Aktuálně: 3 241 inzerátů220 470 diskuzních příspěvků18 360 uživatelů

Příspěvky uživatele

Trickyvoo

Trickyvoo
Trickyvoo 17.10.2024, 23:35:59 xxx.xxx.62.63
»
Odpověď na příspěvek uživatele Aluška z 15.10.2024, 08:35:02

Tak snad bude Idorek v pořádku a nebude muset na další operaci a narozkózu a není mu nic vážného. Tohle jsem zažila x krát s prvním psem, že ho jiný napadl a myslím, že se dožil 14 let jen proto, že chodil víc jak půlku života navolno, měl hodně chlupů na krku a nosil kovový obojek. Ten mu dokonce jednou jeden labradot přeskousnul a na chodníku před naším domem jsme našli kousek zubu, takže dobře mu tak. Stypík jak byl zavalitý tak se ve drtivé většině případů zachránil útěkem a mistrným kličkováním, jednou jsem mezi něj a dva psy vlítla a kopala jsem do nich, jednou mu život zachránila obří fena křížence novofundlanďana, která vystartovala na křížence pitbula. Stypík to odnesl rozpáraným bokem, šilo se bez narkózy, bylo to jen pár stehů. Když mu bylo asi 8 let, vyšla vyhláška, že u nás nesmí psi na volno a policie to dost kontrolovala a pokutovala, takže sice mi bylo našeho psa líto, když byl naprosto poslušný bez vodítka, že najednou musel na vodítko, ale nadruhou stranu výrazně ubylo bezprizorně pobíhajících psů, jejichž největší zábavou bylo pokusit se ulovit toho mého. Timík za svůj devítiletý život to nezažil ani jednou, že by ho napadl jiný pes a na Malinu, co chvíli něco cení zuby, zřejmě má stejně provokativní vzhled jako Stypík, ale naštěstí k žádnému přímému střetu nedošlo asi hlavně proto, že jsou všichni na vodítku. 

Trickyvoo
Trickyvoo 15.10.2024, 00:27:52 xxx.xxx.62.63
»
Odpověď na příspěvek uživatele Aluška z 14.10.2024, 19:40:39

Tak to mě teda mrzí, jen se vyhrabete z jednoho průšvihu, hned jste v dalším. Přeji Idorkovi brzké udzravení a už jen za to, že se nemínily omlouvat, bych jim taky vyčíslila kde co, třeba se proberou a trochu se jim rozvsvítí.

Trickyvoo
Trickyvoo 14.10.2024, 17:19:42 xxx.xxx.62.63
Aluška:

Idorek po tom napadení minulý týden vypadá líp, poctivě magnetíme hodinu ráno, hodinu večer.  Začínám mít dobrý pocit, že to ta plotýnka snad nebude.  Je veselejší, už by chtěl i jít na prochajdu. Snad to není jen po práškách na bolest….Ve čtvrtek kontrola. Platit budou, psali že to předávají pojišťovně. Jen by mě zajímalo, kdo mi zaplatí naježděné kilometry na veterinu a pak ho vezmu na fyzioterapii, pokud to vet schválí. Čas, strávený u magnetu aby tam pes zůstal ležet, čas strávený cestou a na veterině, na fizioterapii, to mi nezaplatí nikdo. V poledne jedu domů aby se vyvenčil, jak nesmí chodit ven, tak na zahradě se za tu chvilku nevyčůrá tolik, jako když venku očůrá 10 patníků. Ještě že mě šéf tohle všechno umožní.

Aluško nějak mi uniklo to napadení, že byste tu zmiňovala…co se stalo?

Trickyvoo
Trickyvoo 14.10.2024, 17:18:19 xxx.xxx.62.63
Dafi:

bože,četla jsem*máma se rozdováděla….

a nebavím se s vá,a a nebavím,né,ne,ne..?-)

takovýhle krásný fotky mochomůrek!!! a já chudáček malý nic!!☹️🙂🙂

No jo, taky občas čtu blbost 🤭.

Málem z toho houbaření byla ostuda. Tchyňový toužili vzít na místo, kde rostou. Tak jsme je vzali na místo, kde jsme po hodině prchali z lesa, že už máme dost. Jenže my tam byli tenkrát v týdnu a v tu sobotu to bylo nějak vysbíraný, ale nakonec jsme začali nacházet a bylo toho dost. Nechala jsem si jen trochu, zbytek jsem dala tchyňovým. U nás to jím jen já a já mám zase strach, že mě z toho bude bolet břicho, takže jsem si udělala tři skleničky nakládaných a to bylo všechno. No ale udělala jsem to blbě, v lese jsem nechala růžovku, nebyla jsem si jistá, jestli je to fakt ona. Jenže my pak šli odpoledne na výstavu hub a tam by mi řekli, jestli je to ona nebo ne. Mohla jsem mít super řízky. 

