Aktuálně: 3 237 inzerátů220 821 diskuzních příspěvků18 365 uživatelů

Příspěvky uživatele

Trickyvoo

Trickyvoo
Trickyvoo 29.10.2023, 23:12:07 xxx.xxx.62.63
Odpověď na příspěvek uživatele Thielli z 29.10.2023, 22:09:46

Tím mě fascinuje Malina. Chystám si vaření, cibuli, ghíčko z lednice, nějakou zeleninu a Malina nikde, vytáhnu zavakuované maso a Malina je hned u mě.  Nebo tuhle jsem měla na talíří maso z vývaru a krájela jsem pro Malinu spoustu nezajímavých věcí a jen jsem natáhla ruku pro talíř s masem, slyšela jsem capání noh. Kdyby na mě viděla, nedívím se, ale ona leží v obyváku a já jsem vlastně za rohem. 

Trickyvoo
Trickyvoo 29.10.2023, 10:09:45 xxx:xxx.b382:6e28
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 29.10.2023, 09:59:18

Já chodím, jak se to hodí mně. My ani nemáme moc stejné časy. Malina i celkem nerada vstává a někdy je problém jí v sedm vyšťouchnout z baráku, tahat jí ven v šest, tak si ten pohled za rámeček nedám 🤭. 

Trickyvoo
Trickyvoo 26.10.2023, 13:24:30 xxx.xxx.62.63
Thielli:

A jinak - já mám na zahradě krtka. Ryje jak o život. Dle babského návodu jsem teď do jeho děr nacpala pudlí ostříhanou srst (jakože na zapuzení) a moje sestra, když to viděla, mohla se smíchy potrhat, říkala, že je ode mě milé, že ji posílám na zimu zateplovací vrstvu…. a jak úplně vidí paní krtkovou, jak svému choti z dodaného materiálu štrikuje hebký černohnědý pulovr. 

A paní krtková si pak povídá s panem krtkem “zatím nejlepší bejvák, co jsme měli, tady nám dokonce dávají dárky, už nikdy nepůjdeme jinam” 😂.

Trickyvoo
Trickyvoo 25.10.2023, 21:14:37 xxx.xxx.62.63
Zrzavci:

Pravda. Proto popíšu potěšující příhodu:

Má drahá polovina mi tak trochu stavebně zničila vysavač. A to má prosím stavebního Karchera. Enemže aplikoval do zdí Aquastop a na vyfukování těch děr potřeboval vysavače dva.A ten můj zaprasil natolik, že do domácnosti už to nechci pustit. A tak jsem si musela koupit nový. A!! To je zážitek. finanční! Koupila jsem v neděliv Datartu vysavač MIELE -což je fakt kvalita - za pouhopouhý tři ticky. Fčéra to přišlo, zapnu vysavač, ten se přisál k podlaze a nešel utrhnout 😀 sem byla jak Inšpektor Kluzó v Růžovým panterovi 😀. papouška sem teda nefcucla, ale psi radši utekli. No, takže tah to má obrovskej. a to je to celkem malý těleso teda. A dneska !! Dneska jsem zjistila, že ho už mají za 6 litrů?? No ty bláho, já uškudlila tři tisíce.Sem dokonalá hospodyňa? Sem!

Tak aby vám to nesebralo podlahovou krytinu 😂.

Trickyvoo
Trickyvoo 25.10.2023, 21:08:16 xxx.xxx.62.63
kometa:

A to mě zajímá. Takže už netřeba člověka přetáčet?

Ne, právě co nejméně s tím člověkem hýbat, položit na záda, zvednout bradu tak, aby měl volné dýchací cesty, hlavu nepodkládat nic, žádné krčení nohou, prostě jen zabezpečit, aby člověk dýchal a zbytek nechat na záchrance. 

Byla jsem v práci zdravotník.

Edit: a hlavně moc nevěřit, když člověk tvrdí, že mu nic není. Takhle se pak šibovalo s chlapem, co spadl z lešení a měl poškozenou páteř a rok byl pak na neschopence, kdyby ho nechali ležet, jak byl, mohlo to možná dopadnout líp.

Trickyvoo
Trickyvoo 25.10.2023, 21:06:39 xxx.xxx.62.63
Ronja s motejlem:

Berunka se vdala..

A nesmějte se, že mi pes kouká na pohádky.

Obrázek Obrázek Obrázek

Tomu se nesměju. Malina na ně taky kouká, tuhle s náma celkem pozorně koukala na horor. Neječelo se v něm, nebyla tam žádná zvířata a přesto pozorně sledovala.

