Je mně to líto. Nám se bohužel kdysi dávno stalo něco podobného, jeli jsme z veteriny a pod auto nám vběhnul pejsek, na tu veterinu jsme se s ním vrátili, ale bohužel už mu nešlo pomoct. Je to těžký, jako řidič nestačíte tak rychle zareagovat. Proto bych já v obci nikdy nešla bez vodítka, člověk nikdy neví, čeho se pes lekne nebo za čím vyběhne, i kdyby chodil ukázkově u nohy.
Přesně to se nam stalo s tím prvním psem. Lekl se auta, který si hrál ve vesnici na závodníka, mladík slečnám předváděl jak rychle se umí rozjet a pes se leknul a vlítl mu do cesty. Pes to přežil, ale pár dnů dost trpěl. Přitom právě chodil krásně bez vodítka, poslušný.
Jen kéž to vydrží… Pravda je, že fakt zase víc pije… Ale Prostřední také, Elsa také…ale Fido zřejmě z nich tří nejvíc.
Malina taky nyní víc pije. Ono jak se topí, tak je doma suchý vzduch a nyní se venku nenapije. Tak zatímco během roku, vylévám každý den misku s vodou a dávám čerstvou, nyní musím běhěm dne doplnit.
Malina se na procházku celkem hrnula. Navíc dneska lovila bobříka poslušnosti. Teď bylo venku nádherně, bylo i docela teplo. Jen mínus 3. Jak to měla Malina, šla nějak strojově, jako první pes, když zjistil, že to bude asi delší a začal šetřit síly, ale Malina má síly vždy dost, tak spíš jestli jí netuhly klouby nebo co.
Lesnížínko, nechtěla jsem to téma otvírat. Kdybyste o Workovi nepsala v souvislosti s délkou dožití, já bych sama nezačala. Napsala jste nám toho tehdy dost na to, abych si udělala svůj názor. A stejný názor mělo víc lidí…
A komu tím prospějete? Ta diskuze je v propadlišti dějin, nejde ani dohledat a nechala bych to tam. Mně osobně je nepříjemné, že to sem taháte.
Jani, mám radost, že je na tom Fido tak dobře, ať se daří dál.
Nejsem odborník přes zvířata, ale pokud to srovnám s člověkem cukrovkářem, tak pokud by ten Lantus nepotřeboval, asi by měl nízké hodnoty, ale určitě bych taky zkusila snížit
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 03.01.2024, 23:04:29
Vítám vás a ráda vás zde čtu. Jo tak já jsem taky pro zahradníka požehnání. Každý rok nakoupím trvalky a pokud vůbec to léto přežijí a omylem je nevyryju na podzim, tak půlka v zimě pomře a na jaře jdu zas nakupovat trvalky. Kdyby si mě v zahradnictví pamatovali, mysleli by si, že mám buď obrovskou zahradu nebo to pořád někomu dávám jako dárek. Už jsme i zkoušela trvalky označit viditělnou tyčkou, ale někdo mi je krade. Myslím, že je to naše černá psí bestie, ale ona tvrdí, že neví, kdo to dělá a je schopná se tvářit velmi nevinně i s tím klackem v hubě 😄.
Co se týče pravopisu, na základce jsem ho uměla. Jenže já se právě neučím věci nazpamět, ale spíš mám fotografickou pamět a s množstvím pravopisných chyb na netu, ztrácím svou schopnost poznat na první dobrou, co je špatně a co je dobře. Musím už přemýšlet a někdy i gůglím, jak to má správně být.
Brácha ve škole dokonce z češtiny propadal, psával příšerné hrubky, ale pak chtěl psát příspěvky na net a ke každému mě zpočátku volal, ať mu to zkontroluji a později si sám hledat pravidla. Dnes je vzládá sám velmi dobře. Má poruchu soustředění a na základce to prostě bylo nad jeho síly dávat pozor.
Jinak momentálně se peru s psaným textem na mobilu a tabletu, pořád mi přepisují slova a já pak kolikrát vyprodukuji blbost, že to ani mně nedává smysl.
Rapír je bodná zbraň, antoušek je ras, pohodný, tyl je tkanina, jupka je součást ženského oděvu, krátký kabátek, sak je zavazadlo, váda je hádka, próba je zkouška, cvikr je předchůdce brýlí, který držel pouze na nosu, hučka je čepice, pokrývka hlavy expresivně, verpánek - na něm švec spravoval a dělal boty, klaka je placený potlesk, ráčna je nástroj pro utahování a povolování matic a šroubů.
