Aktuálně: 3 711 inzerátů210 513 diskuzních příspěvků18 253 uživatelů

Příspěvky uživatele

megi-the-pes

megi-the-pes
megi-the-pes 21.11.2024, 18:11:11 xxx.xxx.124.128
»
Odpověď na příspěvek uživatele JanaJanaJanaJana z 21.11.2024, 17:29:52

Byl takto. Musím si to zobrazování na fb už asi vypnout.
Esi Vás to teda zajímá. Je to dlouhé a z 2022. 
"Rockův příběh Myšáka znáte.. největší stafbulíček na světě, že jo 🙈 A chcete znát úplně celý jeho příběh? Od první chvíle až do tohoto okamžiku? Jak se dostal k nám a co vše prožil, než se stal členem Smečky? Tak se pohodlně usaďte, bude to dlouhý příběh. Začal na podzim roku 2021. Myšák Rock byl u nás na běžném pobytu. Tedy někdo si objedná pobyt, se zaměřením na trénink/socializaci/problémové chování. No tato objednávka byla něčím jiná 🤔 majitel psa se neuměl vymáčknout co vlastně chce. O nic nejde, to nevadí. Když k nám Rock přijel, neuměl nic. Zhola NIC. Přivolání se smál a hrál s tebou na honěnou. Podání packy se fakt za to, že něco umí nepočítá. Člověk mu byl jen k smíchu a všichni jen k provokacím. No jsme ale psí polepšovna.. tady s těma pubertálníma kravinama kluci jako on nepochodí. Po pár dnech už nám bylo jasno, že se přerostlému stafbulíčkovi nikdo pořádně nevěnoval a jen ho ubezpečovali, že se stačí chovat jako přiblble roztomilé štěně a bude to ok. Tak nějak jsme taky tušili, že doma na něj není prostor/čas/chuť/zájem. Že je to ten případ, kdy by pes měl jít jinam. No taky že jo. Po měsíci od pobytu byl u nás zpátky v dočasce. My nikoho nesoudíme, za to že dá psa do jiné rodiny. Kolikrát je to lepší než aby se o něj někdo staral na půl či vůbec. Největší stafbulíček světa byl teda před Vánoci 2021 u nás a uměl prd a choval se jak pubertální blbec. Vlastně bych měl ještě odbočit, abych vysvětlit, proč je ten 40 kg pes největší stafbulíček světa. To si tak umanete ze dne na den, že chcete na tulituli na gauč a kjůt fotky stafbulíčka, projedete bazoš a pro nějakého si skočíte. Bo inzerát vypadal, že vše je ok. No když nevíte nic o tom, co znamená slušný chov tak naletíte podvodníkům jako nic.. Šup a máte doma křížence argentinské dogy a kdoví čeho. A jelikož jste mladá holka, která má možná skoro druhou desítku na krku, víte hovno o zodpovědnosti a chcete jen užívat, ne se omezovat, tak vás brzy práce a povinnosti kolem psa otráví. No a chlap tráví všechen čas v práci.. Tak a teď víte jak se rodí 40kg stafbulíčci a jak končí v dočasných péčích. Ale nevíte ani ťuk o tom, co vše musel den po dni zažít a dokázat aby se z něj stal pan Pes. Ale pěkně popořádku. Když přijde pes v pubertě, kterého nikdo neučil respektu, autoritě a všeobecně ničemu, myslí si o sobě, že je největší frajer a nic nemusí. Tedy nic plnit, žádné povinnosti, žádná spolupráce. Jen když se mu to hodí. Takový pubertální smrad je ve smečce neoblíbený. Což si ale on neuvědomuje, protože ve své nadutosti netuší co znamená SMEČKA 🙈 Naše smečka má zakázáno cokoliv řešit agresí. Respektují to. Je to proto, že kdyby cokoliv řešili agresí, okamžitě by mohl začít rozklad smečkových vztahů a důvery. Jenže i když to má obrovskou výhodu pro harmonii a klid ve smečce, tak to má vedlejší efekt v podobě toho, že si nový příchozí myslí že se ho naši psi bojí a na 100% je ti namyšlenější začnou dřív nebo později zkoušet. A že princátko Rock byl namyšleností nadnášen, zdůrazňovat nemusím. Smečka se sice rychle seznámí s nováčkem, ale to vůbec neznamená, že ho přijali. Aby ho totiž přijali, musel být buď mrňavé štěně, nebo naprosto nekonfliktní a přizpůsobivý pes. Nebo by si to musel zasloužit tím, že se perfektně naučí pravidla a hranice