Pastevci se kupírují stále. Určitě to mají i ve standardu. Akorát tady je to zakázané.
U některých plemen to dnes nemá smysl, u některých ano. Zrovna ti pastevci - uši a ocas jsou snadnou kořistí útočníků. Někteří chovatelé řezali ucho (tady jde o něco jiného než u dogy nebo dobrmana) jen jedno - aby je rozeznali od divokých zvířat. Někdy šlo prý spíše o trhání… u psů, kteří byli na boj a lov, se taky část ucha uřízla, pár teriérů jako pitblabla, ale zas pokud byl ocas silný a sloužil jako kormidlo, tak se neřezal… no a to je asi tak vše, proč to někde smysl má.
Když pes pracuje, je docela dobré, že je vidět na dálku, když je to Batman. 😀
Příspěvky uživatele
megi-the-pes
Hlavně ať hodně prší, třeba tady nikdo bordel dělat nebude… od deseti do dvou do rána to jsou Pražáci a další, co jim to doma asi nedovolí, a další den je to dokonce oficiální, večer nějak kolem páté šesté, což nechápu, když to je ves, tím rámusem by mohli možná i zabít divou zvěř. Psovi se to přestalo líbit teď nedávno a mám dvě nové kočky… asi se zavřeme někde… ve sklepě nebo nevím, protože kdyby utekly třeba na půdu a strachy nechtěly vylézt, umřou hladem. Je to tady tak veselé, že se nám otřásá barák.
A to pozitivní je kde? Víte o tom, že tohle přiblblé video může spustit epileptický záchvat? Ozvěte se, až budete mít něco pozitivního, zatím si založte vlákno “jsem nešťasten a nevím, co s tím”.
Já mám pozitivní věc! Chtěla jsem psa, co vypadá jak Batman, tady je, konečně. 😀
https://www.facebook.com/watch/?v=1278759262798841
Video je z 2015, tehdejší ministr vnitra žádal opakovaně policii, aby všechny tyto projevy prověřila a nadřízené, aby prověřila práci policie, proč nic neudělala. Všechny reposty jsou z letošního prosince. Asi se to lidem hrozně líbí.
Moje slova jsou jen konstatování - pokud někdo (jako pan Okamura) nerozezná lidi, kteří vyznávají islám, od teroristů a vrahů, pak je ignorant, rasista a podobné věci. To jsou výrazy ze slovníku.
V ČR žije víc jak milion cizinců. Tzn. každý desátý není Čech. A je mi to úplně jedno.
Ignoranti, rasisti a lidé nešťastní, co neví, co se sebou, tak si vylévají vztek a zoufalství své duše na čemkoli, co projde kolem nebo co vlastně za celý svůj nešťastný život ani naživo neviděli, ti mi jedno nejsou, protože tito lidé jsou nebezpeční, jsou to extremisti, a navíc jsou hloupí, takže proti nim není obrana, chovají se nestandardně, neví se, co se od nich dá čekat.
To jsou nebezpečné věci. Řeší se dezinformace, životní (nebo aspoň po ty 4 roky vlády) poslání této vlády, bezpečné Česko, aha, ale ty opravdu nebezpečné věci se neřeší, jako když jsou na vlajkách na demonstraci vlčí zuby a ministr vnitra tam stojí a řeční a je mu to fuk, jako když ví o výzbroji útočníka, o vraždě a nástražném systému a pošle své lidi, aby riskovali své životy s ubohými pistolkami. A pak tam naběhne a chválí se před kamerami? Kdyby ten vrah chtěl, všecky je poshazoval jak kuželky, oni jsou jediní, co něco udělali. A jen zázrakem to přežili.
Třeba se teď pan Ego přestane trapně chválit a koupí jim pořádnou výzbroj a třeba vestu.
Já to řeknu… (a to už trochu jako urážku myslím)… myslí jen na digitalizaci, kamery, makeup a dezinformace a Rusko. Opravdové problémy řešit neumí a věřím, že až nastane problém, budou první, kdo ocaď uteče.
Kam se podíváte, tam je problém. S ekonomikou nám radí nějaký pán, že si máme nakoupit v Polsku. Léky nejsou. Všichni tam nahoře hlásají, že jsme ve válce, ale teď se ukázalo, že ani naše policie nemá čím…
Říkali, že jsou na vše připravení, na vše mají plán, budou lepší než Babiš, jen je máme k tomu pustit…
Tak já čekám.
