Mně ten experiment přijde trochu… no… zkáza nepřišla, protože myši začaly spolupracovat a pak je tam Atlantida… ehm… myši ve vězení, no co asi měly dělat. Autor bere lidstvo tak jako hromadně, všechny má za nevědomé; zničíme se, jsme strašní. To je ale docela hrozný přístup. Pána neznám, doufám, že se snaží být na lidi milý a pomáhá slabším a navrací se k životu na vsi… tak jako my, že jo. 🙂
Ve skutečnosti to budou delfíni a už dávno víme, co uslyšíme naposled.
“Sbohem a dík za ryby.”
Příspěvky uživatele
megi-the-pes
Zrzavcová, slyšíš to?! Já říkala - dej to těm ohařům!
By měly patinu, knížky jedny!
Myslím, že o odkaz nejde, prostě si z lidí vystřelil.
protože si tak nějak pocitově myslím, že pravdu nemá… 😂
Ta procenta si bere distributor z prodejní ceny. Tzn. z ceny, kterou čtenář-zákazník zaplatí v knihkupectví. Nakladatel řekne, že ta kniha bude stát 500, ale smlouva s distributorem říká, že on tu knihu může zlevnit, tzn. pak se nepočítá z té pětistovky, ale třeba z poloviny.
Kdyby šlo o skladování a ty regály a práci s tím, že dojdete do knihkupectví a bavíte se s prodavačem, tam je nějaká přidaná hodnota… ale tohle právě není o knihkupci na náměstí, ale o tom, kdo mu ty knihy dodává - dodavatel je ten distributor.
A pak je tu druhá možnost - knihy elektronické. No a co myslíte… on to jen strčí do eshopu a bere si z prodejní ceny (ne z té určené nakladatelem) 55 - 65 %.
Jo, s touhle verzí zas nemáme náklady na tisk, ale já… ač se vlastně živím elektronikou; IT, tak tu elektroniku nesnáším. 😀 Chci papír a dívat se na živou knížku.
Eště teda, aby to bylo kompletní - tady a na Slovensku jsou tři čtyři distributoři, největší je asi Palmknihy, ten dodává do většiny eshopů, nebo pak taky velcí jsou Kosmas, Martinus.
A kdyby si autor řekl, že knihu vydá sám a sám si ji dá těm distributorům (zas jako potřebuje být vidět, že jo, ono se to samo neprodá, to jen Zrzavci je marketingový génius 😀), tak smůla, oni po něm budou chtít hodně, hodně, hodně korun; samotný autor skoro nemá šanci. A taky to není nic super pro jméno toho autora, protože pak je u knihy napsané “samonáklad” a na to je hrozně moc lidí alergických; myslí si, že je to brak.
Živit se psaním lze. Ale musíte být Viewegh nebo Pawlowská. 🙂 Taková jména dostanou honorář předem, pár, dost nul má.
Jak je jednoduché prosadit se? Ročně u nás vychází cca 14 tisíc titulů. Nálepku bestseller kniha dostane, když se prodá 10 tisíc ks. Zde hodně oblíbená K. Tučková = vždy v roce vydání je to 50 70 tisíc prodaných tištěných ks - aby byla představa. No a ta Bílá Voda třeba, to je nejprodávanější kniha roku 2022.
To si pán asi dělal legraci. Nikdo příčetný tato plemena nezkříží. Ambuldok sice není bojové hovado jako pitbull, ale žádná bábovka to není. Ale ten šarpej… to je chodící diagnóza (buldok s tou bílou taky nula bodů), tvrdohlavé to je jak buldok a kdysi dávno to byl válečník. Oba jsou střední velikosti a zhubnout nepotřebují. Americký bully je cokoli od šířky a výšky žáby po 60kg tank a je to nevyzpytatelné hovado. Kam se hrabe pitbullíček.
A všichni trable s kůží.
Takže co tady jako chtěl ten pán vyrábět? Psy, co budou mít 3x tolik trablů?
Vždyť jen upevnil ten problém!
Za nebezpečné množení by ti lidé měli dostávat 500 ran holí a veřejně prospěšné práce na 20 let.
Vždyť on normálně týrá chovem.
O. Am. Buldok import / M. F1 import ( O. Šarpej / M. Am. Billy XL )… Přeložím:
Otec je možná ambuldok.
Matka je kříženec možná šarpeje (děti mají dost pokrčená čela, mohlo by být, snad tam není thajec… 😀) a možná amerického bully XL (a ten bully bude asi jediný náznak pravdy v těch lžích, protože ty barvy, co mají štěkanátka, jsou od nějakého takového křížence, jako je ambully.
Dal si litr slivovice, fena zdrhla, otec neznámý, dal si druhý litr slivovice a šel vymyslet příběh.
Tak za to má jedničku, ale za produkci chudáků trvám na tom výprasku.
Zánět měla, ale papír od veterináře asi nemá (ještě aby jo, však vet by šel taky do…), stejně jako CITES nebo aspoň kupní smlouvu. Bez předních drápů nemůže kočka šplhat, pořádně skákat, hrát si… ty lidi sou fakt ubožáci… Jo, chudák je to, asi úplně vymláceno, nebuďte na něj zlí. Jasně že ty drápy odstranil někdo předtím a on si vůbec nezkontroloval, jak zvíře z toho nelegálního kšeftu vypadá.
Kdo taky dnes ví, že kočka má drápy.
😂 Tricky, no, nevím, může tam být nějaká šifra… ale nejblíž Vám je obj. z Letohradu… tak teda esi jste se nepřestěhovali… tak se bude někdo stěhovat, že. 😀 😀
říkal tu někdo rohlíčky?
