v předchozích 150 diskuzích o tom samém. Nebudu vám gůglit novější zdroje, sorry, protilátky má půl planety a já to budu řešit... 😀
Každá honitba má hospodáře, ten má povinnost každý rok hlásit stavy ulovených, jiných druhů, uhynulých,… státní správě. Kdyby něco extra nedodržel ten hospodář, tak se to snad nějak řeší, dají tam jiného hospodáře, pokuta, ukončení smlouvy.
Takže to státu nevadí. Hm?
Však jo, ale myslivec nerozhoduje, co se bude dělat. A když šéf spolku, nájemce honitby, nebude mít lidi ve spolku, ale jen tři čtyři dědečky, tak co, hm?
Vás nepřesvědčí nic, ale to mě nezajímá, já odpovídala tomu člověku, co se bojí, aby viděl, že to není tak časté, a tomu, co říká, že to neexistuje.
Udivuje mě, jak nepřesně se vyjadřují lékaři. Akorát od bodlinky mi ty odpovědi dávají smysl a dají se ozdrojovat, vysvětlit, diskutovat dál.
Třeba podle WHO, které nevěřím ani slovo, je nakažena ¼ populace na Zemi. 🙂
http://www.auraclinic.cz/cs/article/?catID=517
Takže to třeba nevíte, a máte. 🙂 🙂 U psí a kočičí se mluví u dětí a že umí přežít v člověku hodně dlouho. To by mě teda zajímalo, co tam dělá.
Ale já myslela ten slovosled.
Vyhnat se je nedá
To co je, vyhnat se?
Vyhnat se je seje vítr
Tady ale asi nejde o nějakou škrkavku, tu hnusnou provázkovitou věc, nýbrž o larvu, co leze do voka a mozku. Na to není potřeba mýval v ČR, lidé cestují… tak třeba mýval z NDR, co já vim, stačí zelenina ze záhonku, kolik lidí si stěžuje, že jim cizí kočky lezou všude dělat hnusy… ale prostě šlo o ten malej hnusnej hnus. Játra, plíce, srdce, ona to žádná legrace nebude.
Tu je i o psí, je to zajímavé čtení.
https://www.pediatriepropraxi.cz/pdfs/ped/2002/05/03.pdf
Mají chybu v titulku.
Náhodou je to docela zajímavá debata, když nevím, s kým mluvím = řídím se slovy, obsahem, ne tím, kdo to psal.
IP je Hynkova, ale může být třeba Marie, 16.10. to byla An. A se staffbullem, to je fuk, ne. 🙂
Mám lehátko z lidla, takové to, jak se na něj dá i stříška. Koupila jsem to pro psa, ani ne 500, jenže ho to nezajímá, tak na tom leží venku slépky. Ale to… má to nožičky, plastové, ty se tam nasazují, takže kdyby to bylo vysoké, tak je vyhodíte a dáte jakékoli nižší, i kdyby dřevěné.
Je to takové to lehátko, co má každá značka, a i když to naše je lidl, řeklo by se šmejd, tak je docela pevné, dobré.
Máme něco jako to první Relax, ale jsou i s polstrováním na bocích, Tiaki a co máte na obrázku Vy, ale prostě zahodím nožičky a dám jiné, je to jen díra v trubce. Mám takové trubky třeba od mobilního skleníku, uříznu požadovanou výšku, nasadím gum. krytku ajeto.
https://www.bitiba.cz/search/results?q=Ps%C3%AD%20leh%C3%A1tko
Jo, oni se musí starat, když mají tu honitbu, nějaký hospodář ale tomu šéfuje.
Svůj pozemek nechám z honitby vyloučit, mně tu nikdo toto dělat nebude. Čím jsem starší, tím méně trpělivosti mám.
Ale jak se vedle mě ozvalo - uhni, já mu jednu… - tak zas mám nějakou brzdu a neudělám blbovi nic, no. Být tam já sama, tak nevím. Jak je nás víc pohromadě, mám asi zodpovědnost nebo co, jakože někdo tady normální být musí.
