Aktuálně: 3 243 inzerátů220 212 diskuzních příspěvků18 354 uživatelů

Příspěvky uživatele

Trickyvoo

Trickyvoo
Trickyvoo 04.01.2025, 20:17:03 xxx.xxx.62.63
»
Odpověď na příspěvek uživatele impact z 04.01.2025, 19:14:01

Jako výchozí bod si můžete rovnou zadat bod z mapy, kam máte v plánu dojet autem, pak naplánovat cíl, obvykle si naklikám víc bodů v mapě, když nemám v plánu jít po značce, ale po nějakých cestičkách. Tak to dělám zase já..  

Obrázek
Trickyvoo
Trickyvoo 04.01.2025, 05:13:59 xxx:xxx.6242:d11d

Včera mě pobavila Malina. Vzala jsem jí na agility hřiště, po roce, podotýkám. Proběhla mi skoro všechny překážky, až na slalom, kterým jí prováděla dcera, tak to holky dělaly nějak chaoticky. I lávku, u které se mi předtím dělala blbou, že nechápe, co se po ní chce, přeběhla jako starý mazák. Pak si šla pro pamlsek a honem k brance ven “tak sis udělala radost a teď se jdem procházet” 😂, asi abych si nemyslela, že si to pro velký úspěch dáme ještě jednou. 

Trickyvoo
Trickyvoo 04.01.2025, 05:02:20 xxx.xxx.160.241
Stelle:

V učebnici přírody bylo o chůzi. Cvičení: co mohou lidé na obrázcích dělat, aby více chodili? Mně snad normálně hráblo😳

Obrázek

Obrázek

To jsem už taky viděla takhle někoho venčit. Jen ti psi byli dva a nebyli na vodítku. Občas chlap přibrzdil, aby na ně houkl, občas přidal, aby se psi proběhli…jako civěli jsme obě s Malinou jak puci

Trickyvoo
Trickyvoo 31.12.2024, 19:30:32 xxx.xxx.160.241

Já dnes venčila z Kamíku do Bráníku, vyšla jsem v půl čtvrté. Všude to bouchalo, Malina nereagovala, ale potkala jsem spousta nešťastných páníčků více či méně vyděšených pejsků. Jedna paní mi povídala, že se jí pes ani nevyčůrá a že to bouchá už od rána. No magoři ty lidi s dělbuchama. Však jsem si taky s předešlým psem užili, ten se toho hrozně bál. Malina se bála jen v tramvaji, ale když jsem jí začala drbat za ouškem, krásně se uklidnila a zase zavinila ocásek a už jela tramvají jako starej mazák. 

Trickyvoo
Trickyvoo 30.12.2024, 21:52:46 xxx.xxx.160.241

Včera jsme byli v Tróji v botanické na Křišťálové zahradě. Muž vodil Malinu a najednou k nim prý přistoupila žena a prý jestli si může Malinu pohladit, tak můj muž svolil a ta žena začala hladit Malinu se slovy  “ty máš krásně hustý kožíšek, Malinko”. Tak se pak divil, že jí oslovila jménem a jestli jí znala nebo jak na to přišla, že je to Malina..   Tak jsem si říkala, jestli jsme nepotkali někoho z místního osazenstva?

Trickyvoo
Trickyvoo 30.12.2024, 21:46:09 xxx.xxx.160.241

Taky mi ranní vstávání nedělá dobře. Dneska jsme si s mužem nařídili budík na devátou, abychom vstali brzy na výlet 😀. Dali jsme si procházku z Kamenneho přívozu do Petrova podél Sázavy. Byla to pohádka. Bylo nádherně, stromy pokryté jinovatkou plus to krásné sázavské údolí. Užili jsme si to moc. 