chování ke každému jednomu členovi smečky. A že bude všechny RESPEKTOVAT. Problém psů jedináčků ale často bývá, že se neměli kde naučit komunikaci se svým druhem a že se především neumí cítit být součástí týmu. A pokud nejste součástí týmu, jste outsider. Jen jen na vás, jak rychle si uvědomíte, že mnohem lepší je být v týmu než mimo něj. Aby se to ale pes naučil, musí mu někdo dělat průvodce. Smečka by ho ale rychle vyštvala. Neschopný hladový krk navíc je smečce k ničemu.. Průvodcem a prostředníkem musím být já člověk. Mám více trpělivosti a nekoušu. Víte v tomto bodě jsme vůbec nevěděli, že Rock zůstane. Jen jsme věděli, že teď je tady a musíme ho učit vše co umíme. V tomto přistupujeme ke každému psovi stejně. Nejdříve se Rock musel naučit, že si nemůže dělat srandu z nás lidí, vrčet na nás, vyjízdět, když nemůže ovládat situaci. V této části budu zcela upřímný a otevřený. Mé zkušenosti praví, že se pes učí především pomocí tří principů akce a reakce. Tedy specificky na základě toho jakou odpověď vyvolá jeho akce. Když to zjednodušíme je to vždy pozitivní/neutrální/negativní odpověď. Pozitivní je, když získá svým konáním něco, co chtěl. Neutrální je když nic nezíská, neztratí a reakce na jeho akci je nulová. Negativní je, když něco ztratí, nebo když to bolí, je to nepříjemné. Tyto jednoduché principy se uplatňují v procesu učení psa rovnoměrně. Příkladem je, když pes udělá něco aby získal kousek jídla, hračku (primitivní, ale účinný způsob manipulace se psem). Neutrální je třeba, když otravuje druhého psa a ten se k němu otočí bokem/zády a dá najevo, že o jeho pozornost nestojí. Nebo třeba, když pes žebrá u stolu, vy si ho nevšímáte a on to vzdá a lehne si bokem. Negativní může být to, když jinému psovi zkusí vlézt do misky a ten se ožene, klidně kousne. Nebo když se dotkne horkých kamen a spálí se. Rozumný pes se poučí a příště to neopakuje. Pes tedy bude opakovat to čím něco získá a bude se vyhýbat tomu kde něco ztratil, nezískal nebo dokonce tomu kde to bolelo. Vždy když se Rock choval špatně, museli jsme tedy zvolit buď neutrální nebo NEGATIVNÍ způsob interakce s ním. Když si dělal srandu z přivolání a hrál na prvokativní hry na honěnou, řešili jsme to buď ignorací a odchodem, nebo výjimečně třeba hozeným klacíkem, petkou apod. Rock se rychle naučil, že je výhodné (pozitivní) přijít k nám a pomazlit se, pohrát si. Takto se učil i další komunikaci. Druhou věcí byl pobyt ve smečce a sdílení společných prostor (zahrady, vnitřního prostoru domu). První dva tři týdny byl pouze v kotci, ve svém pokoji a se psy se setkvával při venčení. Budoval si vztah předsvším s námi lidmi, psy se učil pouze tolerovat. Už během té doby jsme věděli, že jeho arogance způsobí problémy. A věděli to i psi. V té době byla Zayka ještě malé zranitelné a naivní pískle. O to víc se smečka chová přiostřeně a nedůvěřivě - chrání mládě. Pokaždé když jsme venku viděli, že myšák Rock tuhne kolem psů, napařuje se, ježí se, důrazně jsme ho upozornili, že se chová nevhodně (negativní reakce/korekce). Dokola a dokola, každou chvíli pod přísným dohledem 24/7. Týdny a měsíce v kuse. Musel se naučit na svých chybách a naučit se číst komunikaci smečky. Jak jsem již zmiňoval, pokud pes nenarazí, zkouší stále více a tak i Rock zkusil jednoho dne získat něco více pomocí agrese. Vsadil vše. Počkal si, až ho nebudeme pár minut hlídat a pokusil se podřídit si Joeyho (koho jiného, než nejtvrdšího samce) pomocí agrese, napadení. Přesto, že naši psi mají zakázáno cokoliv řešit agresí, mají dovoleno se bránit. A předmět sporu?Rock pozorováním zjistil, že si Joey zakládá na