Fikovnice:Ahoj, jen pro zajímavost - to u vás starosta vydal nařízení zákazu ohňostrojů??
Jsem v Praze. Na zastávce tramvaje byla nějaká cedule, ale jak moc je to směroplatné. Podle rámus venku asi moc ne
Fikovnice:Ahoj, jen pro zajímavost - to u vás starosta vydal nařízení zákazu ohňostrojů??
Jsem v Praze. Na zastávce tramvaje byla nějaká cedule, ale jak moc je to směroplatné. Podle rámus venku asi moc ne
balu:Jestli máte kam auto schovat, tak ho schovte. Já garáž nemám, tak stojí na ulici a musím doufat, že mi ho nějaký bezmozek nepoškodí.
Pro Kazi máme lék od vetky - Sedan. Mamka ho bude aplikovat asi kolem 21 hodiny. Má působit 4 hodiny a fenka by měla spát, nebo být hodně utlumená. Loni se hodně bála, bohužel kolem zahrady je cesta a bezmozci tam chodí střílet rachejtle, jako aby nerušili lidi na ulici. Ale všude kolem té cesty v zahradách lidi bydlí též. A kousek je les, kde žije zvěř, ptáci,… To už bezmozkům nevadí.
Tady jsou všude cedule, že je ohňostroj zakázaný, ale před půlhodinu už ho někdo dělal. Petardy jsou slyšet každou chvíli a před dvěma hodinami jsme byli s Malinou a mužem v přírodním parku Modřanská rokle a šla tam omladina, co asi celou cestu po sobě házeli práskacíma kuličkami 😠. Ještěže to ta Malina neřeší, předešlý pes Tim by určitě byl strachy bez sebe.
Malina miluje pamlsky od Carnilove, mají takové hodně voňavé s masem a brusinkami ve tvaru rybiček, nebo s masem malinami a s borůvkami. Ty jsou u ní ty nejlepší. Pak různé sušené maso.
Doron:My měli dneska takovou poklidnou a dlouhou procházku po blízkém okolí.
Potkali jsme háravou fenu, a tak Gučák pak celou procházku cvakal zubama .😬 Znáte to ?
Pořád úplný klid bez pyrotechniky. Pražáci jsou opravdu takoví zkříslí..
Viděli jsme dva lovecké psy, jak ženou srnu, páníčci nikde.
Na fotce kluci čekají, až si koupím v kiosku smažený sýr a pivo . Byla to velká dietní chyba.😞😅
My momentálně taky venčíme po Praze a dneska to kolem šesté večer to bylo jak ve válečné zóně. Jsem ráda, že Malina takové věci neřeší. Dcera se bála dost a zítra budeme asi muset vyjet někam za Prahu.
Asi jste popsala Malinu jako štěně 😄. Byla to s ní práce a pořád je, ale zas mě bavilo, že jsem musela hledat nové cesty aa způsoby, abych docílila, aby byla na příjmu.
Thielli:A stále nemohu uvěřit těm pěti palcům pod tímto anonymně srabáckým příspěvkem. Buď všechny palce opravdu blbě vidí a nepochopily narážku nebo V. Klause mladšího nenávidí tak, ze se dokáží bavit tím, že se někdo narodil s postižením obličeje. V každém případě je mi z toho smutno. Nějak se tu cítím čím dal méně dobře.
Edit - vůbec nejsem příznivcem tohoto člověka, ale tento druh “humoru” považuji za ten nejnižší a nejubožejší.
Thielli, já teda palec nedala, ale osobně jsem tu narážku vůbec nepochopila. Pochopila jsem to, až když jste to rozebrala vy. Viděla jsem malého kapra, myslela jsem si, nějaký “čudla” , proto kapr mladší, že bude k jídlu příští rok. Napište tominovi, ať to smažou, že hanobí tělesné postižení nebo tak něco.
Byla by škoda, kdybyste sem přestala chodit.
Ano, ani na mě nezapomněl 😊
Co se týče váhy. Tak u Maliny mi taky tvrdili, že bude mít aspoň 25 kg. Byla velké štěně s mohutnými tlapkami. Při odběru ve 3 měsících měla 6 kg a rostla rychle a pak se to najednou zastavilo a ona má dneska jen 15 kg, ale ty tlapátka prostě širší má a díky nim je velmi obratná v náročném terénu.
Už několik sezón mi muž i dítě tvrdí, že byla na krmítku malá sýkorka a nebyla to modřinka a dneska jsem tu malou divnou sýkorku viděla a pokud jsem předtím střílela od boku, že to asi byla babka, tak dnes jsem viděla podle bílého proužku na temeni, že je to uhelníček. Letos mi sem nelítá moc druhů, tedy ne pravidelně. Byla jsem zvyklá odvést dítě do školky a během snídaně se kochat a že toho k nám lítalo pravidelně spousta. Letos kos, hrdličky, vrabci jak polní tak domácí, brhlíci, sýkorky koňadra, modřinka a dneska jsem viděla konečně i tu divnou. Byla u nás červenka, stehlík, ale spíš se jen přišli podívat, co máme. Ještě jsem neviděla čížky, ale ti možná mají spoustu potravy v krajině, protože se v okolí hodně sází různé bobulovité keře.
lupus4:jooo v RaJ se děly věci 😀
🤣🤣🤣
Třeba velikost neřešil a hledal jen barvy a vzhled.
