Aktuálně: 3 744 inzerátů213 256 diskuzních příspěvků18 298 uživatelů

Příspěvky uživatele

Trickyvoo

Trickyvoo
Trickyvoo 09.06.2024, 00:25:26 xxx.xxx.62.63
Semirah:

V roku 2018 zomrela moja kamarátka na rakovinu, mala niečo po 40-ke. Tiež nebola jedna z najbližších kamarátok, ale jedna z mála skutočne dobrých ľudí, nikdy som ju nepočula hovoriť o niekom zle, vždy ochotná pomôcť, vypočuť…Dlho som sa nevedela zmieriť s jej smrťou a aj teraz mi je smutno, keď si na ňu spomeniem. Preto si myslím, že chápem, ako sa teraz cítite.

Ano, mně kamarádka těsně po třicítce taky odešla na rakovinu. Vídala jsem jí, sice jen parkrát do roka, ale vždy moc ráda. Moje poslední vzpomínka na ní byla, když jsme se potkali na festivalu a ona byla taková nadšená. To ona ostatně poměrně často, hodně hodný, mílý a přátelský člověk, dlouho jsem to nemohla strávit.

Trickyvoo
Trickyvoo 09.06.2024, 00:20:59 xxx.xxx.62.63
Fikovnice:

Dám to sem, nějak to ze mě musí ven, promiňte mi to. Včera skončilo utrpení mého kamaráda.💔 Před chvílí jsem bohužel byla svědkem příjezdu Pohřební služby a jeho odvozu. Bylo mu asi 40 let a měl snad nejhorší dg. jaká může být (gl. multiforme).

Edit: Odešel včera, zřejmě na přání maminky je možné se zesnulým zůstat ještě takto dlouho v kontaktu (v bytě); naprosto to chápu.

Upřimnou soustrast…to je rakovina mozku ta zkratka? 

Trickyvoo
Trickyvoo 09.06.2024, 00:17:20 xxx.xxx.62.63

Lethian a co ten váš diblík, nějaké další ztráty? 

Malinu jsem dodnes neodnaučila krást boty. Když má radost, bafne něčí botu a někam odnese. Člověk pak koukne z okna a vidí dceřiny nové bílé tenisky na zahradě, moji goratexovou botu v psím pelechu. Někdy vymění za pamlsek, ale jinak kouká dost dotčeně, že jí ty boty berem, vždyť jich máme tolik a evidentně nevíme, který dřív nosit, to je furt nějakého přezouvání, domů, na zahradu, ven, na venčení, do práce…"panebože, že jim z těch bot nejde hlava kolem, ale když si vezmu nějakou já, tak to jim to hned chybí" 😄

Trickyvoo
Trickyvoo 09.06.2024, 00:11:14 xxx.xxx.62.63
Xerxova:

nejprve ty psí - procházky od neděle do dneška jen za humny - všechna parkování do 10 minut od vrat… Chlapec si je užíval

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Houby Yoda, na poslední fotce je strýček Fido 😂.

Trickyvoo
Trickyvoo 09.06.2024, 00:09:50 xxx.xxx.62.63
Plaka:

Sprintí na zahradě slušně před/za rtw tetičkou, venku je to stále neovladatelné hovado a chodím s ním jen na šňůře. Nejde pustit na volno, šel by si dělat svoje věci. Mám to zvíře od útlého věku a je to první pes v životě (jsem taková ta 40 let u psů), na kterého nefungovalo nic. Motivace, se říká,  že dělá zázraky. Vždycky jsem se štěněti schovávala, hlídalo si mě. Tohle? Papa, prdím na tě. Pamlsky, hračky? Pchhhh, neobtěžuj, nemám čas. Těžko tohle popisovat, ale nový Pruhy mě vyškolily solidně.😎 

Sice nemám takové zkušenosti, ale myslím, že vám rozumím, nás taky Malina školila napříč rodinou a příbuzenstvem 😂.

Trickyvoo
Trickyvoo 08.06.2024, 19:31:53 xxx.xxx.62.63
Dafi:

Dafi po včerejší úprvě-trimování/česání/kartáčování/stříhání..byla to fuška,málem mi ruka upadla☹️

Obrázek Obrázek

Moc jí to sluší, ale vypadá nějak naprdle 😀.  

