Orionka:Podmíněný trest? Umístit tam, kde ho nechtějí!
Myslíte toho majitele psa? No to jo a na řetěz s ním.
Orionka:Podmíněný trest? Umístit tam, kde ho nechtějí!
Myslíte toho majitele psa? No to jo a na řetěz s ním.
Honza:Ahoj,
tříměsíční štěně nechce spát v pelechu (má 2 po bytě) a raději leží na tvrdé plovoucí podlaze. Už se mu z toho dělají na pár místech otlaky.
Neřešil někdo?
Moje fenka to měla stejně a to jsme si jí přivezli v listopadu. Do pelechu po předešlém psu nechtěla. Koupila jsem jí takovou tu koupelnovou předložku a na těch mi ze začátku spala nejraději. Pak takovou skladací cestovní podložku pro psy, měli to v Kaufladnu, pevnější, neshrnovala se a spaní střídala, buď ležela na tom nebo na těch koupelnových předložkách. Když jsem jí koupila pelíšek, tak sice do něj nadšeně vlítla, když jsem ho rozbalila, ale stejně v něm ze začátku spala málo. Nejvíc ho využívá, když ho beru na cesty. Tak to tam spí hodně, ale u tchýňových, kde mají všude koberce, spí stejně pořád nejraději na zemi. U nás doma má svůj gauč, který začala používat až tak v jednom roce.
Kilian:… ale na malý klínek kouše a děláme zakus i na delší vzdálenost a dělali jsme i v řece v létě, kdy si musel k figurantovi doplavat….
Ten je prostě neodolatelnej 😍.
U Maliny si změnu chování před háráním nepamatuji, ale když se hárala, byla dost nerudná k některým samečkům, i když normálně to je velmi přátelský pes.
NO a krvácela teda děsně, měla jsem nahozený skříňky a v podstatě jsem mohla za ní chodit s hadrem a utírat a utírat.
Tak ať je brzy líp. U nás jsme taky byli na hromadě, nejdřív mužskej děsnou rýmu, takže prakticky mrtvej a já pak chytla “housera” . Měla jsem velké plány, co všechno chci udělat a místo toho jsem se ploužila po domě.. Venčit byl nakonec mužskej, páč jsme vyhodnotili, že je na tom přece jen líp než já.
Fotky jsou z venčení od mého muže
Děkuji za podrobnou odpověď a ještě teda ta obrana. To ten váš pejsek se zakusuje do rukávu nebo jak to vypadá?
To jsem obdivovala u prvního psa, vždycky jak jsme šli s procházky a já otevřela do zhaslé kuchyně, on běžel k misce s vodou. Tak jsem si říkala,jak je šikovný, že asi dobře vidí ve tmě a jednou jsem rozvístila dřív než doběhl k té misce a zrovna jsem viděla, jak narazil do židle a zas pokračoval dál…😄 Jinak mi vždy přišlo, že psi vidí ve tmě hůře než my…ale nevím no.
Kilian:Zdravím, tak dneska moc příjemný závod na Všestranném psu Zbraslavi,v kategorii dle IBGH2 máme pěkné druhé místo, o 1 bod méně než vítěz….celkově přišel o čtyři body, tři u chůze a jeden za aport….
A pro nás laiky. V jakých disciplinách se soutěží, co musí ten pes zvládnout. Jinak jak píše Sardullah, taky se těch fotek malého psa v téhle partě nemůžu nabažit, ale už asi ani na soutěžích nejsou z vás vykulený co? Už každý ten psovod a pes, jak vás uvidí, polkne na prázdno" “a jéje, bude se muset snažit, aby mi to ten prcek zase nenatřel” 😄
bambule:To je dědičnost. Prostě hnědá barva sebou může nést jakousi psychickou nestabilitu. Pak je ještě otázka, pokud je barva nově vyšlechtěna, jak kvalitní je chovná základna.
Třeba věděli jste, že po matce můžete zdědit kvalitu vlasů, náchylnost ke křečovými žilám a také problémy se spánkem. Naopak po otci povětšinou dědíme výšku, tvar rtů apod.
Já jsem rozhodně mix. Kvalitu vlasů mám po mámě, ale vlny po tátovi, barva je moje originální, tu mou neměl ani jeden. Nohy mám po tátovi. Máma měla ploché a křečáky. Já mám klenutá chodila po tátovi. Jo a vysoká jsem přesně jako můj táta a tu pusu budu mít taky jako on, i velikost a barvu očí mám spíš na něj. Problémy se spánkem mám po mámě. Takže většina asi ano, ale do něčeho teda házím vidle a jedu si po svým.
Ariška:https://www.idnes.cz/plzen/zpravy/soud-tyrani-pes-obojek-zarostly-kuze-tachovsko-cernosin-uvazany.A231012_085058_plzen-zpravy_vb
😢😢😢
To je děs. Přitom ten pejsan vypadá tak hezky a mile. Tohle nepochopím a tu výmluvu teda neberu, že ho vlastně nechtěl. To ho přece mohl dát nějakému spolku, ti by mu našli domov hned.