Anonymní:Tak si namastit kapsu tady na chudých chovatelích.😛
Nezáviďte, že někdo něco umí. Pokud je ta kniha tak tlustá a dobrá, tak to Zrzavci a Megí prodávají skoro zadarmo
Kilian:..no nevím, ale vypadá, že mu trochu navaluje….
Asi si říká: “Kde je kloudná knížka o kočkách? Psi jsou nudní. Mně se chce blejt .”😄
Ronja s motejlem:https://medium.seznam.cz/clanek/petra-pavlickova-nejen-manza-a-mimisek-na-perly-z-maminkovskych-webu-potrebujete-prekladovy-slovnik-34499
🙂
Jo tohle je masakr. Já osobně docela hůř snáším kakáme, papáme a podobně. Můj táta si z toho dělal legraci a když šel se psem, tak nám pak doma hlásil “3x jsme kakali” a podobně. Ovšem zmíněné zdrobněliny v článku v drtivé většině neznám a to jsem taky, co by čerstá těhotná a pak matka, měla potřebu si vyměňovat zkušenosti s jinými matkami a většina slov se teda před cca 5 lety nepoužívala.
Bewi:Krmíte někdo značku Bewi dog? Jak jste spokojeni a jsou lisovány za studena nikde to neuvádí dekuji.
Tak to bych svému psu nedala snad ani kdyby byla bída. V tomhle případě je naprosto jedno, jestli je někdo lisoval za studena či tepla. Proto to nikde neuvádí, protože ani sám výrobce nepředpokládal, že si tohle koupí člověk, kterého taková věc zajímá. Nicméně pokud by lisoval za studena, tak by to zcela určitě uvedl velkými písmeny.
Já dneska přijdu do kuchyně a před balkónovými dveřmi sýkorka a trochu čumí dovnitř, tak si říkám “copak, už nemáte co?” a ono fakt to krmítko bylo prázdné. Dala jsem slunečnice, nesolené buráky, lojové koule a jakousi směs z Lidlu pro ptáčky na krmítku. Včera jsem poprvé viděla na krmítku a na zemi pod ním větší skupinu vrabců. Loni k nám skoro nelítali.
Nám se celý týden venčilo blbě, muž covid a já se cítila mizerně, ale ne zas tak, abych byla doma. Tak jsem se snažila fungovat, ostatně, neměl by se o nás kdo postarat, kdybych taky lehla. Dneska jsem teda šla konečně na něco delšího, ale dost mě bolelo v krku, no ale Malina byla teda děsná, jak normálně hezky poslouchá, tak dneska byla celou dobu rozjívená, ale chápu to, vlastně byla hodná, že nás doma nesežrala, když se s ní tak málo chodilo.
Sněhu je u nás zatím dost, ale dneska při procházce mírně pršelo, ale Malina byla tak ráda, že se jde, že ani neprotestovala. Párkrát jsem si to zkrátila přes pole, tak to si asi myslela, že jsme zabloudili, protože jak viděla cestu, táhla mě na ní jak zběsilá.
Fikovnice:Trickyvoo, tu historku si pamatuji. Teda ono to není k zasmání, ale popravdě, jak jsi to tehdy psala, já se fakt smála…
Chuděra Malina se vykálela všude, kde to jen šlo…myslíš tuto historku?
Myslím přesně tuto historku. Však já to považuji taky za veselou historku, pokud nejde o život, tak jde o ho… a v tomhle případě doslova 🤭.
Příště jdeme na očkování, muž bude muset s náma a oblečeme si kombinézy jako mají v servisu, aby neumazali auto 😀
Plaka:OMG, ano, kouše to a dělá loužičky! 🙂 Po příjezdu z útulku (velká dálka napříč ČR, cesta 4 hodiny, počasí děs) to bylo přetažené, přesto suverenní. Vořechus No. 2, vítej doma! 🥰 Pohlaví: pes, věk: necelé 2,5 měsíce, plemeno: kříženec. Fotky dodám, až se netvor zabydlí.
Tímto strašně moc děkuji této organizaci, nejde o obecní útulek. Nebojím se pochválit nahlas někoho, kdo vybírá pro psy zájemce uváženě, přesto lidi nelustruje a nedává si šílené podmínky. Moc všem odtama děkuji. ❤️
Gratuluji a moc se těším na fotky.
tetrivek:To chápu ale pokud tyhle lidi museli stát před čekárnou. A jejich feny se chudáci věšely na vodítku a napadali všechny příchozí po chodníku. Tak asi se takhle chovají všude. Bylo mi i líto když kolem nich procházeli lidi s malým nemocným pejskem v náručí a feny vyváděly, že by je sežraly.
Jo tak v tom má naše Malina jasno, koho by sežrala, to je schopná se i se psem uvítat, ale pak vejde to ordinace a jak pochopí, že neuteče, tak zkusí veterináři aspoň ucvaknout ty jeho nenechavý ruce. Posledně jsme jí museli dát fixační náhubek a položit jí jak ovci při stříhání 🤭.