Aktuálně: 3 731 inzerátů211 067 diskuzních příspěvků18 262 uživatelů

Příspěvky uživatele

megi-the-pes

megi-the-pes
megi-the-pes 19.12.2023, 12:47:05 xxx.xxx.124.17
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 19.12.2023, 11:52:51

Myslím, že je to komplet hloupost, výmysl. Pojištění v USA je tragédie, miliony lidí nemá žádné, a pochybuji, že běžné pojistky zahrnují toto, stojí to dost šílené peníze. 

A pořád se teda bavíme o Státech, je to článek o nějakém tom nezaměstnaném čili youtuberovi. 

U nás ani náhodou, nic, my nemáme nárok ani na to, kdyby druhá polovina umírala v nemocnici, aby to té druhé řekli. 
Adopce, IVF? Pojišťovna? Hehehé, asi smíchy padnu pod stůl. 😀 
Právě probíhá (léta 😀 😀 😀) boj v politice… no to nic, jdu zas 😀

megi-the-pes
megi-the-pes 19.12.2023, 11:52:31 xxx.xxx.124.17
Odpověď na příspěvek uživatele Rapotačka z 19.12.2023, 11:27:06

Víte, že se v tom článku píše úplný opak? Teplým nic neuhradí, protože spadají právě do té jiné kolonky. A nevím teda, že by si to někdo hradit nechal, většina těchto lidí je ráda, že je ráda, leda by si změnili jméno. 🙂 Proč dělají lidé po netu takový poplach, protože jsou sami nešťastní?
A jo, dítě si můžete koupit asi tak sto let všude. Ten americký obchod je ještě jakžtakž, trošičku někdo dohlíží, ale jinde se dá mimino koupit za 100 dolarů. To je cena pytle granulí pro psa.

megi-the-pes
megi-the-pes 16.12.2023, 13:50:28 xxx.xxx.124.17

On to věděl a bylo mu to fuk, protože měl… to si najděte ve Wiki.

megi-the-pes
megi-the-pes 15.12.2023, 23:12:24 xxx.xxx.124.17

xxx.xxx.242.38 neverending …hele a  to je hustý, oni tam vždy večer zapnou internety?!

megi-the-pes
megi-the-pes 14.12.2023, 13:18:20 xxx.xxx.124.17
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 14.12.2023, 13:12:59

😂 tak teď  přemýšlím, jak se tu bavíte o puzzle, udělat tak 3000 dílků a dát jako dárek pod strom… tak to už bych nikdy nepřišla, mrtvá, rozhodně. 

megi-the-pes
megi-the-pes 14.12.2023, 13:10:09 xxx.xxx.124.17
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 14.12.2023, 12:40:25

No tak ono všude je napsané, že je to č. objednávky. 😀 a fakturu dostanete, až když je zaplaceno, odeslána zásilka… takže to číslo faktury nevíte, dokud mi nehrábne a neodešlu všecky knížky, ale to mám za to, že chci, aby to lidi měli do Vánoc, to mám z toho života, jakej vedu, a s kým se tahám, to mi říká druhá polovina, jsem chudák, jdu stávkovat. 🙂

megi-the-pes
megi-the-pes 14.12.2023, 09:11:34 xxx.xxx.124.17
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 14.12.2023, 09:07:32

To jsou ty doporučený dopisy blbý. Asi to zruším. Většina je už včera doručená, ale někdy nějaký kousek trvá dva tři čtyři dny. A stejně to pošta někdy na tu adresu nedoveze. Jó, to neni jak u nás, říkám dovozu - hoďte to na zem a běžte! 🙂 

V tom emailu nahoře je číslo zásilky… balíkovnový začíná NR a doporučený RR.

megi-the-pes
megi-the-pes 13.12.2023, 22:49:49 xxx.xxx.124.17

Tak jasně, pojďme si rozdělit náš zisk ČEZ, co patří ze 70 procent nám. To je tak chytrý, úplně mě to ohromilo, až jsem úplně ohromená, že nemám slov, smaže to někdo?

megi-the-pes
megi-the-pes 13.12.2023, 19:20:41 xxx.xxx.124.17

Eště taky záleží, co si pod tou odbornou představují… jestli máte zkontrolovat faktickou stránku - jakože někdo použil odborný termit nesprávně - tak to zas tak špatná cena není, vezměte si, že si to přečtete… přepíšete “pár” nesmyslů a dostanete pár tisíc. 
Jo, kdyby šlo o klasickou korekturu, tak to ne, to je málo korun. A taky možná ani nevíte, že máte hlídat mezery mezi slovy… Tak to se asi nejdřív dohodněte, co chcou. 

megi-the-pes
megi-the-pes 13.12.2023, 18:34:33 xxx.xxx.124.17
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 13.12.2023, 17:24:38

To máme stejně, mám d26, akumulačky a bojler, ale od pádu BE akumulačky stojí. 

