Aktuálně: 3 543 inzerátů216 748 diskuzních příspěvků18 330 uživatelů

Příspěvky uživatele

Verun

Verun
Verun 12.11.2024, 11:00:21 xxx.xxx.220.12
Vahine:

Tak tohle mne teda taky láká. Nám by to stačilo, páč je u nás jen jeden malej pes a 2 lidi. 

Děkuju za tip. 👍 Dnes si struhadlo koupím, moc jste mi pomohli s výběrem. Snad si Aluška, pro tu svou bandu, taky vybere.

Tak to jste odvážnější než já….ale asi do toho taky půjdu, snad to bude fachat jako na videu. Dneska jsem si musela koupit ruční mixér Eta v Kaufu(za body😉) , můj  30 let starý Gorenje, zakoupený na Lanově třídě v ČB, taky odešel…motorově funguje za jedna , jen se taky vyžvejkal, umixuje jen sníh a šlehačku, zamíchá palačinky, možná br.kaši. máslový krém neutáhne…Porada s Velkým Vezírem domácnosti nebyla, přijede až za týden, mixer musí aspoň přežít vánoční pečení.(krémy a nádivky)

Právě že mynější roboti musí bydlet na lince a to by mi tam raději bydlel kávovar…takže raději nikdo. 

Zrzavci: orientační otázka? kolik je másla z jedné šlehačky? vede tudy cesta ze zlého máslového snu? Na pečení potřebuju cca 3kila másla a za 35kč jako loni na akci už nebude…no mám ten nový mixer tak to zkusím😂

Verun
Verun 11.11.2024, 22:56:44 xxx.xxx.220.12
J5:

No a co se týká těch ručních udělátek tak musím potvrdit jejich extrémní trvanlivost. Ta je však podmíněna tím že se předmětný vynález umístí do té nejblběji přístupné kuchyňské skříňky a tam v klidu čeká než někdo chytne nerva a vyhodí ho. Mnohdy tak vydrží léta podle spořivosti hospodyňky.

No ona ta hospodyňka, než by si poskládala ten robot- plus udělala místo na lince, když se vaří a pak to myla raději v některých případech chytne to struhadlo, pokud funguje jak má, na bramboráky mám nasrouháno než vyndám ten robot a sestavím…ale nesmím dát loupat brambory manželovi, to by bylo  až k večeři😂poctivě vyndavá ze škrabky šlupky po jedné…by mě trefilo.

Verun
Verun 11.11.2024, 22:33:10 xxx.xxx.220.12
Horsana:

Ja sa venujem teraz iba hydine…bazmek, toto mi bolo treba, chjo…

Jako že huse , nejlépe dnes  na pekáči…konrolovat a polévat? 😍a pak sežrat….

Verun
Verun 11.11.2024, 22:11:08 xxx.xxx.220.12
Zrzavci:

Vidím to stejně. co je levný- jako můj malej multifunkční z Lidla, tak ten je přesně tak na to , mrsknout tam denní dávku , roztočit noáe - nemusí se strouhat, nože to nasekají - a je to, ale z těch nových věcí už jen ty velkoroboty. Mám starej - něco podobnýho 

https://cdn.aukro.cz/images/sk1658516390249/730x548/kuchynsky-robot-eta-0024-128268535.jpeg

a ten to umí, ale už se takovýho asi nic nedělá

Já mám přesně tendle, svatební dar…ale taky letos dosloužil, kdyby někdo z něj něco chtěl…nebo si to opravil, motor fachčí , ale protáčí se ten krouhací talíř…asi se to už vyžvejkalo…tak čekám na Ježíška co dá pod větvičku. Koukám i na ty ruční, protože struhadla už taky nejsou co bývalo, mám skoro sbírku a jsem z toho už šílená, prostě to nestrouhá…leda mejdlo do pračky.

https://top.recentia.cz/v2/CUTERO/?utm_source=sklik&utm_medium=cpc&utm_campaign=REM+-+Produkty+-+PC+3+-+BEZ+UM&utm_content=CUTERO+3&utm_id=5232150&utm_term=5232150

todle mě pořád láká

Verun
Verun 10.11.2024, 19:32:56 xxx.xxx.220.12
lupus4:

Tak kočka do nory určitě nedosáhne a navíc nikam nad  vodu se nehrne. Šanci má jen lasička, možná hranostaj…Nej úhyn mladých je v období od vylétnutí k osamostatnění. Jako u všeho.