Trickyvoo
Trickyvoo 08.06.2024, 05:33:08 xxx.xxx.62.63

Tak štěně už nemám, ale dneska mě teda Malina překvapila. V noci koukám na televizi, Malina vedle mě. Najednou mi někdo zabuší na okno. Ona zvedne hlavu a koukne na mě “kdo to blbne”, ale že by štěkla, to ne. Bušení se opakovalo, tak navzdory rozsvícené místnosti, jsem dělala, že nikdo není doma a Malina se mnou a zas ten pohled na mě, co tomu říkám. Já jen napsala muži, který už byl v ložnici, ať to prověří. Chuligáni utekli. Pak jsme se smáli, že Malina už měla asi padla a zřejmě čtyřiadvacítky nedělá 😀. Celkem by mě zajímalo, jestli by štěkala, kdybych jí řekla. Nakonec narušitel by si myslel, že mám doma mnohem většího psa než je, zní tak. Malina neštěká nějak moc, ale když někdo zazvoní, štěkne, když někdo zaklepe na dveře, tak taky, když se nám v kempu někdo motal kolem stanu, vrčela, když jde ke mně někdo ze zadu a já sedím, taky štěká, ale tohle prý nevyžadovalo zásah. 

Trickyvoo
Trickyvoo 07.06.2024, 04:17:34 xxx.xxx.62.63
Plaka:

Prasečí uši můžou psa pěkně prohnat, jednak tukem a druhak po špatném skladování - toho si ani nevšimnete a nějaké plísničky v tom bují a pak vám psi blují jak o život. Taky se mi stalo, že se nenasytka požvýkané, změklé ucho snažila do sebe nasoukat a málem se udusila. To u kopýtek nehrozí. Jo a cokoliv z “buvolí kůže” bych okamžitě vypráskala bičem z domu, fujbleblink.

Tenurri
Ano, zlaté zlaté štěně. 🙂 Važte si toho, pokračujte dál našlápnutým směrem a průběžně informujte, prosím. Až zlatíčko začne přezubovat, těším se na extra zprávy. 😀

Malinu tyhle prasečí věci umí pěkně prohnat. To jí už skoro vůbec nekupuji, hlavně ty uši. 

Trickyvoo
Trickyvoo 06.06.2024, 10:08:07 xxx.xxx.62.63

Mám to samé, jako v tom odkazu od Ronji. 

Malina asi líná stejně jako loni, co se týče objemu, ale výrazně jemnější chlupy. Posledně to brácha komentoval, že z ní vyčesal chlupů, jak z bernardýna a já na to, že je to divný,  že už pár bernardýnů ztratila doma 😄. 

Trickyvoo
Trickyvoo 06.06.2024, 00:24:01 xxx.xxx.62.63
assil:

Tak to může vzít cokoliv, tam asi může být i slabší výkon, ta roomba dává v pohodě chlupy i z koberce, akorát u chlupů dát bacha jak je řešený, ten točící váleček dole, aby se nemusel čistit od chlupů po každém luxování a v případě delších chlupů počítat s tím, že čas od času je potřeba vyndat je z těch točících bočních kartáčků.

Ten váleček dole by prostě neměl mít štětiny, já mám tenhle a je to vidět na fotkách jak má řešený ty válečky bez štětin.

Jinak roomba  má tenhle samý i s mopováním.

Pak jsem slyšela chválu ještě na Xiaomi

https://www.roboticky-vysavac.cz/irobot-roomba-combo-i8-plus-8578-novy-pouze-rozbaleno

Tak tomuhle bych celkem věřila, že je na chlupy ideál. Já nyní vyměnila klasické koště za silikonové a už v tom je znát rozdíl.

U nás to teď pernamentně vypadá jakoby nám všude vybuchovali černí králíčci. Malina nyní ztrácí neskutenčně jemné chmíří, fakt mi to připomíná králiččí hnízda v králikárně. Na klasické koště se to nabalilo, to silikonové to zamete. Akorát pak projde Malina a není poznat, že jsem něco dělala. Taky docela uvažuji o robotickém vysavači. 

Trickyvoo
Trickyvoo 02.06.2024, 01:31:17 xxx.xxx.62.63
Fikovnice:

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/pes-tyrani-zvirat-mnozirna-utulek-brutalita-nasili.A240531_170237_domaci_krd?zdroj=zpravodaj_hp

😢😢

To je mi vždycky záhadou proč si ty lidi toho psa pořídili, na mazlení ne, na hlídání asi taky. To si pořidí roztomilý štěně a jak začne ničit věci, protože se mu nikdo nevěnuje, tak poslední stádium je ten řetěž a vyřešeno. 

Jako mě až fasinuje, kolik vidím ještě psů, co nikdy neopustí zahradu domu. Když je ten pes hodně velký klikař, tak mu pořídí druhého, aby se nenudil. 

