Tak já to měla s volbama jednoduchý, stejně jako rodina a někteří z mých kamarádů😁
Takže odvoleno bylo a i když to na výsledek vliv nemělo, pohoda.
Tak já to měla s volbama jednoduchý, stejně jako rodina a někteří z mých kamarádů😁
Takže odvoleno bylo a i když to na výsledek vliv nemělo, pohoda.
To je ono SVÚ jihlava. Tam jsem to posílala. Pan Kostka je expert na exoty. Díky za osvěžení. 😊 já nechávala dělat pitvu 3x. Jednou stačila jen pitva, jednou k tomu bylo bakterio a viro a 1 vše co se dá.
Jaký rozbor? Mě vyšla pitva včetně histologie všech orgánů u 2m tmavky na 3tis. Bylo v tom i bakterio a virologicky komplexni vyšetřeni (muselo se určit i datum “nakazy” nikoliv jen pricina smrti). Jak mi rikali v jihlave kdyz to nejde poslat hned nedávat plaza do mrazáku což by znicilo vzorek ted nevim na co ale uchovat mrtvolku v lednici. Ta krajta taky padla o vikendu a posilala se az v pondeli. Ale anolis je malickej asi na vse nejde… jako jo urcity typ “vysetreni” nemusi byt po par dnech v lednici asi zarucene uspesny. Ale jak rikam u mne to vyslo. Posilano z Budejek do Jihlavy Kostkovi. Je tu nejake to jejich sberne misto pro svs. Jen rikali at to tam beru pred 16h kdy tam vyzvedava jejich kuryr vzorky. Takze frcel kadaver rovnou na pitevni stul vlastne. Tohle chce zjistit. Mozna bych jeste nekde vyhrabala i ten protokol.
Jako deky na gauči perem tak jednou za měsíc. Nejsou chlupatý ani nesmrděj ani nejsou špinavý. Mamka s jorkama musí paradoxně častějc. Postel co dva týdny. Původně jsem psa do postele nechtěla ale v obejváku nešlo nechat psisko bez dozoru, klec jsem tehdy neměla a do ložnice jsou jen šoupačky… takže po 2 probdělých nocích (chlap to zaspal) kdy jsem asi 180x za noc psa vyhazovala z postele jsem to vzdala. On i pak prcek se naučili spát výhradně na peřině a povlečení máme takové že lze poznat strany navíc z materiálu na kterym se chlupy nedrží, tak to jde. Neb je co 2 týdny vykoupem (buď s šamponem nebo bez) tak voňánkujou a žádný smrádek, kapičky nic se nekoná. Asi mám kliku ze na tohle jsou oba neuvěřitelní. I chlupů je z nich naprostý minimum… neb dík havěti vysávam rychlovkou i 2x denně (zabere to 3 minuty) tak když nepočítam věčného nepřítele hobliny a zrní tak pohoda.
Já lžu? V čem? Sem s tim.
Tys na me zacala utocit jakej jsem spatnej chovatel jen proto ze nesplnuju tvuj nejakej nerealnej ideal chovu neceho o cem nic nevis. Pridala se tetrivek jak tejram zvirata kdyz si vypustim 5 svetlic. Takze sorry damy ale za ma ostra slova si muzete samy. Ja jen nafera natvrdo pisu to co vy schovavate mezi tunu jinejch slovicek do svyho prispevku a myslite si jak je to cajk. Ne neni. Je to uuuuplne stejny.
Zatim se tady tak chova Zrzava. Ja pisu jen o vecech se kterymi mam zkusenosti. Vy ona a dalsi se vyjadrujete v tematech kde totalne nemate sajna o nicem a poucujete ty co o tom neco vi pokud to nelahodi vasemu nazoru… kdyz ma nekdo jinej tak je hned hajzl, vul a kdesi cosi.
Nevim kdy vy jste naposled poustela svetlice ale ty co mame my kazdej rok nedelaj vetsi kraval nez kdyz chlap zahvizda. A z toho se zvire fakt nepotento.
Smirte se s tim ze mejm zviratum to proste nevadi a to ze absolutne vubec takze jo, ohnostroj si delam. Delam si ho na svem pozemku. Hned po pulnoci. Neobtezuju tim nikoho. Narozdil od jinejch lidi jinejma vecma. 🤣
Petardy a tichej ohnostroj je sakra rozdil 🤣🤣🤣
Promiň, mělo být na skeeve. Omlouvám se.
Myslím téma hadi když jsi to nepochopila 😅🤣
Začala s tim Zrzavá. Ne já
🤣 myslíš ty nepodložený kecy? Těm se směju. Na 1 spatnou recenzi ti seženu 10 suprovejch nebo i víc. Nejvíc pindaj ti co maj máslo na hlavě 🤣🤣 hochu z krajt mam tmavky. Ty v racku fakt nemam 🤣🤣🤣 boha jeho. Vis o me prdlajs krom pomkuv 3 pind na fb😁😁😁
Pro milou Zrzavou. Narozdil od tebe s nulovymi zkusenostmi mi rukama proslo par stovek hadu x druhu, od uzovky africke, pres krajty zelene az po anakondu. Mela jsem je ruzne v panorama tera, holejsich tera i rack systemech (jak ktery druh) tak sorry ale asi o tom vim kapicku vic jak ty 😉😁
Jinak to co popisujes splnujou vlastne vsechny my krajty. Jak tmavky tak regiusky. A pulka cenchrii.
Tera zvirata jsou dost citliva na vsecko. Kdyby se u me meli blbe tak nerostou neprospivaj a uz vubec se nemnozi. Odchov i pitonyho hroznyse neni prdel. A ano, po x letech v zajeti je dost hadu zejmena skrticu kteri se ninak zvlast nenamahaj hejbat. Proc taky? Nejsou v divocine aby museli lozit dalky za potravou. A tak jako tak had proste nekde lezi ceka vystartuje sejme sezere a zaleze se schovat aby vytravil. Pokud by Zrzava nebyla uplne tupa a nesnazila se me za kazdou cenu sejmout neb sem ji nezatleskala zjistila by si ze jsou druhy pro chov v krabickach jak tomu rika vhodne a druhy nevhodne. A ze v tech krabickach maj de facto stejny podminky a prostor jako v terarku. Ano muzu obyc uzovce udelat 2 metrovy tera ale bude to uplne k hovnu a krmeni v takovym tera je o hubu pro vsecky. O hygiene ani nemluvim.
To je pouze o tom ze je to estetictejsi pro oko ale ti. To hasne 🤣 holka aspon se neztrapnuj tim ze o tom nevis naprosto nic 🤣 a navic v bedynkach jestli tim myslis rack system mam pouze nektere druhy. Fakt to neni vhodny pro vsechny 🤣 opet si vyzobavas a domyslis
Zlato zjisti si napřed hadí nároky. Ten se chce nažrat, napít a ležet někde v koutě v příjemný teplotě. Fakt nepotřebuje venčit 🤣🤣🤣
Hejbe se jen aby přelez na místo s teplotou co zrovna chce, vyprazdňuje se, leze se napít (klodně jen jednou za pár dnů), svlíká se (párkrát ročně max) nebo se chce nažrat. Nic jinyho ho nezajímá. A to vše má i v tý bedýnce jak řikáš😁😁😁
Je to jako kdyby sis ty zila v nadherny vile v nadherny rezervaci kam by ti chodily delat spolecnost mimozemstani kterejm nerozumis. … jo to by byl dokonalej zivot co? Aspon ze dalsi neporidis. A vedelo se to i tehdy. Kdo se snazil si neco zjistit.
Postriky blbost. Strikany je vse co koupime v kramu.