Aktuálně: 3 729 inzerátů211 005 diskuzních příspěvků18 261 uživatelů

Příspěvky uživatele

megi-the-pes

megi-the-pes
megi-the-pes 13.11.2023, 08:41:26 xxx.xxx.124.42

Podezírám ho, hamouna, že těm nebohým kočkám hodlá večeři sežrat, nemám totiž co krmit někoho jiného, než jen výhradně Jeho Výsost.

Podle mě je tam čárka navíc. Je, není? Víc navíc?
Tři sta z Vás se v práci určitě nudí, pomoc? 🙂

megi-the-pes
megi-the-pes 13.11.2023, 06:53:36 xxx.xxx.124.42

Řídím se tím, esi je ve složení něco, kde je hromada bílkovin z kytek, kvasnic atp. To tu není, nejsou to granule, kde by se čísla uměle navyšovala takto…
Fresh chicken and duck (30%), dried chicken & duck (28%), sweet potato, peas, fresh salmon and trout (7%), fresh whole egg (7%), linseed, chicken fat (4%), potato, chicken gravy (3%), lucerne sprout, vitamins, minerals, MOS (mannan oligosaccarides), FOS(fructooligosaccharides), glucosamine, chondroitin,MSM…Taurine 1,500 mg…

Vysoký obsah bílkovin problém není, jenže s sebou nese vysoký obsah fosforu, to už problém být může. U loktů, si myslím, víc než u kyčlí, lokty jsou na pytel. Moc (i nedostatek) fosforu, vápníku, vit. D a hořčíku…

Otázka byla na granule, tyto granule mají i protizánětlivé omega 3 z ryb; ne šílené množství prozánětlivých omega 6, maso tam je a poměry Ca, P,… tak nějak sedí.

Kdyby to někoho zajímalo, tak tady je jídlo včetně doplňků, pohybu, rehabilitace…
https://dogaware.com/articles/wdjarthritis.html
A tu v obou odkazech na konci jsou poznámky ke granulím i domácí stravě:
https://dogaware.com/health/arthritissupps.html
https://vetfocus.royalcanin.com/en/scientific/calcium-and-phosphorus-getting-the-balance-right

megi-the-pes
megi-the-pes 12.11.2023, 19:28:56 xxx.xxx.124.42

Tam ta funkce nikoho nezajímá… teda výrobce ne… mám hrnek takový z české porcelánky… perfektně se kolébá. 😀 Vylitý dvakrát. To se mi s retardíkem z Ikea nestane. Ale chápu slabost pro značku, opravdu jo.
Ta soška bude právě cenná i v postapo světě, protože se jí dá někdo praštit do hlavy. Napište to na ten lísteček pro děcka.

megi-the-pes
megi-the-pes 12.11.2023, 14:38:13 xxx.xxx.124.42
Orionka:

Tak to zas děsí mě.  Ne pandemie, ale WHO. Z toho nejde vystoupit?

Nejde, ale z OSN jo!
😀

megi-the-pes
megi-the-pes 12.11.2023, 13:10:30 xxx.xxx.124.42
Odpověď na příspěvek uživatele Slav z 12.11.2023, 12:31:47

A neprozradil dr., proč senior granule?
Protože já bych to udělala přesně naopak. U ročního ovčáka už snad nějaké prošlapy nehrozí, že by dál rostl asi taky ne…
Senior granule jsou jako tlustý rohlík s kolečkem salámu - hodně sacharidů, minimum tuku, víc vlákniny než v běžných granulích.
Ta vláknina navýšená a to mini množství tuku mají zajistit, že pes, který se moc nehýbe, nebude tloustnout. 
Ale toho se dá dosáhnout
1) managementem pohybu
2) nižší dávkou běžného krmiva (i pamlsky se dají řešit nízkotučnou proteinovkou - cca sušené plíce, zelenina, ovoce)

Ano, ten pohyb… lehce se mi to kecá, ale majitel psa s tím bude mít celkem starosti. 
To tu ale popíší jiní, já tomu nerozumím, akorát vím, že plavání (a existuje hydroterapie pro psy, jsou v jakési vaně a řízeně tam tlapkají), pohyb krátce a častěji a po měkkém povrchu typu trávník, vyhýbat se skokům atp., ale to už víte.

