Pak už jen betonové koryto pro prasátko 😁
Příspěvky uživatele
Leithian
A co ty nízké široké keramické jako maj papouškáři a hadaři?
Pokud by ti nevadily použité asi dvacet jich mam myslim ještě na půdě. V požadovanym typu. Pokud je někdo nevyhodil.
Zrzavci:Též se snažím svým chováním minimalizovat to, jak to, co dělám, dopadne na přírodu.
Určitě, ochrana přírody vypadá jinak. Rozhodně nemůže být účelová a jednostranně zaslepená. Jako váš pohled.
Já vám nevím, zda v souvislosti s chovem divokých zvířat v zajetí - tedy v zájmovém chovu - hovořit o ochraně přírody, protože zde právě nic nechráníme, jen si plníme své potřeby. Smím si svůj pohled ponechat, že?
edit- já jsem nikde nikoho neodsoudila, jen píšu, že to z mého pohledu není pro mne prostě normální.
Zrzavá. Kdo zachránil zadek pagekonům řasnatým považovaným ještě relativně nedávno za vyhynulé? Soukromý chov. Kdo jako první na světě rozmnožil ohrožené a vzácné zmije pavoučí? Soukromý chovatel. Kdo jako první úspěšně odchoval ty echt vzácné gaviály? Polosoukromý chovatel. Kdo rozmnožil madagaskarské hady tak že již nejsou v extra citesech? Soukromý chov. Kdo naučil v zajetí udržet a rozmnožovat drtivou většinu hadů a plazů? Soukromý chov. Kde mají větší úspěchy v chovu obojživelníků a plazů na procenta? Zoo? Ne! Soukromý chov. To samé papoušci.
Smiř se s tím že bez soukromého chovu by tu už dost zvířat nejspíš nebylo nebo byli na pokraji vyhynutí. Odkud asi zoo doplňují dnes, když se odchyt z divočiny nedělá genofond? A to i u velkých šelem? Ano soukromý chov.
Jeden z mých známých ještě pamatuje časy kdy zoo nebyla schopná odchovat ani pitomého hroznýše! Kdy to padalo… a dnes?
Fakt nechápeš furt smysl soukromých chovů a zaslepeně si dál pojedeš svojí mantru JÁ SI MYSLÍM, ŽE…..?
Jak tu bylo zmíněno. Ptáci a exoti nejsou psi nebo kočky. Ti se ve špatných podmínkách prostě nerozmnoží. Hůř se u nich cokoli řeší nebo léčí. Takže jedinec v psychické nebo fyzické nepohodě prostě zdechne nebo neprospívá a nebo je aspoň bez odchovů. Což chovateli logicky nepřinese jediné plus. A dík cenám a leckdy těžké sehnatelnosti to není jak nahradit vyrozenou fenu v množce. Špatný chovatel exotů dřív nebo pozdějc skončí neb mu to prostě vychcípá.
Za mne by měla začit být povinnost si kočku s majitelem viditelně označit. (Jako kdyby se chtělo kočka výjimku ze zákona nema a tudíž ke kočce venku přistuppvat jak k uprchlému psovi či koni). Co neni označeny myslivci ať střilej jako škodný. Kočka venku co nebude kastrovaná a bude mit majitele - mastná pokuta.
A byl by klid
Ze psů bych zkusila oslovit třeba na fb Alenu Sirril DePietra (Alena Pětrošová). Dělá se svými psy stopy nebo pachové prace (neznam přesný název) probojovala se i na Mistrovství světa do Finska letos. A píše hezky. Dělá i záchranařinu se psy (vyhledavání osob v sutinách apod). To by mohl být hezký článek. A postrádám nebo jsem si možná jen nevšimla članky od top teraristů. Vždyť češi udělali třeba u hroznýšů novou albino mutaci sharp která je ve světě nejvice ceněná (z albino verzí). A celkově se u nás vytvořilo x nových směrů. Namátkou Chadima korálovky, Gilar cenchrie, Kyzl retiky a mraky dalších. Vyjmenovat by je bylo na dlouho. Tera zvírata z čech jdou do celého světa. USA, VB, severské státy, Asie, arabské země….
Chov hadů a to některých druhů!!!!! V rack systémech je celosvětově uznávaný a schvalovaný způsob chovu a ne není brán jako týrání prptože prostě to týrání není. Fascinuje mne jak si troufáte tvrdit že své hady týrám a to jste je nikdy neviděla. Jejich chovu rozumíte asi jako koza petrželi….ale víte líp jak já že se maj zle 🤣🤣🤣 to že pulka mejch hadů je nechtěná, vyřazená z chovu a zachráněná před mrazákem ti nakrásno vypadlo z paměti. Já zachránila za posledních 10 let krk pár desítkam hadů odepsanejch jinými jmény než jsem já. Ale jo sem tyran 😅🤣🤣🤣 Zrzavá zrzavá…
Edit: příspěvek upraven z důvodu vulgarismu
Male obce to tak budou dodrzovat a rvat do toho tezky prachy…
Opět nemluvte o chovu něčeho co znáte jen z tv a googlu. Vyzkoušejte si to, chodte k chovatelům kteří je maj a pak zde pište jaký jsou to chudáci. Nebo zjistíte že jste vedle jak ta jedle.
