Aktuálně: 3 523 inzerátů216 919 diskuzních příspěvků18 331 uživatelů

Příspěvky uživatele

Verun

Verun
Verun 27.12.2023, 23:51:26 xxx.xxx.220.12
Odpověď na příspěvek uživatele Verun z 18.12.2023, 18:20:20

fotky zpleněného vosího  hnízda po oblevě, pozůstatky larev jsou stále patrné, některé vosy byly ještě  živé když je straky za sněhu  vykopaly…

Obrázek Obrázek Obrázek
Verun
Verun 27.12.2023, 23:30:06 xxx.xxx.220.12

OT: zadavatele obrázku jsem se snažila dohledat, ale asi nejsem Kolombo. kdyby mi napsal do zprávy, zda to byla erytrodermatitida/jarní viremie nebo zašláplý plůdek/násada  kapra při výlovu…

a jak to řešil v chovu(v obsádce rybníka), pokud to byla nemoc.

Verun
Verun 27.12.2023, 23:02:36 xxx.xxx.220.12

V naší jihočeské oblasti jsou orli běžní, ať křikem (pravděpodobně blízko hnízdí) nebo  jsou i vidět ve vzduchu, vidět ho na zemi je  zážitek, je to přece jenom velký pták a upoutá pozornost. Mám jednou zážitek ze stomovky  u Bagru v ČB, chlap tam běhal po křovích a volal Ančo, Ančo.  Anča pištěla jak kdyby jí chlap víte co a když vylez, měl dravce na ruce😂, co to bylo nevím…

Máme tu i dost luňáků- rozeznatelný podle rozeklaného ocasu, což jiní naši běžní dravci nemají. 

Pokud v této době vidíte větší množství zajíců pohromadě, začínají se “honcovat”. My jich takto jednou u silnice! na krajnici  napočítali deset, byli jako sochy.

Venčíme teď taky k rozvodněné říčce na louku, ale spíš z důvodu, že hledáme ryby😉.

k přání s asi nemocným kaprem, že je pravděpodobně po nemoci nebo úrazu je patrné hned, kdo ryby vidí častěji než o vánocích, asi kapří inkluze😉…otázka zní, musíte vždy koukat jen na hezké věci? vždyť on si svůj život vybojoval, přežil, ale nebudeme ho raději ukazovat, lidem by bylo zle. 

Verun
Verun 27.12.2023, 22:31:56 xxx.xxx.220.12

Směnuju na dvanáctky dvacet let…někdy mám dvě směny za týden, jindy 5. Nebožka i současná fena si zvykly na: nejsem doma válendo grando, jsem doma bude výlet. Rodinní příslušníci zajišťují jen potřebu, procházka kolem komína. Je pravda, že s bulinou toho tolik nalítat nemusím, což mě i trochu chybí.. procházky na dvě/ tři hoďky se psí kamarádkou, s mojí nebožkou erdelkou a její flatkou. Erdele bylo ke dvoum , když jsem začala s dvanáctkama a přechod na jiný režim, než s ní být celý den doma  zvládla- na doma sama byla zvyklá. A to děti říkaly, mami co jsi to Elise udělala, zase leží jako mrtvá, byly jsme na houbách . Beru to tak, že čím “větší profesionální sportovec”, tím potřebuje stálé zaměstnání, my rekreační sportovci se umíme i poválet. A míním to tak, že akčního psa si dokážete i vyrobit vlastní pílí.

Verun
Verun 27.12.2023, 22:07:03 xxx.xxx.220.12

Jo někdy se i stane, že by to pes byl ani neřešil a přešel s trochou poštěkání, ale přecitlivělý páníček ho to prostě naučí se bát.🤭

Verun
Verun 27.12.2023, 21:29:38 xxx.xxx.220.12
Odpověď na příspěvek uživatele Arbora z 27.12.2023, 14:47:26