Je to takhle - než přišel vládní strop, drželi cenu pod 4 Kč. A vraceli mi. Jakákoli firma.

A jak ohlásili strop na 6 (8 - 12 s těmi platbami okolo), tak všichni ceny zvedly na těch 10 12 13 Kč. Co je přes 6 - stát doplácí těm firmám.

A my platíme těch 6 letos. Jenže to není 6, ale těch 10 třeba. Já mám 7 - 9, oni ceny taky v průběhu roku měnili. Takže za letošek mám ceny skoro dvojnásobné oproti loňsku.
Logicky musím doplácet balík.

A co se stalo teď? Dostanu nový ceník, protože od Nového roku už vládní strop neplatí,
a cenu mám kolem 5 Kč. Kompletní cenu. Dobrý, co?

fikovnice: odborná korektura je ještě dražší než běžná, té běžné je nejnižší cena 30 Kč - tam se opravuje sz iy čárky atp. a nejnutnější blbý slovosled. Pokud jsou do textu zásahy větší, už jde o editaci a cena je 60. A pokud se tiskne, přijde ještě další korektura po sazeči a grafikovi, no tak tam je celková cena toho korektora 100.

To je nejnižší cena na trhu. Já to dělám pro začínající autory, aby měli šanci - aby nemuseli shánět 100 tisíc na prvotinu.
Když je třeba víc jak 100 NS, tak je cena na dohodě, ale víc jak poloviční slevu asi nikdo čekat nemůže. 

Jestli Vás text baví a máte po večerech čas, dohodněte se na nějaké částce, ono to zas tak namáhavé není, když tomu rozumíte - tomu oboru - nebudete upravovat stylistiku, jen prostě to nutné - překlepy, iy a tak. Stran je to hodně, no, ale kdyby dali třeba 10 litrů, není to špatné, budete si prostě po večerech číst ve Wordu. 😀 

megi-the-pes
megi-the-pes 13.12.2023, 18:17:01 xxx.xxx.124.17

já chci na úklid, paní, psa, politika, je mi to fuk, jen ať nemusim uklízet já
pošlete mi něco, prosím, prosím, moc prosím, Doron, nebuďte lakomá 😀

megi-the-pes
megi-the-pes 13.12.2023, 15:15:16 xxx.xxx.124.17

😂 spoiler 😀 Jak bichla, však jsem se dva dny snažila zmenšit písmo, aby to nemělo 600 - 1000 stran. 😀 😀 To bude mít druhý díl… 

Eště to… dost lidí nedalo poště telefon, jen mail, tak snad ten mail sledují, aby si ten poklad vyzvedli včas, protože některé pobočky či boxy to vydrží 2 dny a pak zásilky posílají zpět… mně to neva, já to klidně pošlu znovu, naše poštmistrová teda říkala, ať už tam nechodím, ale… dám jí vajíčka. 🙂

Pro ty, co je počet stran vyděsil, máme elekt. verzi. A to je teda vynález! Je to “obyč” pdf, který můžete číst i v mobilu, PC, kdekoli… ale hlavně:
Otevřete to třeba v Edge, máčknete Ctrl + Shift + U a šup, čte to nahlas nějaký Kuba. 😀
Vpravo nahoře “možnosti pro hlas” - upravíte rychlost čtení.
Ve Firefoxu je na to doplněk “Read Aloud: A Text to Speech Voice Reader” a ten má holčičí hlas a je lepší, bych řekla, umí lépe otazníky a tak. Otevřít Firefox, kliknout na doplněk, vybrat soubor, který chci číst, hotovo.

No a nejlepší na tom je, že ten soubor dokáže přečíst spousta zařízení na čtení pro slabozraké a že jim přečte i to, co je na obrázcích. Oni jsou tam všude ohaři, že jo, ale… 😀

megi-the-pes
megi-the-pes 13.12.2023, 14:57:26 xxx.xxx.124.17

Tak jsem dostala vyúčtování elektřiny - ten vládní strop, co platil letos.

Minulé vyúčt. mi vraceli víc jak 10 tisíc.

Teď po mně chtějí zaplatit 4500. (A to neutekl ani ten rok, co běžně vyúč. je, protože jsem potřebovala jenom změnit nějaké údaje, tak jsme udělali o měsíc a půl dřív vyúč.)

Myslím, že tady bude ještě hodně veselo, až dojdou všecka vyúčtování ostatním lidem, běžně tu chodí v lednu. 

A to radši ani nemyslet, kolik dal stát (my všichni) těm prodejcům elek. jako kompenzaci toho, že mají EE za 13 Kč a nám zákazníkům ji musí, chudáci, prodávat za 6.