Nikde neobhajuju týrání ale vy máte neustale pocit že váš názor na chov čehokoli je jediný správný… Sranda je že u plazů maj odchovy právě ti vámi zatracovaní chovatelé. Zatímco ty super zoo a podobně to maj jak zázrak. Kdo tedy toho o tom chpvu ví víc a umí to? Čím to bude? A nejen plazi ale i jiní exoti. Odkud asi berou zoo zviřátka? Např…. Právě od soukromníků…. Tak jen dál je napadejte jak to dělají špatně a vůbec to neumí a ty zvířata týraj a neznaj a vy to víte líp. Můžete se předvést. A napadejte je dál a nebude trvat dlouho a spousta druhů bude kriticky ohrožená nebo vymře. Kdo zachránil zadek hadum z madagaskaru? Zoo nebo soukromníci s krabičkama apod? 🤣🤣🤣 (ne dumerilak ani sanzinie do boxu vhodni nejsou ale panorama tera se nedela ani jednomu moc)
A čáp prostě nemyslí jako pes. Stejně jako had nemyslí stejně. Ty zvířata maj prostě jiné potřeby trošku než si myslíte. Ano pták chce lítat. Vy nebo kdo tu obhajoval chov samotné andulky. To je za mě týrání taky. Ale to tu dělala zdejší svita tak je to cajk. Ale chov čápa někym někde je fuj neb to je u cizích. Že ten čáp má sociální život mnohem bohatší a spokojenější jak ta andula je najednou buřt. Ale nemá kilometrovou volieru tak je chudinka… že ta andula sice lítá ale tim to taky hasne je šumafuk.
Takže milé dámy. Když chcete něco komentovat tak si o tom zjistěte víc jak jeden článek na googlu. A nepoužívejte dvojí metr. Jste k smíchu.
Fakt mne fascinuje jak se cítíte být fundpvané vyjadřovat se k chovu zvířat ktera znáte jen z videí. Ale běda kdybych třeba já začala poučovat vás o výcviku psů. A chovu to byste mě tu zadupaly co? Takže buď mějte stejný metr i na sebe. Nebo se nevyjadřujte.
Čáp a pes fakt nemá stejný myšlení a nároky.
Poznámka: přípravek editován z důvodu vulgarismu.
Normalne ve velke voliere. Na zimu ve zdene budove. Videla jsem to posledne u chovatele vsemozneho ptactva kde jsem brala papousky. Voliera ala ty starsi pulkukate jako byvaly v plzni jen ze siti. Capy mel v staji v byvalych konskych boxech.
Kdyz si lidi na mazla kupujou krokodyly, obri krajty, klokany nebo pstrosy proc ne capy? Par specifik na chov maj ale nic tragickyho.
Zlikvidovat kočky. Nic jineho nepomůže. Kočičkáři a zkuste teď pindat jak chudinky cicinty….
Nebuď schizofrenik a přihlašuj se ne? Jde to nastavit automaticky na x zařízeních (mam to na tabletu mobilu i ntb) tak není důvod psat nepřihlášeně když registrovaná jsi. A nemusíš tohle řešit. Působí to pak fakt dost divně.
Běžná cena ibc papíráků
Já se přiznam ze mý dementíci jezevčí se nejvíc unaví asi večer v posteli. 🤣🤣🤣 lítání venku všecko možný jsou neutahatelný. Kort mrňous má režim jsem tryskomyš nebo stojim a zkoušim něco sežrat/ulovit/skáču do vody. Lehnu, zapnu film, nebo vemu knížku. Pod peřinu strčim zamilovanej pískací gumovej koblih, dvakrát písknu a následuje klidně i hodinovka zuřivého čmuchání, norování a vyhrabávání kdy je koblih nalezen asi tak 125x nicméně objev je ignorován a je hledán znovu a jinde takže si nechtěně proputuje celou postel a obě peřiny. Velkej ho “hledá” malej na něj u toho útočí. Já mam klid a pak padnou totálně vyšťavený za vlast 🤣🤣🤣
Mely byste prestat rejt do mamy. Segra je dospela a svepravna a za svy prusery si muze sama. Ze za ni mama nechce resit jeji kraviny se nedivim. A vy jste hloupy ze to za ni furt dokolecka resite. Samostatna nebude nikdy. Proc? Staci pak pobrecet a sestricky se pretrhnou s pomoci. Mely jste si dat nejaky ultimatum aspon.
Tak si vybav kdo za to může a proč. Aneb není nad pokrytectví vyvolených kdy ony smí ale jiní jim ne.
Ty to také moc neumíš….
Tohle nepopíram. Viz merle že. Ale ocaď pocaď zas…. Škoda že u psů neexistuje něco jako ppk u koní. Tam to maj odstupňované. Právě pro možnost přílivu nové krve apod. A do hpk se dostat není až tak lehké. U psů by to bylo tedy fajn z důvodu třeba nových barev. Pak je v tom mrdnik. Pes co má pp uznavany v pulce světa ale u nás fci sto let za opicema to nepovoluje a zde je vedenej vořech. Nelogicky
Zato dnesni plemena nevznikla vubec nijak že? Byla tu od počátku věků. Navíc ano, leccos je přikřížením. Ale něco jsou jen podpořené aberace. Jak asi u hadů vznikly všechny barvy a mutace? Tam fakt nejde prsknout hroznýše na krajtu.