Aktuálně: 3 523 inzerátů216 844 diskuzních příspěvků18 331 uživatelů

Příspěvky uživatele

Dublinbarzoj

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 21.07.2024, 12:13:28 xxx.xxx.153.219

To je krásný,  nejkámošky v akci. Připomíná  mi to kluky barzojí jenže  v bonsají velikosti👍👍👍

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 20.07.2024, 07:47:56 xxx.xxx.153.219
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 19.07.2024, 22:36:36

Chodí  na volno jak kde, oni jsou hodně na nás navázaní,  tak že si nás  hlídají a to jim dá  cca 50% volnost. 

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 18.07.2024, 21:22:01 xxx.xxx.153.219

Jeden z našich bráchů barzojíků je vlastně taky autista. Je to zvláštní, stejná genetika, stejná péče a stejně ti dva malí princové jsou jak oheň a voda. 

Ale zpět k autistovi. Říkám mu superštěk ( a pak, že chrti neštěkají). Je obrovský, asi největší barzoj , ale povaha ta výše zmiňovaná motýlková. Jít s ním na výstavu jako s bráchou? Ježíš, vždyť by na něj koukali a nedej bože šahali, to nemůžu myslet vážně. Reflexní oblouk? Dlouhý jak duha, ale superštěk, když už něco pochopí je velmi urputný, sedne, postaví ušiska na ovčouna a začne baf, ( a baf od psa s jeho hrudníkem je fakt slyšet půl kilometru). Když není požadovaná reakce pokračuje baf, baf, krásně co 5vteřin jeden baf do splnění požadavků. Ještě, že bydlíme na samotě, reflexní oblouk občas dosepne i třeba o půl čtvrté ráno 🤣. Někdy svým baf už se.. i bráchu, včera ho za to kousl do ocasu. No superštěk se mezi 5 vteřinovými bafy stihl divit a přeměřoval ocas, jestli je celý, my to vzdali po půl hodině a šli všichni ven - miláček se totiž zapomněl vykadit. 

Autistovi záchvaty lovení sama sebe - leží a odpočívá, najednou si vzpomene, že něco uloví, kočky nesmí, brácha se nedá, tak loví sebe, vleže. Začne sebou mlátit, hrabat, chňape do sebe i do vzduchu, velký vrčení, kvičení. Že začátku jsem si myslela, že mu něco je🙈.  Ale zas baví ho to. Pokračovat by se dalo donekonečna, miluju ho, bráchu samozřejmě taky, ale ti jiní jsou prostě nezapomenutelní.

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 13.07.2024, 08:03:09 xxx.xxx.153.219

No my když  si ho vezli domů, tak dcera ho měla   v přepravce  na klíně  a on ač malinké králičí mimi, cesta dlouhá, tak se nebál, ale pořád  se dobývat ven, tak mu pootevřela, on vylezl na přepravku a celou cestu všechno sledoval. Už  mu to zůstalo,  doma koukal  rád z okna i s kocoury. Proto Koumák 😉

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 12.07.2024, 20:42:28 xxx.xxx.153.219

My měli  králíčka Koumáka - třičtvrtě kg a tři  kocoury od 2kg do 12kg a všichni byli kamarádi, i všichni psi, včetně  chrtů respektovali, že Koumák je kámoš a ne žrádlo. Barzojíky jsme museli hlídat a dohlížet  jen první  půl rok. Koumy toho zneužíval a všem  velel, měl velký  srdce a uměl  ho rozdávat.

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 08.07.2024, 14:13:44 xxx.xxx.153.219

Jak ta Barča kouká stylem: no já za nic nemůžu, to se mi tady vyskytlo a představte si, množí se to😍, jsou prostě   k sežrání. 

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 05.07.2024, 18:48:02 xxx.xxx.153.219

Je to vtipný  a je to netradiční,  fakt pobavilo, za moji maličkost 👍

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 04.07.2024, 10:33:25 xxx.xxx.157.119

Víte co,  ona slepá důvěra  je taky špatně. Kdybych dala na rady několika   veterinářů z prestižní  kliniky , tak mám  už  dávno mrtvého kocoura. Taky byli všichni spokojení s průběhem. Naštěstí zafungoval selský rozum, někde v hlavě zazvonil zvoneček a Mates žije. Kdyby Puma byla sto % přesvědčena  o pravdě  vetů, tak neobjednává nezkouší…., nic není  černobílý. Hlavně  ať  je pes ok, na ostatní  se povznést.