Ať je ten nový rok lepší.
Mně to k smíchu nepřijde.
Jak jako lžou? To je jeho plakát, co jsem z naší nástěnky strhla, ne?
Migrant rasista duševní mrzák mi bude říkat, co mám v mé zemi dělat?
Ne, náboženství nikdo zakazovat nebude.
Mně teda vůbec nemůže nikdo říkat, co mám dělat, mně hned naskáče kopřivka… ale tohle, co předvádí politici, je velmi špatný příklad. Když oni mohou beztrestně, není se čemu divit.
Co ta demonstrace? Pojďme věšet lidi, co vyznávají jinou víru? Fízlové jsou kde? A tohle mě přesvědčilo, že ti cajti za nic nemohou, řídí se rozkazy.
A tohle teda nikomu nevadí. V pohodě.
Opravdu ubožáci.
Tadyten národ fakt není normální. Budete viset? To není nenávist a výhružka skupině lidí s jistým vyznáním? 30 tisíc lidí tomu dalo lajk, takže žiju v zemi, kde je vyhrožování a nenávist ok. Co když jsem muslim, mám chodit kanálama, aby mě neoběsili?
https://twitter.com/RadioGenoa/status/1736714742742307190
Že já ty internety zapínala.
Jsem to poslala druhé polovině a nemluví se mnou. Takže by tam měla být čárka, protože “a proto se mnou nemluví”? 😀
Ale jděte, ty budovy jsou od sebe 750 metrů pěšky, chudáci stáťáci udělali skoro nemožné a nějaký blbec s funkcí nic, nechte si ty své trapnosti na koledu, Štěpána je za chviličku. Pá
Byl tam, ptal se, jestli může střílet. Bez odpovědi. Psala jsem brokovnici, pušku, cokoli, ale tak to je fakt jedno… Se podívejte na video a poslechněte si prezidenta policie, moje výmysly to nejsou.
A já říkám něco jiného? Ti uvnitř budovy udělali vše na jedničku. Ostatní dělali blbosti. Sorry. Nebo ne sorry, nebudu se omlouvat, celé to venku je naprosto nelogické. 5 minut chodil po ochozu, nekryl se, neměl vestu, nikdo tam nebyl, kdo by ho sundal, a když jo, tak nedostal povolení.
O nástražném systému, sms, vraždě, zbraních, …to řekli policisté na tiskovce, ne já.
https://www.denik.cz/z_domova/policie-minuty-fakulta-strelec.html
Počítali, že chce zabíjet. Protože evakuovali tu jednu budovu. Nejdřív to byl sebevrah, pak našli mrtvého otce a v tom domě nástražný systém. Je jasné, že mu šlo o to, aby nálezci zemřeli. Zjistili už několik dní před tím, že vlastní dost zbraní, věděli i bez těch kriminalistů, že je ozbrojený a ne nějakou jednou pistolí. A s tím vším zalarmovali pražskou policii. Která nemá v kufru auta jedinou brokovnici, pušku, nic. Tak co mohli dělat. Odněkud prostě byl rozkaz, že ho zabít nemají, jiný důvod ti venku mít nemohli.
Držitelů zbraní je kolem 310 tisíc a dohromady mají necelý milion kusů. To jsou ti, co mají ZP. Ale dnes si můžete koupit dost nebezpečnou zbraň i bez ZP.
Doufám, že ten monitoring opravdu dělají a ne nějakých dezinformací, co mě vůbec nezajímají. Za to nesledování Telegramu nemohou, účet byl prý do včerejšího dopoledne neveřejný.
Ti státní tam ale opravdu říkají, co udělali, byli tam rychle a udělali vše správně. To ta záloha zvenku selhala. Tihle, co jsou na té tiskovce, nemohli dělat nic. Venku prostě nebyl nikdo, kdo to mohl ukončit. On se tam někdo na videu i ptal, jestli může střílet… a nikdo mu neodpověděl. Koho se ptal, nevím, ale tihle státní prostě udělali, co šlo, jsou dobří.
Nedivila bych se, kdyby to oznámení o tom, že chystá sebevraždu a jede do školy, udělal on sám.