Trickyvoo
Trickyvoo 02.06.2024, 01:19:24 xxx.xxx.62.63
»
Odpověď na příspěvek uživatele sutrik z 01.06.2024, 21:34:47

Žďárské vrchy jsou super. Parkrát jsme tam také byli na výletě. 

Ten váš pejsan je fakt ďábel, to video nemá chybu…"tak honem, jdeme, vždyť nám všichni utečou, co je támhle a co támhle…" co tomu psovi dáváte, ten je jak na drogách…🤣

Trickyvoo
Trickyvoo 02.06.2024, 01:13:39 xxx.xxx.62.63

Dnes brácha pohlídal dceru, tak jsme zase s Malinou vyrazily. Tentokrát kolem Tatenic. Jezdívala jsem tam s babičkou jako dítě navštívit babičinu sestru. Bydlela ve statku na kopci. Od autobusu k němu vedla uzká cestička mezi ploty. Statek sám byl jako by se v něm zastavil čas, stará kachlová kamna, staré almary, na chodbě dřevěný koník, který musel pamatovat ještě tetinýho muže, když byl malý. Jak já tyhle výlety milovala. Přišel mi ten statek tak tajemný, ráda jsem ho prozkoumávala. Po smrti tety, nebo spíše pratety, statek chátral, až myslím spadl a dnes už tam není, jen ta cestiča od autobusu vypadá pořád stejně. Obcházela jsem ty Tatenice a vzpomínala. Mám tohle místo a údolí hodně ráda. Zatím jsem nesbrala odvahu jít se podívat na místo, kde ten statek stál, z pole ani dole ze vsi totiž vidět není. Musela bych cíleně dojít po cestě, která vedla jen tam nebo ze zadu od pole a podle mapy i tam ta cesta končí. I když možná je lepší tam nejít a představovat si, že tam pořád je. Asi bych pohled na ruinu nebo prázdné místo či nějakou moderní budovu místo něj, nesnesla. Na prostřední fotce je za kostelem Cukrová bouda, Zábřežská vrchovina.

Jinak Malina mi začala na fotkách pózovat, řeknu: “Mali, uděláme fotku” a ona se postaví tak, aby byla na fotce, co nejkrásnější a postojí, dokud neřeknu, super.  Jinak Malina vodu ráda nemá, ale když se jde napít do potoka, ráda si do něj stoupne, z hlubokého potoka, kam si nemůže stoupnout, se dost často ani nenapije. Dneska jde k potoku, stojí na kraji a já jí povídám, ať ho přebrodí, tak začala postupovat do vody a když jí voda smáčela hrudníček, koukla na mě, ale vždyť je to hluboký, tak jí povídám, že musí kousek dál, tak teda popošla o kus, koukla na mě, tak tady? a já ne, tady jsou houštiny, pojď blíž ke mně, tak popošla kousek, ke mně a zas koukla na mě, tady? A já, jo tady, tak to teda přeběhla. No a celý je to o tom, že to byl můj momentální nápad a Malina mě potěšila, že nejen že pochopila, co se to zrodilo v mé hlavě, ale že do toho šla. No ale jestli mě u toho viděla paní, co nedaleko okopávala nějakou zeleninu, tak možná volala Chocholouška 🤭 .

Obrázek Obrázek Obrázek
Trickyvoo
Trickyvoo 31.05.2024, 10:37:25 xxx.xxx.62.63
Aluška:

No přece  Mireček  😂, jak to že jste ho nepoznala ? 🤣

Byl to můj tip, protože jsem nikde neviděla jeho hlavu 😂.

Tak proto on jí má tak krásnou, vymazlenou z peřin 😄.

Trickyvoo
Trickyvoo 30.05.2024, 23:01:32 xxx.xxx.62.63

Já jsem teda netušila, že paroh je zlo a taky jsem ho 2x Malině koupila. Všechno na kousání obvykle rozdrtí běhěm chvíle,  s tímhle si nějakou dobou vyhrála, než se to někde ztratilo. Nicméně hovězí kost z polévky jí dělá radost už tak rok řekla bych, možná  i dýl. Občas si jí odnese na zahradu, pak zas domů, ale zájem o ní neztratila, to u toho parohu nakonec jo. 

Trickyvoo
Trickyvoo 30.05.2024, 22:51:58 xxx.xxx.62.63
Dafi:

taky přeju dcerce at je co nejdřív fit a je jí mnohem líp!

a máte totálně velmi moc krásné fotky rybníků!

já delší vycházku v lese v úterý,jinak cvičící v okolí mezi polama-Dafi se táhne nechce chodit,tak se ji snažím proběhat zabavit aspon nošením/hledáním…

I vám děkuji za přání k uzdravení.

