Zvěrokruh ani ti druhé tady nemáme, tak nevím, ale viděla jsem to v lékárnách nebo na veterině, píšou jedna denně, když je vyšší stres tak 2, dá se to u dobře lámat, tak z toho udělat třeba 3-4 pidi mňamky. Jinak to teda dost silně voní, jak jsem to teď otvírala na fotku, tak pes tady začal jančit taky.
Příspěvky uživatele
Rezzzy
Takto, je to měkké
😢
Ja jsem se dnes venčila na první, seznamovací lekcí na cvičáku, bez psa, ten má klidový režim po operaci kýly, ale aspoň jsem si tam mohla poňuňat asi 90kg Kavkazského dědečka, paní říkala, že to je největší kus, co kdy měli.
Ty bláho, to je teda dáreček, ale zvládáte to paradney klobouk dolů. Manžel má taky zvučný hlas, kdo ho nezná, tak si myslí, že na nás furt řve. Alavis, já to jednou koupila na výstavě koček pro kocoura, no musím to mít doma pod zámkem, jsou po tom jak divý, i ta zmlsaná carevna, tak se divím, že dělá pejsek ofuky.
Ještě jsem si vzpomněla na kočku našich. Vozili ji skoro každý víkend na chalupu. V zadu v krabici řvala jak, no řvala strašně, ale pak u mamky na klíně vepředu byla spokojená, takže se přepravka nepoužívala, a dvě koťata z mého odchovu, jeli daleko . Jedna si vyřvala hlazení na klíně a druhá skoro celou cestu v klidu v přepravce prospala, prý mňoukala jen na začátku cestu a když auto zastavilo.
To si nemyslím, hodně ženských se ptá a přitom jsou jak laňky, buď si nevěří nebo chtějí slyšet chválu. Někdo nemá odhad, o minulém psovi jsem stále slyšela, jak je hubený a ať dám chudákovi najíst, zato na veretine ho vždy chválili, v jaký je kondici. Občas se mi zdá některá z koček taky tlustá, dřív bych se ptalay teď je osahavam, většinou jsou to chlupy. Třeba Ronja po porodu neskutečně nasrstila a vypadá jak koule a je to jen koule chlupů
Ja teď plánuju na září výlet do Zoo, jen nevím kam, asi Dvůr Králové nebo Olomouc, Prahu znám nazpaměť, když byla dcera malá, dostala jsme permici, v zimě na sněhu bez lidí to tam bylo nejlepší, no skoro i bez zvířat. Poradíte? 3 děti a pes.
Ja mám Sibiřky a někdy mě s tou kontaktností lezou na nervy, mám je všude za zadkem, u všeho musí asistovat, kocouři i na Vane a na záchodě. Jsou to úžasné, inteligentní a řekla bych i oddané bytostí. Jak sasednu večer na gauč, mám je u sebe. Myslím ale, že se najde i taková kočka v útulku. Hlavně ne jakože plemeno bez PP, nemáte záruku plemene a většinou ani povahy, ano, každé zvíře je jiné, jedinečné, ale jsou určitě povahové znaky, které k určitému plemenu patří. Koukat, aby kočka nebyla agresivní nebo hodně bázlivá, tam by to byl nejspíš běh na dlouhou trať, než by se srovnala.
To nezáleží na plemeni, ale kus od kusu, mám 4 kousky, autem jezdí ráda jen jedna, známá má 4 kočky a auto milují 3, jezdí s nima všude možně. Nikdo vám nezaručí, jaká ta která kočka bude. Taky nezapomínejte, co dělá s kočkama stres, podráží jim imunitu a pro hodně koček je jízda autem velký stres.
Chudák malý týraný, ani pořádně křeslo mu nedopřejí.
Jinak ty fotky z Polska, nádhera, hned bych tam jela, mám ráda taková místa
Tak tady bych doporučila si nastudovat chovatelky řád https://www.schk.cz/chovatelsky-rad-schk.html a zákon na ochranu zvířat.
Nemusí mít klidně žádný vrh ročně, je jen horní hranice a to 3 vrhy během 24 měsíců, do 8 let, což mi obojí připadá celkem dost
Ano, někdy je to potřeba
Jo a ještě jsem někde četla, že je dobré pak fouknout na čumák, že to spustí polykací reflex, nevím jestli je to pravda, začala jsem to dělat, přijde mi, že to funguje
Já ti hlavní procházku dne hledám vždy tak do 4km, když bylo vedro, tak ani to. Jinak ostatní procházky, ráno a večer jsou kratší, hlavně teda večer, kdy je tady všude tma a všude svítí oči, nepočítám vybíháni jen na čůrání nebo pobíhání po domě nebo zahradě.
Jak už bylo výše, chytit kočku za krkem a vložit přímo do krku. Já neodcervuju, posílám bobek na koprologii, za tu dobu, co dělám rozbor bobků, nikdy nebylo potřeba odčervit. O stres a chemii míň
Tak držím palce, snad se to zvládne a nedojde k žádnému vážnému konfliktu a ještě ho něco naučíte
No a kdyby si zlomil nohu, může je ještě žalovat 😂
Já mám taky hlídače, leží před dveřma a když chci domů, nebo kdokoliv domu, ani se nehne, člověk ho musí pomalu sunout a to váží zatím jen 15kg
Hlídací pes k dětem, to záleží asi na dost faktorech, stáří a vychovanost dětí, zdatnost rodičů ve výchově psa. Když jsem byla malá, měl táta Erdelteriera, ke mě byl zlatý, úžasný, něžný, ale k jiným dětem byl dost rezervovaný,táta s ním dost makal, jezdil po zkouškách běhal po lese, …, u nás holčina chodí s Ruským černým teriérem, má ho pěkně zvládnutýhi, to určitě taky nebylo zadarmo, Berňáky vídám dost v rodinách s dětma . Známý má dobrmany a děti a super, ale zase je má perfektně vychovaný, jiný takový neznám . Prostě je to hodně o lidech.
Taky jak si představujeme to hlídání? Že bude štěkat a pouštět hrůzu za plotem? Nebo že vetřelce sejme? Hodně možných vetřelců odradí už jen stékající pes za plotem.
Sousedka na chalupě měla šíleného jezevčíka, k nim na zahradu se bál skoro každý, stékal a kousal na potkání, musela ho zavírat, když k nim někdo šel.
Já stříhám jen před výstavou, teda já ne, chodím na veterinu, tam jsou kočky vzorný
Já mám teda i extrémně žravé děti, tedy hlavně dvojčata a jsem za to ráda, i když někdy je to síla, oběd, svačina, pak třeba návštěva a tam dělají, jak kdyby týden neměly jídlo, holka ještě k tomu všemu krade granule kočkám, jedla by jim i maso, ale to dávám vysoko daleko, jednou jsem ji načapala, jak okusuje prasečí sušenou nohu.Kluk je umírněnější, ten si takový mňamky neužívá, ale ji porce jak dospělý.
To já zjišťuji taky, že jsem posera,jde to úměrně s věkem s počtem dětí. Dřív mi nevadilo jít po tmě lesem, sama. Teď se bojím po tmě i ve městě. Bojím se až bude zima, brzy tma. Co já budu dělat? Všude tady na mě svítí oči, od rybníka něco vrčí, šusti křoví a do toho bubáci (jo, bojím se bubáka)
Když jdu s někým, jsem v klidu, když teď chodím se štěnětem, přemýšlím jen o tom, jak ho ochráním. U nás je tma jak v pytli, všude kolem divočina . Doufám, že se to zlepší jak pes poroste.