Naše psina ví, že hlavní “sluha” jsem já, manžela respektuje, je to náhradní sluha, když není první hlavní sluha doma, ale ví, že když ráno odchází první nemusí se vůbec vzrušovat, protože se chodí s mamkou a nažrat od něj taky pravidelně nedostane- max . granule nebo připravenou misku, když je hlavní sluha mimo domov i večer. Chodí s ním i ven i si jí bere odpoledne na obchůzku okolo rybníků. Tůdle si jí vzal, a stavil se u dcery, chtěl jí nechat v autě, ale vnučka a dcera jí chtěly domu, tak když jí tam uvelebily na gauči, nad gaučem se otevřela krabice a celou dobu jí sledoval kocour…má s manželem pěkné zážitky😂.
Příspěvky uživatele
Verun
Gal:Dobry den, muže někdo poradit? Po vypadovce na behala sova. Volali nám lidé, ze je zraněna, ze ji nevezmou do útulku pro dravce, ať si to poresi policie. Sovy mi bylo líto, tak po noční jsem objížděla vereriny, obvolavala vše kolem, sovu neosetri nemají zkušenosti. Nakonec jeden ochotný veterinář poradil, co se sovou je, ze je ji třeba zbavit parazitů - vsi a střevní parazity, a poradně dostat do kondice- nakrmit, ze je od parazitů zeslabla. Sehnala jsem chovatele papoušků, který mi pomohl se parazitů zbavit. Ale ještě bude zapotřebí zopakovat odcerveni od střevních parazitů. Sova je tedy puštík obecný. Žere pinzetou, trochu nabral- už má 520g . Mel 320g. Alezatím neleta, jen preletuje, a nezere sám, tak návrat do přírody je ještě otázkou budoucnosti. Pokud by však neslo jej vrátit zpět, lze si jej nechat a jak zlegalizovat jeho chov, nyní je jen aby přežil, ale pokud by neslo jej vrátit zpět, tak bych byla raději, aby zůstal u nás, když už jsme se dali na takové piplani, aby jsme jej vykresali. Děkuji za rady a odpověď .
Zoo(třeba Ohrada Hluboká nad Vltavou)taky jseme tam Pušťu umístnili, zoo koutek,záchranná stanice pro voně žijící živočichy, divoké zvíře z volné přírody si nemůžete přivlastnit…chovat. nebo o tom nikde neříkejte😉
v Třeboni je veterinářka co se ptáky zaobírá, na Vetpointu, telefonická konzultace….třeba ohledně stravy a.t.d.
nakouknutí na třetí víčko: no tak jsem toho zase hned nechala, a to jsem jen občas jsem někam klikla…srdceryvné příběhy, červená knihovna, polopravdy, prosím dejte….nemusím se vším zavzdušňovat. uf ještě že mě to minulo…twl kde berete čas trávit před diskusí xy hodin?
hmn:a já jsem z toho celá zamotaná a vůbec nevím, která bije…..😎
asi si budem muset to “třetí víčko” přečíst…. taky nevím “vo co de”.
megi:Export hesel z Edge, import hesel do…
hesla již byla předchozí manipulací s kompem smazána(opička zakrývající si oči) když jsem se snažila nový vylepšený edge, co s mi nabízel, proklikat k úspěšné instalaci…😂prostě počítačový mág.
balu:Používejte jiný prohlížeč. Edge je šrot.
Používám firefox na notebooku a chrome na mobilu a jsem spokojená.
JJ už jsem udělala…zatím dobrý…ale všechny hesla v zadeli😜.
Jo a ze Sunaru se dá udělat marcipán…
Fikovnice:To je zajímavé, že já o žádných lístcích na Sunar nevím. A to jsem na něm byla od narození, a hodně dlouho… Asi mi to naši zatajili. Feminar také pamatuju, ale v “mojí éře” (sedmdesátky) se jelo na Sunaru.
OT: Když děti ze Sunaru blily(ředěný Sunar, pro starší plný Sunar), přešlo se na Feminar, který byl pro “mladší” mimina. …
Fikovnice:Tak když jsem si zagooglila, vzpomněla jsem si i na Sunarku (viz obrázek). Ale stejně mám v paměti jiný obal Sunaru než mi teď jako retro nabídl Google. Na obalu bylo foto mimina.
nebyla to Milupa- kaše, rýžová?
Sunar byl na lístky…taky pamatuju, kamarádka ho sháněla pro kočku a já měla momentálně mladšího bratra….jinak i moje děti měli od půl roka kravské mléko, kaši z kravského … a ješte jinak, všichni vědí, že mléčné výrobky jsou z mléka, ale že se to mléko úplně rozebere a zase složí (aby to vyhovovalo technologii výroby) už nikoho moc nezajímá, tak pak to složení je o něčem jiném.
A zjištění některých lidí, že mléko je vlastně mateřské mléko skotu a bez telete kráva mléko nemá, a že teda vlastně pijou mateřské mléko je taky psina, protože mléka vlastního druhu (člověčího) by se nenapili…
Dneska se mi podařilo najít tohodle chudáčka(kdo to asi je?😉) …na sídlišti na chodníku, neměla jsem s sebou mobil , tak jsem i ho musela vzít domů, manžel si chvilku myslel,že je živý…když zjistil že ne, ptal se, jestli bych v zájmu vědy domu dotáhla třeba mrtvou krávu…no, nevím jak to dělat , ale je to výzva😎
Plaka:Chudák Vasil. ☹️ Zdravotní příčina je opravdu vyloučena?
