Nemyslím si, že jsem čuně, ale když jsme ještě měli středoasiatku Dinu cca 70kg a hárala tak v kombinaci se světlou dlažbou v přízemí domu to u nás občas vypadalo strašidelně. Pro představu, vracíte se z práce, jde s vámi neznalá návštěva, Dinuška v nejlepším a jak tak procházíte chodbou, tak návštěva znejistí , hrůza v očích a vám pomalu dojdou ty krvavé fleky a šmouhy, takže v klidu díte, nebojte, my nikoho nevraždíme, jen máme velkého háravého psa. No asi nevěří dodnes, fenka odešla chvíli před naším příchodem ven s páníčkem🙈
Příspěvky uživatele
Dublinbarzoj
Hlavně injekce antivirotik opravdu bolí a štípe a 14 dní aplikace je málo, chce to přeléčit opravdu dlouhodobě, my píchali kocoura měsíc a stejně jsem měla nervy aby se to nevrátilo. Dvěma známým, co ukončili léčbu po třech týdnech se to stalo.
Není to drahé, pokud nenarazíte na vyčuránky. Špatná diagnóza a léčba byla drahá, cca 18tis., ale speciální antivirotika, kocourek je dostával víc jak měsíc, zhruba 3 tisíce, pravda je drobný - 3kg
Žínce jsem v SZ poslala kontakt na spolehlivý zdroj antivirotik. Vyléčila jsem, díky nim a lidem, kteří ví co s nimi našeho Matese. Koronaviry jsou mrchy.
Dnes jsme nevenčili, dnes jsme byli na pastvě🤣
Proč je důležitý mít bráchu? Můžu ho sežrat…
Ani hromada vyšetření nepomůže, pokud je veterinář špatný diagnostik. Jako u našeho Matese během svátků. Vše bylo vyšetřeno, krev, rentgen, ultrazvuk, opakovaně,, léčení dle dojmů vetů, kocour v čím dál horším stavu. Naštěstí se vrátila naše kočičí MVDr, a Matýska vytáhla hrobníkovi z lopaty, i bez hromady dalších vyšetření. Stačilo jí k tomu přesné popsání stavu a chování. Prostě ne každý MVDr kočky umí.
Kdyby to nezvládla sešít kolegyně, tak doporučuji sedláře nebo ševce, ti mi už poopravovali věcí, často úplně nemožných.
Já bych řekla, že zvědavost. Vždyť Yoda si tam kráčel jako koník a vy byla jen podkoní😉. U nás to funguje podobně, jak jsou barzojíci velicí, tak když jdeme kolem ohrady s koníkama nebo kravičkama co je neznají tak všichni hrrr na čumendu.
Ani nevíte,jak ráda to čtu 🍾
Já teda používám výše zmíněné Bravecto, klíšťata nás netrápí ani živý, ani zakouslý, pitbul dožil skoro 18let, středoasiatka 13, pekinézka 15, Bravecto dostávali od doby co je na trhu. I kluci barzojíci jsou spokojení.
Dlouhá procházka a nový plyšák - Satáně s Kejným hlasují za hezké odpoledne😀
Právě jsem dietu úplně vzdala, zemřel by raději hlady, a to jsme to zkoušeli pořád dokola, novinky…, ono taky není dobré, aby zbytečně slábl. Držte se, je to vždycky těžké. A taky je moc nestresovat přemírou vyšetření, to jim taky většinou škodí.
V Rakousku a Německu teď u většiny plemen potřebujete nějaké zdravotní testy. Barzoj třeba povinně srdce a oči a doporučení kyčle a ještě cosi. Proto tam teď jezdí i málo místních. Dokonce, pokud veterinář při přejimce sezná, že pes není psychicky v pohodě, tak je vyřazen, nesmíte tam mít psy na stahovacích předváděčkách, málem ani v kenelkách, trochu se tam ochranáři zbláznili.
Ony kočky jsou fakt úžasné, měla jsem perského kocourka, v jeho cca 10 letech se najednou zdravotně zhroutil, hromada vyšetření, testů rozborů a ještě větší hromada špatných zpráv - ledviny v háji, v hrudní dutině prorostlá hromada nádorů včetně srdce a tak dál, infuze co pomáhaly na jedno tak ničily druhé, kocour ve stresu a dietu prý ani za nic jíst nebude. Nakonec jsme s veterináři dohodli, že prostě podpoříme jeho šťastné dny lehkou medikací, aby ho nic nebolelo, organismus vitamíny a probiotika na ledviny vyvazovač ale jinak ať žere cokoliv, protože jinak se rozhodl umřít hlady. Navzdory šílených prognóz zemřel jako skoro čtrnáctiletý. Když jsou naši mazlíčci šťastní hodně jim to pomůže.
Hlavně tedy na výstavy nesmí kastrovaní, ikdyž u feny kdo to pozná, kde není žalobce 🙈
Chlubte se, držím pěsti a chlupatci packy i kopýtka a že jich je, to by bylo, aby to aspoň trochu nepomohlo. Je přenádherný, miluju zelenooké kočky.💪
To je moooc hřejivý 👍👍
Přesně, i barva je dobře, Mijuše je černá jako noc, a andulka je vyšší level, jen mě napadlo, jaký by byl asi konec, kdybychom je zavřely dohromady, prostě nejlepší masová konzerva ( omlouvám se chudáčkovi sežranému)🤭
U nás Mia ještě zdokonalila loudění - skok do lednice kdykoliv, kdy někdo pootevře dvířka 🙈. Je to nalezenec, zachráněna v zimě v lese jako mini kotě a asi se pořád ještě nedojedla 🤣. Dcera už ji tam omylem zavřela, byla spokojená, zima prý nevadí, když je sýr a šunka 🤣