Odpověď na příspěvek uživatele Daja z 20.11.2024, 05:05:33
Jo, dávají buď šátek na krk, nebo mašličky. Bylo mi řečeno, že dostanou šátek, tak jsem to neřešila. Nikdy mě nenapadlo, že ty mašličky lepí. Chudák Inka má teď nad uchem lysinu, protože jí jednu přilepili až na kůži.
Na fotce to tak nevypadá, ale Maggie je teď fakt jak buřtíček, širší než vyšší, prdelku jí zastřihli pěkně do kulata a hlavně jí ostříhali i ocas. Místo krásně vlajícího praporku má takovou divnou štětku. Budu muset doufat, že jí to doroste.
Jsem vyhrála v tombole dvě koupání/sestřih v psím salónu. 😅 No a protože z mých to nikdo nepotřebuje, tak jsem vzala ostříhat sousedovic Inku, a mojí Maggie jen vykoupat. Nakonec mi ji stejně ostříhali, vyfoukali do souměrného válečku, vypadá jak tetka s trvalou. Přiznávám, že se mi vůbec nelíbí. 🤣 Aspoň budu mít čtyři mašličky na adventní věnec. Teda jestli se mi to podaří odstřihnout, jsou přilepený docela fest.
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 30.10.2024, 10:34:00
Přesně. Úplně se mi z té fotky kroutí chodidla. Mohu jen (v dobrém) závidět, že Impakt nové botky sedí. Na ty moje tlapy něco sehnat je kumšt. Barefooty zklamaly na plné čáře. Nejenže jsou nizoučký, že do nich ani tu nohu nenarvu, ale navzdory reklamám jsou i úzký. 🙈
A to jsem navíc včera zjistila, že co nás díky covidu poslali na home office, tak jsem si úplně odvykla chodit obutá. V pondělí jsem byla celý den nuceně v botech, jela jsem odevzdat Ťapku do dočasky a odtud do města. No a včera jsem šla dělat se dřevem, tak jsem si proaktivně vzala boty, protože bezpečnost. Po hodině šly botky zpátky do kouta, nožky začaly protestovat, že dva dny po sobě v botech, to po nich chci moc.
V kolika měsících vám štěňata komplet přezubili? Protože tohle štěně sice loužičky nedělá, ale kouše furt jak piraňa jehličkama. Všechny stálé zuby už má, ale ty mléčné špičáky ne a ne vypadnout. Odhadem má 6 a půl měsíce.
U nás po novu povolili v metru psy do 10kg v přepravce, tak jsem vzala Baileyho socializovat do centra, když jsem jela vyzvednout léky Čertovi. Poskakovali jsme ze stínu do stínu, aby si nepálil pacinky, přes náměstí jsem ho nesla, ale výlet se myslím vydařil.
Jinak určitě mám v plánu ji vzít na ultrazvuk, potvrdit, jestli zůstala březí. Zatím má nateklé cecíky, bříško se jí trochu kulatí, vypadá stejně jako jiné fenky, co jsem kastrovala už březí.
Odpověď na příspěvek uživatele Bodlinka z 12.10.2024, 16:58:36
No já právě nikde moc nenašla info, jak moc je může poškodit. Pokud se něco narodí, bude to dýchat, sát a celkově na pohled normální štěně, jaká je šance, že se něco projeví třeba po třech měsících, půl roce?
Já bych je po porodu asi radši utratila, ale včera jsem to ještě konzultovala s místní vetkou, a ta naopak by je nechala žít. Taky je proti kastraci teď, že je to podstatně větší risk než ji nechat porodit. V tomhle jsem stejného názoru.
Odpověď na příspěvek uživatele Fiona.Praha z 12.10.2024, 10:23:13
Né, já si ji v žádném případě nechci nechat. Ani ji nemám kam dát, popravdě jsem na tom tak bídně, že nemám ani na to jí koupit granule. Jen mám pořád špatný svědomí, že jsem Kevinka nechala na pospas osudu, a našla jsem ho ve stavu, kdy už mu nebylo pomoci. Chtěla jsem ji jen vykastrovat a měla jsem už domluveno místo v jednom depositu, kde by ji naočkovali a hledali domov. Z toho pochopitelně kvůli psince sešlo. Momentálně je Ťapka zpět na ulici.
Já koupila tuhle spolu s čipy, a nemůžu si stěžovat. Ale používám jen k občasnému oskenování mých psů. Ještě jsem ji asi ani nenabíjela, maximálně jednou, nepamatuji si. Mám ji několik let.
Mám tu pravděpodobně březí fenu, kterou jsem chtěla nechat vykastrovat cca desátý den březosti, ale místo toho jsme museli léčit psinku. Teď zhruba 23-25 den březosti má antigen test negativní, plíce ok, má pořád rýmu, suchý nos a trochu výtok z očí, jinak ok. Nechali byste ji vykastrovat nebo radši nechali porodit? Jeden veterinář, ten co ji měl kastrovat, tvrdí, že skoro určitě jí operace znovu rozjede psinku a dost pravděpodobně může umřít. Druhá veterinářka, ta co darovala druhý test, naopak tvrdí, že jí kastrace nijak neovlivní co se psinky týká, protože už se z toho dostává, a je určitě lepší ji co nejdřív kastrovat.
Co byste dělali na mém místě? Jde mi hlavně o zdraví té fenky. Pokud si pamatujete na Kevinka, co mi umřel, tak tohle je náhrada za něj, od stejného debulla souseda, ta druhá jeho fenka už se z psinky taky dostává, obě prakticky na ulici.