Já se svým adopťákem pruhatým řeším trochu opačný problém. Vlastně už od štěněcího věku má naprosto neadekvátní reakce na vodu (když pršelo a měl se jít vyčurat, propadnul se jak do depky, klepatura a zalézal ke stěně domu), na předměty v ruce (koště, lux, arpalit, mobil, foťák, sklenička, cokoliv…), také jakákoliv manipulace s jeho tělem je šílenost. Čeho se bojí, z čeho nemá dobrý pocit, co ho bolí = koušu a útočím, bez rozmýšlení natvrdo. Klikr a pozitivno v jeho případě nemá moc smyslu, on vypne mozek a strachová agrese jak vyšitá.
Brala jsem si ho jako cca 2měsíčního a je to 8 měsíců vlastně neustálého “boje”, být v pozoru, předcházet krizovým situacím, uklidňovat ho, usměrňovat ho. Myslela jsem, že měl třeba špatné zkušenosti ve vtiskávacím období, ale když ho vidělo pár zkušených lidí nedávno, prý to může být geneticky, epigenetika, vrozený vzorce chování. Je klidně možný, že mu nikdo nemusel ublížit, prostě má tyhle střelenosti v sobě. Navíc je to už teď kus psa, huf, je to pro mě challenge, zlatej rtw. No nic, jen povzdech v rámci Vasila, někdy se pejskům v hlavinkách dějou zvlástní věci a člověk to může jen těžko ovlivnit.
Foto netvora níže.
Období strachu a období poznávání
https://ekolist.cz/cz/publicistika/priroda/co-by-kazdy-kynolog-mel-znat-o-vyvojovych-stadiich-a-kritickych-obdobi-vyvoje-psa
Socializace základ života – 1. díl Formování štěněte | Kynologický magazín eCanis.cz
Zrzavci:No, ty bláho!! Já teď nevím, zda se to v souvislosti s Vasilem probíralo - co alavis calming? Chvíli jsme to po konzultaci s naším vetem, který osouhlasil, že se může i dlouhodobě, Tali dávali, když byla v tom nejhorším pohrkaným údobí. A bylo vidět, že to něco dělá. byla uvolněnější.
Pohrkaný …to je slušný název, já říkám nasráno v hlavě….a to naše buli má stále:
TA DLAŽBA. jak dáváte ten alavis calming? pravidelně 3x denně ? já tak vykrmila 4 balení a že by změna ? ohledně zklidnění a stresu , teď máme Brit calm , a taky nijak nepozoruju, že by to mělo nějaký efekt…minimálně dotace vitamínů. Takže jak dávat tyto produkty…pravidelně? do vykrmení balení nebo nárazově před stresovou situací- nedovedu si představit, že by to mojeho psa mělo nějak zklidnit(jinak úplný pako to není, vše zvládá ohňostroj, střelbu, bouřku…)
Na pazoury dostává momentálně slávku zelenoústou a Aptoflex, měla jsem pro ní Bonharen, ale dostane ho přednostně dneska kobyla(inj. i.v.) a psině ho zařídím pak…dochtor si stejně mysli, že je to neurologickýho původu. spondylosa, na několika místech se mu páteř nelibila…
Většinou se očkuje v kombinaci s chřipkou…cca 500 kč..plus
impact:Ona si to bere kámoška. Já na ty houby moc nejsem a navíc jsme v kempu až do neděle. To by se nezpracovalo a ani nesnědlo (páč na houby se nesmí pít 😂).
Ale může, jen ne na Hnojník inkoustový a houby se můžou i ohřívat…
po pětapadesáti mě propustí bez udání důvodu(budu pro ně drahá) …možná budu mít nějaké odstupné, které prostě za pár měsíců prožiju…nikdo mě v tomto věku nezaměstná se stejným finančním ohodnocením, jako v dosavadním zaměstnání, protože jsem za ta léta vyšplhala úpně nejvejš…. a vo to jim jde….vypočítat důchod ze mzdy “uklízečky” , protože tím stát vlastně ušetří.
Poradím vám, pokud nechcete mít všecko modrý od kolodějů a kovářů, křemenáčů, krájejte je až do vařící se polévky, sice zmodrají, ale hned zežloutnou, křemenáč zbělá… a prakticky je moc nesbírám, jen jednoho dva kováře, musí se tepelně déle upravovat-mírná jedovatost, známí , co nejsou na houby zvyklí(ostraváci) se z nich poblili. (nějak mi nejde vymyslet jaký i/y a myslet dneska už nechci)🤭
kometa:Borovany? Nebo Dvorec?
Dvorce u Borovan…hledá se to na netu zoo Borovany.
Nejhorší malá zoo kde jsem byla letos, jsou Borovany, troufla bych si i říct, že jsou tam zvířata týrána omezeným prostorem= stereotypní chování.
orionka-2:Taky jsem viděla - na tričku. Po pěšině za sebou turisti, poslední, no kdo bývá poslední ? A nápis : “Nebuďte zlí na své obézní kamarády, jednou vám můžou zachránit život”. Za posledním tlouštíkem už byl jen medvěd. (Docela morbidní vzhledem k situaci na Slovensku )
OT: 😀mladší dcera měla při plavání v moři s sebou vždy “návnadu” na žraloka, která plave před ní, (rodinného příslušníka-starší dceru ) svou taktiku nám tenkrát sdělila, když jsme jeli domu…😂