Aktuálně: 3 727 inzerátů210 980 diskuzních příspěvků18 261 uživatelů

Příspěvky uživatele

megi-the-pes

megi-the-pes
megi-the-pes 01.11.2023, 19:37:53 xxx.xxx.124.42

Popis plemene - fotodokumentace.

Obrázek Obrázek Obrázek
megi-the-pes
megi-the-pes 01.11.2023, 13:05:50 xxx.xxx.124.42

Ten cizí pes není špatná teorie, utečený jakolabroš mi hrozně vyděsil slépky, ale to neudělá pauzu na měsíce. 
Co jsem za ten rok mého slavného chovu slepic zatím slyšela tady u nás od chovatelů, že nemají měsíc dva vajíčka, tak z nich vždy vypadlo, že krmí chleba, zbytky, nějaké zrní… Ale toto assil neprovozuje ani náhodou, takže furt záhada. 

megi-the-pes
megi-the-pes 01.11.2023, 12:58:21 xxx.xxx.124.42
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 01.11.2023, 12:52:54

Ále, Thielli nabízela výměnu obydlí v Praze za samotu u lesa, nedám. 🙂

Co dělá ta druhá fena? Jedna letí s řevem medvěda a tu druhou to nezajímá? 

A eště musím říct, že jak říká Thielli, že hnědá nekouše, tak na to zapomeňte. Nejdřív se pes ježí, stáhne uši, ocas šikmo nebo nahoru, vrčí, štěkne třeba vysokým hlasem, to nepomáhá, tak příště už řve naplno… a nakonec kousne.

megi-the-pes
megi-the-pes 01.11.2023, 12:25:51 xxx.xxx.124.42

😂 nechcu

Jsem to štěknutí zmínila, ale když teda to bylo 20 metrů daleko, to je hodně. Hodně. Na tu vzdálenost nezjančí ani Megy. 

Když budete cestou hrát šipkovanou, tak to nemilé rozpoložení přece odejde. 🙂

megi-the-pes
megi-the-pes 01.11.2023, 10:39:44 xxx.xxx.124.42

Nevím, v jaké situaci se komu olizuje pes. Megy po něčem mastném. 🙂 A když je nervózní. 
Olizování není spokojenost a klid, si myslím. 

Jo, ten klik… jasné, chtělo to ukončit až po zapnutí vodítka; přidat další nějaký. Že by pes hned po kliku někam vypálil, se mi nelíbí, měla bych mu asi nejdřív říct něco jako “volno”, jdeme, jdi, … A když bude venku zvyklá trošku pracovat, přemýšlet, tak si bude paničky víc všímat, její první myšlenka nebude - utíkám, kam chci - ale “nebude od paničky nějaká zábava nebo vědecký projekt”? 
Vím, představuji si to jak hurvajs, jenže…

megi-the-pes
megi-the-pes 01.11.2023, 10:33:30 xxx.xxx.124.42
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 01.11.2023, 09:50:28

Brašna se žrádlem, to je geniální!

Škoda, že megy jídlo nezajímá, metoda boží tohleto… bych tam mohla nacpat kočku… teda míček. Ne, my už dobrý, tak až u dalšího praštěného psa.

megi-the-pes
megi-the-pes 01.11.2023, 10:29:02 xxx.xxx.124.42

Ještě to… může se přetrhnout, když ví, že mám velké odměny…

No tak toto neexistuje.

Teď se jde cvičit a cvičí se pět minut. Ne že takto jak tyran rozhoduji, přizpůsobím nějak…

Víte jistě, že klikr používáte správně? Pes naklikaný přece začíná fungovat jako robot… nebo ne? 

Kde je hmn_? 🙂

megi-the-pes
megi-the-pes 01.11.2023, 10:24:40 xxx.xxx.124.42

Nemyslela jsem řešit odměny, ale dát jí úkol!

