Aktuálně: 3 728 inzerátů210 959 diskuzních příspěvků18 261 uživatelů

Příspěvky uživatele

megi-the-pes

megi-the-pes
megi-the-pes 30.10.2023, 21:25:29 xxx.xxx.124.42

To bude snad nějaký padělek nebo… 
https://pillintrip.com/medicine/pardale-v

Spojovník a co to udělá… https://www.zeropainphilosophy.com/post/paracetamol-for-long-term-use

Na pět dní se to může dát - v UK.
Spoléhají na nízkou dávku.
Proč jít na ty COX věci meloxi…nevím název… troxo…tamto… když můžu použít jed. Fakt dobrý. 

To snad stojí za smazání.

megi-the-pes
megi-the-pes 30.10.2023, 21:22:50 xxx.xxx.124.42

Je to paracetamol a něco kodeinového. Nedala bych to psovi ani za zlaté prase. Pro psy máme přece spoustu jiných léků na akutní bolest.

megi-the-pes
megi-the-pes 30.10.2023, 14:28:09 xxx.xxx.124.42

Jsem slyšela, že slepice vyřvává, protože hledá hejno; aby se rychle zase setkaly v hejnu a ona nebyla sama.

S tím svícením… kolik hodin denně by měla mít slépka produkční
světla?
A nerozlišuji přitom, zda je léto/zima? V létě papají podle světla - nebudu je přece zavírat do temné místnosti, aby šly spát a přestaly jíst - hodně, hodně hodin.
A v zimě jí méně hodin, i když mně to přijde nelogické, neb jídlo slouží i na regulaci teploty.
Takže jim rozsvítím na kolik… tři hodinky ráno? Pořád to bude o kus kratší doba světla než v létě. 

megi-the-pes
megi-the-pes 30.10.2023, 12:44:28 xxx.xxx.124.42
Odpověď na příspěvek uživatele Daja z 30.10.2023, 12:21:47

Jaký máte prohlížeč? Firefox mozilla, Chrome, někdo má i prohlížeč Seznam (nemyslím stránku Seznam.cz, ale opravdu ikonku na ploše, na té, když zapnete tablet, tak vidíte vše, co v tabletu máte)…
To jsou ty kulaté ikonky, hodně barevné, na to klikáte, když chcete jít na net, i sem.

A když třeba mám Chrome (má ikonu červeno žluto zeleno modrou) a na některé stránce - ve Vašem případě zde na chovu - mi nefunguje správně, tak
to zavřu 
a přijdu na chov přes jiný prohlížeč - např. ten Firefox. To je oranžovočervené kolo z plamenů jakoby.

Tak zkuste, co to udělá, když použijete nějaký ten jiný prohlížeč.

To píšu, protože poslední dobou mi na Chrome nefunguje bezchybně snad ani jeden web. 

megi-the-pes
megi-the-pes 30.10.2023, 10:17:49 xxx.xxx.124.42
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 30.10.2023, 10:10:35

Vy jste doma odchovala hybridy? Jako že z těch, co jste měla doma, nebo Vám někdo prodal vejce, co mají ty fabriky s chovatelským programem?
Myslela jsem, že další generace už tak nést nebude, sice jsem to moc nestudovala, ale tak logicky, beru to podle psů, ty vlastnosti už tam nejsou.
Loni jsem poprvé kupovala slépky, dvě, jako dárek, z farmy. A ta paní, co je chová, kupuje od nějakého producenta, nic sama nerozmnožuje, tak nějak mi to popsala, že potomci jsou na dvě věci…

A taky mohu porovnat, tedy mám malý vzorek, ale stejně… loni to byly Lohman hnědý, hrozně hodné, klidné a chytré slépky,
letos nebyly ke koupi, jen nějaké bílé a ty jsem nechtěla, tak jsme koupili pár kousků z Kosiček, to jsou jiné slépky, úplně jiné, ty Lohmanky od začátku nesly obří vejce, tyto letošní takovou běžnou velikost. A jsou mezi nimi i hnědé a jsou z těch mladých nejklidnější zase, ale vejce je takové běžné, nic obřího, jen tak náhodně pár. Nesou teda pravidelně, ale pro mě dost překvapení v té velikosti a povaze.

megi-the-pes
megi-the-pes 29.10.2023, 23:03:21 xxx.xxx.124.42

Nemůže to být počasím? Nevím, neb o slépkách ještě furt nic nevím.
Moje nesou bez přestávky od loňského listopadu, mladé začaly teď nedávno, jedna nevyrábí, buď začne později, nebo…

Mít 13 slepic a 2 3 vejce, tak bych asi šla hledat, kam to nosí, nebo řešila jídlo a vetřelce. Neříkal někdo, že přepeřují v listopadu? A teď je teplo, tak letos třeba i nový kabátek později? 

