Příspěvky uživatele
megi-the-pes
A zpět k novinám… když se stane něco takového, aspoň u takových zpráv by měl zapracovat někdo, kdo česky umí. Je to neúcta.
“ale má také rozměr celostátní, chcete-li národní.” Dál národní ostudu nečtu.
Chingis 😂 ale to próba teda já taky neznám, znám to z polštiny jako vzorek granulí 😀
Mluno taky neznám. Jeden zdroj říká, že je to z ruštiny. Další říká, že z toho výrazu máme my “mlýn”. Což není pravda.
Ale narazila jsem na zdroj toho testu.
A výsledky jsou takto uvěřitelné.
Libela neznám. Svat, klaka, krecht. Musím si zas koupit křížovky.
https://www.pedagogicke.info/2017/08/ze-socialnich-siti-vite-co-jsou-stulec.html
Bez použití internetu měli v rámci jedné dizertační práce o čtenářských dovednostech vysvětlit čerství absolventi následující slova. Ze sta slov správně určili průměrně:
a) prvního stupně ZŠ - 7 slov
b) druhého stupně ZŠ - 15 slov
c) gymnázia - 21 slov
d) bakalářského studia - 29 slov
Průzkumu se zúčastnilo celkem 1217 osob.
štulec, arkýř, kandelábr, rapír, antoušek, cidlina, souchotě, mantl, libela, splín, brak, dlab, echo, flakón, tyl, grunt, hrma, ingot, jupka, krecht, lorna, mluno, nátepník, ornát, pech, rek, sak, tipec, úzus, vindra, kar, zdviž, bandaska, krchov, váda, parazol, obrtlík, svat, koudel, zubačka, pikolík, vazelína, próba, krokev, struska, meandr, slať, poberta, cvikr, roub, vatra, buchar, klestí, pipeta, vantroky, šlem, ambit, podběrák, záděra, šamot, druk, hučka, sloha, kvelb, heligonka, rumiště, veřej, firhaněk, škapulíř, verpánek, bulík, krtina, kolorit, keson, ruměnec, bryčka, žebřiňák, vozka, štolba, kohorta, klaka, setník, žoužel, humno, talek, paravan, mašlovačka, houžev, korbel, portmonka, kastrát, hambálek, duchna, konkubína, ozim, eskapáda, rouno, pléd, ráčna, tovaryš, pergola
Ta “spolupráce” naší policie mě teda dost znepokojuje. Koukněte na přepis videa a taky na tohle
https://www.extra.cz/zpravy-silene-vrazdeni-v-praze-o-utoku-jsme-vedeli-hodinu-predem-policie-byla-vlazna-tvrdi-svedkyne-5a0f7
Vyklidili jinou budovu a na ty další neposlali nic. Ani jednoho ostřelovače, jedno auto, nic. A věděli o zbrani, kterou má útočník.
Tohle se nemuselo stát.
Oni ani neví, jestli můžou střílet, a nemají čím. I jich je mi líto, nemohou za to, to ti výš.
Doufám, že to video je falešné a vůbec že se dnešek nestal.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-zivot-v-cesku-pet-minut-sileneho-strelce-video-ukazalo-jak-palil-z-ochozu-fakulty-na-ulici-242345
Tak to je legrační, tohle já používám na sundání zadních krytů a displejů z telefonů. 😀 cidliny používám 😀 😀
7 je docela ubohé.
Takže my ostatní jsme staří. Prostě. 😀
Talek je mastek, to úplně náhodou vím. Lorna byl jakýsi hrnec, pekáč, takový nízký, viděla jsem to pod autem na olej. 😀 Asi 10 15 věcí nevím. Obecně to, co je z němčiny, nevím, protože si to ani nedovodím, neumím.
Hm, zas tolik toho nevím, je to se mnou špatné.
Ale 7???
Hele a Jednasedmdesátiletý Jednaosmdesátiletý
v prasinci na kole tady kolem Urnova? Hehehehe
Doron:To ovšem vyžaduje alespoň trochu slušnou paměť ( taky složka inteligence) . Plus schopnost analytického myšlení (u příbuzných vyjmenovaných slov rozpoznat kořen ) .