Trickyvoo
Trickyvoo 13.10.2024, 23:16:32 xxx.xxx.62.63
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 13.10.2024, 15:08:57

Tak ono, když máte psa, který reaguje na každou změnu na terase, tak neřešící pes může působit jako trdlo, ale nejspíš se jen nepotřebuje projevovat, ale jak by došlo na lámání chleba, vytřel by všem zrak. Zřejmě si říká, že vám jedna kanimůra stačí a nechce vás připravit do hrobu 😄. 

Trickyvoo
Trickyvoo 12.10.2024, 22:14:47 xxx.xxx.62.63
Xerxova:

škoda že ho ty dráty nepraštily tak, že zaječel - nemusela jsem se nervovat a věděla o něm hned. Trochu mě děsí, jak v klidu a tiše čekal na vysvobození z problému. Vždy se suverénně a rychle vrací, pokud ho chytne trýskací amok. Takže teď vím, že kdyby se někde zachytil vodítkem, tak nehlesne - a možná ani nezkusí tu hlavu z obojku vytáhnout (má ho relativně volný, určitě by ji protáhnul) a bude jak oslík čekat…

Třeba kdyby byl zachycený, tak to třeba zabolí a ozve se. Teď tam prostě stálo princátko, které čekalo, až mu někdo přinese kobereček přes tu ošklivou vodu 😂. 

Trickyvoo
Trickyvoo 12.10.2024, 18:02:06 xxx.xxx.62.63

Dnes jsme vzali tchyňový na houby. Malina byla i v lese chvilku na volno, ale jak jsme začali mít pocit, že se moc rozdováděla, tak zpět na vodítko. Byla zlatá. 

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Trickyvoo
Trickyvoo 12.10.2024, 17:58:31 xxx.xxx.62.63
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dafi z 11.10.2024, 19:28:06

Taky chodím ráda rychle, takže vás chápu. Když jdu s dítětem, tak se jde pomalu a to děsnej mor. Už se mi 3x stalo, že jsem z toho měla migrénu, asi jak často zastavuji a máme to nepravidelný tempo, tak křivě stojím? Takže ujdeme pár km a já jsem vyřízená a je mi blbě. Dovoluji proto dceři jezdit na koloběžce a já jdu. 

Chodím ráda sama a proto musím měnit trasy, protože by mě to nebavilo, chodit stále to samé. Občas se mnou jde rodina nebo kámoška. S kámoškou chodím nejraději, nebrble, že jí bolí nohy a hodně hezký si pokecáme. 

Trickyvoo
Trickyvoo 10.10.2024, 23:58:46 xxx.xxx.62.63
Dafi:

ano Vyškov,den předtím jsme byly s máti a všema 4 psama kolem lesa,teda v lese,ale afaltka,a Dafi po 5 vteřinách strašně mokrý nohy,Žeryk taky,ale ty její nohy to úplně nacucávají a dlouho drží,jak má takový vatovitý chloupky na nožkách,no a šly jsme v mroholení a mlze víc jak hodinu,já protivná,protože Dafině byla kosa,třepala se jak prase,a já nervy,že to omarodí,a pořád jsem chodila rychle dopředu a zase pak stála,protože,se muselo čekat na máti,která chodí strašně pomalu a furt stojí,takže jsem byla vzteklá,protože to nebylo počasí na to jít s choulostivou Dafi na dýl ven,nebo jo,ale jít rychle a nezastavovat…

doma se nemohla za živýho boha zařát,vyfénovaná se třepala zakrytá….

ona to tak má,jak má mokrý nohy,tak je jí pak děsná zima,

no takže jsme šly v neděli ve Vyškově a já,je ZOO,jdem tam,bylo tam málo lidí,v sezoně bych tam nešla,je to tam malý,psi měly změnu,prošly se a bylo to v suchu

