Tak je to rok 1993 a psáno malinko, jen malinko zpětně… a Robin 1983, myslím,
že to tak tehdy bylo v mnohých rodinách. Ještě dnes je.
To není omluva. Nemůžu to těm autorům odpustit, ale snažím se. Od Frýbové se mi líbí dvě jiné knihy, o psech tam nic není, a třeba v Kreténovi mě nejvíc pobavil moment, kde popisuje, jak radši už do žádné pol. strany lézt nebude, neb se každá taková poté rozpadne. 🙂 A pak “Zatelefonoval mi Václav Klaus, pánové!” 🙂
Ale když jsme u těch foxů… Dášeňka, nejlepší knížka na světě, furt jsem to četla ještě spolu s Velkou knihou o psech, Všeználkem a nějakou encyklopedií, kteréžto název nevím, a “Dejte mi pastelku, nakreslím pejska…”. Ale prostě Dášeňka, to byl skutečný příběh! Živý pes! Protože byl na fotografiích. Hmm, tak on ten pan Čapek, to je dobrý, to já budu už číst všecko.
Jo. V jedné povídce se pochlubil, jak předchozí fenu (zas teriér, že) nezvládl, nakonec si i donesla děti, které pak on předal k utopení.
Mně ta povídka úplně zničila… všechno!
Příspěvky uživatele
megi-the-pes
na reklamy teď funguje ublock origin
A to je docela zajímavé, jak se o tom přemýšlí. Ebola tady byla, teda ne přímo potvrzená v ČR, i v letech covidu, před i po. A byla i ve Španělsku a Státech např., takže nejen v Africe jako vždy.
Pokud se toto stane, tak se děje přesně to, co vidíme v emerických filmech - CDC FBI CIA WHO ROH, celá ta armáda v pohotovosti, nikdo bez skafandru, mezi letadlem s nakaženým a ambulancí na kolečkách je neprodyšný tunel, monitorují to helikoptéry a věřím, že kdo by se tam nezván přiblížil, byl by zastřelen.
Ale covid si po světě létal docela svobodně.
Pamatujete na ty holky, co jezdily MHD po Brně? Vyčítali jsme tehdy vládě, že na nás totalitu sesílá, ale ty lidi měli bejt zatčený, a ne běhat po městě. Ebola a Marburg, ty by u nás neměly problém. Já se fakt divím, že ji tu nemáme jak doma.
Si můžu vystavět takovou sci-fi teorii… covidu povolíme volný pohyb, on to trochu poupraví… ebolu na vodítko, protože to už je moc, co kdyby to sundalo i nás ilumináty.
Takže za to může paní Frýbová. 😀
Dášeňka to je, Dášeňka! A já chcu dvě. Tři.
To by byla parta. Megy a tohle. Přemnožení srnčí vyřešeno za víkend. 😀
hmn:pro mne uživatelsky nesmírně nepříjemné neb normálně nemám důvod se napravo dívat
Tak. Člověk přirozeně kouká tak nějak na levou stranu. I když teď vím, že vpravo je ta cihlička, co má asi důležitou funkci, nepodívám se tam.
Mě tedy překvapilo něco jiného… ona cihlička by se vlevo nevešla, byl by to asi docela tučný řádek… ale že lidem vadila ta svítivá mrkvová a mrkvový zobáček, že ty zbylé barvy jako on ruší, tak místo aby zmizel, tak nate, tady máte další, a rovnou cihlu. 🙂 Co je na cihlové přírodní? A to vůbec neříkám majitelům webu, to ani náhodou! To by mělo trknout toho grafika.
Dělám si legraci.
Ale do včera to téma bylo v pohodě a ta levá pravá, no…
Jakou má Buggyra krásnou zástěrku! S kapsičkou! 😂
🙂 Tak jako podle mě se cihla do přírodního téma hodí.