Trickyvoo
Trickyvoo 25.10.2023, 20:59:07 xxx.xxx.62.63
Zrzavci:

Já jsem tudlenc chtěla udělat takovou jako uměleckou fotku,s náladou. Bylo takový pěkný  podzimní světlo.No. posu´dte sami 😀

Obrázek

Se.e vám na to pes  no🤣

Trickyvoo
Trickyvoo 23.10.2023, 23:29:50 xxx.xxx.62.63

Dneska byla procházka jako víno. Šla jsem pastvinami, všude kravičky, sluníčko a nepotkala jsem ani živáčka. Jen jsem trochu zabloudila a muž musel jít pro dceru vyzvednout z  kroužku, protože já jsem to nestíhala. Ale myslím, že si na to už začínají zvykat, že se jim na té procházce občas zaběhnu 😂.

Obrázek Obrázek Obrázek
Trickyvoo
Trickyvoo 23.10.2023, 22:37:17 xxx.xxx.62.63
Fikovnice:

Obracím za tím smutným tématem obrazně list.

Jak jste na tom s Covidem? Prý už zas řádí… Co vím, tak v práci máme asi 3 nakažené.

Do toho moje dr. chytla Covid od syna, který prý dost šíleně horečkoval. Myslela jsem, že tady ty hnusné průběhy už moc nejsou, kor u mladého člověka…odhaduju, že tomu hochovi je kolem 30 let.

A jiní moji kamarádi prý denně sledují statistická data od Duška (což moc nechápu) a prý denně jsou v průměru dvě úmrtí. Ale asi těžko říct, jestli na Covid nebo s Covidem…

Já myslela, že se na covid už nehraje,  ale je fakt, že my jsme doma furt nějaký napadený. Muž má už snad měsíc rýmu. Dítě mi jeden týden lehne s horečkou, ale nic jiného jí není, další týden má nesnesitelné bolesti hlavy a pozvrací se, ale pak zas je hned zdravá. Já nyní trpím už tak 14 dní skoro na každodenní bolesti hlavy, ale  vůbec nevím, z čeho to mám. Teď mě bolí v krku, dítě kašle, nevíme jestli alergie nebo na ní něco leze a do toho vždy, když mluvíme s tchýňovejma, tak posloucháme kázání, že s tím máme něco dělat, ale co jako? Sama si přijdu jako hypochondr. Myslím si, že mám hodnou doktorku, ale když jsem tam šla s tím, že mě už několik měsíců bolí často břicho, tak se to vlastně ani moc neřešilo. No už mě od června břicho nebolelo, tak už to řešit asi ani nebudu.

Trickyvoo
Trickyvoo 23.10.2023, 22:17:47 xxx.xxx.62.63
Odpověď na příspěvek uživatele Neverend z 23.10.2023, 14:51:05

Věřit tomu nemusíte, ale vyjadřovat se k tomu nemusíte taky. Je hrůza, když člověk prožije trauma, najde odvahu u tom mluvit nebo psát, ale snad ještě horší jsou povrchní komentáře lidí, kteří neví, ale myslí si, že ví. Když vám to trauma nikdo něvěří a zlhečuje to. Když nevím, tak mlčím. 

Já osobně bych tohle sem nedokázala napsat právě kvůli takovým lidem, co to zlehčují. Spoustu lidí nesnese, když jim někdo sype do ran sůl. Dá se na to zvyknout? Těžko.

Trickyvoo
Trickyvoo 22.10.2023, 23:34:19 xxx.xxx.62.63
sutrik:

Před více než 20 lety chyběl fousek a mohla jsem skončit zle. Aspoň tak to cítím. Šla jsem tenkrát malým městem, najednou jsem slyšela z vedlejší ulice zoufalé “Pocem, pocem!” Nevěnovala jsem tomu pozornost, dokud jsem za sebou neslyšela dupot. Otočila jsem se a viděla ke skoku se chystajícího rotvíka. Jak jsem se ohlédla, přidupnul si a neodrazil se.

Vzpomněla jsem si na všechny tehdejší poučky jako nekoukat se do očí, svěsit hlavu, povolit tělo. V ten okamžik jsem cítila, že musím dělat opak. Narovnala jsem se, udělala se velká, koukala rotvíkovi přímo do očí. Ten hajzlík se mi snažil dostat za záda, obcházel mě, tak jsem se na místě točila s ním. Trvalo to jen pár vteřin a odběhl. Nevím, jestli by to bylo lepší, kdybych se řídila poučkami, které jsem tehdy znala. Ale vím, že nebyl čas přemýšlet, co bych měla dělat, kdyby skočil. 

No já nevím, jak to funguje zrovna na bully, ale většinou mi právě říkají, že nemám dát najevo strach. Jednou se na nás s kámoškou a jejím otcem vyřítil vlkodav a ten kámoščin táta se postavil proti němu “co jako?” a vlkodav jen tak přešlápl z nohu na nohu a on zas “mazej si posvejch” a tak vlkodav trochu zacouval a nechal nás projít.  Kámoščin i můj táta mi vždycky tvrdili, že je fuk, jak je pes ostrej nebo velkej, musíš si věřit a za celý život ani jednoho žádný pes nekousnul. Třeba měli jen kliku a nebo na tom něco bylo.