majetničení hraček, věcí a osob. Pokusil se Joeyho napadnout kvůli klacíku. No Joey je mnohem zkušenějši, zažil mnoho a je rychlý a nekompromisní v reakcích a Rockovi pokus vrátil. Ve stejnou chvíli jsme už šli rvačku ukončit my lidé. A Mia, vychovatelka, byla také rychlá a Rock to schytal za kůži na krku i od ní. Od nás lidí dostal myšák okamžitě škaredý výprask, což se pokusil ukončit útokem i na nás, nepochodil. Ale i Joey dostal vyčiněno, neboť na hádání musí být vždy dva. Protože je Rock hodně vázaný na člověčí pozornost, jeho trestem bylo především vyloučení ze smečky a nulová pozornost nás lidí i psů. Po dvou měsících u nás spadl na začátek a o vše přišel. Z obýváku zpět do kotce. Odtažitost, žádná láska a ani hry. Dokud sám neprojevil pokoru. Od té doby měli kluci vyhrocené vztahy. Obcházeli se, byli napjatí, nedůvěřivý. A když to viděly holky, byly na straně Joeyho. Pouze Zaya se Rockovi věnovala, tedy Zaya a já. Postupně si zase získal opatrnou důvěru smečky. Jenže přišlo hárání a to je velká zkouška. Obvzláště pro mladého puberťáka. Opět se stala chyba a Rock si pokusil agresí přivlastnit fenku Miu. Opět stejná reakce smečky i nás. Vždy táhneme za stejný konec provazu. Stojíme za sebou. Rock se poučil. Věděl, už že nemá smysl si cokoliv přivlastňovat agresí. Jen abych nezapoměl zmínit, úplně na začátku taky tvrdě vystartoval po Zayce, když se mu přiblížila k misce s jídlem. V tu chvíli byste Zuzanku nepoznali a Rock se před rozzuřenou samicí chránící "své" mládě skrčil a ustoupil. Tedy i tvrdou agresi kolem jídla zkusil. Všimli jsme si, že se myšák z negativní reakce vždy poučí a stejnou chybu neopakuje. To je vždy dobré znamení. Vždy se však držíme několika věcí. Nikdy novým psům nic nedáme zadarmo, krom jídla a střechy nad hlavou. Vše si musí zasloužit. Pobyt v obýváku, pozornost, lásku, DŮVĚRU, gauč, postel,.. Jsme přísní, tvrdí ale spravedliví. Nikdy psovi plně nevěříme, dokud nás nepřesvědčí o tom, že si důvěru zaslouží. Od prvního dne ho učíme stejná pravidla jako platí pro všechny. Nic mu nedlužíme, nelitujeme ho. Nad psa se nenadřazujeme, ale nikdy se před ním neponižujeme. A vždy má v hierarchii poslední místo. Navždy, dokud ho nenahradí nový nováček, pak služebně starší pes stoupne. Psi tak mají pevná pravidla, která jim dají jistotu a pevné místo ve smečce, které jim zajistí, že není důvod o nic soupeřit. Tento proces ale trvá měsíce i roky. Pes se učí na chybách a ty musí udělat. Nemůže si nastudovat knihu. Systematicky jsme mravenčí prací, trpělivostí a zkušenostmi smečky Rocka učili den za dnem každou jednu věc, pravidlo, zákonitost, hranici a komunikaci. Den za dnem se měnil v dobře vychovaného psa a týmového hráče. S každým dnem nám kousek přirůstal k srdci a hledal si cestu i k srdcím psů ve smečce. Chodil na tréninky, socializace, vycházky. Učil se, byl pod neustálým dohledem. Po několika měsících už mohl spát v obýváku na pelechu přitulený k ostatním, ale nesměl do ložnice. Pořád jsme věděli, že musí mít důvod se snažit. Pak přišla opět chyba. Joey a Rock spolu naráz seskočili z verandy a neštastně dopadli na sebe. Rock byl v takových chvílích na svou osůbku háklivý a reagoval při tom když do jeho majestátu někdo drcnul podrážděně. Zakousl se tedy Joeymu do čenichu, jenže Joey je Joey a myšák byl do vteřiny pod Joeym a ten ho ztrestal útokem na hrudník (ne na krk). Okamžitě jsme povelem ukončili Joeyho konání, ale Rock měl škraloup. 