Podle mě - a upozorňuji, že nejsem ani dr. ani výživář ani nic, jsem fakt nic - je lepší se postarat o to, aby kostra měla z čeho brát,
a hlavně aby si pes udržoval osvalení. A ony ty svaly jsou z proteinů. Z živočišných. 
Když budu psa krmit sacharidy - těmi rohlíky - opadne ze svalů, jak se říká, to obří tělo nemá co držet, kompletní zátěž je na kostech.

Takže chondrovýživu, nějaké ty Omega 3 původem z ryb (ono je to dobrý na všecko) a kvalitní zdroj proteinu. Nejen toho.
Když granule, tak ty Essential a Marp jsou ok. 
Essential beg. large breed nevidím jako něco, po čem by se psu mělo dít něco špatného. 
Dám o něco nižší dávku, než by dostal běžně aktivní pes.

Problém nastane, když bude mít hlad. Buď trošičku přidám, nebo se dofutruje něčím, co není hora tuku a cukru.

Je to o vyvážení množství granulí a pohybu. 

Dalo by se brát, že to jakžtakž odpovídá řečenému zde? https://www.vin.com/apputil/content/defaultadv1.aspx?meta=&pId=11181&id=3852276

megi-the-pes
megi-the-pes 11.11.2023, 18:06:16 xxx.xxx.124.42
Odpověď na příspěvek uživatele raven_kix z 11.11.2023, 16:39:17

Oni to mají takto hrozné a rudé schválně. Jako rudá na býka. Má to člověka rozrušit, si myslím, aby šel rychle votevírat všecky ty katastrofické titulky a řešit, zda umřeme za vteřinu nebo dvakrát po sobě, z čehož podruhé to bude na nemoc mývalů v úterý. 
To samozřejmě grafikovi lichotím, já vim. Maj červenou, protože Seznam, Sbazar, Sauto, červené eS… Ale třeba jejich font těch jednotlivých titulků takto pod sebou se mi čte lépe - není tak široký, i je tenčí, asi light, thin, něco tak. Takže i když červené, je mezitím dost mezer, takže se to neslévá… Oni mají jiný problém, jejich pisálci nestojí za nic a prachy na korekturu taky nemaj. 🙂

Já si nechám default téma, akorát upozornění na nový příspěvek si prosím jinší barvičku a cajk. Ten zvoneček tam být nemusí, ani ikonky budíku a postavy s fajfkou. Jsem trapná, já vim, vidim krásu v jednoduchosti.

megi-the-pes
megi-the-pes 11.11.2023, 15:29:13 xxx.xxx.124.42
Odpověď na příspěvek uživatele J5 z 11.11.2023, 12:36:11

Jenže na to defaultní se nedá koukat, přehled diskuzí je mega červenej, pardon, ale nedá, asi vlákno, kde jsem už byla, má jakože odškrtnuto kontrola od pí učitelky, je toho moc. A nejde o zelenou, je to prostě bývala iF, ta přírodní, a zelená je zas současná iF, a to zcela. Zcela. To mi přijde, že stačilo, jak to naklonoval ten… faunaportal. Jasně, není to moje stránka, už nic neříkám, ale být moje, nemám z toho dobrý pocit.
U přírodní je problém, že nová reakce v mnou navštěvovaném tématu, co byla dřív červená a velikostně nemlátící do očí, je teď absolutně nevýrazný nápis, takže hledám hledám hledám, “dnes” a “1 nová reakce” má stejnou zelenou barvu, font, velikost fontu. To je jediné místo, kde by se ta červená stala užitečnou.

megi-the-pes
megi-the-pes 11.11.2023, 11:39:22 xxx.xxx.124.42

Inu, jako doma!
Přírodní a zelená je iF, ale ok. 😀
Nechala bych si ten základ, enže ta červená mě tak bije do vočí, že si asi pudu pro sluncový brejle.
Tak počkám, co přinese víkend.

megi-the-pes
megi-the-pes 11.11.2023, 08:58:24 xxx.xxx.124.42

Otevřu detail diskuze, kliknu nad převelice výstražné červené a obří tlačítko “Přispět do diskuze” na tři tečky a vyleze “Administrace tématu”. 

megi-the-pes
megi-the-pes 11.11.2023, 06:12:21 xxx.xxx.124.42

červená, hned ve třech vzhledech, hrůza
on se totiž i přehled diskuzí dost blbě čte, tolik červené nahuštěné u sebe
krvácí to
i oči
a všechna čísla nahuštěná u sebe vlevo
není to dobré

megi-the-pes
megi-the-pes 10.11.2023, 19:27:31 xxx.xxx.124.42

Dyby školy byly k něčemu, tak mě teď nepošlete dovzdělat se, že. 🙂 V podstatě je řečeno to stejné, co na začátku.
A musím přiznat, že jsem tak hlupá, že nechápu, proč by tak někdo hovězí vyráběl, kromě toho, že by mohl mít eko bio jídlo pak, enže to by nesměl používat granule, že jo.