Legrace. 🙂 Dokud nebudu mít každý ob řádek či každý řádek “nová reakce”, tak se to dá. Pak už to bude pěkný cihlový dům… 🙂 Mě to po ránu pobavilo, dík. 🙂
Anonymní:Je to tam vidět jako nejčastěji přehrávaná část(ten světlý “kopeček”). On tím jednoznačně myslel vyhubení populace.
Tak máte zapnuté titulky, a stejně řeknete úplný opak? Jasně říká, že dá jejich patentově chráněné vakcíny a léky chudým lidem.
Si teda o těch propojených společnostech myslím své, ale toto je nefér. Taky by to video samozřejmě smazali, že.
Jenže oni ho právě vyvěsili proto, že se po světě šířilo to sestříhané. Ale toto na YT je správné.
Tady je oboje. https://www.reuters.com/article/factcheck-pfizer-video-idUSL1N2XN1LK/
Smutnej pohled tohleto.
Tady máte kytí a přeju hezkej den 🌻
Děkuju za postřehy… já dostala ty tři kočkata, holka mega chlupatá a malá, ocas jak veverka a široká hlava, jeden kluk klasický mourek, ale dlouhý a obří vlastně a má takové do šikma oči… a tuten kocourek, říkám mu Tomášek, ale to se naštval, že to teda ne, že on je Tommy… no tak ten je přesně to v tašce na videu, včetně kulaté hlavy, krátkých tlapek a uší, kresby a toho ocasu neseného kolmo vzhůru, a má zadní část ocasu žlutou a vede to až dolů k nohám.
No a oni jsou to prý sourozenci. 😀Jo a nemňoukaj, jenom vydávaj kosmický zvuky. Třeba ve 4 ráno. V poledne. Před jídlem. Po jídle. Furt mluví. Po venčení taky. Zatím teda jen na zahradě, to Míca s námi chodila na houby a kdysi kocourek i se psem venčit se chodil tady kousek kolečko po vsi, šel vedle psa, asi aby se mu neztratil.
Já to četla ob řádek, ale dočetla jsem se to stejné, co je v jedné skupině na fb, a to jsou ty vedlejší účinky, přesně takové, jak to popisuje Plaka, ale jsou i případy, kdy na bolest tohle zabralo, ale rozjelo to jiný, vážnější problém. A ten článek hned na začátku vysvětluje, jak to funguje a proč se vlastně tohle psovi děje. A říká, že není dobré dávat tento zázračný preparát každému psovi jen tak bez rozmyslu, že by to nemělo žádné minusy.
Pochopila jsem to tak, že se to nemá dávat na každé psí zakulhání a že je dost zvláštní přístup těch vet, kteří páníčky zas tak moc neinformují o tom, co může přijít. A to se tak nějak stále na tom fb opakuje, tak to beru tak, že snad nikdo nevyrobil 200 falešných profilů.
No a dál jsem to nečetla a číst nebudu, když tam je to, co jste psala, to nesnáším, takové jednostranné výplody.
Stačí kliknout na obdélníček vpravo dole, titulky, automatický překlad = čeština. On totiž před tímto vypíchnutým řekl, že dají do 45 zemí pro 1,2 miliardy lidí vakcíny a léky za nějakou lepší cenu. Ale to už pro nikoho nebylo zajímavé, za takové sdílení nejsou žádný lajky…
Řekl, že jejich cílem je, aby aspoň polovina těch lidí, co jsou chudí, se k potřebným lékům a vakcínám dostala.
https://www.youtube.com/watch?v=9ccd3LMNMl8&t=170s
My snižujeme… Buggyra jo, já jo, ale jinak si my všichni vše necháváme vyrábět v Indii a Číně a tamtěch státech, takže jejich stopa je taková, že ji vystopuje aj Megy, která stopovat vůbec neumí. My tak maximálně zakážeme krávy, abychom mohli vykácet co nejvíc pralesů, aby se mělo kde pěstovat to správné… 😀
Buggyra, ale fakt, oni ti lidé v Africe, ve stepích a pláních a pouštích nelijí všude beton jako my. To mi vadí, jak zastavujeme vše zelené. Na vsi pokácí stromy a nacpou tam betonovou lavičku a dlažbu. To je detail… ale my prostě hrozně moc rozšiřujeme města, denně vykácíme prales… a jako proč, abychom měli cizokrajné jídlo, na které hned chytnem alergii? Aby ropa? Aby peníze.
