A pak, že chrt je běžec, když je vedro, tak se venčíme buď takto nebo v jezeře 🙈
Příspěvky uživatele
Dublinbarzoj
Máte někdo zkušenosti s krmením granulovaného sena koníkovi, co měl ucpaný jícen?
Máme kobylku shagya arab, která měla loni 2x v krátké době ucpaný jícen, stalo se to jak blesk z jasného nebe, nic jsme nezměnili, dostala to, co před tím mnohokrát - mačkaný oves nebo namáčený ječmen, granule vojtěšku nebo řízky cukrovku, vždy dostatečně namočené. Záchrana byla složitá, dlouhá a dramatická a veterinář, když u nás byl po druhé za dva měsíce řekl - cokoliv kromě sena a trávy jí ani neukazujte. Se senem, trávou nebo kousky zeleniny a ovoce z ruky problém není. Vypadá bezvadně, krmení senem ad libitum a pastva jí stačí.
Ale problém máme s jejím parťákem, valachem A1/1 s kterým jsou jedno tělo i duše. Prostě jen toto krmení je pro něj málo a když dostane svůj kyblíček - jedno jestli jsou na volno nebo každý ve svém boxu tak kobyla začne strašně vyvádět a on nežere. Protože moje kamarádka vyrábí úžasné granulované luční seno, napadlo mě, že bych ho kobylce mohla, dostatečně namočené, dávat v době, kdy kamarád má svůj kyblíček, aby nezáviděla. Zatím,ale nemám odvahu, ikdyž spousta lidí ho od kamarádky i z tohoto důvodu kupuje.
Máte někdo s tímto zkušenost? Bylo by to super i kvůli jednoduššímu podávání vitamínů. Děkuji za všechny postřehy a zkušenosti.
Ceny jsou fakt přestřelené, proto nakupuji pouze to hovězí a telecí - hrubomleté jsou často akce a pak je mají za cca 50Kč/kg a to už jde, je to zase bez práce, jen rozmrznout a přidat do misek. Ale chce to i velký mrazák - nákup přes 2tis = doprava zdarma, a mít dostatek stravníků🤗, u nás padnou 3kg denně + to ostatní . No prostě zvířátka a děti za ty dáme cokoli 🙈
Beru jen hovězí a telecí, výjimečně vepřové a jen hrubomleté. Hovězí občas i směs nebo s droby, ale jinak už jen kusové. Ale jak už jsem psala výše, třeba Makovec řeznictví má často hezký akce, minule jsem nakoupila krásné masité skelety za 19Kč/kg ještě, že máme veeeliký mrazák a taky často jezdím pracovně k hranicím s Polskem, takže tam nakupuji právě ty kuřata a vepřové v celku.
Hrubomleté hovězí a telecí objednávám pravidelně a vždy v pohodě, ledviny a srdce také. Potom také kusové rybičky kluci rádi. Hovězí směs s droby občas horší. Drůbeží neberu, spolehlivější je supermarket nebo řezník. Ale salámy taky zatím byly v pohodě, ikdyž ty máme jen jako záložní na cesty nebo když je vše zmrzlý.
Měli jsme devon rexe a ten měl víc psí povahu, než naši chrti. Devon rexům, se taky říká polo pes nebo kočka skřítek, naučí se krásně poslouchat a rádi spolupracují, mazlí se a jsou ukecaní 😁
Můj první pes měl vznešené jméno Ir, my mu říkali Dane nebo Danečku, druhý byl Fellini, ale přejmenovaný na Laryho. Současným bráchům jsme jména mohli vymyslet takže od s jsou to : Santana a Solomon Kane, domácky Satan a Kejný. Zbytek byli zachráněné ztracené duše a ti už se jménem přišli 🤗
Máme doma kanárskou dogu, teď už 8 letého psa. Dostal se k nám dvou letý, nevycválaný, divoký…., stačilo jediné - zaměstnat tělo i mozek a vymezit místo ve smečce. Je podobný pastevcům, chytrý, samostatný. Pokud je člověk ve vztahu k němu důsledný, tak vlastně pohoda pes.
Jste úžasní, že na nás myslíte. Já děkuji, vlastně, že jste a že jste takoví, jací jste. Přeju , nejen s námi, pevné nervy a nejen vám, ale i ostatním diskutujícím ať se splní na co pomyslí.
To se mi na barzojích líbí, ta barevná variabilita, každý si může vybrat . Oni jsou všichni krasavci , ale můj první byl černobílý a zemřel velmi mladý během operace torze, tak možná proto mě to k této barvě táhne
Vidíte, zase jsem chytřejší, o tom, že existuje chroustek jsem neměla ponětí. Nezkoumala jsem je, jsou velcí, bzučí jak vrtulník a zhruba čtrnáct dní se rojí jak blázni.
Skromný dotaz: taky je u vás před setměním tolik chroustů? Pokud v tu dobu venčíme, tak vlastně nevenčíme, ale krmíme.🙈 Barzojíci jsou jak šílení a jediná jejich starost je pochytat všechny chrousty co jsou v širokém okolí. Santana je všechny i sežere a mlaská, víc než v Michelinské restauraci a Kejný skáče jak koza a litá vzduchem, překusuje je a žere jen vybrané - labužník, brácha dojede zbytky. Prostě dokonalý barf🤣🤣🤣.
Měla ji doma, cca 20 let zpět, moje známá a věřte, neradi jsme ji chodili navštěvovat. Opička doma je krásná představa, ale pejska nebo kočičku z ní neuděláte. Majitelka byla hodně čistotná, ale opička tam byla cítit, v kleci ji moc nemívali, takže obývali skoro holobyt…, a hlavně opičce bylo samotné smutno.
Dobrý den, neuvažujete o nějakých možnostech, jak to říct, já počítačový antitalent - prostě záložek? Kam bych mohla třeba označit oblíbené diskuse….
Úžasný, mám také takové skokany, člověk se s nimi u vody nenudí. A co když je horší počasí,taky se koupou?
Měla jsem bohužel svého prvního psa velmi dominantního dalmatina, občas se rval - zásadně s výrazně většími, černými kluky, jedlý pes byl pro něj např rotvajler, tibetská doga, ( chodily po dvou🙈),…., K tomu já svého psa nikdy na volno nepustila bez náhubku , takže jsem byla za toho blázna, co skáče mezi rvoucí se smečku a zachraňuje toho puntíkatýho magora. Já nikdy na chirurgii kupodivu nemusela, Dany několikrát, ale vždy jen potrhaný kožich. Máte pravdu aktivní přístup je prostě nejlepší možnost, ale musíte vědět jak na to.
Teď jde o to, jestli chcete víc kočku nebo přítele. Vždycky se i moje vztahy řídily tím, že prostě zvířata ke mě patří. Měla jste prvního přítele, který nesnáší kočky, takže buď vyměnit za kočkomila nebo být bez kočky.🤗
Tak na mě ve vzpomínkách vykoukly pořádné chrtí oči - druhé foto kluci jako 2 měsíční mimina, strašně to letí a na první kamarád chrtík ve stejném věku.
Kluci jsou ze Silent Enigma, říkám jim, že jsou moji tygříci, ale ta vaše krasavice vypadá jak kdyby byla příbuzná 🤗.
Ještě bych chtěla černo bílého tak se pomalu koukáme co se kde rodí, je to těžké, chtěli bychom nějakou novou krev.
Zasněný chrtí pohled? Mám asi nepovedené chrty😁. Ne umí to i líp, ale panička neumí fotit 🙈