Ať nese něco. Kachnu. Prostě aby měla práci, ne jen tak šla a plavala v tom. Je to úkol. Soustředí pozornost jinam a tak a nebude… 

+ samozřejmě vyměnit povel za jiný, už jsem říkala, tento je zničený, už nikdy fungovat nebude… a ten nový se musíte naučit pořádně, opravdu od nejlehčího prostředí doma po psy v blízkosti… a toho jídla přece můžete krásně využít, ať se učí výdrž v povelu u pamlsků, u velkých pamlsků, zas běžte pomalu od malinkých kousků na zemi po velké, co bere opravdu vážně, jak říkáte… nízkokalorické teda musíte vymyslet

Chápu to, dej mi najíst a běž… ale takto pes fungovat nemůže, on pak se plácá v těchto obtížných situacích… kdežto když mu řeknu, co v které situaci dělat… a sednutí teda je na houby, takže vymyslete něco jiného, já bych vymyslela, ať je v pohybu a nese něco, to by mohlo být i pudlovi přirozené, vodítko přidávejte v příjemných situacích postupně a malé… to půjde. 

Hodně řešíte, čeho všeho oni se bojí, s čím nefungují, vodítko… je to dost ve Vaší hlavě. Myslete na to, že zaměstnáním té hnědé a vypilováním povelů všem pomůžete, a to hodně!
Tak od zítra si řekněte, že máte nová štěkanátka, nic jim není, na tyhle z dneška zapomeňte. Vylejte vodu, napusťte čistou.

Začněte znovu.

megi-the-pes
megi-the-pes 01.11.2023, 08:48:47 xxx.xxx.124.42

Já to neviděla. A asi ani nechci. Svět se zbláznil. Něco se mi nelíbí = zastřelím to. :-/

megi-the-pes
megi-the-pes 01.11.2023, 08:42:16 xxx.xxx.124.42
Odpověď na příspěvek uživatele Thielli z 01.11.2023, 08:32:51

Přepnula by se do režimu vězně, i kdybyste jí dala práci? Tzn. by nešla jen tak, ale pracovně, měla by úkol - neseš noviny, klacek.

Nebo dát krátkou šňůru na činnosti, které má ráda. Cvičení doma za hodně papání, hraní, … a tu šňůřu postupně prodlužovat, přidávat gramy… 
A když už bude s vodítkem v pohodě, tak teda ji nepošlete sednou, lehnout, ale půjde těsně u nohy a koukat na Vás, něco ponese, něco bude hlídat = nebude se zabývat okolím. Cca. Vím, že někomu ten sed funguje, ta statická poloha, ale mně vůbec, můj pes musí ten stres rozchodit (megy kouše míček a hlídá ho, navíc se teda asi uklidňuje kousáním), prostě zavelím - u mě, jdeme, koukej sem a hlídej míček!

megi-the-pes
megi-the-pes 01.11.2023, 08:38:39 xxx.xxx.124.42

balu, v těch indukčních přístrojích jsou propastné rozdíly, měli jsem sporák a 4 vařiče, tak… 
A taky myslete na to, zda vůbec máte v bytě/domě takový jistič, který to utáhne. Ještě když i trouba bude el. Byty tohle většinou nedaj = aby jely 4 plotýnky naráz. 
Jeden vařič jsem zabudovala do pracovní desky linky, takže hluk tlumený a ok. U sporáku to je tak tak, boky skříní to utlumí.
Nejhorší je samozřejmě vařič volně na lince. Ale mezi značkami a modely jsou opravdu velké rozdíly. 
A škrabku jsem nikdy nepotřebovala, stačí mokrá houba, a to byly neznačkové “amazon” vařiče, škrábanec nemá žádný ani po pěti letech, a myslím, že takové zátěžové testy, kterými prochází spotřebiče u nás doma, nedělá nikdo…
Nádobí… neměla jsem nikdy žádné, co by na indukci nešlo, takže… a to mám jen nějaké obyčejné “ikea 365”, jejich železné pánve a smaltované staré věci. Nové kupovat nemusíte, na plotnu stačí položit kovové kolečko, na to jakékoli nádobí, to kolečko stojí tak 50 Kč, prodává se všude. A i můj trapný vařič made in kdovíco má zámek tlačítek a bezpečnostní pojistku, kdyby se vyvařila voda = vařič se vypne.

A je tu i hluk z větráku. Jelikož to vaří fakt rychle; obří výkon a teplo, tak on se pak chladí, tedy spustí větráček. Ale to je jen pár vteřin. 
Bzučí nádobí, které je tenké (což já beru jako nekvalitní, prostě šetřili nerezem, kovem, cpali moc hliníku nebo co), a bzučí plotna, když tam nastavíte velký výkon/teplotu, kterou to vaření ale vůbec nepotřebuje. 