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Trickyvoo
Trickyvoo 08.12.2024, 01:38:09 xxx.xxx.62.63
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dafi z 07.12.2024, 22:41:31

A co se týče Silvestra a petard. Předešlému psu to vadilo celkem dost, takže bych určitě s ním raději byla doma, než ho vystavovala dělbuchám. Malina je asi duší válečný pes nebo co, protože na ty petardy moc nereaguje. Stalo se nám, že na procházce před Silvestrem to kolem nás bouhalo jak za války a ta jen občas přiklopila uši a občas se podívala, že těm lidem asi něco řekne, ale v drtivé většině tomu nevěnovala pozornost. Já chápu, že lidi ten ohňostroj tak nějak mají rádi, ale bylo by fajn, kdyby to bylo jen na Silvestra tu půl hodinu po půlnoci max a konec. Nic předtím a nic potom. Jako když se mi předešlý pes čtrnáct dní přes Silvestrem klepal strachy, to teda nebylo nic příjemného.

Trickyvoo
Trickyvoo 08.12.2024, 01:32:04 xxx.xxx.62.63
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dafi z 07.12.2024, 22:27:37

Jak jste se ptala na ty myslivce. My tuhle byli s Malinou v lese a ona na volno a najednou koukáme, že tam před námi myslivci a Malina se hned motala kolem nich, orosili jsme se, zavolali jsme ji, ona hned přiběhla a když jsme  k nim došli, čekala jsem, že něco řeknou, akorát jsme si vyměnili Dobrý den a neřekli ani popel. Míjeli jsme je u takové boudy a já se pak kouknou zpět a vidím, že za boudou stahují jelena. 

Jinak jsme tohle řešili s kolegou myslivcem a ten nám říkal, že pokud se ten pes motá kolem nás, tak nějak nemůžou ani nic namítat, že běhá na volno. Psa nám smí zastřelit jen myslivecká stráž, když uvidí jak někde žene zvěř a je zcela mimo náš vliv.  Takže pokud Impact chodí v lese se psy, kteří se motají kolem ní, tak to není nic proti ničemu.

Trickyvoo
Trickyvoo 08.12.2024, 01:16:55 xxx.xxx.62.63

Když jsem měla prvního psa, tak mi to přišlo jako blbost, dávat mu dárky pod stromeček. Pak se rozbalovalo, on kolem nás chvíli poskakoval a během večera mu viditelně klesala nálada, až ležel a jen nás pozoroval…no přišlo nám, že je smutný. Tak jsem mu příští vánoce koupila dárek, jenže jak se chystal stromek a dárky, tak nám pes utekl a čekali jsme na něj do půldesáté večer, zkažený vánoce. Jak přišel, tak jsme ho bouřlivě přivítali a dostal dárek…no a príštích 11 vánoc to miloval. U stromku byl jako první, dárek si vždy našel neomylně a byl neskutenčně šťastný. Takže další a tento pes dárky dostávají, to první psí zklamání už nikdo zažít nechceme. Vždy dostanou nějakou pěknou hračku, pískací a něco dobrého na zub.

Trickyvoo
Trickyvoo 20.11.2024, 13:08:51 xxx:xxx.b29f:cb96
efe:

Se picnu, směju se jak pitomeček. Prosim svuj vlastní osobní komiks s těma mýma dementkama, myslim, že vobrásků už je celkem dost! 😀

Děkuji, děkuji 🥰

No to né, jakej osobní… Když komiks dementků, tak pro všechny 😂.

Trickyvoo
Trickyvoo 20.11.2024, 00:11:24 xxx.xxx.62.63

JInak podzimní venčení mi nevadí, miluju podzimní přírodu, když svítí slunko, šustí listí, listnaté lesy jsou barvné, přestávám potkávat turisty, výletníky, běžce, cyklisty a najednou nastanou vycházky, kdy les “patřil” jen mě a Malině. Krásně se jde, konečně není vedro. Ono ani nevdlídno není špatné, jen si nepotrpíme na vyloženě deštivé počasí a ve tmě taky nerada do přírody, to venčím po městě a cyklostezkách.