Situace: máme tu samej rybník, rybníček, louži, kobyla se na hrázích necítí(hráz na šířku jednoho auta, z jedné strany sráz a z druhé brčál (plácající se ryby,samá žába, kachna--), krokem mi v půlce třeba začne  panikařit, většinou  couvá a je jí jedno kam, není to situace na sesednutí, a musela jsem to řešit ze sedla  a přišla na to , že  v klusu  to neřeší. Bavíme se o situacích, kdy už je koník s očima na vrch hlavy.  Měla bych slézat před každým pro mě potencionálním problémem ? nebo to nejdříve zkusit, jestli to koni vůbec vadí?   I když budu já stokrát předvídat, mám pod sebou taky "samostatně myslící" jednotku, která si myslí o vzlétající kachně s typickým projevem , že je to minimálně pták Noh a to ve zlomku sekundy. Ono je to kus od kusu, nedá se to paušalizovat, jak koně , tak lidi na nich, situace které se řeší. (a že jsme řešili- skruže v louce, posedy u polí, hromady dřeva, velkej kámen u cesty, kolaře a auto na polní cestě přijíždějící zezadu, závodní  peloton cyklistů na silnici…) Vy sesedáte z klidného koně nebo relativně ještě klidného koně…a popravdě asi “nerozumíte”😇 zrovna této  problematice, co je a může být  odměna za nevhodné, nepatřičné chování, ono je to hned, koně jsou dobří pozorovatelé a ani třeba nikdy nepřijdete na to, kdy a čím jste to koni potvrdili (třeba úplně jednoduché: kdy budete odměňovat koně při učení zvedání nohou? a proč?  )

Verun
Verun 27.12.2023, 20:23:40 xxx.xxx.220.12

Situace s louží…když jí obejdu já, kobyla jí taky obchází nebo když nemá místo, tak se jí nechce a dělá drahoty-jako: ty se nenamočíš a já jo? , když mám holíny a jdu středem, kobyla taky jde středem a nesnaží se obcházet i se v louži zastaví abych jí opláchla kopyta. Když jdou sami koně, louži se vyhybají , pokud mají kam.

Verun
Verun 27.12.2023, 11:47:50 xxx.xxx.220.12

Mě se ale stalo, že při slézání z vystrašené kobyly mi uskočila(auto s rachtajícím vlekem)  a moje už pak nekontrolované slézání jí tak vylekalo, že mě i chvilku táhla za otěže, než jsem se raději pustila. Obě ramena na dlouho  v háji. Pak jsem dva měsíce řešila slézání, nechtěla stát, rozbíhala se, uskakovala…prostě horor, seskakovat třeba skoro za klusu.  Spravilo se to, ale prostě si to pamatovala. 

V terénu zásadně při problému nesesedám, za A nemám pak šanci nalézt 😂, za B domu pěšky nejdu…na jízdárně koně nejdřív uklidním a pak popřípadě slezu, ale i to se mi nevyplatilo…

V tom souhlasím s helouS , že i to slezení je pro koně odměna, ale bohužel za chování, které je nežádoucí….to si koník zapamatuje rychle, tak bych si dala pozor a slézala opravdu z klidného koně.

Verun
Verun 26.12.2023, 21:36:44 xxx.xxx.220.12
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 26.12.2023, 18:03:14

chtěla jsem psa co vypadá jako batman

tak to jste ještě  neviděla bulíka ve stínu (Batman a Robin) 😉 chybí jen ta pláštěnka.

Verun
Verun 26.12.2023, 21:27:49 xxx.xxx.220.12

Máme tu vojenský cvičák- občas jsou slyšet krátké dávky(slepé) , mysliveckou střelnici(střelba na skýt, v sezoně i každou neděli)… 

nemáme problém…, erdela chtěla i petardy nosit,  žužlala nalezené  odhozené vyhořelé… 

Je ale pravda, že jsme psíkům ukázali nějakou tu rachejtli ve vlastní režii, jak za bílého dne, tak po tmě, takže zkušenost měli a mají. Ono to práská už od čertů(teď o dost méně, ale bylo toho dříve hodně) 

Verun
Verun 26.12.2023, 21:10:52 xxx.xxx.220.12

Dědeček kolem 80 bude používat to ,co se naučil před 50 lety a pochybuji, že se stále dovzdělávává (nové překlady knih, internet), prostě to, co platilo dříve, už teď nemusí a je spíše v managementu koní kontraproduktivní. čest výjimkám a tomu, co je platné  v každé době.