původně jsme teda šly jinam,na tohle jsme narazily náhodou…

My jsme právě byli asi před měsícem taky tam i se psem, byli jsme i v Dinoparku. Líbilo se nám tam. Běhat po lese baví asi hlavně mě. Malina si spíš užije něco takovýho. Ideál je to sřídat. Jeden čas jsem jí tahala furt do přírody a pak jsem na ní viděla, že když jsem jí vzala “jen” na couračku po městě, tak byla šťastná a unavená, i když jsme šli tak půlku toho, co běžně chodíme. Třeba mám ve zvyku vozit dceru na kytaru a to mám čas jen asi na 45 minutovou procházku. Je to na druhým konci města, kam normálně prostě nejdu. Ke konci mě už moc nebavilo chodit pořád stejnými ulicemi, tak jsem popojela kousek za město a zas “běhala” po lese, takže dobrý půlrok jsem tyhle ulice s Malinou neprocházela. Až dneska a ona byla viditelně šťastná, že jdeme zrovna tyhle ulice. Ona totiž jde a pořád se po mě otáčí s takovým blaženým výrazem, jakoby mi říkala “hele tohle mě fakt baví, proč jsem nechodíme častěji”.

Minulý víkend jsme zase začali venčit v Praze v Modřanech a tam to taky miluje, protože je tam neskutečný množství přátelských psů, tak jsem jí nechala s pár psy si zaběhat. Takže já ušla tak tři kilometry a Malina byla vyřízená, jak po dvaceti km 😄.

Trickyvoo
Trickyvoo 09.10.2024, 19:46:53 xxx.xxx.62.63
Plaka:

Naprosto chápu malé psy, že se předem někdy snaží zastrašovat a dělat hrdiny. Zároveň nesnáším majitele malých psů, kteří nechají ty své blechy zvesela poskakovat směrem k velkým psům. Sardullah to napsala dobře. Já si jistím své velké zvíře na vodítku, v hubě si žmoulá míček, aby nemusela žvýkat čivavu. A čivavka poletuje čubě za patama a ječí, panička ječí o kus dál “držte si to zvíře”…

Stalo se mi letos v létě, že nějaký mrňous si šel otvírat hubu až přímo k Malině a Malina se rozhodla tuhle snad třicátou prakticky stejnou situaci řešit a po psovi vyjela tak rychle a razantně až jsem se lekla, že majitelce kempu toho psa zakousne. Mrňous jen zaječel a zbytek pobytu se Malině vyhýbal obloukem, podle majitelky se mu nic nestalo. Nicméně nemyslím, že se ze situace poučil a na jiného psa to zkusil zas. Malina byla sice na vodítku a možná jen udělala sebevědomé bubu, ale situace to ani tak příjemná nebyla. Nicméně majitele těhlech psů asi svoje miláčky asi moc rádi nemají. Nějak si nedovedu představit, že bych Malinu nechala takhle startovat na větší psy a žila s vírou, že ten velkej to nepořeší. 

Trickyvoo
Trickyvoo 04.10.2024, 00:04:11 xxx.xxx.62.63
assil:

Jako tím úplně každej myslíte i ty lidi,, co si koupili štěně a vyrostl jim medvěd nebo liška? 😀

Aha, no jo, na ty jsem zapomněla, ale nakonec taky žádného člověka neznám osobně, abych mohla s jistotou říct, že opravdu nevěděli, že si domů donesli medvěda. 

Trickyvoo
Trickyvoo 04.10.2024, 00:00:48 xxx.xxx.62.63
Fatia:

Přitom když je Boubina s letní úpravou, je to normální pes, včetně hlavy, 4 nohou a ocasu 😂

Obrázek Obrázek

To se mi nějak nechce věřit, že tenhle pejsan je ta hromada kudrnatých chlupů předtím 🤣.

Trickyvoo
Trickyvoo 03.10.2024, 23:57:43 xxx.xxx.62.63

No a ještě fotky ze soboty, z nové stezky a klasický výhled na Orlické hory, Suchý vrch, Buková hora ..

Obrázek Obrázek
Trickyvoo
Trickyvoo 03.10.2024, 23:54:33 xxx.xxx.62.63
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 03.10.2024, 07:47:39

Tak tam hrálo roli, že jsem nešla, ale běžela, takže jsem neměla obě nohy pevně na zemi a nestabilní těžiště. Tím pádem stačilo jen škubnout a už jsem letěla. Sice se obě hned zastavily a zpytovaly svědomí, ale koleno mi to už nezachránilo, musela jsem si ho zamašličkovat. 

Trickyvoo
Trickyvoo 03.10.2024, 01:16:24 xxx.xxx.62.63
Fatia:

Fíkovníce, mám v databázi i více matoucí fotografie…

Obrázek

Tak jestli u té předešlé Fíkovnice váhala, kde to má hlavu a nebo zadek, tak tady já váhám, jestli ty dvě trčící věci jsou nožky nebo jedna nožka a ocásek…Hlava? Hlavu to ani nemá. Vlastně se ani s určitostí nedá říct, že je to pes a pokud teda popustím uzdu fantazii a dojdu k závěru, že to pes je, tak je nemožné  určit, zdá ten pes je zdravý a má všechny nohy, hlavu… 🤣

Trickyvoo
Trickyvoo 03.10.2024, 01:07:36 xxx.xxx.62.63
Doron:

A když tam nejsou návštěvníci, určite mají kontakt i s člověkem. Vždyť je musí krmit, česat, přibarvovat..Asi mají kupírované ocasy aby nevrtěli?