Stejně je to hustý. Jak slyším ty příběhy o zastřelených psem, někdy si řeknu - týjo, ale tak jste blbý, pustíte psa potmě na pole… jasně že mi to je líto, ale takový risk bych třeba já nikdy neto… A některým příběhům ani nevěřím. A pak jdu odpoledne ven a tohle. Zrovna já. Jsem venku se psem tak zodpovědná, až mi kvůli tomu druhá polovina “nadává”, že omezení, tohle nemůžeme, tamto, pusti toho psa,…
Druhý den ráno megýnek horečka, klepot, neslezla z postele, venčit jsem ji musela odnést. No co mě asi napadlo? Poslal na nás zmetek kletbu.
Megýnkovi už nic není, bylo to něco seklého v trávicím počítači, udělali jsme restart a přidali pár antivirů a je v pohodě, drzý pes jako dřív.
Zpět k tématu… vlky určitě nebude střílet člen spolku na ochranu jelenků sika, to leda až zavelí Lejenová, co jí zabili poníka a vyhlásila odměnu pro lovce odměn, čistokrevný hon na vlky, to je můra, slov nemám… bude to hodně hlídané a určitě jen pro stráž/hospodáře.
By mě zajímalo, co chcete po myslivcích. Myslivectví je zájmový kroužek. Členové tohoto klubu v tom klubu nepracují a nepracují ani pro vás. Stejné jako rybář nebo chovatel koní či psů. Copak chovatel vlčáků má v náplni práce zastupovat veterinární správu a obec s roz. půs.?
Ten myslivec nemusí střílet vůbec nic.
Za správu je zodpovědný stát a jeho zaměstnanci.
Jsme před 14 dny zastavili na polní cestě u hlavní, projít se kousek, kde jsme ještě nebyli… rozhlédnu se, esi někde nejsou lidé či psi, srny, vlci… nic, tak megouška pouštím, ujdeme 10 kroků a slyším motor, otáčím se a tam něco se zeleným kloboukem, rozpláclé za volantem, jede na mého psa a přitom se na něj dívá.
Nestíhám to k nim, i když jsem blízko, jede rychle, mávám na debulla, ať se vzbudí, na megouška řvu čekej, pes poslechne, ale debull ne, jede dál a zdá se, že ještě zpřesňuje dráhu, ať mi toho psa přejede celým autem. Debull zvedne zrak na mě a jede dál. V tu chvíli mám už vyplácanou většinu slov sprostých, které znám.
Až se ocitnu dva kroky od kapoty, zabrzdí hovado. Celou dobu ve tváři naprosto neutrální výraz. Ani ho nepřekvapilo, že je tu pes, že jsem se zpoza keře ukázala já, cožto megoušek i já dost svítíme, bylo to odpoledne, louky posečené a pole sklizené, žádný problém s výhledem, ta osoba se ani nelekla, reakce na můj řev a máchání rukama.
Když jsem pak nad tím přemýšlela doma, nebyl on to obyčejný chladnokrevný vrah? Moje druhá polovina se tak vytočila, že prý jedeme za ním a hodíme ho do rybníka. No nic jsme mu neudělali, neoplácím stejnou mincí, nejsem svině, jen jsem se ho zeptala, co to jako bylo a esi je myslivec nebo stráž a esi mu připadalo, že pes jí nějakou srnu… pravil, dost červený v obličeji, aha, tak ono to nějaké emoce projevit umí, asi že se bojí o sebe, když vidí, že nemám problém ho z toho auta vytáhnout…
No pravil: “Ále nene…”.
Jakože nejel na toho psa. Podle mě měl upito, mám na chlast alergii a cítím to na dálku. Takže mi sdělil, že na toho psa teda nejel. Hotovo. Asi bych ho fakt zabila. Tak jsem raději zavelela - domů. A pořád ještě tomu nemohu uvěřit.
A teď někdo přijde s tím, že proto si Německo natáhlo tolik emigrantů (snad to nikdo nevezme negativně, jsme polopříbuzní), aby tady měli základnu, která bude vyčkávat… na toto… a Evropu rozvrátí a Německo tomu bude vládnout, jako to bylo za Ády, jeho plán,
mohou rovnou dostavět tu dálnici, co tu kousky nechali.