efe:Vypadá pořád stejně 🥰
Taky jsem si to říkala, že z malého štěněte je prostě skoro stejné velké štěně.
efe:Vypadá pořád stejně 🥰
Taky jsem si to říkala, že z malého štěněte je prostě skoro stejné velké štěně.
Jo, u nás se říká, “myslím, že Malina něco vyvádí….ale vyvádí to určitě moc roztomile”
Nicméně si myslím, že je nyní výrazně hodnější. Kolikrát jí někdo naservíruje příležitost k lumpárně a ona jí nevyužije 😄.
Ze mě taky modelína nebude. Dneska jsem chtěla skočit ráno do goratexových bot, ale byly z neděle tak zašvihané, že to prostě nešlo.
V neděli jsme šli kolem Palice asi 10 km okruh a dost často jsem měla na výběr, pěkná asfaltová nebo skoro asfaltová cesta, či pěkná romantická lesní cestička. Já samozřejmě volila tu romantickou a pak jsem hopkala mezi bahnem a kalužemi a brbrala, že ty lesáci taky musí každou cestu rozrejt 😂. No ale někde teda prostě voda stála a na první pohled to vidět nebylo…ale zase nechodili tam žádní jiní blázni jen já a Malina a to bylo super.
Sardullah:Já se psy pi cyklostezce chodím v létě často. Psi jsou učeni, aby chodili u kraje a Gina teda to povýšila na to, že musí jít po kraji vpravo. Takže jdeme a u pravého okraje je zábradlí, ale vlevo je pěkný místo, že psi můžou jít po trávě vedle stezky… tak Gina furt štrapádí na pravo, takže buď s ní na tu pravou stranu přejdu a nebo jí mudím nalevo držet pomalu násilím..
Malina se specializuje na levou stranu. Chodíme vlevo a jak po ní chci druhou stranu, tak trochu kouká, chvíli tak jde, ale pak prý když už tak, raději vlevo.
Doron:Balu,asi nám holt ujel vlak 🤣🤣
Dobře, že nám ujel. Na tomhle je nejvíc vidět, že se žene svět do záhuby .
Anonymní:Já se nepoto, ty seš naježená ješita.
Droby v pytlíku nikdo nezakázal. Hlavní důvod proc nejsou v kuřeti jsou prachy. Lepší je prodat je zvlášť. Stejný je to s prodejem jednotlivých částí. Druhý důvod je, že zhruba třetina drobů se vyhodí jako nepoživatelné. Hlavně žaludky a játra…
Kuřecí játra se kupují celkem běžně, žaludky jsem už taky viděla. Mamka ty drůbky dávala do vývaru, ale pak u nás přestaly polívky frčet a drůbky se vyhazovali.
Aluška:Tak bych řekla, že Íďa je zahojenej. Dám všechny fotky jak jsem fotila postup hojení. A aby toho neměl málo, příští pátek musí ještě jednou do narkozy, tentokrát kastrace, kdy se mu kvůli zvětšený prostatě začíná dělat perineální kýla. Tak snad bude mít potom už pokoj .
Přiznám se, že jsem si představovala, že mu tam zůstane v lepším případě velká lysina a těší mě, že jsem se zmýlila. Ještě mi přijde z fotky, že v místě, kde měl tu jizvu, má tu srst jinou, jakoby vlnitou? Něco jako lidi po rakovině, když jim znova narostou vlasy a jsou z nich chvíli “kudrnáči”?
Ph:Vsimli jste si, ze na tom jidelaku neni jedine jidlo z kurete?
Všimla jsem si a uvědomila si, že jsme doma jedli jen pečené kuře nebo slepičí vývar, ale nic jiného z drůbeže, to až po revoluci.
Trochu si pamatuji na Korunu, když jsme byli v Praze, občas jsme tam na nějaké jídlo šli, párky, já toho moc nejedla. Pamatuji si, když jsme tam byli naposledy, tak mi strejda bez ptaní koupil jahodový koktejl, pak koukal, že ho nepiju, tak jsem mu řekla, že ho nemám ráda, že se omlouvám a on ho vypil na ex brblaje, taková dobrota, co já bych za to dal, kdyby mě na něj někdo pozval 🤭.
