Aktuálně: 3 737 inzerátů211 104 diskuzních příspěvků18 262 uživatelů

Příspěvky uživatele

megi-the-pes

megi-the-pes
megi-the-pes 05.01.2024, 11:53:58 xxx.xxx.124.17

Páni blbečci mohou podle zákona zastřelit cca psa společenského plemene. Vše ostatní si prostě označíme - do reflexních hadrů celého psa. Loveckého, ovčáckého,… střelit nesmí. 
No a toho maltézáčka oni netrefí, to spíše trefí kolegu, takže v pohodě.

megi-the-pes
megi-the-pes 04.01.2024, 11:18:10 xxx.xxx.124.17
Odpověď na příspěvek uživatele Espiro z 04.01.2024, 10:58:39

Takže jde o tu obligační tu… a je to kvůli registru; katastru, nebo jde o movitou/nemovitou věc? Kdyby se použil registr pasů, do čehož obyčejný člověk nesmí, tak by se to dalo brát vážně?
Ta smlouva mezi B a C přece ještě neplatí, ne? Když nezaplatil. I když je ústní, tak zvykem bývá, že já dám koruny, ty psa. Nebo neplatí, platí, ale je ze stany C porušená. 

edit.: jestli to dobře chápu, tak jde jen o registr… to mi neříkejte, nebo jdu brečet do kouta
Smysl by to mělo, pokud by tam byla psaná velká pokuta. Teda.

megi-the-pes
megi-the-pes 04.01.2024, 10:53:26 xxx.xxx.124.17
Odpověď na příspěvek uživatele Espiro z 04.01.2024, 10:49:31

Tak ona platná je, to jo, ale pořád je to takové prodané napůl, protože to předkupní právo nezmizelo, to tu pořád je, dokud tu nabídku B neudělá.
Když se teď A a B dohodnou, ta BC přece padne, ne?

Tady se na psa nebude koukat jako na barák? 😀 Já myslela, esi to právě nebude ten výklad “obdobně jako věc”, když pes už není věc.

Není to náhodou tak, že ta povinnost přešla na pana C?

Kdyby ta předkupní práva mohla takto lehce zaniknout, pak by přece neměla smysl je někam vůbec psát.

megi-the-pes
megi-the-pes 04.01.2024, 10:48:22 xxx.xxx.124.17
Odpověď na příspěvek uživatele Arosek z 04.01.2024, 10:46:00

Aha, neví se adresa… to je blbý :-/
Síla fcb? 
Aspoň jméno nebo něco? Nějak se někdo dověděl o tom krytí, tak něco někdo ví.

megi-the-pes
megi-the-pes 04.01.2024, 10:30:26 xxx.xxx.124.17

Smlouva mezi B a C je neplatná. Ať je v ní cokoli a vůbec mě nezajímá, že nějaký C někomu nezaplatil, ten tu prostě nemá co dělat. Protože B nenabídl odkup zboží tomu, kdo má předkupní právo (tj. paní A), se kterým při podpisu smlouvy mezi A a B tento B souhlasil. B neměl žádné právo zboží prodávat (ani darovat) dál, dokud paní A nabídku neodmítla (dává se časový limit k vyjádření).
Tady platí pouze první smlouva a všechny následující jsou neplatné.
Pes stále patří panu B.

Je nastavený trest skrz porušení předk. práva? Ve smlouvě AB. Bývá pokuta.
Pan B může být prostější, ale zákony pro něj platí stejně. Myslím, že pan B má stále povinnost paní A to zboží nabídnout. 
Kdybych brala, že teda mezi B a C smlouva ještě neklapla, protože vlastně C nezaplatil, ať B sdělí paní A cenu v té smlouvě BC a paní A mu ty peníze dá a psa si vezme.
Odborně se to jmenuje právo retraktu.
Lidsky - kolik ti C podepsal? Na, tady to máš, psa přepíšu ve všech možných registrech, dopisem vyzvu C k vydání.

megi-the-pes
megi-the-pes 03.01.2024, 13:25:09 xxx.xxx.124.17

Mělo by se to nějak oficiálně (což je škoda, třeba můj bratr je už jen výškou a svaly takový vyhrožující, ale prostě se to nesmí, no) jako doporučený dopis, kde se ten poslední “majitel” vyzve k vydání věci, vydání bezdůvodného obohacení. Doporučený proto, aby byl důkaz o odeslání, a taky se po určité době bere jako doručený, i kdyby se převzetí adresát vyhýbal.
Vzor najdete na netu. Policie atp. se budou ptát, zda jste se zkusili dohodnout.
Například u dluhu jsem musela papír i doložit, že dlužník byl upozorněn…
A pak opravdu policie. 
Kdysi mi byl pes odcizen. Zloděje vyděsil telefonát od policie, domluvili mu, aby se to vyřešilo v míru.
Zkusila bych to v míru. Zavolat, napsat, až naposled policie. 
Protože nátlak není dobrý. Aby se toho psa nezbavil - a už ho nenajdete.