Tady pár špatných fotek z našeho prvního testování
Co se týče postrojů, tak jsem dala na četné rady ještě na iFauně a objednávala na MushGo. S paní z obchodu jsem si vyměnila pár mailů, změřily jsme Malinu a doporučila nám na mírné tahání a běh vedle kola ManMat Smart. Malina na něm netahá vůbec. Na obojku se byla schopná škrtit, když jsem šla s dcerou, která jela na kole a teď i sama zastavuje, když to začne jít do tahu. Vlastně nevím, jestli je to dobře nebo špatně. I jsem si říkala, jestli jí třeba není nějak nepohodlný a proto je na něm tak opatrná. Jestli jsme vybrali správně. Ostatní venčitelé tvrdí, že je to dobrý. Malina sama, když vezmu postroj, nastrčí do něj hlavu a nastaví boky, abych ho mohla zapnout. Máme doma ještě dva postroje, jeden do auta a u nich moc nespolupracuje, když jí do něj chceme navléknout, takže podle spolupráce to vypadá, že je s nákupem spokojená, podle chůze si tak jistá nejsem.
Fikovnice: Tak radši něco o zvířátkách🐈: Přišla jsem a Fido už teď žere významně méně než dřív, přesto je takový “masitý”, myslím a doufám, že se zastavil ten katabolismus. A po aplikaci inzulínu a nakrmení se přišel zase úúúplně šíleně pomazlit. Přemýšlím, zda třeba tuší, že se mu snažím pomoct v jeho nemoci… Anebo jde o jeho setrvalý oportunismus😄, kdy se chodí takto moc mazlit hlavně tehdy, když chce jít ven.
To mi přišlo u toho mého prvního psa, že chápal, že mu pomáhám. Když ho srazilo auto a já ho tahala na veterinu a pomáhala mu, tak pak se na mě totálně fixoval. Ležel mi buď pořád u nohou a nebo když jsem si lehla, šel si lehnout ke mě a dal mi hlavu na polštář. Což byla věc, kterou on neměl rád, když k němu někdo dával hlavu.
Ta rakovina je prevít. Teď zrovna s ní bojuje můj kamarád. Ani nevíme, jakou má formu. Já jen doufám, že to porazí. Má osmiletého syna. Před létem jsme se viděli naposledy u takového táboráku. On vždy byl takový rýpal a teď byl tako hrozně hodný, bylo vidět, že si to mezi náma hodně užívá…Kéž by to vyhrál.
Do vývoje léku na rakovinu se sype celkem dost peněz, tak doufejme, že jednou dokážeme porazit jakoukoliv rakovinu.
Já jsem srab, za tmy šněruju město, dá se toho u nás nachodit poměrně dost. Jsou osvětlené i cykolostezky do okolních vesnic. Ve tmě bych si troufla do našeho lesoparku, kde to celkem dobře znám a občas mi i vycházka vyjde tak, že tam skončím ve tmě. Nesvítím si. V kapse nosím mobil a když třeba potřebuju kouknout, tak si na chvíli posvítím. Pes míval i mírně svítící obojek ,nebo má s odrazkama, abych si na ní mohla posvítit do tmy, ale stejně jí ve tmě nepouštím z vodítka. Mám momentálně kliku v tom, že pes je celkem hlídací, myslím si, že by mě na cokoliv divného upozornila minimálně tím, že by se zastavila a pozorovala. Divnější věc, či potencionálně nebezpečnou by ohodnotila vrčením. Je poměrně malá (15kg), ale je to obranářka. Vycházka ve městě jí kolikrát unaví víc, než někde v polích, přece jen je tam víc čtení.
Mě rozsekalo to spící batole 😂
assil:Tak pro pobavení hádanka Co vidíte na obrázku?
Říkala jsem si, že ten chlap je fakt divně oblečenej 😄. Pak kouknu, že někdo píše, že tam je pudl, kouknu podruhé a ono no jóó, on je tam pudl 😄
Fikovnice:Omlouvám se, že to vkládám podruhé. Četli jste to? Pokud jo, máte na tuto záležitost nějaký názor?
Bidenův vlčák Commander musel opustit Bílý dům, pokousal nejméně deset lidí
Jo, četla, jen jsem neměla čas reagovat. Přišlo mi to celkem vtipný, jak píšou po x pokousaných lidech, že půjde pes pryč, protože Biden dbá na bezpečnost svých zaměstnanců. Normální člověk by to řešil už u prvního případu. Měl mu pořídit psovoda, který by dbal na bezpečnost lidí a venčil. Ten pes za to nemůže, že je v Bílým domě tolik divnej týpku
Jinak právě na procházkách jsem v poslední době potkala už několik psů, které vedly ženy a ti z toho setkání udělaly událost. Jak mě uviděly, šly se psem na stranu a celou dobu stály a hleděly, jak se blížíme, pes samozřejmě celou dobu neměl nic jiného na práci než sledovat, jak se blížíme a pak samozřejmě startoval a ony zapřené patami držely. Už se mi i stalo, že jsem stejného psa potkala s chlapem a ten psa prostě chytne pevněji za vodítko, vede ho a pes jen hází po nás očkem, ale celé to proběhně bez potíží.
megi-the-pes:A to byl kluk?
Já su z té moderní doby vedle. Kdysi se říkalo, že pes nenapadne fenu, do určitého věku se nenapadají štěkanátka… a mně to tak přijde normální. Ale dnes to není normální. Máme miliony psů v hrozně malém prostoru, a navíc je mezi námi děsivě moc blbechecků.
Tak to netuším, zda to byl kluk nebo děvče. Nicméně mě překvapilo, že měli ty lidi tak velké díry v plotě, že jejich pes v pohodě vystrčil hlavu ven. Jít tam york nebo něco malýho, tak si ho vtáhně dovnitř a nenaděláte nic a nakonec vám ten majitel ještě řekne, že ten váš pes tam něměl lízt.