3x a dost. Během další vteřiny na něj skočili Mia a Olí a Rock od nich dostal nakládačku, kterou jsme ukočili my klackem. Já měl od Rocka prokouslou ruku (psi ve vřavě neřeší do čeho kousnou), Rock několik dír v kožichu na různých místech. Po ukončení rvačky utekl vystrašeně do koupelny (jeho "místo" na začátku). Když jsem k němu přišel, tak moc se bál, krčil a třásl se, že jsem hned věděl, že jakýkoliv fyzický trest nemá smysl. Byl na dně. Beze slova jsem ho odvedl pryč od smečky do kotce, vyjádřil jsem mu hluboké pohrdání a bez ohlédnutí odešel. Tu noc byla velká zima a deštivo. Rock byl v kotci sám ve tmě, zbitý od psů, o hladu a tmy se bál. Neměli jsme to srdce nechat ho tam, viděli jsme že trpí, že lituje, že cítí vinu. Uprostřed noci jsme ho vzali domů a ošetřili mu rány. Byl tak pokorný jak jen to šlo. Prosil nás očima o odpuštění a náznak lásky. Jenže naše reakce byla neutrální, žádná. Jen smutek a zklamání, odtažitost. Smečka mu jen očichala rány, odfrkli si a šli od něj pryč. Následující dny se s ním nikdo nebavil. Ani Zaya. Ignorovali ho. Jen Joey ho občas zkontroloval a koukl na něj. Rock se od toho okamžiku změnil. Začal se k ostatním chovat jinak. Respektoval je, respektoval dobře jakýkoliv jejich sebemenší signál ke své osobě, svému chování. Najednou zbyla z jeho arogance jen matná šmouha. Dali mu novou šanci, důvěru a ze dna kam spadl se začal zvedat. Tentokrát jinak. Pokorně a s citem k ostatním, k jejich potřebám, k jejich pocitům. Naučil se k nim chovat tak aby ho odměnili svým přátelstvím, svou pozorností, hrou a intimitou. Začal opatrně přijímat jejich pečování, opatrně jim to zkoušel oplatit. Více se tulil, vyhledával společnost. A až po půl roce od svého příchodu si zasloužil místo v naší posteli. Dnes, téměř po roce je z něj jiný pes. Přátelský, loajální, týmový a člen smečky. Z arogantního floutka, který si myslel, že mu patří celý svět a všichni se mu budou klanět, protože má velké ego a zuby, se stal ochránce rodiny a pes, který učí jiné psy, jak být členem smečky - být tím nejpřirozenějším, čím pes může být. Ctít pravidla, starat se o druhé a respektovat je. Jo byla to dlouhá cesta, ano vyjel i na mne, i na Zuzku, museli jsme si ho po psím srovnat. Nikdy ne však zlomit. A po každé chybě dostal znovu šanci, znovu možnost napravit si ztracenou důvěru. Věřili jsme že v něm je dobrý pes. Psa nemůžete zlomit, aby byl členem smečky, musí k tomu dojít sám. Tady je po 9ti měsících hotový ten nejhorší kus práce. Byla to kupa stresu, neustálé pozornosti, napětí, ale i pár rvaček. Ale především tam bylo spousta krásných okamžiků, které nás přesvědčovali, že to půjde. Začleňujeme do smečky všechny dočasky, pořád dokola jim dáváme to nejlepší ze sebe. Pracujeme denně s cizími psy. Tenhle příběh Rocka je i není něčím výjimečný. Je mnoho psů v dočaskách, psů vykopnutých z domu. Ale je málo psů, kteří ujdou takový kus cesty aby se stali součástí něčeho pro psy tak přirozeného jako je velká smečka. Zabralo to měsíce. Třeba si myslíte, že by to šlo jinak, že vy to zvládnete levou zadní. Myslete si co chcete, můžete. Naše zkušenosti jsou takové jaké jsou, cesta, kterou jdeme se svými psy je ale surová realita, kde není žádné možná, kdyby, myslím si. Můžete vyčítat, že Rock dostal od nás přes hubu. Můžete poukazovat na to, že si ho psi srovnali. Pro nás je to příběh trpělivosti, víry a dání nové šance po každé chybě. Na rozdíl od líbivých verzí hyperkorektního světa výhradně pozitivního pozlátka, který si vybudovali kolem psů lidé aby si vytvořili snadno přijatelnou verzi pro svůj mozek, my žijeme pravdu. Náš denní chleba je realita s hromadou psů, studium chování, reakcí, smečkových vztahů tak jak jsou, bez příkras. Proto tady máte příběh Rocka tak jak je. Vezměte si z něho co sami chcete, je to na vás."