No, takový škody! To chce ty listy poházet po městě. 😀 Sakra, tady takovej reklamní tah prozrazuju. 😀
takže tu reklamu v metru platit nemusim, dobrý
Svatá jsem, přesně! 😀 Tak já musím zachovat nějakou tu profesi… hele, po čtení víc jak 130 tisíc slov (několikrát) už některá slova neumím vyslovit. 😀
Eště tu velký kus práce odvedla beta, ne ta ryba v kouli skleněný, ale čtenářka, co má říct - tohle je blbý, to bych vyhodila - to ale nevím, esi můžu říct, kdo je. A taky nic nekritizovala skoro, takže vlastně tu chválit nebudu. 😀 že jo, plako.
No a práce to byla strašná. Protože mám sledovat text, písmenka… a najednou koukám, že se směju, co ti psi vyvádí, a nepracuju. A takhle stokrát denně. Hrozný. Jediný, kdo tady doopravdy makal, byla ta beta.
Nu, je to tak, distributoři z tohoto skvostu neuvidí nic, nezaslouží si to. A pak tu jsou taky povinné výtisky, co musím odevzdat zdarma - Národní knihovně atp. - a na tom seznamu je sněmovna. Je tam nově teď chvilku. Tak to jsem řekla - NÍC. Nezaslouží.
Distributor si bere 75 % a ten zbytek se má pak rozdělit mezi nakladatele a autora. To je dost trapný. A prý se to nesmí říkat veřejně. Jo a že autor má běžně v ČR 5 % z prodejní ceny, se taky nesmí říkat. No pravidla na mě… A kdyby nám EU nenapálila takovou daň na papír, tak bych ty prachy v kůlně fakt přehazovala vidlema. Kdyby mi ty vidle někdo neukrad. 😀 Takže ty vidle si koupim! Zrzavcová, co si koupíš?
Jenže. V tomto případě nešlo o prachy, to u mě u knížek nikdy nejde, jediná starost je, aby se to dalo vyrobit za nějaké normální peníze, aby si to lid mohl dovolit. Já prostě jen chtěla tu knížku mít. Vlastně jsem četla původně jen kousíček… a řekla jsem si, hm, kdo to vydal, kde se to dá koupit? Nikde?! Však ale to je celé svítící, pozitivní, vtipné, tohle musí lidi vidět, tohle mají číst, a ne katastrofy, co je jich kolem nás denně tři tisíce.
Jo a pan Neff, ten Neff, napsal paní autorce, že obálka vypadá pěkně. Takže teď se jí klaňte. 🙂
To by mi musel platit, abych si takovýho vrahounka donesla domů. Co domů… pravděpodobně bych tomu psovi barák nechala a odešla, co s kůlničkou na dříví.
oni tam maj wifi
A to jsou jako tyhle?
https://www.krmivo-brit.cz/pro-psy/krmivo/granule/male-plemeno/brit-premium-by-nature-adult-s-1-kg.html
Pro mě to vypadá na granule pro velkého psa, co se válí v boudě.
No a Vy nepíšete, jak akční ten psík je. A pamlsky dostává? Odečítáte od granulí?
Budete mu dávat dvojnásobnou dávku? Nabobtná mu to v žaludku do rozměru většího, než je sám ten pes.
Najděte výkonnější granule = víc kalorií.
S masem je to dnes těžké. Nejde syrové z barfshopu, zkusím mleté, zkusím od řezníka, pečené, vařené, pár gramů do brambor nebo vločkové kaše…
Si myslím, že by na ty tabulky měli psát, že to je dávka pro psa, který stojí.
Nechodí. Stojí. Stojí celý den, proto papá polystyren.
Když si ale studie fakt přečtu, budu hrozně chytrá… nebudu, nemám čas, ale někdy se k nim vrátím, vypadá to dost zajímavě!
https://www.researchgate.net/profile/Wieslaw-Bogdanowicz
https://fera24.cz/existuje-cistokrevny-krizenec-vse-co-potrebujete-vedet-o-krizencich.html
Ale prosím, čtěme to celé. Nebudeme si jak děcka ve školce vybírat jen to, co nám z polífky chutná, že ne, Jano H.?
“Pokud příroda dovolila, aby se kříženec objevil na světě, pak se nemohla mýlit.”
Ano, příroda! Ne množitel. Protože příroda dovolí přežít nejsilnějšímu,
zatímco množitel množí cokoli, co hodí prachy!
Neznám množitele jménem Pepa Příroda. Leda tak Přemek Podlaha, to jo, národ kutilů jsme. Nejlepší množitelé na planetě. Rodiče těch úžasných kříženců v množírnách umírají vyčerpáním, neznají pořádné jídlo, vycházku, lékařskou péči… vůbec netuší, co to je slunce, nikdy ho neviděli. Umíte si to představit? Nevidět slunce?
Ano, tito kříženci mi vadí.
Kříženci, co jich je na ulici v Indii mraky a ze kterých již vzniklo jakési super plemeno, mi nevadí. Ale ty tady nemáme, že?
Už tady máte tohle?
Ne, ne, nečetla… a asi ani nebudu. 🙂 Ten motiv mě docela odpuzuje… mám pozitivní období. 🙂 Ty tituly jsou Z neznámých důvodů (taky trochu doktorština) a Mafie po česku.
A z roku 2019 nějakou statistiku máte? Cca měsíc dva před Vánocemi. To se tak ještě nejmenovalo…