No a méně poetické teda je, že když večer venčím Malinu ve městě, tak si ta potvora na tu svou potřebu najde ten nejtmavší roh, na jaký za tu cestu narazíme. Mám teorii, dost se stydí, jak furt sbírám ty její hromádky a doufá, že to v té tmě nenajdu, ale já mám fištróna, posvítím si mobilem, dojdu k hromádce, pak musím mobil schovat, protože potřebuju rozdělat pytlík, kterému se samozřejmě ani trošku nechce (spolupracuje s Malinou?), když mám nachystaný pytlík na ruce, tak opět vyndám mobil a postvítím a druhou rukou ulovím poklad, u toho Malina útrpně hledí v dál a dělá, že ke mně nepatří, někdy v okamžiku, kdy jsem s pytlíkem na ruce skoro u jejího pokladu, tak škubne vodítkem, ale to už dělá poslední dobou už jen někdy, když se chce zasmát, jinak už rezignovala, že jsem hráblá, ale tudle jsem jí dost vytočila. Když jsem jí nedovolila odejít ode mě na celou délku vodítka a nutila ji stát vedle mě než to posbírám…teda ta se vzpouzela 🤣. Jinak si myslím, že už si rozumíme krásně, ale tuhle mou zálibu, i když jí to dost často vysvětluji, proč to dělám, dodnes nepochopila 😄.

Trickyvoo
Trickyvoo 19.11.2024, 23:58:57 xxx.xxx.62.63
Xerxova:

včera odpoledne jsme venčili za prvního sněhového poprašku - psisko si to užívalo, žral sníh (to si vzpomněl hned, že je to zmrzlinka), řádil. Dneska ráno (učím až odpoledne) jsme vyrazili opět - a pohodička to byla taky. Nikde ani noha, ani kopýtko… neb počasí nebylo zrovna procházkám přívětivé. V lese hluk, jako by jezdily kolem kamiony - to se větříček (síly značné) proháněl v korunách stromů. Sněžilo, pršosněžilo i občas ostré krupky padaly - a vše se větrem hnalo na nás i na nebohého psíčka. Ani se netvářil uraženě, že jsme to poměrně brzy otočili zpátky k autu - raději si prý sedne do křesla a dá si s námi kávičku…

Otepluje se, zahrada už je zase zelená… a voda padá a padá a ptáci na krmítku se cou a cpou… oni ví, že oteplení dlouho trvat nebude

Teda s tím krmítkem jste mi připomněla, jak si tak sedím v kuchyni, zády k balkonu a najdnou slyším něžné ťukání na okno, ale neotočila jsem se, zrovna jsem něco potřebovala dodělat a za chvíli zase to ťukání na okno, tak se otočím, co to sakra je a ona sýkorka mi klovala zobáčkem do okna, tak se zvednu a kouknu do krmítka a ty chuděrky, tam nic neměly 😂. NIcméně tohle se mi nestalo poprvé, teda poprvé ťukali na okno, ale že mi seděla nalepená na skle sýkorka u čuměla na mě, když měly prázdno, to se mi už parkrát stalo a vždy mě to překvapí.

Trickyvoo
Trickyvoo 13.11.2024, 23:21:45 xxx.xxx.62.63
Tenurri:

Tak u basenjiho bych asi nepřemýšlela, tam je to jasné…ale právě u tý “městský” kraťandy vůbec nevím.

Jestli se neklepe a vypapadá spokojeně, tak bych mu nic nedávala.  Zase si říkám, že pokud mu zima není a vy ho navlečete, tak mu to taky nemusí být příjemný a možná pak bude spíš zhýčkaný.  

Trickyvoo
Trickyvoo 24.10.2024, 23:42:47 xxx.xxx.62.63
Dafi:

no-já to s tím focením psala trochu v nadsázce🙂

jakože-no tak kvůli fotkám černýho psa nechci,to asi ne🙂

taky jsem psala,že se mi líbí černí psi,i Malina,ta se mi líbí moc,a ani není celá černá-má ponožky trošku a náprsenku…

ale když ráda fotím-tak jo černí psi se fotí blbějc….

a mimochodem můj Dux byl černej….

