Zrovna dneska jsem se vduchu rozplývala, jak Malina je vlastně v tomto věku v porovnání s předešlými psy, nejposlušnější a přitom co by se štěnětem jsem kolikrát nad ní kroutila hlavou, když ta malá černá potvora mi na procházce zarostla do země a já vůbec nechápala, co se jí nezdá. Byla jsem z ní totálně rozčarovaná, že se snad nikdy nepochopíme a dneska? Jsou jí dva roky a když se žene ze zahrady s blátivým a packama, tak jen jí řeknu “počkej Mali, ještě packy” a i když pomalu několik měsíců jsme nemuseli otírat packy, ona zastaví a bez jakýkoliv průtahů si nechá ty packy otřít..takových situací je spousta, ale taky to ještě pořád není stoprocentní. Člověk si myslí, jak je všechno super a zalité sluncem a seštěká divného chlapa v ulici a podle mě vnímala mou reakci, kdy jsem si já vduchu řekla “proboha, kdo to je” a víc než tohle mě raní pohled toho chlapa, co to mám za idiotského psa a co jsem já za blbku, přitom je Mali taková chytrolínka. Jen má holt ještě občas přehnanou reakci, ale strach v tom nebude, ten ona nemívá. Spíš si myslím, že má potřebu ochraňovat mě nebo moje dítě.
Příspěvky uživatele
Trickyvoo
Terven:Kočárek máme nachystanej doma v úložným prostoru…na horší časy 😀. Myslela jsem spíš něco, kde by zafungovalo moje tělesný teplo 🤣
Tak pokud né batoh, tak nosítko na břicho. Viděla jsem v tom i Shiba inu, a to zas tak malý pes taky není, ale pronese se to a asi to extra pohodlné nebude. No a u toho batohu zas nevidíte, jak tomu psovi je, to bych asi nechtěla takhle nosit psa pokud by nebyl se mnou někdo, kdo by mi řekl, jak se tam má.
Terven:Gratuluju 👍
My jsme v sobotu kvůli zrušily noseworkovou intenzivku, hlavní důvod byla četnost Vikiny stolic - ono to sice není přenosný na jiný psy, ale nechtělo se mi nikam cestovat. Co se týče průjmu, klidně jsme nakonec mohly, už se nekonal. Ale další důvod, kterej jsem si nechala pro sebe (neb jsem s tím musela počítat, když jsem se přihlašovala, žejo) - byla pinčová. Je extrémně zmrzlá, vůbec nedává zimu a už vůbec ne mokrou zimu. Samozřejmě má nejteplejší Hurttu, ale houby platný. Venku musí být nonstop ve svižným tempu nebo hrabat díry, v opačným případě je zle. Má úplně ledový tlapičky, sápe se mi do náruče…docela mě to limituje, protože těch venkovních akcí, kterých bych se ráda zúčastnila, je dost. Bohužel, vždycky jsou tam prostoje a to je problém. Ráda bych to nějak pořešila - uvažuju o nějakej klokance či něčem, v čem bych ji mohla mít na těle.
Gulliverek se třeba nosí u paničky pod bundou. Jenže oni mají oproti nám výrazně výhodnější proporce 😄…Guli je krysařík, čili poloviční a panička má minimálně o 20 čísel víc než já. Jednou jsem si zkusila Čikinu nacpat pod bundu- fakt to nešlo, má neskladný dlouhý hnáty 🤣
Nějaký ten batoh na záda by pro ní nešel použít nebo kočárek?
Katen:Dobrý den, protože si vybíráme vhodného pejska k nám koukáme po inzercích. Teď se tu objevila krásná štěňata bígla. Jako plemeno se nám vzhledově moc líbí ale co pročítám tak povahově je to složitější. Má být hůře ovladatelný hlavně když je puštěný z vodítka a také prý hodně a nepříjemně vyje. Potvrdíte mi to nebo je to o výchově? Děkuji.
Znala jsem dva, oba byli dost hr a útěkáři. Jsou to temperamentní psi a hlas mají podle mě opravdu dost výrazný, ale že nemyslím, že by štěkal nějak víc než třeba jezevčík. Jen má hluboký a výrazný hlas a je ho slyšet daleko. Dobrý na nich je, že když uteče, tak se vrátí po vlastní stopě domů. Kámoščin to dělal, tak zaujatě, že proběhl kolem ní a čekal pak doma, až dojde taky z té procházky 😂. Jsou to asi dost mazlové, ale je to podle mě pes pro hodně aktivní majitele, který se smíří s tím, že ho nelze vypustit z vodítka, páč jak chytne stopu, nevidí, neslyší.
Terven:Drtivá většina majitelů těchhle nezvládnutých psů navolno, pokud už dojde ke kontaktu, svý psy omlouvá, že jsou hodní, že si jenom chtějí hrát…případně, když už k něčemu dojde, dušujou se, že to ještě v životě neudělali.
