Aktuálně: 3 241 inzerátů220 470 diskuzních příspěvků18 360 uživatelů

Příspěvky uživatele

Trickyvoo

Trickyvoo
Trickyvoo 22.08.2024, 22:50:23 xxx.xxx.62.63

Dneska jsem si na vás Sardlullah vzpomněla. Po námku u nás chodila slečna s obrovským bílým pastevcem a upřímně jsem nevěděla, kdo koho vodí. Pastevec šel rozvážně, vše očuchával, okukoval a slečna poslušně čekala, až dočuhá a zas kousek popojde 😄. Asi to takhle u vás nevypadá, ale hned jsem si vzpomněla na Ginu a její ležérní přístup k procházkám. 

Trickyvoo
Trickyvoo 21.08.2024, 00:12:13 xxx.xxx.62.63
»
Odpověď na příspěvek uživatele tetrivek z 20.08.2024, 22:58:30

Čuvačka určitě podávala hlášení.  Já celkem často poznám na Malině, že mám zbystřit. 

Kámoščině babičce takhle vybílil kurník bígl s jezevčicí. Bígl nezabil ani jednu slepici, ale naháněl a jezevčice zakusovala.

Trickyvoo
Trickyvoo 18.08.2024, 22:04:17 xxx.xxx.62.63
efe:

A další záplava fialové 💜💜💜

A mám radost, Barča konečně pochopila netahání na vodítku. Nebo spíš já jsem konečně pochopila, jak jí to vysvětlit 👍🏻

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Vysmátej a nasranej 🤣.  Že vy jste potřebovala nějak vyvážit ten věčně vysmátý Barčin výraz 😂…

Trickyvoo
Trickyvoo 11.08.2024, 19:56:17 xxx.xxx.62.63

Fotka Impact s ostružinama mi připomněla, jak jsem letos neměla ani jednu borůvku z naší zahrady. Proč? Bylo mi dost dlouho jasné, že mi na ně chodí kosi, potvory černý…no a pak jsem zjistila, že to má na svědomí mnohem větší černá potvora…ano naše Malinka. Loni na dovolené muže napadlo, že je moc vtipné naučit psa jíst  borůvky..pochopila to velmi rychle, tak jsem jen poznamenala, že snad uvidí rozdíl mezi lesníma a našema borůvkama, možná rozdíl i vidí, každopáně ví, že obojí je jedlé. Tak příští rok tam budeme muset dát nějakou zábranu. 

Venčení jsme zase flákali, ale když se nám zdálo, že by to šlo, tak jsme šly. O víkendu jsem měla rýmu a nebylo mi dobře, tak jela s mužem a dítětem ke tchýňovým. 

Fotky ale mám, muž fotil, tak tady jednu s malinovým lízátkem. 

Obrázek
Trickyvoo
Trickyvoo 11.08.2024, 19:48:04 xxx.xxx.62.63
Sardullah:

Ta držtička mi trochu připomíná Predátora… a to jsem si myslela, že to neexistuje, že je to jen film.

Aspoň už víme, kde se tvůrci inspirovali 🤣.

Trickyvoo
Trickyvoo 05.08.2024, 23:09:03 xxx.xxx.62.63

Tak nám se poslední dobou nevenčí úplně dobře, neb já ani Malina nerady vedro. Takže se snažím chodit hodně lesem, ale posledně nebyla nadšená ani z toho, přišlo mi, že je ráda, že má tu procházku za sebou. Jak mám pocit, že se udělalo líp, tak vyrazíme na něco delšího. Samozřejmě se během cesty udělá vedro, takže Malina jen hledá potok, ve kterým by se schladila a já mám čůrky až kdo ví kde. 

Ale ve čtvrtek jsem byla na ní pyšná. Potkali jsme srnku, Malina na ní sice čučela, ale nezkoušela mi utrhnout ruku a běžet za ní. Dokonce po chvíli zírání se sebrala a pokračovala v cestě, jakože viděla dost. Chválila jsem jí až na půdu…jasně, pokud by nebyla na vodítku, zřejmě by to nedopadlo takhle pěkně, ale třeba jí jen křivdím. 

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Trickyvoo
Trickyvoo 01.08.2024, 23:41:56 xxx.xxx.62.63
Ivus:

Foxterieři byli na Malé Fatře. Škoda, že je tam tolik řetězů a schůdků, budu to s nima nějak muset vymyslet, aby se příště dostali až na rozsutec 🤔

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Před lety jsem tu cestu absolvovala taky a dost mě tehdy překvapilo, že se k nám připojil nějaký cizí pes a kus cesty zvládal naprosto bez potíží. Já lezla po řetězu a najednou koukám, že ten pes už je nademnou a kouká, jak nám to jde. My si o něj dělali starosti a on takhle v pohodě někudy oběhl..nevím. Každopádně po určité vzdálenosti už měl asi procházky dost a zmizel a když jsme se vrátili večer z výšlapu, tak byl přesně tam, kde s k nám ráno připojil.