Mým starším slépkám jsou minimálně dva roky. Za měsíc. Čekám na ten listopad, že bude peřípad. A jestli ne, tak je rozmnožím a založím fabriku. Se to nesmí u hybridů, že jo, protože F1 jo, F2 ne, nenese tolik a kdo ví co hnusného je potká, já vim.

Mimochodem… mi kohout napadá bojového psa. Doronku, vyměním kohouta za kvokačku. 🙂

megi-the-pes
megi-the-pes 29.10.2023, 22:45:20 xxx.xxx.124.42

Ještě mají lisované, něco s vepřovým a směs. Proč? Protože Polsko je vepřová a rybí velmoc.
Co sem poslal někdo výš, jsou poloměkké granule a nemám vyzkoušené, nehodí se mi. 
Kupuji z té továrny (dělají pro celou značku Alpha Spirit) občas extrudované Pan Maso - milion druhů, nejlepší mi přišly 

Sušené telecí maso (26 %), sušené krůtí maso (10 %), hovězí tuk (10 %), hrách, loupaný hrášek, pšeničné otruby, pšeničné klíčky, hydrolyzovaný kuřecí protein (5 %), hydrolyzovaná kuřecí játra (4 %), sušená jablka (1 %), minerální látky, sušená řepná dužina (cukrová řepa), sušená čekanka (přírodní zdroj FOS # a inulin) (0,5 %), lososový olej (0,5 %), lněné semínko, sušené pivovarské kvasnice (0,5 %), MOS (manno-oligosacharidy) (0,5 %), Yucca Mojave, glukosamin hydrochlorid, chondroitin sulfát.

hrubý protein 30 %, hrubá vláknina 3,5 %, hrubý tuk 20 %, hrubý popel 9 %, vlhkost 9 %, vápník 2,5 %, fosfor 1,5 %, Omega-3 1 % mastné kyseliny

blablabla… taurin 1000 mg/kg

9 kg do 600 Kč

a ani jednou v průběhu roka se mi nestalo, že by kolísala kvalita a cena
a super je, že si můžu koupit kilovku nebo tříkilovku za směšné peníze, abych mohla vyzkoušet, asi stopadesát velikostí bobulí je a i pro kočky… no a slepice přišly do chodby a… 

jsou aj třeba skoro čistě vepřové s hydrolyzovaná kuřecí játra (5 %), hydrolyzovaná kuřecí bílkovina (5 %)
což může a nemusí alergikům vadit, je tam povětšinou ale rýže

podle mě to odpovídá ceně… a na to, že to jsou levné extrudované granule, mají příjemnou vůni, nic se nedrobí… 

tak a teď si zasloužim odměnu za reklamu

megi-the-pes
megi-the-pes 27.10.2023, 11:48:22 xxx.xxx.124.42

V pět ráno už slépky pouštím ven a jdou papat a bumbat, světla je z lamp dost a asi každý má u dveří světlo, dyť by se zabil cestou do práce, jsem tam s nimi na kafe tak 10 15 minut, papají a papají, asi nejsou slepé nebo nevím… Jo, zavřít je v tmavotmavém kurníčku a pustit ven v osm… tak to se u nás nevede, nejsem týrač, ale bio eko trochu jo. 🙂

megi-the-pes
megi-the-pes 26.10.2023, 21:19:27 xxx.xxx.124.42

Je to přenosné i na člověka a přenáší se i kontaktem s botou. Prostě to od někoho donesete, roznesete všude. 
Ale mě v různých odkazech zaujalo, že jsou bezpříznakoví jedinci (esi jsem to teda s něčím nedomotala, jsem toho četla hodně), jsou i samovyléčitelní jedinci, kohouty to postihuje o hodně častěji než slepice, na některé plísně existuje očkování ( ? ), cca jde o záležitost slabších kusů.
A kolik že to hašené vápno a lék do krmiva stojí, že se to vyplatí jen u von slepic, u těch mých obyčejných ne? 😀 

megi-the-pes
megi-the-pes 26.10.2023, 19:20:07 xxx.xxx.124.42

Nejlepší je dělat, že se nic neděje. Jakoby nic. Ale dělejte to nic na vycházce, nikoli doma.