megi-the-pes
megi-the-pes 21.11.2024, 18:03:14 xxx.xxx.124.128

Tak se tady diskutuje, kde pes je teď.
Jenže jsme se bavily o tom, že strčili zraněného psa do kotce, protože zpytuje svědomí.
Du asi skočit do zdi.
Mně tohle nepřijde ok. 

megi-the-pes
megi-the-pes 21.11.2024, 16:11:32 xxx.xxx.124.128
»
Odpověď na příspěvek uživatele impact z 21.11.2024, 16:04:53

Nevím, psali to, že ho dali pryč, ale že k nim chodí na tréninky. Určitě to teda nevím, protože je nesleduji, vyběhlo na mě jen pár příspěvků.

JanaJanaJanaJana: souhlas s ph
a já rozhodně proti trestům (ocaď pocaď teda) nic nemám, o to tady ale nešlo
napravit? učím psa, co má dělat, když vidí psa, prostě se ty pokyny naučí opravdu, víc s tím neumím

megi-the-pes
megi-the-pes 21.11.2024, 14:49:30 xxx.xxx.124.128
»
Odpověď na příspěvek uživatele JanaJanaJanaJana z 21.11.2024, 14:38:56

Ale jemu to nezajistilo lepší život. Ne tohle, co mu udělali. Lepší život zajistilo to, že ho konečně dali někomu jinému.
Myslíte, že napravíte psa, když mu napaříte takovýto trest? 
Jo, ona jedna dobře mířená… ale tohle nebyla jedna dobře mířená. 
Fakt myslíte, že se od toho dne začal chovat jinak?
Ne. Napadl pak fenu.
Tak to řešení asi nefunguje, ne? Proč se z toho teda trenér nepoučil?
Protože ego? 
Taky jsem měla. Pak mě pokousal bulík. 😀 (Výmluvu, že jsem byla unavená, nechám stranou, to je nevýchovné.)