Vždycky si vzpomenu na mýho manžela, když bylo Gině asi 4 nebo 5 měsíců a on mi říká “ hele, neměla by už alespoň slyšet na jméno?” a já mu na to říkala.. “ ona na jméno slyší, ona na to jen se.re”
🤣
Jo ale dneska jsem se tetelila blahem, kus dnešní procházky jsme šli po cyklostezce a po x procházkách, kdy jí pořád říkám, aby šla na kraj, tak dneska šlapala pořád nakraji a když šla na druhou stranu, tak já jen “no tak” a šla na správnou stranu. Celkem ani nevím, jak rozlišila trasu, tudy jezdí šílení cyklisti, musím být hodná a tady nejezdí, tady si to můžu šněrovat, jak mě napadne, ale rozlišila to správně.
Muž tuhle sledoval video, jak naučit psa, aby netahal. Za což jsem ráda, když chodí Malina s ním, tak mi pak tahá jako kůň a já pak celou procházku prozastavuji, aby povolila.
Semirah:V roku 2018 zomrela moja kamarátka na rakovinu, mala niečo po 40-ke. Tiež nebola jedna z najbližších kamarátok, ale jedna z mála skutočne dobrých ľudí, nikdy som ju nepočula hovoriť o niekom zle, vždy ochotná pomôcť, vypočuť…Dlho som sa nevedela zmieriť s jej smrťou a aj teraz mi je smutno, keď si na ňu spomeniem. Preto si myslím, že chápem, ako sa teraz cítite.
Ano, mně kamarádka těsně po třicítce taky odešla na rakovinu. Vídala jsem jí, sice jen parkrát do roka, ale vždy moc ráda. Moje poslední vzpomínka na ní byla, když jsme se potkali na festivalu a ona byla taková nadšená. To ona ostatně poměrně často, hodně hodný, mílý a přátelský člověk, dlouho jsem to nemohla strávit.
Fikovnice:Dám to sem, nějak to ze mě musí ven, promiňte mi to. Včera skončilo utrpení mého kamaráda.💔 Před chvílí jsem bohužel byla svědkem příjezdu Pohřební služby a jeho odvozu. Bylo mu asi 40 let a měl snad nejhorší dg. jaká může být (gl. multiforme).
Edit: Odešel včera, zřejmě na přání maminky je možné se zesnulým zůstat ještě takto dlouho v kontaktu (v bytě); naprosto to chápu.
Upřimnou soustrast…to je rakovina mozku ta zkratka?
Lethian a co ten váš diblík, nějaké další ztráty?
Malinu jsem dodnes neodnaučila krást boty. Když má radost, bafne něčí botu a někam odnese. Člověk pak koukne z okna a vidí dceřiny nové bílé tenisky na zahradě, moji goratexovou botu v psím pelechu. Někdy vymění za pamlsek, ale jinak kouká dost dotčeně, že jí ty boty berem, vždyť jich máme tolik a evidentně nevíme, který dřív nosit, to je furt nějakého přezouvání, domů, na zahradu, ven, na venčení, do práce…"panebože, že jim z těch bot nejde hlava kolem, ale když si vezmu nějakou já, tak to jim to hned chybí" 😄
Xerxova:nejprve ty psí - procházky od neděle do dneška jen za humny - všechna parkování do 10 minut od vrat… Chlapec si je užíval
Houby Yoda, na poslední fotce je strýček Fido 😂.
Plaka:Sprintí na zahradě slušně před/za rtw tetičkou, venku je to stále neovladatelné hovado a chodím s ním jen na šňůře. Nejde pustit na volno, šel by si dělat svoje věci. Mám to zvíře od útlého věku a je to první pes v životě (jsem taková ta 40 let u psů), na kterého nefungovalo nic. Motivace, se říká, že dělá zázraky. Vždycky jsem se štěněti schovávala, hlídalo si mě. Tohle? Papa, prdím na tě. Pamlsky, hračky? Pchhhh, neobtěžuj, nemám čas. Těžko tohle popisovat, ale nový Pruhy mě vyškolily solidně.😎
Sice nemám takové zkušenosti, ale myslím, že vám rozumím, nás taky Malina školila napříč rodinou a příbuzenstvem 😂.