Těžko vám řeknou, že pes je agresor a oni jsou demen.ti, kteří ho pouštějí navolno, přestože to vědí.
Naštěstí mé špatné rozhodnutí Malina neodnesla něčím vážnějším. Bok si už přestala lízat a vypadá, že se to pěkně hojí. I s pejsky je i nadále v pohodě, aspoň s těmi, co jsme tentotýden potkali.
I když nejsem si jistá, jestli by mi vůbec pomohlo, kdybysme šli pryč, aniž bysme toho psa pozdravili. Třeba by to dopadlo naprosto stejně, jen by nás přepadl “ze zálohy”. Těžko říct, jak moc ho měl chlap vychovaného.
Díky za tip, vypadá to hezky, to by si Malina dala. Asi jí něco objednám k vánocům. Jinak teda miluje pamlsky od Carnilove, ty jsou super i na hledání.
Kilian:Zdravím, tak dneska Keliš první místo v kategorii ZZO1 v ZKO v Jílovém a zároveň získal cenu Jílovsky talíř, která je udělována vždy tomu psů, který že všech závodníků nejvíce rozhodčího zaujme…
Tak to se vůbec nedivím, že zaujal. Tohle prostě je úžasňák 👍😎
Nejdřív jsem přemýšlela, komu to dám, ale nakonec jsem si jí objednala sama pro sebe. Tak snad mi jí ježíšek přinese.
Tak jsem si obohatila slovník o hodně důležité slovíčko “bambinemehlo”, celá já. Nejvíc děsuplná věc je, že jsem zdědila po mámě krásnou cukřenku, kterou má po své mámě a ta po své mámě a já se děsím, že u mě to jednou skončí a jak tak sleduju své dítě, tak pokud z toho nevyroste, tak i kdybych to nerozbila já, tak ona určitě a to má po tchýni jednou zdědit set porcelánového nádobí, které se u nich dědí z generace na generaci…tohle se nikdy nemělo stát, aby u nás zůstaly takové vzácnosti 🙄.
A téma třísky. Nikdy mě nenapadlo, že to může někomu vadit. Já tahala tátovi i bráchovi z rukou špony, myslela jsem, že je to proto, protože nejlíp z rodiny vidím na blízko, ale možná nakonec jim to jen vadilo a sami na to neměly nervy.
Ona ssi většinou hraje s většími psy a vždy to proběhlo v pohodě. Na malé bývá moc hrr a většinou si s ní hrát nechtějí, ale podle řeči těla jsem u toho NO neměla pocit, že si chce jen hrát. Nicméně budeme nyní opatrnější.
Fikovnice:Jé, ona má bílé ponožtičky, takový miniaturní. To jsem si dřív nevšimla…
No, držím moc pěsti, ať nemá nějaké trauma z toho kousnutí! A asi to hlídej, ať se jí to nepodebere a nezačne hnisat.
Ano, má malé bílé ponožky jako do balerínek 🤭.
Dost si to místo zranění líže, ale zatím to vypadá čistě, ale určitě to budu dál sledovat. Díky.
Tak dneska jsem zjistila, že má Malina strup na boku. V sobotu jsme totiž potkali německého ovčáka nebo krížence, byl takový menší, na volno. Stažený ocas…no podle řeči těla mi přišlo, že kouká na Malinu spíš jako na kořist, ale pán na něj, pomalu a tak, tak se pes pomalu přiblížil k Malině, trochu jí začal honit a najednou Malina vykvíkla, metla ke mně pro ochranu a pán volal, že si ten jeho chce jen hrát a že jí nic neudělá. Já na Malině nic neviděla a hlavně jsem nechápala, jak by jí ten pes mohl takhle hned zranit. Ona se prý druhý den vyhýbala všem psům, takže konec bezelstné radostné Maliny. Až dneska jsem objevila, že má ten strup na boku. Tak nevím, mně podle řeči těla ten pes přišel jako zabiják, pán tvrdil, že ne, ale mohlo se tohle stát omylem? Malina mi nyní přijde nějak hodnější, poslušnější.
Jsem naštavaná na sebe, že jsem nedala na svůj pocit, nebafla tu Malinu, ani se nezastavovala a neproběhla kolem toho ovčáka, jakoby tam nebyl.
Včera byla tak hodná, že vám mírně zapózovola. Řekla jsem jí “Malí, pojď mi zapózovat na fotku pro Chovzvířat a ona teda šla, jen koukala ”a co jako fotíme, vždyť tu nic není". No v pozadí byl pěkný kostel, ale moc se mi to nepovedlo.
My včera venčili v Praze v dešti. No Malina celkem šla, pak jsem jí vzali na psí hřiště kousek od baráku. Malina se tam posledně tvářila jemně nechápavě, co se po ní chce. Včera proskočila obručí, proběhla tunelem, prohopkala slalomem a jako bonus poprvé vyběhla na překážku typu A a seběhla dolů a pak hnala k brance jakože “hele, umím to a padáme vodsaď rovnou do tepla” . Tak mě pobavil ten kalup a náhlá ochota a inteligence vše vykonat, abysme se tam zbytečně nezdržovali 😄.