megi-the-pes
megi-the-pes 21.11.2024, 12:48:43 xxx.xxx.124.128

Hele a co je to s tím Tik tok? Jak to, že úředníci mají tuto síť zakázanou, ale tenhle Péťa může? 

megi-the-pes
megi-the-pes 21.11.2024, 12:40:34 xxx.xxx.124.128

Ne že by to pro jiná plemena bylo omluvitelné, tohle chování lidí,
ale pro přísavku typu stafford je to šílené. 
Troufám si tvrdit, že pes, který se po rvačce klepe, tu rvačku nezpůsobil; bránil se. Rváč odchází středem, neutíká do nory.
Stalo se mi s Megi, začaly to asi obě feny, prostě feny, no… a můžu říct,
že ten její pohled byl strašný, jako bych ji neochránila, což je pravda, a korunu jsem tomu nasadila, když jsem ji odvedla domů a chvíli (minuty, ale stačilo to) s ní nemluvila. Měla kousnutí na noze a já to nevěděla, kdybych teda věděla, tak to samozřejmě řeším hned, 
ale já na ni byla naštvaná a neviděla jsem, že ji pes kousnul… ještě hodně dlouho mi z toho bylo blbě, těžko… snažím se říct, jak tomu psovi asi bylo.
Jo, vypadal hrozně "podřízeně"… ale JEN proto, že ho zradil člověk. Jeho člověk. 
Oni toho Rocka zradili. 
Co je hrozného na tom, že se psi poperou. Kdybych měla velký problém se psy, tak prostě toho jednoho daruju, 
ale asi bez těch keců.
Zvlášť bez těch keců, protože je sledují asi už tisíce lidí a považují je za bohy.
Co se bude dít psům, když ty “trenéry” takto ti sledující následují?
A proto je dobře, že se to občas někde vytáhne a že sem bylo strčeno i to jejich vymlouvání a vyjádření.
Neodpustim. Nikdy. Jako kdyby se někdy omluvili, že jo.

megi-the-pes
megi-the-pes 21.11.2024, 12:28:12 xxx.xxx.124.128
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 21.11.2024, 09:24:34

Bože, to je debullita. 
Pes na dně, tak ho zavřu ven do tmy, o hladu, do zimy. 
Teď to nedostanu z hlavy.
Takhle hrozné jsem to teda nečekala.

Psa se nakonec zbavili, že? 
edit.: jsem to dočetla až teď

megi-the-pes
megi-the-pes 21.11.2024, 08:22:12 xxx.xxx.124.128

Jsem to video nikdy nenašla… třeba už není.
Viděla jsem ale nějaký ten komentář - smečka by prý psa vyloučila, tak ho vyloučili, no.

😀

Ignorace, odchod, to je trest pro psa, zcela cizí mi rozhodně není.
Ale zima atp. - nikdy. 
Ocaď pocaď. 
Když dostane pes záchvat kousání do mě, no to moc řešení nemá…
Ale když se rvou psi, stěhování jednoho jinam nebude mít ten žádaný výsledek, pes není debull, počká si. Je lepší je nechat u sebe, mříž atp. Už jen proto, že může mít jeden (oba) pocit, že vyhrál. A bude to čím dál tím do pr…

megi-the-pes
megi-the-pes 21.11.2024, 08:16:32 xxx.xxx.124.128
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 21.11.2024, 07:25:40

A Vy znáte pravdu (nechcu vědět, kde jste se ji dočet),
a nechcete nám ji prozradit?
Jak podlé! Snobské! 
To až přijde konec světa, nový světový řád, tisíciletá říše krále Vládi,
tak s Vámi se teda o pečenou kočku nerozdělim!