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 30.06.2024, 21:43:50 xxx.xxx.153.219

Jejda, jste mi to připomněli,  když jsem  si kupovala prvního psa, tak jsem  věděla,  že  to bude Dan, měl  krásné jméno Ir, ale pro všechny  byl už navždy Daneček. A teď  u kluků, když  už bylo jasno, že jsou naši,  nám chovatelka  dala možnost  si je pojmenovat a bylo z toho 14ti denní  bojiště  celé rodiny  o dokonalá jména  na S🤣, nakonec  prošli Santana  a Solomon Kane , málokdo  ví, že  se tak jmenují, buď  jim říkáme malej a velkej nebo klucííí nebo Satane a Kejný a je fakt, že  je to dokonale vystihuje🙈

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 30.06.2024, 12:52:33 xxx.xxx.153.219
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 30.06.2024, 12:23:04

Třeba   v tomto máme úplně  rozdílné zkušenosti.  Antikoncepce  před 89 i bez dětí, úplně bez problémů, jedině  co poctivě  hlídali byly jaterní testy

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 29.06.2024, 20:00:30 xxx.xxx.153.219

Já  si myslím, že všechna plemena, co jsou nezávislá, tak jsou prostě vyčuránci. Předvedli nám to všichni pastevci, teď to dělají barzojíci, u nich je ještě vyšší level, spolupráce jeden vymyslí druhý provede, normálně se na nás domlouvají. Jak dnes ráno. Moc dobře vědí, že ke stolu se nechodí a už vůbec, nic se z něj nekrade. Je tam v misce čokoláda,  moc po ní  touží,  tak dnes vyladili  plán. Satan mě přepadl na sedačce ohromným mazlením, Kejn se mimochodem ochomítl kolem stolu a v běhu  uloupil  velký  kus čokolády, v řádu  vteřin  byli oba na místě  a koukali jak neviňátka.  Za cca pět  minut mlaskání  a příšery si lup rozdělily  a vychutnávaly🙈

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 29.06.2024, 13:13:23 xxx.xxx.153.219

U nás  to řeší  syrové  hovězí  klouby, dostatečně velké a tvrdé rohlíky a zuby mají  krásný,  ale je pravda, že   i ta genetika  je nám  nakloněna.

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 29.06.2024, 08:12:06 xxx.xxx.153.219
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zv. z 27.06.2024, 09:39:51

Z těchto dvou plemen  určitě  bude o něco  jednodušší  vipet,  ikdyž  je to trochu z deště  pod okap. Povahově  2x kočka  a ne pes. Na druhou stranu výjimky existují 🙈

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 26.06.2024, 22:10:38 xxx.xxx.153.219

Nechali jsme vykastrovat naši nalezeňkyni a to je pouze domácí, věk zhruba půl roku, něco málo přes 2kg, naše kočičí MVDr nás pochválila, že je to ideál. Mini jizvička na dva nebo tři stehy, holčička už druhý den zas lítala vzduchem, stehy vytaženy po 10 dnech a malá už ani neví, že je něco jinak. Jen se netrápí neustálým mrouskáním. Zbytečně čekat déle.

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 14.06.2024, 08:25:49 xxx.xxx.153.219

Nejsem  myslivec, takže  pohled  úplného amatéra.  Je pravda, že za posledníc   10let, co mohu hodnotit,  zvěře fakt přibylo  hodně.  Jen v našem  okolí,  srnčí  a jeleni, na každém  kroku,  když  se vracím kole  desáté domů autem, tak na 20km průjezdu  lesem a pastvinami potkám  bezproblémů  50 zvířat.   O lišky , jezevce, psiky mývalí  zakopáváme, vlci    už taky dorazili, králíci, zajíci,  bažanti  a tak to je taky všude.  Prasata  taky, ale i draví  práci,  volavky, čápi…, na jednu stranu krása,  ale za chvíli  nás  vystehuji. 

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 12.06.2024, 12:25:22 xxx.xxx.95.109

No, u nás zas nějaký  rabiát  co vraždí lidi se už vyhlíží,  pak taky asi nějaký  zachráněný chrt a ještě  jeden  barzoj, ale ten až  příští  rok. Kočky už se nenápadně  namnožily na 4🙈, no přece jsme ji uprostřed  té silnice nemohli nechat - to je ta čtvrtá 😀.

Ale to hurá bylo na vás, počty musí být stabilní a raději vyšší. By jste měla  jinak málo  práce a moc peněz  a to přece  nechcete.