Aktuálně: 3 523 inzerátů216 853 diskuzních příspěvků18 331 uživatelů

Příspěvky uživatele

Verun

Verun
Verun 18.12.2023, 18:48:57 xxx.xxx.220.12

Vánoce se dají přežít nejen s vaječňákem, a ten když dojde, tak s grogem…dneska rohlíčky a išelské dortíky…tak pa. 

Verun
Verun 18.12.2023, 18:20:20 xxx.xxx.220.12
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 17.12.2023, 19:45:55

Asi vám to budu muset vyfotit, ty vyzobaný plástvičky…vykopaný hnízdo ptákama, jiné stopy ve sněhu  tam nebyly, i jsem je tam viděla na stromě. --

letos tam vosy létaly ještě v  listopadu(dávám si bacha, jsou dost háklivý) a pak napadl ten sníh, jojo  už pomalu nebude platit, co dřív platilo, všecko je jinak. třeba, že občas v prosinci potkám rozkvetlou pampelišku? 

Verun
Verun 17.12.2023, 18:20:23 xxx.xxx.220.12

OT: Mě teď krkavcovití- straky, taky docela udivily, jak napadl ten sníh, u nás až 60 cm, tak si jen tak, pod tím sněhem našly hnízdo vos v zemi(já jsem o něm dobře věděla, párkrát mě upozornily při sekání trávy, že tam jsou), straky ho vykopaly  i z pod toho sněhu, a larvy sezobaly, vosy se tam válí dodnes…

sojky mi beznadějně plení krmítko….

Verun
Verun 17.12.2023, 17:35:57 xxx.xxx.220.12

Já už taky nemám kam chodit na houby-bílé hřiby, letos jsem byla tak zpruzená z harverstorového zásahu, že jsem byla v lese jen dvakrát a nemám nasušeno vůbec nic a z minulého roku jsem rozdala před sezonou (a to suším na kila). Vím, udělat se to musí, ale ať si to do psí díry  pak uklidí, se tam nedá ani projít na chůdách a to ani po cestě, natoš jít po lese. Pes je úplně v pasti, ten vůbec, odmítá v tom marastu pohyb. 

Tak a konec zábavy, v tento předvánoční čas si jdu dát směnu u “pece”. Dneska budou linecký a ořechy…pomáhat mi bude vaječňák😉.

Verun
Verun 17.12.2023, 14:06:52 xxx.xxx.220.12

Gastro akut od Dromy jsou v podstatě i ty huminové kyseliny-Humac , také jsem dávala, je to černé jako bota a kobyla mi to nežrala, tak jako Humac😏, ten taky nežrala(v dávce kterou potřebuje), lízla si, to jo ,  ale dokáže müsli vybrat a ty extra přídavky nechat na dně žlabu, pokud je to vlhké tak nedožírá. plýtvá…

Chov nature Humac natur Exot 2,5 kg dietetický přípravek s vysokým obsahem huminových kyselin a přirozené antibiotikum | Krmiva pro papoušky (krmiva-pro-papousky.cz)

Za mě, stejný produkt, ale levnější. Vím, že Horsana nebude souhlasit, ale já nemám podezření, že by to bylo něco jiného…

na stránkách mají i 25kilový Humac natur…a další.

Verun
Verun 17.12.2023, 13:58:33 xxx.xxx.220.12

Ještě podotek, starší typy sedel obecně , třeba i ten k. hanulay mají úzký nebo zužující se dozadu   páteřní kanál na sedle mezi polštáři….tak na to také pozor.

Verun
Verun 17.12.2023, 12:24:15 xxx.xxx.220.12

Mě tudle nějaké 3 socky(dle jejich slovníku a stylu komunikace) úplně konsternovaly, pán má psíka na flexině 5 m okolo sebe, baví se se známými, jeho pes si kíďo píďo doběhne napřímo  k mojí bulině očuchat zadek. Tak se zastavím, psinu mám tak, aby se nedokázala otočit, a pravím, zda je toto “normální”, povídal:   .. že ho má na vodítku…tak jsem mu řekla, jestli umí ten druhý konec vodítka přemýšlet, když jeho pes ne. No to jsem si od jeho dámského  doprovodu vyslechla urážek…

PS: na těch stránkách z úvodního videa pán má ve směčce i dva velké pudly(černýho a hnědýho) nejsou  to paní T? 

Verun
Verun 17.12.2023, 00:42:21 xxx.xxx.220.12

Raději si nejdříve nějakého zkuste, starší kentauři mají krátká “ramena ” přední rozsochy, nedosahují na kohoutku koně ani do jeho jedné třetiny. Vlastní zkušenost, tak musel můj milovaný hnědý Apollon z domu, mě seděl, ale kobyle ne. 

Verun
Verun 17.12.2023, 00:34:27 xxx.xxx.220.12

Venčí se úplně na prd, všude je plno hoven a to moje bulží trdlo je klidně vyšlápne…🙄

Verun
Verun 15.12.2023, 22:37:12 xxx.xxx.220.12

Doporučit lze jakékoliv univerzální, lehce skokové, asi ne úplně placatý skokový speciál, ale musí sedět koni i vám a to je kámen úrazu, my o vás a vašem koni nic nevíme, ale můžete si počíst, více se do problematiky “zavrtat” a pak budete na půl cesty. Mít takovou nějakou představu, co vlastně hledáte, aby to nebylo úplně vedle. 

Já třeba nehodlám nic cíleně přeskakovat, tak jsem třeba zakotvila u drezurního sedla, ne že bych chtěla jezdit drezuru, ale sed je stabilnější, nebolí mě “skrčená” kolena, vyjížďky v pohodě (mám i univerzál GP sedlo na vyjížďky, ale v drezurce se cítím bezpečněji) 🙂 a i skočit se trochu(křížek🤣) něco dá, když to není extra hluboké sedlo.

https://www.dsp-pferde.eu/?p=577

https://www.dsp-pferde.eu/?p=1033

Verun
Verun 14.12.2023, 10:05:12 xxx.xxx.220.12

U většiny starých bílých koní můžete počítat s melanomem,nemusí být jen viditelný, ale i na vnitřních orgánech .

rád líže sůl

nebere to jako náhradu za nějakou činnost, nenudí se na boxe? seno do sítě? 

Verun
Verun 12.12.2023, 22:33:29 xxx.xxx.220.12
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 12.12.2023, 21:45:14

ATB na prvoky a baktrie…girardie , klostridie…metronidazol.

Verun
Verun 12.12.2023, 22:32:08 xxx.xxx.220.12
Odpověď na příspěvek uživatele šiml z 12.12.2023, 17:25:10

takže jste už larvicidně odčervili?(opravdu 5 dní po sobě jednu pastu Panacuru) určitě ta řitní voda neskončí okamžitě, mojí kobyle to trvalo cca ten měsíc..

Karob bych nedávala, jen a pouze v müsli ta trocha a toho müsli jen “hrst” jestli vůbec něco poník potřebuje, když byl schvácený…

Někdy vadí střevu hrubá vláknina (sláma, tvrdé seno, )  někteří koně opravdu nesnesou nepřetržité ládování se-velké množství vlákniny, rychlý průchod střevem… 

Nepíšete jaký má koník denní režim, co žere(seno, příkrm-co)…