Trickyvoo
Trickyvoo 27.07.2024, 15:27:56 xxx.xxx.62.63

Taky mám s mřížkou na zádech a zatím jsem teda s ním nic nedělala.  No ale muž má bez mřížky a většinou nosí batoh on a tak si zrovna říkám, že s tím by to teda něco udělat chtělo. 

Trickyvoo
Trickyvoo 27.07.2024, 13:32:34 xxx.xxx.62.63

Tak koukám T9 zas zapracovala Elišákovi negratuluji ke schopným kilům, ale ke shozeným 🤭

Trickyvoo
Trickyvoo 27.07.2024, 13:18:24 xxx.xxx.62.63

A teď i pár fotek Malina ve stanu,  Dunaj, Minimundus v Klagenfurtu a výhled z Landskrona ve Villachu

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Trickyvoo
Trickyvoo 27.07.2024, 13:10:11 xxx.xxx.62.63

My jsme teď venčili týden v Rakousku. Manželovi z různých služebních cest zbyla eura, tak vymyslel cestu po Rakousku. Hlavní cíl byl dceři ukázat ledovec než roztaje a celé to pojal tak, aby na všechny naše cíle mohl pes. Spalo se ve stanu a téměř každou noc v jiném kempu. Celé to bylo super a dcera řekla, že to byla nejlepší dovolená. 

S Malinou jsme měli zvláštní zážitek. Vzali jsme ji po domluvě s personálem do pizzerie, která byla plná muslimských rodinek na večeři. Když nám číšník energicky ukázal kam si můžeme sednout, Malina to vyhodnotila jako ohrožení a zaštěkala na něj, v tu chvíli se všichni začali zvedat, dívat se na nás a o něčem vzrušeně debatovat, jedni dokonce odešli. My se vklidu  navečeřeli. Pak jsme pozorovali, že i na ulici se muslimové naší Maliny viditelně bojí. Pak jsem si přečetla, že muslimové věří, že černý pes je převtělený ďábel 😄. Náš ňuňánek ….

Trickyvoo
Trickyvoo 27.07.2024, 12:57:49 xxx.xxx.62.63

Nějakou chvíli jsem tu nebyla. 

Takže zpětně upřímnou soustrast Alušce… držte se

Sarah01 gratuluji k těm úžasným štěňátkům

Elišakovi ke svatbě a k těm schopným kilům, to smekám…

Trickyvoo
Trickyvoo 17.07.2024, 00:52:33 xxx.xxx.62.63

Opravdu Můj první pes je vlastně nynější Malina, ale náš první pes, který byl zatížen na mě, byl tátův Stypík, čistokrevný vořech.

Doma jsme nemohli mít psa, protože mamka je neměla ráda, ale tátův sen byl, že až půjde do důchodu, tak si nějakého pořídí. Pak přišel jednou brácha z hospody s tím, že má pro tátu zamluvené štěně a bude velký, je to štěně NO.   Celé dětství jsem po něm toužila, ale tohle přišlo v době, kdy jsem nejen po psovi netoužila, ale navíc jsem měla hodně těžké období. Pak přišel den D a brácha na své narozeniny přinesl dárek tátovi k svátku. Nalezence, lidi, co ho našli jako slepé štěně u školy, už měli tři psy a dalšího nechtěli. Veterinář ani moc nečekal, že to přežije, ale paní ho vypiplala a pak mu hledali nový domov. Moje máma prohlásila, buď já nebo pes, ukecali jsme jí, že by šel pak do útulku. Tak se stanovilo, že bude jen na chodbě a domů nesmí…taky to vyprávěla sousedce a když se za měsíc na to sousedka ptala, protože její muž taky přinesl domů psa, tak na to moje mamka, že ten náš už může všechno. Ano, probojoval se postupně až k našim do postele. NO z něj ale nebyl, do velikosti dospělého psa mu dorostly jen uši a když je poprvé postavil, celkem jsme se vyděsili a doufali, že mu do nich dorostě hlava…nedorostla, ale nakonec jsme viděli, že budou velmi praktické, třeba při běhu ze schodů u nás doma s jedním brzdil o zeď…. 

