Aktuálně: 3 522 inzerátů216 840 diskuzních příspěvků18 331 uživatelů

Příspěvky uživatele

Verun

Verun
Verun 04.10.2024, 23:43:22 xxx.xxx.220.12
lupus4:

OMG. A na to “moje věření” jste přišla jak ?

Já nad tím onanovat nebudu😂

Verun
Verun 04.10.2024, 18:40:30 xxx.xxx.220.12
kometa:

Přesně. Užovky se primárně brání tím smradem.

jj, umí ho i vystříknout, když jsem jí zvedala za ocas-konec. a nebo mi úplně jedna  znehodnotila houby v košíku tím smradem, kam jsem si jí  dala abych jí ukázala dětem a  jedna byla tak nažraná, s boulí uprostřed těla, že se nemohla ani odplazit …ale jinak vždy utečou, když je okolo rybníka načapu jak se opalujou. 

Verun
Verun 04.10.2024, 18:29:02 xxx.xxx.220.12

My jí dostávali jako běžné očkování, pod kůži, na zádech-boku…

Verun
Verun 02.10.2024, 13:55:28 xxx.xxx.220.12
Verun:

😂nejvíc tažení psi jsou bulící, tomu když se nechce ….mnoho a mnoho videí….ale u nás doma jsem stále “vedoucí zájezdu” já, a  i když se bulině nechce, poslechne a jde, lehne si až před barákem 🤣má mnoho a mnoho fotek ….obvzlášť od rodinných příslušníků, co se snažili  vyvenčit, ale daleko nedošli a na důkaz mi to zdokumentovali, že opravdu se nedalo nic dělat…

Nejhezčí je, jak se tomu směje…😉 a asi je to “plemenný znak”, dělají to bulíci napříč světem…

Obrázek Obrázek
Verun
Verun 01.10.2024, 16:14:52 xxx.xxx.220.12
Dafi:

ted nerýpu,ale co kdyby vážně nechtěla jít,vy musela do práce,nebo někam a doma nikdo…

mě by to zajímalo,protože mě občas stávkuje Dafina,a je odtažena-kousek-pár cm-a ne po břiše🙂

ale nemá 50 kilo,že….

😂nejvíc tažení psi jsou bulící, tomu když se nechce ….mnoho a mnoho videí….ale u nás doma jsem stále “vedoucí zájezdu” já, a  i když se bulině nechce, poslechne a jde, lehne si až před barákem 🤣má mnoho a mnoho fotek ….obvzlášť od rodinných příslušníků, co se snažili  vyvenčit, ale daleko nedošli a na důkaz mi to zdokumentovali, že opravdu se nedalo nic dělat…

Verun
Verun 30.09.2024, 09:21:05 xxx.xxx.220.12
Lucic:

Takže teď mu dělat endoskopii není úplně dobrý nápad, a spíš počkat? Budu se snažit do něj rvát seno, a domluvit se s fyzio, pokud ani tohle nepomůže, tak klinika. Ještědem se chtěla zeptat, jestli má to endoskopicke vyšetření nějaké rizika? Děkuji.

než začnete jezdit koni dejte do žlabu k dispozici senné granule nebo vojtěškové půl kila (asi ovlhčené a rozpadlé -pokud má hlad bude hltat, aby se neucpal, stačilo by i seno…) , cca asi tak hoďku před ježděním? udělá si tím takovou peřinku na zažitině v žaludku a při cvalové práci nebude zažitina s kyselinou rozstřikována po stěnách žaludku…kdyby ty vředy. A k sitím: i sítě dokáží koně stresovat natož hlad(stres- vředy), měl by mít k dispozici i seno volně.a pokud možno sítě bez uzlů.

Verun
Verun 30.09.2024, 09:07:58 xxx.xxx.220.12

Je tam 7 koni a dostávají seno do sitek tak 4-5x denně.

začala bych odtud…zajistit koním objemné krmivo, ono stejně ať budete dělat cokoliv a nezajistíte základ krmení , nic se nezlepší. 

upřímně:  opravdu si myslíte že někdo chodí a dává koním do sítí seno 4-5x denně? velikost sítě? na kolik je kilo? … nějaké seno do boxu na noc jen pro konkrétního koně? pravděpodobně budete muset změnit ustájení, tam bych nebyla už ani týden. 