Však ani já jsem to nemyslela vážně. Jsem za Malinu ráda takovou jaká je. Třeba neodnaučila jsem jí krást a rozkusovat věci, ale naučila jsem je vyměnovat za pamlsek. Ta jiskra v oku, když má NĚCO, drkne do mě, nebo mi to hodí k nohám a blaženě se na mě dívá… “hele, co mám a nerozkousala jsem to, heč, tak odměnu, nakul” Doma se mi smějou, že jí akorát v tom kradení podporuji, ale já vím jistě, že by kradla i tak, jen by to všechno zničila. Taky se mi líbí, jak bezpečně pozná cennou věc od bezcenné. Jestě se nestalo, aby přinesla něco, co bych jí nechala. Tuhle se dcera vztekala, že jí rozkousala fixu, hledala ještě víčko, tak jí vrazila ruku do tlamy a hledala to víčko tam a rozčilovala se, že ho nemá a já už vidím na Malině výrazu “hele, já něco mám”, dojde ke mně a z té porhledané tlamy vypadne víčko od fixy…Jako kam to dává, je mi záhadou, pod jazyk, v krku a pak to zas nějak pošle zpátky do tlamy?…Já už takhle lovila v té tlamičce víc věcí a ona na mě koukala, jakože ona nic a když jsem se na ní za minutu podívala, tak to v té tlamě měla jakoby nic 🤣.

Nebo jak se na mě podívá, když udělá něco správně dřív než jí to řeknu, ten výraz…"to čumíš, jak jsem šikovná". 

Trickyvoo
Trickyvoo 21.10.2024, 00:00:42 xxx.xxx.62.63
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dafi z 18.10.2024, 10:04:15

Měla jsem dva béžový psy a nějak jsme si říkali, že by to chtělo barevnou změnu. Mysleli jsme si, že černý pes bude super. To že děsí lidi, mi zas tak nevadí, ale to focení…teda zrovna když byla štěně, tak napadl sníh. To se nedalo 😄. To abych si místo mobilu pořídila nějakou profi sadu, aby ty fotky nějak vypadaly 😄.  Na jednou povednou fotku, připadne tak devět, kde se to nepovedlo 🤭.

Trickyvoo
Trickyvoo 20.10.2024, 23:53:51 xxx.xxx.62.63
Vahine:

Malí je nádherná 🥰 pohlaďte ji za mě prosím. Na té druhé fotce je úchvatná! 🥇

Ty fotky tu už chvíli jsou, nejdřív jsem odolávala, ale nakonec to muselo ven 🙈 

Moc děkujeme, Malina pohlazena, podrbána…🙂

Trickyvoo
Trickyvoo 20.10.2024, 23:51:51 xxx.xxx.62.63
Orionka:

Někteří psi si vyhodnocují situaci sami, i když nemají s pastevci nic. Měla jsem knírače, na nepravosti štěkal. Je to dávno, tenkrát se štěkání psa nepovažovalo za hřích. Když se v sídlišti kluci prali, šel je srovnat. Když šel po sídlišti člověk, křičel, případně výrazně gestikuloval (mobily začínaly), když táhla matka řvoucí malé dítě, seštěkal matku. Učil se, že na děti se neštěká. Nakonec z toho byl povel “děti”, který ve všech situacích znamenal neštěkat. Párkrát se nějaký “rambo” ohradil, že on tedy není dítě. Majitel psa se nezavdečí. Dnes by mi ho asi někdo zastřelil.

Tak to jsou přesně situace, u kterých by s největší pravdědodobností zakročila. Jak mi štěkala na to dítě pod tou tabulí, tak ta holčina neskutečně brečela a babička se snažila zlehčit situaci tím, že jí vysvětlovala, že je to hodný pes a hnala se Malinu pohladit, jindy hlazení nakloněná Malina, na paní začala vrčet a paní hned, že evidentě to není hodný pejsek. Já stála o kousek dál, Malinu držel můj introvertní muž, tak ten je jen zabručel, že není. 

Ona Malina si tak zvesela vykračuje, zdraví se s kdejakým kolemjdoucím, občas i do někoho šťouchne čumákem “tady mě máte” “nazdárek” “copak to děláme”, mine velký kvanta lidí, asi u každého desátého se nechá pohladit a pak najednou “tak hele, ani na mě nečum, ty se mi nelíbíš”. No a já se cítím, jakože páchá neplechu. 

Pak samozřejmě reaguje jako každý pes, když vidí, že se jí někdo bojí, ráda udělá bubu, přijde jí to vtipný. Já to na ní vidím, ona to snad ani nedělá, hele já jsem drsná, ale spíš “no nekecej, ty se mě bojíš jo, haf, haf…." To zjemnění je hezký nápad. Vyzkoušíme.