megi-the-pes
megi-the-pes 03.01.2024, 13:13:41 xxx.xxx.124.17

Něco pozitivního… někdo mi to musí objasnit, mě to budí ze snů 😀
Když jde Megy na vodítku, je fuk, jestli obojek, nebo kšandy, tak “u mě” (jako máte třeba k noze, u nohy) je normální - tak nějak jde uvolněně u nohy a kouká normálně dopředu. 
Ale když dám povel a nemá vodítko, tak se skoro nalepí na mě a dělá cvičákový pohled na mě, někdy je hrozně vážná a někdy se směje, ale má i tu hlavu takhle a ani krok přede mnou. Jenže ona na cvičáku nikdy nebyla a já taky ne. 😀 Proč to dělá?

megi-the-pes
megi-the-pes 03.01.2024, 13:07:12 xxx.xxx.124.17
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 03.01.2024, 12:04:26

To teda. To je vadný pes. Normální pes neprokouše plot, aby si odtam vzal psa.
A to měl někde kousek od sebe páníčkadementa. Což je pro mě úplně nepředstavitelné - že by pes neměl přede mnou žádný respekt (strach nebo jak to nazvat), že jsem blízko, takže si jde dělat, co chce. 
Jo, kdyby Megy někde běhala po vsi a narazila na místní borderu, tak rvačka. I když… bylo by zajímavé, kdybych mohla z dálky pozorovat, jestli se ty feny vyhnou, když nemají dozor a mají dost místa okolo a kam ustoupit.
Ale aby mi pes takhle ukázal - kašlu na tebe - nu, tak to neznám. Asi novinka na nový rok.
Nejdřív mě napadlo, jestli nevenčil psa někomu z rodiny, kdo je nemocný zrovna… ale ten někdo by mu snad řekl, že ho nemá pustit z vodítka, ne? 
Já to zkrátím… kde je asfalt, je cca civilizace a možný výskyt psů, koček, takže pes jde se mnou. Pokud toto neví majitel pitbullka, nemůže mít pitbullka. 
Jak jsem pacifista, tak za ty dementní kecy “za vše může výchova” atp. bych to řezala.
Sakra a když už jsem idiot a pes mi zdrhne, nebo nemám dost mozkových buněk na použití košíku… no prostě v návodu musí být, že pes se nebije a netahá za nohy, ale zvedá za obojek, kolmo vzhůru, škrtí, takhle to je, tečka.
Kdo to nechápe, nemůže mít psa, nemůže, nemůže,
potřebuju letáčky. 

megi-the-pes
megi-the-pes 03.01.2024, 12:53:25 xxx.xxx.124.17

Ten prodej - smlouva je neplatná. Ta smlouva, co spolu uzavřeli kupující od chovatelky a tento poslední majitel.

Předkupní právo prostě platí, podepsal smlouvu, neměl právo prodávat psa nikomu jinému než chovatelce.
Pes tedy stále patří tomu prvnímu majiteli.
Mohli by se s chovatelkou dohodnout na odkupu zpět majitelce… a ten nynější “majitel” by měl psa vrátit. A škodu vyžadovat od toho prvního kupce.

Krytí - nevím, kde je nějaký takový zákon, který by mě zavazoval k takovému určitému ne/jednání se svým majetkem. Předkupní právo je jasné, ale tohle?

Samozřejmě smlouva je podepsaná, takže závazná - lidsky. Ale myslím, že žádný zákon neporuším, nedodržím-li tuto část.

Jenže. 
Jak zní závěrečná ustanovení? Takové ty věty: bude-li porušena jedna část, zbytek smlouvy platí…
Protože na tom bude taky záležet. Poruším-li tu podmínku nekrytí nonFCI fen, smlouva by mohla komplet padnout a smluvní strany si vrátí, co si daly. Tzn. pes zpět, peníze zpět.

Každopádně ten pes má být u původního kupce. Prodávat psa dál neměl a taky možná smlouva padla tím porušením. Poslednímu kupci rozhodně nepatří.

Při řešení přeji hodně štěstí. Narazit na vola znamená policii atp.

megi-the-pes
megi-the-pes 03.01.2024, 10:55:33 xxx.xxx.124.17

fikovnice, máte v mailu přece objednávky

Budete se divit, ale dobré granule má lidl. Béžový obal… něco pure taste nevímco. 