Chce si to někde na tři dny vyzkoušet. Jestli je pro Vás hluk snesitelný. Člověk si zvykne. Mě třeba rozčiluje tikání minutky u trouby. To vymontuju. Až přijdu na to, kudy se tam leze. 

Se tomu vařiči volně loženém na lince smějete, ale já ho jednou rukou zvednu, zůstane stát na hraně u zdi a mám volnou linku. 
Na plynový sporák se prodávaly nějaké podložky, které se po vaření vyhodily, jakože pyžamo na hořáky, v restauracích se dává alobal nebo cosi takového.

megi-the-pes
megi-the-pes 01.11.2023, 08:23:20 xxx.xxx.124.42

Už jsem myslela, že jen mně se ta reakce zdá ouvr.

Thielli, nedalo by se na to jít přes nějaký ten “down” nebo tak něco? 
Když zařvu “čekej”, tak ten pes musí zamrznout, tlapky zapustit do betonu, nemůže vyskočit a jít po nějakém psu či člověku. 
Tzn. toto je nedocvičené. 
Jako jdete na to dobře, ale možná to nemá tak zažrané, nebo se po ní chtělo plnění v tak obtížné situaci moc brzy. Tím jste si asi zkazily tento povel “stůj”. 

Taky máme jednu nepřítelku na život a na smrt. Samotné bych je nenechala ani omylem, ale pokud jde můj pes se mnou, tak jde se mnou a nebude nikam zdrhat, to by slyšela celá ves, jak bohatý slovník mám… No a jinak máme na centrum vsi košík (protože tam u návsi bydlí nepřítelka a má záchvat, jenom nás vidí z okna).

megi-the-pes
megi-the-pes 31.10.2023, 22:29:49 xxx.xxx.124.42

No to teda nejste, slíbila jste mi malamuta.

Jsem to pobrala tak, že ji učí na podnět “tamta fena” zastavit a být v klidu, proto odměna.
To je podle mě celkem dobrý postup, pokud je dotažený; pes je opravdu v klidu… ono to tak může jen vypadat.

Nevím, jak pudl, ale houknout na Megy, tak se mi směje, některé psy byste mohla proutkem a nic… to je prostě o vypilování toho spojení “vidim psa, žeru hračku”.
Dala bych jí na cestu úkol. Ať nese kachnu. 

megi-the-pes
megi-the-pes 31.10.2023, 21:39:23 xxx.xxx.124.42

Všecko to chápu, ale budu řvát jak pomatenec a vyhrožovat střelbou? Ale nedivím se už ničemu, lidi odhodili poslední zábrany, dnes jsem četla kdesi v diskuzi přímou výhružku “tě zabiju” (směrem k politikům). 
Fakt byste někdo vytáhl zbraň kvůli pudlovi? Je velký, uznávám, a ten chlap řvoucí vynechal hodiny sebeobrany.

megi-the-pes
megi-the-pes 31.10.2023, 20:44:54 xxx.xxx.124.42

Co to je? Policajt s PMS? A to měl nějaké malé štěně nebo co? Hnědá reagovala na štěknutí té cizí feny. Pes není stroj a přece jste nikoho nepokousaly, tak se nehruťte, nic se nestalo. Až na to řvaní fízla.  
Nechci říkat, že druhý pes nemůže mít z dnešního dne špatný zážitek… ale my víme, co si řekly? Takové to cvakání a řev psů mi říká, že je tam strach; obrana. 
Neberte si to tak. Stane se. 
Reagoval jak utečený z blázince, kašlete na něj. Viděl, že nejste 50 metrů od svého psa, přesto dokázal nadávat tak dlouho? Výborný příslušník pomáhat a chránit. 
To je hnus. Lidem vážně hrabe.
Ať je brzy líp! 🌻

megi-the-pes
megi-the-pes 31.10.2023, 15:39:53 xxx.xxx.124.42

Už to začíná. Bílé vajíčko 83 g. To je od mladé. Mám katastrofických 10 vajec denně od deseti slepiček. Jdu na trh.