Trickyvoo
Trickyvoo 18.10.2024, 00:40:11 xxx.xxx.62.63

Jinak nám se nyní venčí parádně. Svítí sluníčko, neprší, není vedro. Malinino štěstí nyní nezná hranic. 

Celkově je nyní celkem poslušná a skoro bych si na ní nemohla stěžovat, kdyby občas nevyhodnotila situaci nějak divně. Třeba mi najednou zaštěkala na dítě, které bylo zalezlé pod nějakou tabulí. Asi nesprávné chování. Nebo se mi stalo na jaře, že zaštěkala na chlapa, který je metnálně mírně zaostalý, takže dostal záchvat,  že po něm ten pes půjde, tak mu jeho máma vysvětlila, že ne. Malina si nechala vysvětlit, že nemá štěkat. Jenže před 14 dny seděl chlap na lavičce a slunil se a ta moje mrcha si pamatovala, že je to ten, co se jí bojí a zase si na něj štěkla. Je to hodně něpříjemný a pro mě vždy nečekaný, protože měsíc chodí, aniž by se nějak zvukově projevovala a pak si najednou řekne, že tohle je divný a štěkne si. A pro mě celkem děsný zážitek byl poměrně nedávno, kdy jsem si šli sednout někde na jídlo na zahrádku a nejdnou kousek od nás začala nějaká cca dvacetiletá dívka neskuteně nahlas ječet, převracet židle, protože se bála naší Maliny, která jí nevěnovala až do toho ječení ani jeden pohled. Jak začala ječet, tak se samozřejmě podívala, co se děje, takže slečna, pak teda ještě zpřevracela židle a pokoušela se zachránit útěkem. Já se nabídla, že teda půjdeme pryč, ale k odchodu se nakonec sebrala ta slečna s rodinou, prý nějaká autistka asi…nevím. Tak si říkám, jestli jsem si Timíkem a Stypíkem měla takové štěstí, že jsem na nikoho s takovým strachem nenarazila a nebo ta Malina je prostě děsivé stvoření, protože jsem těhle incidentů už pár měla. 

No a ještě teda fotky z předvčerejšího venčení.

Obrázek Obrázek
Trickyvoo
Trickyvoo 17.10.2024, 23:35:59 xxx.xxx.62.63
»
Odpověď na příspěvek uživatele Aluška z 15.10.2024, 08:35:02

Tak snad bude Idorek v pořádku a nebude muset na další operaci a narozkózu a není mu nic vážného. Tohle jsem zažila x krát s prvním psem, že ho jiný napadl a myslím, že se dožil 14 let jen proto, že chodil víc jak půlku života navolno, měl hodně chlupů na krku a nosil kovový obojek. Ten mu dokonce jednou jeden labradot přeskousnul a na chodníku před naším domem jsme našli kousek zubu, takže dobře mu tak. Stypík jak byl zavalitý tak se ve drtivé většině případů zachránil útěkem a mistrným kličkováním, jednou jsem mezi něj a dva psy vlítla a kopala jsem do nich, jednou mu život zachránila obří fena křížence novofundlanďana, která vystartovala na křížence pitbula. Stypík to odnesl rozpáraným bokem, šilo se bez narkózy, bylo to jen pár stehů. Když mu bylo asi 8 let, vyšla vyhláška, že u nás nesmí psi na volno a policie to dost kontrolovala a pokutovala, takže sice mi bylo našeho psa líto, když byl naprosto poslušný bez vodítka, že najednou musel na vodítko, ale nadruhou stranu výrazně ubylo bezprizorně pobíhajících psů, jejichž největší zábavou bylo pokusit se ulovit toho mého. Timík za svůj devítiletý život to nezažil ani jednou, že by ho napadl jiný pes a na Malinu, co chvíli něco cení zuby, zřejmě má stejně provokativní vzhled jako Stypík, ale naštěstí k žádnému přímému střetu nedošlo asi hlavně proto, že jsou všichni na vodítku.