Malinu chválím drbáním na krku a za ušima, hládím pohlavě, ale zrovna dneska tchán mlátil Malinu do boku až to v ní dunělo a ona se tvářila blaženě a držela. Takže ač mně se to nelíbí a nedělám to, Malina má na to zcela zjevně jiný názor.
hmn:dneska se nám povedlo…..
Výlet na Grůň, normálně krása a nádhera vpravo, krása a nádhera vlevo……dnes krávy a jejich exkrementy vpravo, hnůj všude jinde…..
no tohle jít se psem hovnožroutem bylo jako věnovat pyromanovi obr krabici zápalek….💣😎
Ano vypadá to jako anděl, ale je třeba si uvědomit, že v tuto chvíli má čupřinu jako Billy Idol a to žádný anděl teda nebyl, takže té věci v tlamě se asi už pak tak člověk nediví, je to holt rebel no 🤣.
Anonymní:Obchod Genesis se mi líbí.
Jo tak tam jsem objednávala před 14 dny. 3 věci byly pěkné, ale 4 jsem vracela. Bunda, vesta s flekama, jedna věc byla malá a jedny kalhoty měly nefunkční zip. To mi nepřišlo moc super teda. Chtěla jsem koupit něco na “lítačku”, ale celkem to bylo zklamání. Kdyby to tam aspň psali, co to má za mouchy.
Lily:Já mám do dnes “hrozný zážitek”, když jsem chvíli bydlela kousek od Pardubic. VŠICHNI si ze mě dělali srandu, že říkám “vařijou, mejou..” A přitom jejich “Půjdu k doktoroj” jim přišlo úplně normální a děsně se urazili, když jsem se nad tím dovolila pousmát. 😀
Jihočeši a “kamarádovo” holka. 😀
Skoro všude je něco divného… 🙂
Jo to se nám směje muž, že používáme na konci to oj a spoustu místních názvů neznal a já zas jeho. Třeba oni mají letňáče my žňovky, neznal výraz křapáče, já se divila vajlince, byď jsme bývalé sudety a používáme spoustu německých výrazů, vajlinka mezi ně nepatří.
Tak dneska jsem venčila po tmě a zjistila, že největší problém není, že není vidět pes. Větší problém je, že není vidět, kde se mi vykadila. S hovínky se to má tak, jsou hnědá a spadané lístí má dost často tutéž barvu a Malina je expert na vyhledávání temných míst, kde vykonná potřebu. Já dneska na vodítku Malinu, přes rameno tašku s knížkama z knihovy, které mi sjížděly z ramene a Malina vždy zalezla do tmy a kadila, ta bestie kadila asi 7x, buď kadila 4x naprázdno a nebo jsem nebyla prostě úspěšná v nalézání. Já vždy musela vytáhnout mobil, svítit na bobek, abych ho neztratila kde je, u toho se pokoušela rozdělat ten příšerný pytlík, který skoro pravidelně zkouším rozdělat na druhé straně než bych měla, do toho mi sjížděla taška z ramene. Docela se divím, že jsem jí v tom hovně nakonec nevymáchala 🤭.
Ani mě nepřekvapí, až se začne říkat, že po městě chodí šílená ženská, co je vždycky zalezlá v tom nejtemnějším koutě a brble “Kde to do pytle je, kadila jsi vůbec? Debilní pytlík, do pytle, nejde to" … ano z tichého mumlání jsem přešla do docela hlasitého mluvení, jsem ráda, že jsem nakonec nezačala řvát na celý město 😄.
balu:To nejsou pražácký stereotypy, to je fakt. I kdybychom my Brňáci, řekli tramvaj, bude to znít jinak než když to zazpívá Pražák. Teda pokud bychom se hóódně nesnažili… a byli bychom při tom napodobování směšní.
To je jak když se Aleš Háma snaží mluvit brněnsky nebo hantecem. Katastrofa.
Můj muž z Prahy na pražský přízvuk nevěří, prý nic takového nemá 😂… má, všichni ho slyšíme, ale už se s ním nepřeme 😂
Mám taky kamaráda v Brně narozeného a ten mluví krásnou češtinou a tvrdí, že nic jako brněnský přízvuk neexistuje, že brněnský hantec používají lidi, co z Brna nejsou…
No já dneska potkala taky nějakýho bulla, paní zastavila a zapřela se a držela psa, pes fixoval pohledem Malinu, hleděl na ní jako na kořist. Zaujala mě však reakce naší vždy velmi přátelské Maliny, na psa se ani nepodívala. Míjeli jsme je a Malina celou dobou koukala jinam jakoby tam nebyl. Vlastně jsem u ní tuhle reakci ještě neviděla.