Ve školách se už nedriluje. My odříkávali do zblbnutí hromadně násobilku a vyjmenovaná slova jak básničku . To bylo fajn, ale už se to skoro nedělá . A paní učitelka ( my dokonce neměli soužku🙂 ) nás učila, že se nemáme smát těm, co jim to nejde . Tak se toho snažím držet . 😊
Musím to takhle tady citovat, protože tohle je pravda.
Básnička je k ničemu, když ten člověk nemá mozek, který by byl schopný rozeznat: mýt, mít, umýt, nemít, neumýt, neumíte.
Jak to jako chcete naučit člověka, kterému fyzicky chybí kus v hlavě, v nerv. soustavě? Chybí tam most, jedno centrum nepoví druhému, že se musí zapojit, jinak to slovo nepřečtou.
A média… dokud na to budete klikat, tak budou zaměstnávat ignoranty (to nejsou nemocní lidé, ale ignoranti, protože když vím, že to neumím, tak nepíšu do novin) a nezaměstnávat korektory.
Já mám jenom černé oblečení… my jsme prasata tady všici. 😀 Mám to vymyšlené - černá mikina a obrázky, které budou mít třeba 1 - 2 cm bílý okraj.
Hm, i tepláčky by to chtělo. A obleček pro Megy.
já bych to radši teda z krabice vytáhla, protože je zima, srazí se to… mlha 😀
jenže pak knížku uvidíte a konec, no 😀
koukám na ni furt, je to zajímavé, jak moje nejoblíbenější byla Dášeňka, Mikeš a tak, a nakonec se dostanu ke knize, která má takové obrázky, jakoby, ale já je nedělala
potřebuju nutně povlečení takové a hrneček a mikinu s kapucou
Doron, s tou jako armádou máte pravdu, sloužili jako armádní a policejní psi - na hlídání a hledání osob. A to Akita dělá, chrání páníčka a dům, to je asi ani nemusí nikdo učit. Taky bojový pes to byl, ale to různé zdroje uvádí jako staletí zpět.
Když se dívám na videa, nebo potkám toho psa, praští mě do očí jedna věc. Tento pes přijde k druhému a hlavou se zastaví nad krkem toho druhého psa. On je výš. Akita je nejvýš. Jenom sebevrah se pokusí povyšovat se nad akitu.
Pes, který skončí v rukách člověka, který nechápe, že je to kočka, hodně silná kočka, bude zlomený. Nebo páníček zakouslý.
Můžu psa naučit nějaké ovladatelnosti u psů, zvěře, …ale pro mě existuje hranice, přes kterou nejdu, nebudu tu povahu předělávat.
Třeba má hlad, nebo si to jen přesměroval.
neznám hačiko
nebude vztah, nebude poslouchat
a je to dobře, člověk taky potřebuje trochu otevřít oči, narazit na tu zeď, poznat, že není vše podle něj
Intenzivní trénink - klikr. Vnutím mu to, nahraju na disk. Jako že od hned, už měli začít. Za dva měsíce toho psa neudrží.
Druhá možnost je, že se na nežádoucí vybodne, protože pro mě. To dělá Megynek. Protože kvůli výcviku to fakt není, já nic vycvičit neumím. 🙂 Jenže… proti akitovi je Megy lovec asi tak z jedné miliontiny… a ten člověk ji docela dost zajímá.
Mimochodem… akita s pitbullkem zatřepe jak s králíkem, ví to zadavatel?
musí to být její rozhodnutí
je skoro jedno, jestli jídlo, hra, bude to hodně, hodně klikání, a stejně pro něj není člověk to nejvíc, to by se fakt z toho zvířete musel vyrobit robot… a když všichni říkají, že chrta nenaučíte, tak… akita je výjimečné stvoření, nedá se přirovnat ani k samostatnosti pastevce, toho chrta, …je to posvátné zvíře
akitu z vodítka nikdy nepustíte
nejvíc je pro něj svoboda a lov
nebude měnit jídlo, není to skutečný pes, není to plyšák, je to jeden z nejvíc samostatných zvířat na světě
bude problém
kolik chovatelů tady je? to takto rozdávají samuraje? hustý
to není bojový pes, ale lovecký - chytí prase
https://youtu.be/XnPaodTKW9c?t=143
Tak to mi teda neleze do hlavy, proč tak strašně blbě umíme tu češtinu… 😀
Je to jinak.
https://www.pragueivf.com/cs/blog/legislativni-podminky-lecby-ivf