Verun
Verun 25.09.2024, 20:16:23 xxx.xxx.220.12
assil:

Tak třeba tam někdo bydlíte a můžete pomoct

https://www.novinky.cz/clanek/domaci-jsou-rychli-jako-blesk-a-temer-nepolapitelni-ze-zoo-na-jindrichohradecku-utekli-psi-usati-40490380#dop_ab_variant=1376021&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=8&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

…bydlíme , bohužel mezi  Malíkovem a Doláčem je hlavní tah na Třeboň, často tudy jezdím ke kobyle, ale ještě jsem neměla štěstí je potkat…snad se brzo vrátí.   

Verun
Verun 25.09.2024, 08:55:00 xxx.xxx.220.12
Verun:

Jé… třeba jako tydle? 

ještě jsem zapomněla na zimní Ariat boty, jsou sice koňsko jezdecké, ale než je zahnojím, udělají trochu hodobožové parády…jsou ale úzké, nepropouští a nejsou zatím extra naimpregnované .

Obrázek Obrázek

https://www.equiservis.cz/boty-jezdecke-ariat-reg-wms-harper-earth-h2o-akce-20-5220-4176-100973cz925/

😉mají slevu…a opravdu suché pokojíčky pro nožičky

Verun
Verun 25.09.2024, 00:19:31 xxx.xxx.220.12
Sardullah:

Mám něco takového…viz foto.

Obrázek Obrázek

Jé… třeba jako tydle? 

ještě jsem zapomněla na zimní Ariat boty, jsou sice koňsko jezdecké, ale než je zahnojím, udělají trochu hodobožové parády…jsou ale úzké, nepropouští a nejsou zatím extra naimpregnované .

Obrázek Obrázek
Verun
Verun 24.09.2024, 23:34:35 xxx.xxx.220.12
Orionka:

Překvapuje mě, kolik žen má problém s nohama a botama. Myslela jsem, že “chromé” mám jen já. Házíte tu značky…jediné boty, které můžu obout s jít, jsou staré dobré Prestige. Bohužel jednosezónové.

Ty boty od ševce jsou úžasné.

Jó,  tak to se zeptejte mojí mladší dcery a jejího přítele, co se nosí v zimě v Brně, takže  v zimě s minimem sněhu a  přijedou na Jih v PLÁTĚNÝCH KONVERSKÁCH, pokud možno i s prošlapanou patou……dospělý lidi, prej. Klasický Prestige jsem nosila jako týnažer Prestige bílé - boty-prestige.eu ,myslíte že už nevydrží než rok nebo že se nedají nosit v zimě?

Verun
Verun 24.09.2024, 23:27:20 xxx.xxx.220.12
Varaxi:

Mladý muž netrpělivě chodí po chodbě porodnice a čeká, jak dopadne porod jeho družky.

Za půl hodiny vyběhne sestra a křičí: „Jste tatínek? Máte digitální dítě!”

„Co to znamená?” diví se otec.

„Nemá ručičky.”

Xxxxx

Šťastné rodince se narodí dítě, ale nemají ho kde zvážit, tak manžel říká:

„Zajdeme k řezníkovi, ten určitě váhu má.“ Tak tam teda přijdou, že chtějí zvážit své dítě. Řezník zaleze za plentu, ozve se dětský pláč. Po chvíli řezník vyleze a s úsměvem povídá: „Dvě dvacet bez kostí.“

tak ten druhej je “štípák”…😎 Varaxi?! 

Jednou naše dcera se učila vykostit  kuře a začala slovy, sory teď to trochu štípne a řízla do něj…😂

Verun
Verun 23.09.2024, 23:37:39 xxx.xxx.220.12
Anonym:

Já vím.. začít chtělo ideálně už na jaře. Bohužel jak říkám, nejsem majitel, moc to neovlivním. Snažím se aspoň zjistit co by šlo dávat, spočítat náklady… ať můžu nějak zkusit vysvětlit, že by to bylo fajn, co by to stálo atd. Centrum krmiv mám projeté skrz na skrz, vypsané poměry Ca:P u všeho až na rýžové otruby, u kterých se mi ho stále nedaří dohledat (vím jen že obsahují více P než Ca), přečtené doporučené dávkování i doporučené kombinace.

Zuby naposledy předloni,jsou v plánu znovu tento podzim, seno zvládá dobře Odčervena naposledy na jaře, bude znovu s prvními mrazíky (kvůli koprofágním broukům).