Trickyvoo
Trickyvoo 21.10.2023, 15:30:10 xxx.xxx.62.63
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 21.10.2023, 13:05:07

No je fakt, že zrovna ta argentinka na videu byl hodný spolupracující pes a taky se mu dokázal vymanit. Je taky fakt, že chlap nepoužil plnou sílu, ale nevím, jak bych tak obrovského psa já vůbec dokázala povalit a pak následně ještě použít nějaký chvat a moc si nedělám iluze, že bych, pokud bych byla vůbec tak duchaplná a dala se na útěk, vylezla dostatečně rychle na strom.  

Trickyvoo
Trickyvoo 20.10.2023, 22:09:31 xxx.xxx.62.63
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 20.10.2023, 14:11:36

. A musím vstát, protože jemu už se spinkat nechce, už chce něco dělat…nebo minimálně, aby nebyl vzhůru sám…

Na tohle byl expert první pes, obešel celou rodinu, všechny vykopl z postele a když jsme mžourali u snídaně, šel spát 😂.  Asi jsme byli na řadě s hlídáním nebo jak to myslel 😄.

Trickyvoo
Trickyvoo 19.10.2023, 12:10:44 xxx.xxx.62.63
Odpověď na příspěvek uživatele Thielli z 19.10.2023, 10:55:32

Tak joo… krysu z Ikey nemáme a asi jí teda potřebujeme.

Naše Malina je ničitel, každou pískací hračku potřebuje zabít a vyoperovat pískátko. Nejvíc vydrží hračky z tvrdšího plastu jako se třeba dělá z toho puller, má ráda tenisáky a dost vydrží uzle z materiálu jako je lano, ale s Malinou se přetahovaná hrát nedá, vždycky se snaží ulovit ruku, co drží hračku.

Trickyvoo
Trickyvoo 19.10.2023, 00:39:40 xxx.xxx.62.63
Thielli:

Na Zoohitu nakupuji často, ale víte, co mi teď opakovaně udělali? Že když jsem si prohlížela něco dvakrát, zvedli mi při třetím náhledu cenu. A za měsíc byla cena zase jako předtím. Byly to drahé položky. Třeba teď u té pláštěnky se to stalo zase. Podívejte na ty cenové disproporce. Dříve to bývalo to tak, že s velikostí rostla cena nebo byla cena stejná bez ohledu na velikost.  Už jsem slyšela, že to některé e-shopy takto dělají. Co si o tom myslím, je nepublikovatelné. 

Obrázek

No tak to jsem ráda, že nejsem magor. Taky se mi to někde stalo a pak jsem přemýšlela, zda jsem tak pitomá a neumím číst. Nakonec jsem se nakrkla a nenakupovala v tom e-shopu, ale říct, že to byl zrovna ten Zoohit, nemůžu.

Trickyvoo
Trickyvoo 18.10.2023, 23:06:56 xxx.xxx.62.63

Musím říct, že nové kšíry jsou fajn, tak nějak Malina na nich chodí líp než na vodítku a hlavně se sama do nich šteluje, což je znamení, že jí jsou pohodlné.

Jinak teď je pořád tak krásné a včera byl naprosto neskutečný výhled na naše kopce, Suchý vrch, Buková hora, druhé dvě jsou pak z mužova venčení u rybníka.

Obrázek Obrázek Obrázek
Trickyvoo
Trickyvoo 17.10.2023, 13:47:56 xxx.xxx.62.63
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 17.10.2023, 13:41:57

Tak oba předešlý psi v nanášení channelu číslo 5 velmi libovali. Malina to nedělá. Udělala to 2x, když byla štěně. Jako dáma, to neudělala ani jednou. Ale ona je celkově dost nóbl, čeká i u pootevřených dveří, až je milostpaní otevřeme tak, aby mohla projít😁 

Trickyvoo
Trickyvoo 17.10.2023, 13:40:14 xxx.xxx.62.63

Jeden čas Malina slyšela na pusť, ale teď máme “nežer to” a "vyplivni to".  Nekdy na nežer to nepustí tu věc a nese to v tlamě, tak pak musím připojit ten druhý povel. V Praze na sídlišti toho pokušení je fakt moc. Tam to někdy vypadá, že ty zbytky snad házejí z ona.  

Trickyvoo
Trickyvoo 16.10.2023, 22:37:41 xxx.xxx.62.63
Odpověď na příspěvek uživatele KatyQ z 16.10.2023, 21:58:47

Tak to je už vyšší level, když pes vodí psa. To už nemáte na těch procházkách žádnou práci, všechno za vás udělá pes 😄.

Trickyvoo
Trickyvoo 15.10.2023, 23:30:31 xxx.xxx.62.63
Doron:

Zdá se, že figuranta srazil k zemi…🤣

Ach ano a figrant na té poslední prosí: “už mě prosím nech žít” 😄