Jo, on možná nějaké to políčko ten domorodec prodá, ale co je to v porovnání s našimi šílenými farmami prasečími, zničenými plícemi planety a já nevím čím vším, protože tady vůbec nemám být, mám makat.
Plán na tu pandemii vymysleli kdysi dávno Simpsonovi.
A o "ušlechtilý" úmysl snížit stavy jít nemuselo, myslím, že nešlo, ono si stačí představit, že mám možnost vymyslet (třeba ani nevymýšlím, už ho mám, jak ty zuby zahnutý) lék, ale nemám ho komu prodat.
A teď si prosím medaili za tento výmysl, děkuji. 🙂
Jsem to nemyslela zle. 🙂 Esi má Dája jako prohlížeč Seznam, tak je to jasné. Přirovnala bych to k viru. Zbytečná věc. Zajímavé je, že jej používá většinou starší generace. Starší než já. Asi důvěra.
Ty fajfky mi přijdou zbytečné taky. Jak říká assil. Ale netrápí mě to. Je to takové neintuitivní, no, že je tam vlevo něco výrazného, člověka to navádí kliknout.
Prej fyziku rušej nebo co, včera mi někdo říkal. 😀
Nejsou nemocnice náhodou už povětšinou akciovky? Státních je tak třicet, čtyřicet. To mi na téměř 11 milionů lidí nepřijde moc. Ty soukromé se se mnou vůbec nemusí bavit. A nedivila bych se, kdyby ty ostatní ještě pořád řešily resty z doby covidové.
Cesta do Egypta otevřená není a nebyla. Ve skutečnosti je ta 12 km dlouhá hranice víc zavřená než otevřená asi tak 10 15 let. Bylo to dloooouho ve zprávách. Slovo blokáda. Naučili jsme se ty informace po čase už neslyšet. Bylo to místy i denně. Ona jsou ta fakta známá, konflikt už víc desetiletí sledují různé organizace. Letos bylo “otevřeno” 138 dní. A když je otevřeno, potřebujete úplatek a žádost pár týdnů předem. Byly tam pašerácké tunely, dost jich ale z bezp. důvodů Egypt zaplavil. Ano, bylo to po útoku v oblasti Sinaj. Tady není říjen, ale letitý konflikt, kdy jeden přijde s bombou, protože je vypatlaný (podle mých evr. hodnot) a druhý zařídí letecký útok s 2 tisíci mrtvých. Přechod byl a je kontrolovaný Iz.
10.10. ho ale Izrael trošku… bombardoval. 3 letecké útoky za jeden den.
Za dva týdny už i human. auta fungovala, ale Izrael si řekl, že např. takové palivo k životu nepotřebují, tak to zakázal.
Neříkám, kdo za co může, mně na tom přišlo velice zajímavé, že hranici s Area 51 a Egyptem kontroluje úplně jiná zem.
A proč se ta jedna z nej armád a rozvědek neposbírá… ále, jdu sbírat vajíčka.
To bych radši ty bylinky koupila vopravdický. Jilm plavý (kluzký), aloe a ibišek, všecko slizy… zázvor … a to stejné se dočtu u psů
a ono se to prodává i tady, samozřejmě drahé jak prase, ale složení tajné není, tak inspirace třeba…
Ano, ovládají Váš mobil. Další level: ovládnou Vás. Rychle se odhlaste!
Mi poslali… další zabitý psík. Majitel/ka psa zas nic, nezájem.
Jenže ten kynolog, ten Job na konci, to je katastrofa, je to návod pro hlupý lid - běžte a kupte si stafforda, pitbulla, argentýnu, akitu, to vychováte, v pohodě, nic napadat nebude, je to výchovou!
Úplně mě vytočil. Kynolog.