Jako majitelka bull plemene:
Vodítka a pro všechny psy, to i pro psy typu “morče” nebo “smeták” …a pak bude na sídlišti klid.
rozklikla jsem video bull vs labropudl… bul měl smolíka, nebyl na vodítku a pak ho měl ten labropudl, byl napadený, - vyštěkával se na bula a majitelkou několikrát dost trhnul, že by jako šel do konfliktu? , vyzíval druhého psa, bula? co my o tom víme, pravděpodobně byl labropudl i na haltině, takže taky “nevychovaný pes” ? …je to strašně těžké, ti bull psi mají prostě nálepku, mají sílu a jsou nekompromisní- hned trestají , sežer nebo budeš sežrán. Tady by potřebovala výcvik i majitelka labropudla, ale měla ho na vodítku, co kdyby to bylo obráceně, bull na vodítku by se zakousl do přiběhnuvšího labropudla…mě se to i stalo, moje bulina na vodítku zatřepala yorkem, co si šel štěknou - přežil to.
I my majitelé bulů máme zážitky s majiteli těch ostatních psů …Psina si na vodítku cizích psů nevšímá, maximálně civí, potkáváme ale jiné majitele " bezmozky" , co nás minou a se zmítajícím se psem na vodítku a jen co se minem pustí psa bulině za ocas, aby si jejich miláček čuchnul, když tak chce. Strašný , ona se bulina nezdá, ale mrsknout sebou umí, i jsem jim to vytkla, samozřejmě bez efektu a zamyšlení.
S vysírkama co si běží kousnout do buliny na vodítku- se mi osvědčilo- odvrátit střet, že když je pes u nás , agresivně nakročím k němu a zařvu a ukážu na něj, do jednoho jsem i šťouchla, zatím mi to vždy vyšlo, byl to jeden velký kříženec bula . agresivní by asi nebyl, jen takový pohlavní loudil, jeden malej angl. staford- ten běžel zle, a pár kříženců.
Zrovna o víkendu, jdu od Lipna po místní cestě, psa na vodítku, u jedné chaty u té cesty stojí rakušák vidí mě a nechá svoje dva čokly- bordera a australak vyloženě se štěkotem vyběhnout na nás, chtěl se jich zbavit? 😂 buli je kliďaska, ta to ustála, já zaklela, ale nikdy nevím, kdy to překročí míru jejího klidu- co je to , co stačí aby přepla? Já to prostě nevím…