Pes to byl úžasný, dopustili jsme se na něm spoustu chyb, které nám odpustil a tak nějak časem nejvíc tíhnul ke mně. Dožil se 14-ti let a počkal než umře až se vrátím z víkendu domů. Celou neděli prý apaticky ležel a když jsem přišla domů zvedl hlavu a zkusil se postavit, ještě ten den umřel na selhání asi všeho možného. 

Jak já ho milovala, časem fungoval na myšlenku. V lese a kdekoliv jsem s ním šla, si hlídal mě. Byl osobnost, uměl si lidi omotávat kolem packy, že i naprosto nepsí lidi po seznámením s ním, kolikrát řekli, že kdyby psa, tak takového. 

Velikostí byl jezevčík, ale srdcem německý obvčák.

Obrázek Obrázek
Trickyvoo
Trickyvoo 16.07.2024, 03:01:47 xxx.xxx.62.63
»
Odpověď na příspěvek uživatele Elisak z 15.07.2024, 21:20:35

Přeji ať je noha ok. Za supercela šla asi celou republikou. U nás taky jsou prostě místa, popadané větve, vyrvané stromy i s kořeny a Malina se mi to snažila asi naznačit. Já nechápala, proč do mě šťouchá a pochopila jsem to až při procházce. 

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Trickyvoo
Trickyvoo 14.07.2024, 19:32:44 xxx:xxx.1ef0:56cf
impact:

Dneska jsem zkusila tento repelent a vypadá to, že docela funguje. A nebo jsme šli nějakou bezkloší zónou. 

Akorát nechápu tu poznámku jemně parfémovaný. Fuj, jsem se toho nadechla a málem jsem se zblila. 😂

https://m.alza.cz/maxi/predator-cool-100-ml-d5878535.htm

Tenhle asi funguje, používali jsme ten junior a nikdy jsme nic neměli. Letos asi zase zavedeme používání, už jsme měli všichni klíště aspoň jedno. 

Trickyvoo
Trickyvoo 14.07.2024, 19:28:38 xxx:xxx.1ef0:56cf
Sardullah:

To byste se divila, Gina už pár takových matek zahrdlit chtěla .

Jo tohle taky Malina řeší, násilí na dětech jí vadí. Jednou si špatně vyložila výskání dítěte, myslela si, že brečí, tak ty rodiče preventivně seštěkala. 

Malinu by si asi žádné dítě jen tak pohladit nešlo, nemám roztomilého medvídka, mám černého fousatého psa. Obvykle se děti ptají, zda můžou. 

Občas jsem Malinu u obchodu nechala, ale taky je u nás povinnost mít náhubek, ale to jsem jí nedala. I když možná mohla, v tichosti by se odvést nenechala, ale taky si říkám, že když už na to uvázání dojde, tak ať je jasné, že zuby má volné a není bezbranná.

Trickyvoo
Trickyvoo 10.07.2024, 00:42:16 xxx.xxx.62.63
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fiona.Praha z 02.07.2024, 09:55:47

Jo takový dotazník mi přjde přes čáru. Sama mám psa ze spolku a bylo mi sympatické, že jsem paní napsala jen nějaké info na whats up a pak mi sama zavolala a popovídali jsme si. Předtím jsem zkoušela adpoci u jiného spolku a ti poslali dotazník a většina otázek v podstatě měla jen zjisitit, jestli vím, do čeho jdu.. Sice tam padla otázka, kde pracuji, ale nemyslím, že by chtěli vědět skutečného zaměstnavatele, ale spíš jestli třeba nedělám dvanáckty a pes bude celou dobu sám. Celkem chápu, že ty spolky kladou přespříliš otázek, ale podle mě to má i ukázat míru odhodlání, co pro toho psa jste ochotní udělat a jak jste na něj připravení. Ono tahat psy z nějakých sr..ek a pak zjistit, že je v tom zas nebo se má ještě hůř než se měl není jistě nic příjemného. Já bych tohle dělat nemohla, asi bych z toho měla žaludeční vředy…

Trickyvoo
Trickyvoo 08.07.2024, 00:08:13 xxx.xxx.62.63
assil:

Já viděla dva jiné návrhy a oba se mi líbí víc než ten ofiko

https://www.facebook.com/zuzanamajerova.cz/photos/%EF%B8%8Fano-takhle-m%C3%A1-vypadat-reprezentativn%C3%AD-oble%C4%8Den%C3%AD-na%C5%A1ich-olympionik%C5%AF-%EF%B8%8Fu-n%C3%A1s-to-boh/1016437626505805/?_rdr

https://justit.cz/2024/07/02/navrh-nastupove-kolekce-ceskych-olympioniku-od-umele-inteligence-budete-ho-milovat/

Máte pravdu, oboje se mi líbí, ale proč mít něco slušivého  že?