Jen nevíme, co s nimi bude, když se to provalilo ☹️.

Kdepak, žádný kupírovaný ocas, teda aspoň v tom videu, co jsem rozklikla já. Normálně vrtěli ocasem, takže si myslím, že celý článek je výmysl a tipla bych, že u popisu zvířete je napsáno “čau čau ala panda”. Toho psa musí poznat úplně každej. 

Trickyvoo
Trickyvoo 03.10.2024, 01:01:51 xxx.xxx.62.63
balu:

Přečtěte si moje příspěvky ještě jednou, ju?

Jo a jo, my se vlastně shodnem 🤭. Já tu nebyla, tak sem procházela celkem dost příspěvků a nečetla jsem úplně podrobně všechno, tak už jsem to napravila. 

Trickyvoo
Trickyvoo 03.10.2024, 00:55:13 xxx.xxx.62.63

Jinak v sobotu bylo venčení celkem vtipné. Moje dítě šlo na oslavu narozenin a prý, že by jela na kole a já že půjdu s Malinou pěšky. Tak jí říkám, že ale musí jet vedle mě, protože když nám začne ujíždět, to Malina zatím ještě moc nedává a má tendenci tahat. Dítě tedy slíbilo, že pojede vedle mě. Vyrazily jsme, o ulici vedle jsem si vzpomněla, že jsme nechaly v chodbě dárek, tak jsme se vracely a já teda indiánským běhěm a dítě vedle mě a najednou se v ní probudil soutěžní duch a povídá “vy závodíte?” a vyrazí na tom kole před nás, jenže Malina má neméně soutěžního ducha a vyrazila stejně rychle taky kupředu, takže dítě vystřelilo jako šipka, pes vyběhl jako šipka a já skočila šipku za nima a natáhla se jak široká tak dlouhá. Nádherně jsem si rozsekla koleno 😂.

Celkem nechápu, co jsem vyváděla, že jsem nepustila vodítko. Vždycky mi přijde divný, že se někdo takhle natáhne. Každopádně tohle vidět, tak se směju ještě večer, docela dobrá groteska. Takže domů, vzít dárek, převléknout kalhoty, zalepit roseklý koleno, doprovodila jsem dítě na oslavu a šla na procházku. Ta už pak byla super, Malina vzorňas největší, netahala ani když nám přes cestu prošla kočka, taky to by už ani nebyla taková zábava, když jsem byla ve střehu 😄.

To tahání za zvířaty se už hodně zlepšilo, tam udělala velké pokroky. Zírá, to zatím jo, ale už nezkouší, mě někam odtáhnout. 

Trickyvoo
Trickyvoo 03.10.2024, 00:36:43 xxx.xxx.62.63
balu:

Jak - nechce? Snad následuje pána, ne? I když prší, sněží, je horko,… Fakt neznám, aby se pes zastavil a řekl “dál nejdu”.  Ani u našich kavkazanek, chodek, samojeda, středního knírače, ruského černého teriéra, křížence velikosti a typu NO, a tři bišončích holek od syna.

Asi je něco špatně, když to někomu psi dělají. 

Já teda Malinu nenutím chodit v dešti. Když se jí nechce, tak se jí nechce, vždyť mně se taky nechce a jsem ráda, že na to pršení máme stejný názor. Tudle dost pršelo, já vrazila psa muži, ať jí dotáhne aspoň nakonec ulice, protože jí to na zahradu kadit moc nejde. No tak prý šli a už na chodníku se Malina zastavila a dívala se na něj stylem “to jako fakt?” a mužskej “vždyť jsi to slyšela, prostě musíme”, tak došli nakonec ulice a pak tryskem domů a já si tak stojím u sporáku a najednou ten pocit, že se mám podívat dolů, teda ten výraz, totálně mokrý pes a zírala na mě “tak jsem byla venku, podívej se jak vydadám, jsi spokojená?!”

Takže ano, bude mě následovat kamkoliv, ale prostě nadšená nebude. Asi mám špatný názor a nějak mě nebaví jít a vidět, že toho psa to vůbec nebaví a těší se, až bude konec.