A jinak jste se dnes ukázal jako docela hloupý. Buggyra se ostře vymezuje proti tomu, jak štědře a uboze provozujeme tento systém, co v neziskovkách a vleže na silnicích prosazují tihleti. 
Myslím, že patříte mezi ně, ale někdo z nich Vám hodil hračky do kanálu
a teď se zlobíte, tak všecky okolo označujete za libtardy.
Vy budete přímo liberální elita, ale stydíte se nám to říct. Takových bylo a bude hodně, to se nestyďte. Říkávali - já ten systém rozvracím zevnitř!

🙂 

megi-the-pes
megi-the-pes 20.11.2024, 20:34:05 xxx.xxx.124.128

Tohle není pro děti. Je to nebezpečné dětem, zvířatům i dospělým osobám. 
Vždy, jak stafforda atp. zkřížíte s něčím jiným, je z toho průšvih. V hlavě vydlabáno a síla na odtažení auta. 

Staffordi i pitbullkové se ještě, málo, používají na prasata, v USA. Ale fakt málo. A jsou to malá prasata, ne naši divočáci. Na zápasy všude… 
A právě být to stafford, tak se nebojím o lidi.
Tohle bych nechtěla ani zadarmo.
Chudáci psi a chudáci ti, co si je vezmou.
+ nebezpečí ataxie. 
Tento množitel by měl ještě budoucím majitelům zaplatit.

PS: americký stafford - ten název vznikl proto, že AKC (americká obdoba FCI atp.) řekla - ok, vezmeme tyto psy (americký pitbullteriér) do svého registru, ale musíte jim najít jiné jméno, protože slovo “pit” tady nechceme, je to jáma, kde ti psi bojují, a s tím nechceme být spojováni - no a standard amerického stafforda je popis psa jménem Colby´s Primo (pitbullteriér), to píšu pro Stelle, esi ji to zajímá 🙂…už zanedlouho se ale opravdu rozdělili na dva typy a pitbull zůstal tenčí

megi-the-pes
megi-the-pes 20.11.2024, 20:28:24 xxx.xxx.124.128

Kdysi se mi ten způsob, jak se psy jednali, mluvili, docela líbil. Úplně něco jiného, než se snažili ostatní, tak podobně se psem mluvím. 
Jenže to jsem viděla pár videí.
Pak jsem se chtěla podívat, co to vlastně je zač, co dělají, podrobně… a už se mi to nelíbí.
Jejich vlastní psi fungují a neviděla jsem tam nějaký extra strach nebo rezignaci. 
Jako první mě odradilo video, kde ten člověk neustále opakuje povel a pes nic
nebo teda napotřetí poslechne, ale v povelu nevydrží,
takže je jasné, že 
RD, Sýzr a Saspol cvičí a učí psy zcela stejně. 
Mě hrozně rozčiluje, když někdo nejdřív psem trhne, pak až řekne “alíku, ke mně”. Debullní způsoby, tohleto. 
A je to čím dál horší, jak lidem stoupá sláva do hlavy. 
Povídali jsme si virtuálně o napadeních bojovými bestiemi, o obranách… a hodně se v názorech rozcházíme.

megi-the-pes
megi-the-pes 20.11.2024, 14:56:24 xxx.xxx.124.128
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 20.11.2024, 14:06:01

Víte, ono je fuk, že dostanu hodně korun. (A dostáváme oproti jiným málo, proto jde několik našich odvětví do kopru.)
Je to vykoupeno mou svobodou. 
Je to výkupné.
Vydírání.
Stejně jako NATO (kdo zas přijde s článkem pět a vůbec ho nečet, tak má k večeři tři měsíce Pedigree granulky) a další spolky, ale EU je z nich nejubožejší. 
Mám měsíčně docela málo korun, ale nedělám ve městě, protože bych byla 14 hodin pryč. Neuvidím dítě, neuvidím psa, slépky, zahradu, život. 