No ta třeba u tohoto článku http://www.centrumkrmiv.cz/post/podzimni-krmeni-hubenych-koni-25/?p=5 , máte krmnou dávku, vemte tu snídani, můžete tam šprycnout olej, nebo dát rovnou slunečnici , len střídat za soja- len nebo dát vylisky, (mixovat asi semínko nechcete) na rýžovky vám majitel asi taky neskočí, to je drahé…udělat ideální poměr Ca: P , taky jsem se s tím dlouho trápila až  mě to přešlo. Budete to míchat vy nebo majitel…ve druhém případě to udělejte co nejjednodušší. Já  dávala v zimě řízky s müsli NovaEui, slunečnicí navíc a lněné výlisky a mrkev, hrst mačkaného ovsa, ale jen protože byl k dispozici a ale já ho nekrmila . Ono 800g suchých řízků je okolo 5 litrů “rašeliny” bude mít čas to kobyla nerušeně na pastevku sežrat? 

Verun
Verun 23.09.2024, 21:09:59 xxx.xxx.220.12

přibrat před zimou…na to už je pozdě, začít se musí cca v srpnu, ono to trvá než to najede tak dva měsíce. určitě zadekovat. koukněte na články na http://www.centrumkrmiv.cz/    pak na těch stránkách koukněte na jednotlivá krmiva v e-shop krmiva (kliknete na granule a vyberete třeba ty řepné řízky a přečtete si o nich, s čím se míchají a.t.d. ) prostě si se stránkama pohrajte a najdete spoustu odpovědí.

A udělat zuby…seno je základ, ale když ho nemůže žrát nepřibere. Odčervit.

Verun
Verun 22.09.2024, 22:09:09 xxx.xxx.220.12

A nebo dobře prošláplé Martensky, lezu v nich do lesa na houby a není to jen procházka lesíkem, když chcete houby, musíte tam, kam lidi nechodí…

Verun
Verun 22.09.2024, 21:46:32 xxx.xxx.220.12
impact:

Téma - trekingová obuv 😜

Hele jaký máte boty na vejlety? Nějak mám dojem, že moje oblíbené Merrelly jdou s kvalitou šusem dolů a tak koukám po něčem jiném. 😏

Běžně jsem si kupovala právě Merrelly nebo Salomony do dvou tisíc, ale uvažuju nad tím, že bych si z těžce vydřených sobotních přesčasů 😂 koupila něco cca do čtyř pěti tisíc. Má to smysl? Dají se najít kvalitní boty, který mě do půl roku nenaserou jak ty rozpadlý merrellky? 🤔

Obrázek Obrázek Obrázek

Hanwagy. Boty pro ženy Hanwag Nazcat Lady GTX® - SKLADEM | Hudy.cz

mám něco jakože tydle, ale červené spíše víc letní, ne celokožené..a dobrý. Manžel je má taky, ale ten má celokožené 

H. alasky.

Verun
Verun 22.09.2024, 21:42:00 xxx.xxx.220.12
Fikovnice:

https://www.idnes.cz/usti/zpravy/protest-demonstrace-jezevcik-pes-tyrani-policie.A240922_182134_usti-zpravy_grr

Bože, mám pocit, že pár dní byl klid (neboli nečetla jsem v tisku o utýraném psu/jiném zvířeti)…a je to tu zas!!!😠

Jo to jsem viděla slečnu na asi instagramu, taková ta krátká videa… ?,  co to řešila, a že to tak nenechá,  jmenovala dotyčné, ukázala jejich fotky z FB  a že jde do nich…

Verun
Verun 22.09.2024, 20:22:29 xxx.xxx.220.12

Při dnešní polední vyjížďce na koních  jsme potkaly za humny jelena(nebylo to poprvé i ostatní holky stádečko jelenů potkaly)o kus dál bylo stádo laní, zvíře jako hovado…….jsem si říkala, myslivci na to chodí 14 dní na čekanou a ono se to tu promenáduje po louce mezi lesíky v poledne…ani moc neutíkal než si nás prohlédl. By mě zajímalo, jestli by na nás mohl “zaútočit”. Myslím, že to jsou utečenci z nedaleké obory(farmový chov) takový napůl ochočený a schopný všeho, tam na nás jednou jelen skočil…měly jsme s kámoškou psy a šly okolo plotu…trkal do plotu a vyloženě se mu psiny nezamlouvaly, tak jsme raději změnily směr…