Zakazovat zbraně… na tom twytru je to šílené, lidé tam postují, co našli na sítích, zakažte zbraně, všechny ty lidi, co píší ošklivé věci, pozavírejte.
Tak jako dlouho říkám, že dostat zbroják je moc jednoduché a zbraní je mezi lidmi hodně, silných zbraní, nejedná se o zbraně na sebeobranu, což nechápu, na co někdo má. Tuhle blbecheck vytáhl nějakou na děcka v tramvaji nebo co.
Jenže ona zbraň ani není potřeba, lidem hrabe, dyť ten chlápek vylez z auta a zmlátil ty dvě holky, protože jsou z UA. Chlap zmlátil holky.
Jak tu někdo říkal, že jak si myslíme, že dřív se to nedělo, protože jsme to jen nevěděli, no tak já si teda nepamatuju, že by třeba členové Skinheads zmlátili holku.
Nevím, co se to děje. Vypínám net.
Tak tady jim volal někdo, že sebevražda, to ještě neřekli, kdo to byl, kdo jim to řekl. A pak už jenom zjistili, že jede do školy.
Ale já už držím hubu, dnes na Twytru Policie píše, že hned po útoku nasadili analytiky na soc. sítě. Tak je to dobrý.
Nebo třeba “Video, které se šíří na sociálních sítích a na kterých je zachycen střelec, nebylo pořízeno námi a nemáme s ním nic společného. Opakovaně prosíme o nezveřejňování materiálů a o jejich zaslání na nctekk.multimedia@pcr.cz.”
Ježiši, tak už jim to někdo pošlete.
https://twitter.com/PolicieCZ/status/1737936711500320926
Však stáťáci nemohli víc dělat, udělali, co se dalo, vždyť neměli čím, už to, že tam vlezli, proti takové zbrani... A my fakt nemohli sehnat nikoho, kdo umí vystřelit na tu vzdálenost, nesehnali nikoho za 20 minut. Ani vestu neměl. Venku byl až po tom, co je postřílel uvnitř. Tam přece už vyjednávání nehrajeme, prostě ho měli zastřelit.
Já se omlouvám, ale tohle prodlení nepochopím nikdy.
Ve 14:59 jsme obdrželi první informaci o střelbě v budově filozofické fakulty na Palachově náměstí,“ uvedl Vondrášek. Student, který ve čtvrtek střílel na univerzitě v centru Prahy, zabil nakonec na ochozu budovy sám sebe, když se k němu přiblížili policisté. Zásahová jednotka byla na místě za 12 minut. V 15:20 přišla od zasahujících policistů informace, že na ochozu školy leží bezvládné tělo střelce. Informaci o pravděpodobné sebevraždě potvrdil policejní prezident Martin Vondrášek na tiskové konferenci. Podle něj samotný závěr zásahu provázela přestřelka mezi podezřelým a zasahujícími policisty.
Promrhaných 20 minut.
No to teda je. Podívejte se, kolik informací měli. Věděli o zbraních, nemohli do těch dalších budov poslat vůbec nikoho, že jo. Hlavně že v lese prej byly stovky policistů. Chudáci ti, co k té budově přiběhli.
No ale to jsou informace od policie. Takže prezident policejní ještě k tomu lže. Ok.
Jenže ten Telegram je tady jedno. Oni věděli předtím, že zabil otce, jenže si pro něj jeli moc pomalu a nenapadlo je poslat lidi i do jiných budov. To je prostě špatná organizace. Šlo o vraždu. Ne o zloděje v Tescu.
No a že pak už nezabil nikoho na ulici? Nezabil, on se totiž pak zabil sám. Dřív, než se vůbec nějaká URNA vzbudila. A když vidím, jak dlouho to ten novinář natáčel, sorry, tohle se nemuselo stát. Novinář to byl, co na něj volal, aby ho odlákal od toho davu na náměstí.
Kdyby se střelec sám nezabil, tak co?
A co ti lidé tam uvnitř a venku, pomoc nikde, ti, co přežili, budou mít doživotní ps. problémy. A až uvidí to video a zjistí, co se dělo venku…
https://www.novinky.cz/clanek/krimi-minutu-po-minute-jak-policie-zasahovala-proti-strelci-v-praze-40455108