Dafi:Dafi po včerejší úprvě-trimování/česání/kartáčování/stříhání..byla to fuška,málem mi ruka upadla☹️
Moc jí to sluší, ale vypadá nějak naprdle 😀.
Tak štěně už nemám, ale dneska mě teda Malina překvapila. V noci koukám na televizi, Malina vedle mě. Najednou mi někdo zabuší na okno. Ona zvedne hlavu a koukne na mě “kdo to blbne”, ale že by štěkla, to ne. Bušení se opakovalo, tak navzdory rozsvícené místnosti, jsem dělala, že nikdo není doma a Malina se mnou a zas ten pohled na mě, co tomu říkám. Já jen napsala muži, který už byl v ložnici, ať to prověří. Chuligáni utekli. Pak jsme se smáli, že Malina už měla asi padla a zřejmě čtyřiadvacítky nedělá 😀. Celkem by mě zajímalo, jestli by štěkala, kdybych jí řekla. Nakonec narušitel by si myslel, že mám doma mnohem většího psa než je, zní tak. Malina neštěká nějak moc, ale když někdo zazvoní, štěkne, když někdo zaklepe na dveře, tak taky, když se nám v kempu někdo motal kolem stanu, vrčela, když jde ke mně někdo ze zadu a já sedím, taky štěká, ale tohle prý nevyžadovalo zásah.
Plaka:Prasečí uši můžou psa pěkně prohnat, jednak tukem a druhak po špatném skladování - toho si ani nevšimnete a nějaké plísničky v tom bují a pak vám psi blují jak o život. Taky se mi stalo, že se nenasytka požvýkané, změklé ucho snažila do sebe nasoukat a málem se udusila. To u kopýtek nehrozí. Jo a cokoliv z “buvolí kůže” bych okamžitě vypráskala bičem z domu, fujbleblink.
Tenurri
Ano, zlaté zlaté štěně. 🙂 Važte si toho, pokračujte dál našlápnutým směrem a průběžně informujte, prosím. Až zlatíčko začne přezubovat, těším se na extra zprávy. 😀
Malinu tyhle prasečí věci umí pěkně prohnat. To jí už skoro vůbec nekupuji, hlavně ty uši.
Mám to samé, jako v tom odkazu od Ronji.
Malina asi líná stejně jako loni, co se týče objemu, ale výrazně jemnější chlupy. Posledně to brácha komentoval, že z ní vyčesal chlupů, jak z bernardýna a já na to, že je to divný, že už pár bernardýnů ztratila doma 😄.
assil:Tak to může vzít cokoliv, tam asi může být i slabší výkon, ta roomba dává v pohodě chlupy i z koberce, akorát u chlupů dát bacha jak je řešený, ten točící váleček dole, aby se nemusel čistit od chlupů po každém luxování a v případě delších chlupů počítat s tím, že čas od času je potřeba vyndat je z těch točících bočních kartáčků.
Ten váleček dole by prostě neměl mít štětiny, já mám tenhle a je to vidět na fotkách jak má řešený ty válečky bez štětin.
Jinak roomba má tenhle samý i s mopováním.
Pak jsem slyšela chválu ještě na Xiaomi
https://www.roboticky-vysavac.cz/irobot-roomba-combo-i8-plus-8578-novy-pouze-rozbaleno
Tak tomuhle bych celkem věřila, že je na chlupy ideál. Já nyní vyměnila klasické koště za silikonové a už v tom je znát rozdíl.
U nás to teď pernamentně vypadá jakoby nám všude vybuchovali černí králíčci. Malina nyní ztrácí neskutenčně jemné chmíří, fakt mi to připomíná králiččí hnízda v králikárně. Na klasické koště se to nabalilo, to silikonové to zamete. Akorát pak projde Malina a není poznat, že jsem něco dělala. Taky docela uvažuji o robotickém vysavači.