megi-the-pes
megi-the-pes 10.11.2023, 18:50:21 xxx.xxx.124.42

kometa a spol. mají pravdu, to, co popisuje 20.148 není ext. chov, si asi votevřu aspoň nějakej papír, ne

https://cs.wikipedia.org/wiki/Extenzivn%C3%AD_chov

Na začátku radily, že bude potřeba jádro atp., což je jasné i děcku ve školce, cožto je taky teoretik,
pak přišla 20.148 a řekla, že jsou teoretičky, že nic neví… a správně se to dělá extenzivně s jádrem, 
Cožto ovšem není extenzvní chov, ale odpovídá tomu, co uvedly teoretičky.

No tak to je bezva debata, opravdu jsem se hodně dověděla.

megi-the-pes
megi-the-pes 10.11.2023, 14:19:21 xxx.xxx.124.42
kometa:

No, on pes nemá tak ostré dráoy jako kočka. Ta je může použít jako vidličku.

O vidličku nejde, tuhle Tommytx si tlapku namočí do hrnku a …
To jsou jinak, rozdílně inteligentní tvorové. 
A tím, že tu jedna parta říká, že kočka se jen otírá, jí vlastně pár bodů sebrala.

megi-the-pes
megi-the-pes 10.11.2023, 12:39:17 xxx.xxx.124.42

Ále Vy byste se shodly, kdyby každá nemluvila o něčem jiném. Jakoby.
Balu říká, že se musí bránit, však ok, nikdo neříká, že se měli vzdát. A kdy, v 2013, nebo 22…
A Sarah01 říká, že už by to stačilo, že toto není nutné.
A to teda není.

megi-the-pes
megi-the-pes 10.11.2023, 12:37:35 xxx.xxx.124.42

Pro ovčáka je ale hromada těstovin s trochou masa v pořádku. Je to ovčák. Čím větší pes… On potřebuje hodně energie (šetřit svaly proteinama) jen párkrát za den, když shání ovce, jinak ne. Jinak víc cukru a tuku, přece aby nezmrz a taky že délka jeho střeva je na to ok.
Pak máme dnes teda ovčáky trénující, těm dáme tuku a proteinu víc,
ale klasický dvorkový ovčák, to je svíčková se šesti. S dvanácti. 

megi-the-pes
megi-the-pes 10.11.2023, 12:14:02 xxx.xxx.124.42

Berou si nechtěné psy. Takové ty, co je nikdo nechce. 

Pokud mě otravuje sousedův pes, pustím ho ven a zavolám odchyt. I kdyby otevřít dlouhou tyčí, co jako, pes se dostane do lepších podmínek, nebo si majitel vykoupí, ale když se to stane dvakrát třikrát…

V tomto případě střelby už bych byla dávno u nadřízených - státní zastupitelství a třicet stížností na nečinnost denně. 

Jsem sousedům řekla, buď budete sekat křoviňákem v pracovní dny a ne v čase večeře a v devět večer, nebo budu pokaždé volat policii a vy si pokaždé zacvakáte pokutu na národním výboře a nemám problém stokrát volat hygienu. 

Už sekaj normálně. 

A klidný, ale pevný hlas funguje líp než řev. Je totiž děsně děsivý.
Zapnu kameru a jdu. Co jako. Obličej netočím. 

Mi neříkejte, že všecky instituce řekly - to nevadí, my nic dělat nebudem.
Dejte jejich zápisy, su hrozně zvědavá.

Tady to byl záznam kamery od majitelky těch psů a kamera snímala její příjezdovku a garáže, jen kousek sousedova baráku, ale z dálky, vlevo. Když mezi nimi není překážka… televize taky natáčí, akorát nesmí skrz zavřené okno. Skrz děravý plot může. 
Tento důkaz tady ale není potřeba, on se k tomu přihlásí, ne? Však někde už jeho bratr řekl, že se chlubil. Nebo co. 
Na hlavu je práce té policie, že navrhli týrání, ale to, že nám tu tlapká psychopat ozbrojený, neva.