megi-the-pes
megi-the-pes 26.10.2023, 18:52:30 xxx.xxx.124.42

tácek v lidlu? jsem v životě neviděla

kromě kuřat je to dobré

maso z UA? taky ne, jen PL a NDR

asi máte rozbitej lidl
záleží na managerovi… do penny zas já nevlezu, to je… ehm… ale asi jen tady
taky nejdu do beruny, ale do lidla PL jo, a je mi smutno, když vidím ten rozdíl v mase, barvě a ceně… co se vozí sem, škoda mluvit

megi-the-pes
megi-the-pes 26.10.2023, 16:21:34 xxx.xxx.124.42

Pořád je to jen plíseň, nevím ale, co si představujete pod “běžnou desinfekcí”, snad to někdo nebere jarem.
Třeba tu nic takového nemám, protože jsem na horách. 😀 Když to zabije UV záření, že by ne horské slunce? Pokud umí zabít svrab lidský, což jsou větší potvory než plísně, tak proč ne. Vápno? Zajímavé je, že dříve tu žádné věci typu Savo, Biokill, Neostomosan, 
Hašené vápno, vybílit, slépkám léky/zabít, teoreticky by se na pozemek dalo použít dusíkaté vápno, stačí to trochu vpravit pod povrch a zalít. Dokonce se to dá léčit přes krmivo
https://www.radaveterinare.cz/okrasne-ptactvo/poradna/slepice-plisen-10373

https://che.manteton.com/hospodaska-zviata/6895-co-je-strupa-u-ptak-kdo-je-pvodcem-choroby-a-jak-ji-leit.html

Podle mě to bude u slepic, které jsou chudáci. Nemají dost místa, žijí jako vězni, a to včetně jídla. Tutěm lidem bych zvířata sebrala.

megi-the-pes
megi-the-pes 26.10.2023, 11:07:07 xxx.xxx.124.42

Už někdo přišel na to, co to je s tou jednou zadní nohou? Je to samozřejmě jen malé minus; vedlejší účinek, ale mě to zajímá, mluví o tom na FB více lidí.

megi-the-pes
megi-the-pes 26.10.2023, 11:04:51 xxx.xxx.124.42

Ty slépky tam bydlí na šutrech? A to je vše? A tam vedle takový hezký trávník. Když se nerozhrne peří, tak přece nikdo neví, co jim je, ne? Aby se vyloučilo to a tamto. Takto můžu říct, že je to minerálovitamínová nerovnováha. Prosím, abyste mě oddnes brali jako odborníka. Díky

megi-the-pes
megi-the-pes 26.10.2023, 10:02:15 xxx.xxx.124.42

Aha, bacha, také tomu říká záchranná brzda. 😀 Odborně prý emergency recall, no u mě bude pes fungovat na všecky povely, ne jen toto, ale to je tím, jakého mám psa, prostě na tom trvám. Video… teď je tam video jiné, ale asi ho najdete na YT nebo někde tam, je tam staffbull Verunka. Někde je to celé, ale nevím kde
https://www.youtube.com/watch?v=rbq5QHs_vyA&ab_channel=Psichologiecz
https://www.psichologie.cz/kurzy/spolehlivost-bez-voditka/#tab-course-section__overview

megi-the-pes
megi-the-pes 26.10.2023, 09:58:56 xxx.xxx.124.42

Ten povel, kterému říkám svatý, záchranná brzda ve vlaku (to je docela přiléhavé, dyť ten pes je jak nákladní vlak, parní podle očí a funění, ale stokrát rychlejší),
se musíte učit jako každý jiný povel - nejdřív doma v kuchyni např.
A postupně rušivé věci, obtížnost přidávat. A když půjdete opravdu poctivě, pomalu, tak to zafunguje, zastaví se v jakékoli situaci. 
Vtip je v tom, že do toho stavu, kdy táhne jak šílený, psa nenechám spadnout. Předcházím tomu. Ale když už se to stane, tak mám tento vypilovaný povel. 
Šusta má video, kde takové zastavení učí s vodítkem, je tam ta mini Verunka.
Vodítkem psa zabrzdí. Přiznám se, že nevím, jaký účel to vodítko má, asi jako stopovačka? Aby byla jistota, že pes pokaždé splní, a neučil se, že někdy to platí a někdy ne.
Povel bude plnit nakonec zcela automaticky a všecko je v pohodě. 🙂
V lese a vlastně všude psa hodně často volám. Tak si zvykne, že kilometr ode mě prostě jít nemůže… vycházka není jen to, že pes něco čuchá a běží,
u nás se plní úkoly, ta cesta má vyšší smysl (mluvím o levelu “učíme se”), v nejhroznějších místech má pes úkol třeba hlídat hračku, nést větev, chvilkami má sedni lehni čekej, přetahujeme se a tak. 
Můj pes je trhací, takže má tuto práci - nese větev, hlídá ji, mlátí mě do noh… a pak strom rozštípeme. Já větev držím a pes drtí. 
Je potřeba dát psovi nějaký účel, smysl života, aby pro něj slídění nebylo to nejlepší v celém dni, něčím to nahradit, vyrobit spokojeného psa. Říct, že na vycházkách se dělá to a tamto. Kdo ví, třeba mu jde o ten běh, ale už jsem slyšela o srně a vlčákovi, on ji košíkem ubil (je to pravda, majitelka; majitelka zverimexu se mi tím chlubila).
Dá se psa zapřáhnout a mít udičku, je ten coursing, stopy, … ;ano, dívej se na zvěř, ale s mými pravidly.