megi-the-pes
megi-the-pes 20.11.2024, 09:33:16 xxx.xxx.124.128

To je zajímavé, jak se ta legenda drží.
Ten dokument schválila vláda v čele s M. Zemanem, prezident to mohl akorát tak komentovat. 
A schválilo se to s podmínkou, že se nebude útočit na civilní cíle.
Co byste ještě nechtěli. Pracovali s informacemi o etnických čistkách,
o čemž dnes víme, že se nestalo.
Ale legendu udržujeme dál.
Řeší někdo podpisy jiných útoků? Kolik teď probíhá konfliktů.
A dnes už si ty informace umíme rychle ověřit. 
Je to opravdu zajímavé.
Jako dalšího prezidenta jste si zvolili toho, co to tady rozprodal,
jestli ona ta pachuť není ocaď. 
Ale nejvíc mě zajímá, kdo by tu teda měl být prezident místo V.H., v té době,
a zda byly revoluce i v okolních zemích jen na oko. 
Jako ono je pěkné, že jsme dnes tak informovaní, že to bylo připravené,
ale co by měl člověk chtít, zůstat v socialismu ještě 120 let, nebo tu stranu vystřílet…

megi-the-pes
megi-the-pes 19.11.2024, 14:34:26 xxx.xxx.124.128

V.H. to nikdy neřekl. Šlo o špatně přeložený rozhovor do AJ a zpět.

Docela mě točí dnes lidi, co používají nadávky 
pravoláskaři a sluníčkáři.
Jsou to většinou srá.i kolem 20 let, tedy u toho nebyli, si nemohou pamatovat,
ale mají jasno - byl to komediant.
Ne, byl to jediný PAN prezident.
Chtěl, aby jeden národ, který je docela blízký, nebyl utlačován a mohl se vrátit domů. Neměl třeba všecky informace.
Dnes jich máme habahromadu a už víme, že takto si to Státy prostě plánují.
Pomlouvači také používají termín loutka. Jo, to odpovídá. 
Neměl tušení, proč se tohle dělo. 

edit.: ono to i tak asi bylo, co jsem si myslela https://medium.seznam.cz/clanek/fenix-popelavy-vaclav-havel-o-humanitarnim-bombardovani-nemluvil-68922

megi-the-pes
megi-the-pes 19.11.2024, 12:29:48 xxx.xxx.124.128

Ale tohle není vymyšlené. Sdíleli rozhovor s D., kterému bylo 12 let, taky to tam říká, mluví o tom, jaké to bylo pro děti.

Informace, která je vylhaná - V. Havel jásal… 
Ne, nejásal, to si jenom někdo nepamatuje (a nechce vygůglit), proč ČR ten podpis dala. 
Vstup do NATO. Nováček si bude vyskakovat. To bylo nemožné.
Ale byla to jen formalita, útok by začal i bez nás. 
Začalo to i přes různé nesouhlasy, pokračovalo i přes různé nesouhlasy.

Tuhle paní, dospělá už v té době, znám osobně,
všici budou hovořit podobně, 
a je to stále stejné - mohou chytit vůdce, místo toho masakrují tisíce lidí, mnohdy 
skoro jen civilisty. Když se podíváte na jednotlivé útoky, 
nedávají smysl, nebyl pro ně důvod
a tyhle weby a spousta lidí se ptá - proč Státy mohou?

Myslím, že vím proč. 
Tamto byl pravěk. Byli jsme mladí a hloupí.
A teď, teď jsme v moderní době, nejsme už primitivové, 
takže kdo zaútočí teď, je svině a dostane trest.

Tak. 

megi-the-pes
megi-the-pes 17.11.2024, 17:53:52 xxx.xxx.124.128

Košer papání opravdu nevzniká jen naříznutím krkavice, jde komplet krk, jen ne naskrz, protože je potřeba, aby zvíře umřelo co nejrychleji a krve zmizelo co nejvíc. Zůstane krev, musí se vymýt, to nikdo nechce dělat, a pak se to nesmí jíst, když to uděláte blbě,
takže docela blbost, co. 
Ale aspoň se pobavim. 🙂Tak je nechte. 🙂