+ potkani, vydra a zničení snůšky jinou samicí ledňáčka.viz článek a videa výše

Já ho u nás taky pořád slyším, dnes celý den ale mlha.

Verun
Verun 07.11.2024, 21:28:24 xxx.xxx.220.12
lesnizinka:

Taky koukám, asi stejný zázrak😛 neboť to jsem fotila já, neumětel. 

P.S. omlouvám se Verun za téma, já musela😏

hele, je to furt o ledňáčcích, je 🥰

Verun
Verun 07.11.2024, 17:34:50 xxx:xxx.1fa4:c095

Čech Pavel a Martin to píše v článku .že loví i chrostiky

Skvělý lovec a rodič.problaticky partner…

Verun
Verun 07.11.2024, 10:40:59 xxx:xxx.1fa4:c095
J5:

Možná že již máte vyřešeno třeba výjimkou ale nebylo by náhodou vhodné, alespoň pro veřejnost, zohlednit zákon č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny, vyhláškou č. 395/1992 Sb.  a zákon č. 99/2004 Sb. o rybářství. Střevle, jakožto zvláště chráněný druh, jsou rybářskými řády (ČRS i MRS) zařazeny mezi druhy celoročně hájené.

Pokud tou grundlí máte na mysli sladkovodního hrouzka obecného (Gobio gobio), zkoušejte. O tom však vzhledem ke zmínce o Kauflandu a mořských rybách pochybuji.  Použít mořské ryby? Na to mám stejný názor jako lupus4

Není střevle jako střevlička…píšu střevlička a myslím střevličku východní(pseudorasbora parva)invazivní nepůvodno druh…platí zde pouze omezení pro sportovní rybáře ji nepoužívat jako nástražní rybku a nepoužívá se jako krmení..nařízeni EP a Rady č.1143/2014…prevence a regulace zavlékání či vysazování a šíření invazivních nepůvodnich druhů(zákaz dopravy prodeje.chovu…)prostě po vylovu by si je neměl nikdo odvézt jako krmení do svého rybníka a nachytat si je jako nástražní rybku,kdyz půjdu na candáta mimo vlastní rybník. Verun

Edit: strevli potoční by se v klasickým rybníce asi moc nelíbilo..

Verun
Verun 06.11.2024, 21:38:54 xxx.xxx.220.12

Možná ve výzkumných ústavech mají něco menšího😉

Verun
Verun 06.11.2024, 21:32:42 xxx.xxx.220.12

Jsme na rybnících v létě denně, a lítá si tam a na nás moc nehledí …kterej je kterej a kolik jich je není čas řešit..v návodní staně hráze má noru. V zimě ho/je taky vídáme a když je zamrzlo, říkám si, jak dlouho asi nejedl…a že musí. 

O naházení do vody ani tak nejde,to si snad něco chytne, jako až to zmrzne a  zasněží, díry děláme, ale ne  zrovna pro ledňáčka pod větvema, ona i hranatá díra udělaná motorovkou dá práci jí udržet bez ledu …zase mít děravej rybník je pozvánka pro vydry a to nechcete aby vám vydra zvedla zimující plůdek. Nevím, jestli by třaba ze zoufalství neokloval zmrzlou rybu vyndanou vydrou, volavkou. 

Verun
Verun 06.11.2024, 19:41:12 xxx.xxx.220.12

No pokud budem přelovovat koncem listopadu, nějakou střevličku zamrazit můžu, já je jeden rok sušila psovi , měli jsme invazi, a právě, nástražní rybka má mít určitou velikost -podle revíru.Lipno mělo i 20cm, letošní řád jsem nečetla nemám letos povolenku-nebyl čas a jít 5x k vodě za 2 litry? Je jasné, že to nespolkne, takže koupit “nástražní rybky” tedy nemůžu a jít je čeřínkovat je pytláctví😜bez povolenky.  No tak mě napadlo koupit ty grundle…pták 5ks já zbytek…😉

Okouknu ještě zoohoby, co nabízejí. 

Verun
Verun 06.11.2024, 19:14:24 xxx.xxx.220.12

Do každé látky se dostane psí pach, chlupy, občas i nějaký sekret🙃,  je asi jedno z čeho gauč je, pokud to není kůže, stejně ho budete muset mít odekovanej. 