U nás je jupka halenka nikoliv kabátek. Spousta slov je krajových a je nesmysl, aby je průměrný člověk znal. Spustu z těch, co tu jiní jmenovali, že neví, se u nás používají celkem běžně a známe je tu asi všichni. V textu jsem rozuměla zhruba polovině slov, o zbytku lze říct, že jsem čvrtinu už slyšela, ale nevím, co přesně znamenají a zbývajících cca 25 slov jsem neslyšela nikdy a vidím je zde prvně a to jsem jako dítě četla fakt hodně.
Jinak Malina nejen že určuje, co dostane za odměnu, ale i kdy si jí zaslouží. Udělá něco dobře a pochválím jí a ona na mě koukne stylem “jako abyses ne poto.., zas tak extra to nebylo" někdy na mě koukne shovívavě “no jo, tebe taky potěší každá blbost” a bylo by pod její úroveň za to něco brát, ale někdy i ona uzná, že tohle chtělo kus sebezapření a fakt se jí to povedlo a to ke mě přijde “hele, taky si myslím, že tohle se mi povedlo, tak nakul tu odměnu” 😄
První pes byl divej po rohlících a po čemkoliv s mátovou příchutí, druhý nic mátového nevzal do huby a bylo jen málo mlsek, co si vzal, možná tak ten piškot byl z celé nabídky nejzajímavější a myslím, že ovoněné carnilove, které miluje Malina, by nevzal do huby a ona zas pohrdla piškotem a čímkoliv mátovým. Takže ano, odměnu určuje hlavně ten pes, my máme výhru, když máme něco, za co by dal duši 😄.
A co máte teď? Aplikace se tam dají dát ručně - stáhnu .apk a spustím, normálně se to nainstaluje. On vlastně ten systém umí schroustat cokoli, co vůbec původně pro bb není… Jo, už dělají jen pádla s androidem, tu tel. divizi prodali, je to o ničem. Pozitivní, pozitivní… Classic ve své sbírce nemám, takže si ho musím rychle koupit, dík! 😀
Sony xperia. Docela blbě se mi na něm píše. Mini dotykový telefon bez klávesnice je docela peklo 🤭.
“vocap” je fajn. Ale musíte mít data, která vám to užírá. Zatímco na telefon a SMS stačí signál. Vtahuje nás to čím dál víc a pochopitelně je to čím dál dražší.
Vocap mi data moc nebral. Člověk jen musí s fotkami počkat na WiFi. To spíš gúglení nějakých informací bylo problematické
Mi jednou zamrz z velice zajímavého důvodu - plná vnitřní paměť. 😀 Dokonalý telefon (mám pořád bb os), ale udělá takovou kravinu. Takže připojit k pc, přesunout videa a foto a co? Nic mu není. Taky to dělal chytrý zadní kryt, mě tel. furt padá, na poli, v lese, byl tam bordel. 😀 U předchozího modelu mě rozčiloval pomalý bluetooth, tak jsem vytáhla sim a že dám do lepšího… a on mi po vyjmutí sim říkal - zadejte email, který je s tímto přístrojem… a já se spletla… a on se vymazal. Bezpečnostně. Zcela. 😀 (To jen tak, pozitivně říkám, servis bude přehrávat - vše smaže, pokud nebude stačit uvolnit úložiště a vyčistit kontakty zadního krytu.)
Tak to jsou pozitivní zprávy, tak doufám, že to vyřeší. Škoda, že se přestaly dělat. Doma máme ještě BB clasic, ale tam by, nějaký problém s whats up. Já trochu online potřebuji být. Většina lidí včetně školy, učitelek z kroužků se mnou komunikují jen přes whats up, messenger. Musela bych sebou tahat ještě tablet a mít pouštěnou WiFi. Taky by to šlo,byla bych zajímavá 😄
Když už tu probírat tu elektroniku, tak mně před pár dny zamrzl můj telefon značky Blackberry. Chytrý telefon s klávesnicí, zítra jedu do opravy a doufám, že mi ho zachrání. Mám s dotykovým displejem celkem problém. Na procházku se psem jsem si brala nyní tablet, takže jsem byla jako japonský turista. Jsem zvyklá hodně využívat mapu. Telefon mám 5 let. Před ním jsem měla hloupý Sony Ericsson a měla jsem ho tak moc let, 10 let určitě