No a děkuji, že mi chválíte ty rybníky. Chodím tam ráda, i když někdy tam je moc lidí. To pak vylezu na Kypuši, což je hřeben táhnoucí se nad rybníky a tam tolik lidí nejde, je to do kopce a hlavně se tam nedostanou otravní cyklisti. Někteří jezdí jak šílený, vyřítí se ze zatáčky, až si člověk málem kákne a ještě vás sjede, co tam děláte. To všichni jezdí na čas a nemohou mírně přibrzdit do zatáčky, aby se podívali, co tam je, než tam vlítnou?

Trickyvoo
Trickyvoo 30.05.2024, 22:47:31 xxx.xxx.62.63
Sardullah:

Tak přeju dcerunce, aby se co nejdřív uzdravila … s Malinou to jde určo dobře🌷

Děkujeme. Dneska už byla dcera konečně téměř bez teplot, ale má vyrážku, hrozně jí bolí v krku a nemluví, jen mi píše cedulky. Takhle zvadlé dítě jsem dlouho neměla. Malina si asi myslí, že léčí, jen rychlovka na zahradu, krátká procházka a pak mete dítěti k nohám.

Trickyvoo
Trickyvoo 30.05.2024, 22:42:51 xxx.xxx.62.63
Aluška:

U nás chčije a chčije…….

Obrázek

A kdo je ten rebel vzhůru nohama? 😂 

Trickyvoo
Trickyvoo 30.05.2024, 00:29:02 xxx.xxx.62.63

Moje venčení tento týden je bída. Dcera lehla s horečkou, která se vyšphala až na 40 stupňů. Vyžaduje, aby vedle ní ležela a Malina celý den chrupká u našich nohou. Je naprosto zlatá, obvykle vyžaduje hraní nebo procházku a teď prostě o ní ani nevím. V noci jsem si pro něco šla do obyváku a zjistila,  že leží na místě, kde celý den ležela dcera. Když pozdě večer přijde muž, aby mě vystřídal, stíhám už jen kratší procháku. Tak aspoň metu ostrým tempem, abysme toho ušly s Malinou co nejvíc.

Dneska jsem “oběhla” mé oblíbené lanškrounské rybníky.  Na posledním obrázku jsou dvě vily, které už roky nikdo nechce a tak chátrají a chátrají, ale teď někdo zazdil spodní okna, dveře, dal plachtu na střechu, vykácel okolí, tak že by se začalo něco dít a někdo to opravil?

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Trickyvoo
Trickyvoo 30.05.2024, 00:21:28 xxx.xxx.62.63
Fikovnice:

Tak já si změním nick na Magor, to už není možné!!!

Jednak milión restů, doporučených dopisů, plateb atd. atd.

Ale dnes od rána jsem byla v presu, kdy zvládnu dojít ven pro Fida. Opět byla svolána naprosto zbytná porada u nás… Tak jsem se stresovala, páteř bolela a bolí pekelně. Pak už teda jsem se oblíkla, že se pro Fida dovleču na zahradu (ono to není hned u domu). 

No a najednou nějaké “Křup, křup!” a Fido si poblíž mě vychutnával granulky!!!

Vahine, Trickyvoo (i ostatní) já jsem se fakt pomátla!!!😟Pro změnu jsem včera usnula a nevypustila jsem jej ven, ale ráno jsem si byla jistá, že je venku. Vahine, to už je naprosto obří výkladní skříň a můj mozek = houba!!!👎

To budou nějaké erupce. Muž šel pro auto, zjistil, že má prasklé přední sklo a když do něj vlezl, zjistil, že je dopředu sedačka a sklopené zrcátko, takže i když si oba myslíme, že naposledy s autem jel on, podle zrcátka a sedačky, to musel být někdo menší, tedy já. Já jsem ani po několika dnech nevymyslela, kam bych s tím autem jela, protože jsem všechny pochůzky buď zvládala pěšky a nebo jsem se nechala vyzvedávat mužem s druhým autem. 

Takže je to jasné, jsou tady. Mimozemšťani a místo toho, aby dali o sobě vědět něčím velkým, baví se tím, že z nás dělají magory. Tobě chodí pouštět a zavírat Fida, nám posunuli sedačku, zrcátko a praskli sklo. 🤭

Jinak Jani, ale asi to bude tím, že toho máš moc a spíš tak tvrdě, že prostě nevíš, co bylo včera. Já tyhle stavy mívám, když jsem hodně hodně unavená. Po takovém tvrdém spánku kolikrát vystřelím a myslím, že jsem něco někde zapomněla, pak teda zjistím, že ne.