Obrázek
Verun
Verun 06.11.2024, 18:22:38 xxx.xxx.220.12

Dotaz: dá se ledňáček v zimě přikrmovat ve volné přírodě? Veme si rybku z větve? a může to být mořská  grundle z Kaufu? Na sněhu by to asi snědly kočky, kuny, vydry a jiné lasičky……🤔

Verun
Verun 05.11.2024, 16:08:01 xxx.xxx.220.12

Taky možnost, od popela…velké (opravdu velké) ohniště je teplé i týden…uhlíky přikryté popelem…jinak na koních projíždíme vesnicí, kde mají všichni kompostér, taková hnědá krabice…trávu běžně ze sekačky dávám na hromadu do dolíku- dělám hlínu,tvrdím manželovi, u našeho akvaparku je kontejner, kde dávají trávu ve velkém množství ze sekaček, když sekají areál…takže všichni vlastně jsme podezřelí ze zakládání možného zahoření? 😂 si musím dát pozor. a to do té mojí hromady teď chci sypat i to suché listí, co posekám s trávou…to bude táborák..

Verun
Verun 05.11.2024, 13:17:16 xxx.xxx.220.12
rapotačka:

KOMPOST

Teď mi volala známá, že ráno v 5 hod zjistili, že jim hoří kompost. Z listí, posekané trávy a různých  "zahradních  zbytků". Setkal se s tím někdo?

Hoří plamenem nebo jen z nej jde teplo(tlení, hnití=zahřívání)  a v chladném ránu to vypadá, že se z něj kouří? Aby to blaflo, jako třeba seník si nemyslím, protože to není tak udusané, jako balík nebo velká hromada volně loženého sena…klasický záhřev až vznícení, ale možné to je, proč ne, je to bilologický materiál a při rozkladu vzniká teplo. 

Verun
Verun 02.11.2024, 21:07:15 xxx.xxx.220.12
Aluška:

Já byla dneska ráno s lidožravkou na veterině. V noci spala téměř bez hnutí, v půl pátý ráno snědla snídani, ale bez obvyklého apetitu a na mojí snídani nepřišla loudit. Jindy jí mám opřenou o koleno celou dobu. Vůbec se nehnula z pod peřiny. Nesla jsem jí kousek rohlíku, tak prej nee. Když jsem jí vynesla na zahradu, tak tam stála jak neštěstí. Nevrací a průjem nemá. Kamarádka mě postrašila tularemií z toho zajíce, co Bessča posvačila ve čtvrtek. Na to prej test nemají, ale neměla by to být,  brali krve, leptospiróza vyloučena, játra a ledviny v pořádku, zuby pochválený že čistíme, uzliny ok, bílý krvinky víc takže nějakej zánět a teplota. Tak antibiotika na týden, kdyby se do pondělka nelepšila, tak mám volat.  Večer už zbaštila misku, sice pomalejc, ale zbaštila a hned zase zalezla pod peřinu a tváří se jak utrpení….tak uvidíme zítra, antibiotika mezitím zaberou, no je taky stará že…ale není ve svý kůži, ani na veterině nebyla bojovná a nechala si vzít krev a vyšetřit.

neurologický problém? plotýnky, artroza-jakákoliv (prostě i  změna počasí) …nechuť se hýbat, teplo pod peřinou dělá dobře…

Verun
Verun 31.10.2024, 20:52:11 xxx.xxx.220.12

Ta ošklivá slunéčka, taková do oranžova, mi nakousala? těch pár jablíček, co zbyla po jarních mrazících. Spolu se sršni se docela předháněli , slunéčka to vydržela déle, a docela mne překvapilo, kolik jich v tom vykousanci bylo…jako by tam chtěli bydlet. Žerou ty jabka nebo ne? 

Verun
Verun 31.10.2024, 13:58:28 xxx.xxx.220.12
Zrzavci:

Popelka, no. A už to nechtěla ?, nevypadalo to, že by si to naskládala do žaludku znova a líp?

no je to pro nás  nechutný, ale bulina si to po sobě taky občas zpátky  sežere, tak s úklidem nepospíchám🤪

hmn:  asi to bylo moc  hr, prostě možná psovi bylo jen těžko, na lačno toho snědl moc, obvzlášť když byl nějakou dobu na dietě, jako skoro bez jídla…