A v záchvatu zkoušení nových značek jsem vzala několik malých balení pro psy i kočky Primal spirit a Pan Masko (Alpha spirit Španělsko dělané v PL), cena směšná a moc pěkně voní, kočkové i lezou do misky psovi… a to už je hodně dobrá rezence, protože u nás doma jsou zvířata krmena a přežírána masem, přesto si jdou na granule.
Některé jsou polovlhké (vlhkost nad 14 %), těma bych nekrmila, protože… už nevím proč… ale jako pamlsky super. 

megi-the-pes
megi-the-pes 03.01.2024, 10:44:10 xxx.xxx.124.17
Odpověď na příspěvek uživatele Trickyvoo z 03.01.2024, 02:05:49

A co máte teď? Aplikace se tam dají dát ručně - stáhnu .apk a spustím, normálně se to nainstaluje. On vlastně ten systém umí schroustat cokoli, co vůbec původně pro bb není… Jo, už dělají jen pádla s androidem, tu tel. divizi prodali, je to o ničem. 
Pozitivní, pozitivní… Classic ve své sbírce nemám, takže si ho musím rychle koupit, dík! 😀

megi-the-pes
megi-the-pes 03.01.2024, 09:04:40 xxx.xxx.124.17

Sebrat hračky, krmení a přidat práci - no tak to fungovat vůbec nemusí, u nás nefunguje. Dlouho žádná faleška nebyla, pak dlouho byla, teď nějak není.
Fungovalo to, že jsem říkala - jo, máš krásný štěně (gumová pískací slepice). To zmizelo rychle. 

Problém může být, když ve vemenu začnou nějaké bouličky, ony zmizí… ale někdy nezmizí a jsou tvrdé… a rostou. Třeba. A hned máte fenu, co bude mít jizvu přes celé břicho. A horší věci.
Ale normálně to je tak, že se třeba jen udělá mléko a zase odejde. Trablům (ne všem, že jo) na vemeni se dá předejít, kdyby to bylo horké, tvarohem… tvarožník se tomu říká. 
No ale takových problémů se moc neděje, to máme jenom my… asi… nebo co.

Bodlinko, je pravda, že brát vzorek z boule ve vemeni je neprůkazné? 

megi-the-pes
megi-the-pes 03.01.2024, 08:51:46 xxx.xxx.124.17

Každý někdy řekneme něco, co tak úplně nemyslíme. Ve skutečnosti bychom to neudělali, je to jen prvotní vztek, ale je fakt, že dnes nevíme, pro koho jsme inspirací.

Podepisovali jsme petice za nepodmíněné a tvrdší tresty za týrání zvířat… a loni v lednu padl první bez podmínky - profláklá množitelka Wastlová.
Jenže jí nakonec dali podmínku. Jak jsme čekali, my pesimisté. Nebo realisté?
https://www.idnes.cz/plzen/zpravy/iva-wastlova-mnozirna-sedlec-soud-vezeni-pes-tyrani-zvire.A230516_105909_plzen-zpravy_vb
Opravdu nepodmíněně to dostal ten psychopat, co si týrání psa natáčel - 16 měsíců, takže na půlku šel určitě domů. A ten trest dostal jen proto, že to nebyl jeho jediný problém.

Pak jsou tu ty trapné zákazy chovu, držení zvířat - i těm nejhorším případům, jako je Wastlová, Obermajerová (šarpej, poradkyně chovu, spousta mrtvých a nemocných),… dají třeba tři roky zákaz chovu. Takže potom mohou pokračovat. 
Za tu hrůzu, co se ani nedá popsat, dostala ta slavná chovatelka šarpejů podmínku.
A ta měla jít příkladem, ne? A tedy tvrdší trest.  

U nás je zkrátka týrání tak nějak v pohodě. Zabijete deset psů - v pohodě. Podmínka.

Teď jim na Slovensku začal platit zákaz řetězů. Neplatí to pro nebezpečné psy (no utíkáme kontrolovat, esi je Alík nebezpečný, že), hlídací a na kratší dobu.
Docela bych chtěla vidět, kdyby to nějakou nešťastnou náhodou začalo platit u nás, co budou dělat s těmi pitbully srbskými psychopatickými v Brně (asi je dají do sklepa), o kterých všichni ví, že slouží na zápasy, bydlí na řetězech, nemají střechu, na nějakou péči člověka v tom počtu psů… Tzn. že majitel dává policii a SVS peníze, aby nic nedělali?

megi-the-pes
megi-the-pes 02.01.2024, 11:42:18 xxx.xxx.124.17
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 02.01.2024, 11:36:53

Tak mi ho pošlete. A není třeba se bát, že se budu na soubory dívat. Zásadně to nedělám, protože tuším, že tam maj lidi prasárny. 😀 Vůbec to neotevírám, připojím kabílky a čau. To řešíte roky už, ne… prostě to plácněte do Balíkovny za 65 Kč a je to, já za to nic nechci. Budete mě pak všude vychvalovat. 😀