Někomu to s koňmi jde samo, jiný musí dřít. (třeba u ježdění) 

Někdo jezdí a je v kontaktu s koněm skoro denně, ale stejně od něj uslyšíte chujoviny uvidíte sprosťárny ke koni…jiný se chodí vozit jednou týdně a má lepší přehled o chovu a výcviku, krmení… není čas přemýšlet, kdo je kdo🤭 , ale já to poznám a je mi jedno, jestli je u koní 3 roky nebo 20 let. 

Je to o tom, stále hledat nové zdroje informací, ověřit si zdroje a výsledky, přemýšlet a myslet. 

Verun
Verun 26.12.2023, 20:45:31 xxx.xxx.220.12

Stříkala jsem když byla kobyla hříbě repelentem…Absorbine Ultrashield. Neostomosan je levnější varianta(nebo byla, kupovala jsem ampuli za dvacku, co stojí teď netuším) většinou pro děti na opravdický  vši. 😎 na ty fakt nic jinýho nezabírá. 

Arpalit na morče, na  luptouše?, mi taky stačil, nebo Biokill.

Verun
Verun 24.12.2023, 10:40:09 xxx.xxx.220.12

Asi bych to ničím neřešila, než do něčeho psa namontujete(je zvyklá na oblek, nebude to pro psa větší stres? ) , budete hned doma, pokud nebude běhat jizvu si nezacáká, a i kdyby jste měla nohy a spodek břicha osprchovat nic se nestane.(lepší sprcháč než zvedat do vany) Nám vet jizvu(v tom místě po kastraci) zatřel novikovem bez žádného krytí ,zhojeno , že nikdo nepozná , že je tam jizva. Jestli máte ale obavu, zvolila bych pruban.

Verun
Verun 24.12.2023, 00:07:00 xxx.xxx.220.12

TTA rapid, přetržení předního zkříženého vazu , přesné zaměření u RTG, (úhly a.t.d.) 

ortoped to pozná, udělá několik testů a je to tam, vy to můžete poznat, že s pes sedá s narovnanou nohou, lze dohledat na you tube. ..

Rekonvalescence cca asi 6 týdnů na vodítku jen vyčurat , vykakat , počumět a domu, pes nohu zatěžuje. pak asi tak, co si pes řekne(musíte počítat i s cestou zpět)  , ale stále na vodítku.

Mohu srovnat s operací při zlomené noze a toto bylo lepší, ale koleno stejně neohybá v celém rozsahu, před operací také ne, už tam byla artroza. Do budoucna se chystám nechat zrentgenovat, co se tam děje + tu zlomenou…tam se nechával kov. 

Verun
Verun 20.12.2023, 00:30:38 xxx.xxx.220.12
Odpověď na příspěvek uživatele lupus4 z 20.12.2023, 00:17:14

máte pocit, že by jste vy  u sebe ubytoval bulíka, zkuste to a do týdne jste na marách…😂

Verun
Verun 20.12.2023, 00:12:54 xxx.xxx.220.12
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 19.12.2023, 21:28:59

Megi nikdy neviděl Ryčrda Gíra ve filmu Hačiko, příběh psa? 

Verun
Verun 20.12.2023, 00:06:11 xxx.xxx.220.12
Odpověď na příspěvek uživatele Plaka z 19.12.2023, 20:10:07

Ono když dvě věci dělají dva lidi, ne vždy je stejný výsledek….každý k tomu přistupuje jinak, představuje si provedení nějak, je jiná osobnost(důslednost, čitelnost, spravedlivost)…

vidíte bodlinka si třeba vybrala jen(zkrátím to) : vodítkovat, přivolávat , opruz, trest….

ale, asi nečetla, že pes bude pochválen a v tom dobrém rozmaru, puštěn z vodítka párkrát zavolán..ano, nějaké omezení po prohřešku tam být musí, to je to vodítko a nějaká spořádaná chůze u 4měsíčního asi ne úplně k noze, ale píšu s motivací, tím si zajistím pozornost , můžu pustit a párkrát přivolat, protože pes je na mě visí a výsledek bude zaručen. kde vidíte povelovat, jo můžete mu u toho povědět pár ošklivých slov, ať přemýšlí…🙂

Vy osobně jste si pořídila štěně psa k druhému  psu? nebo feně? 

Já měla a mám  jedináčky,  o to to mám lehčí, já jsem středobod jejich světa, nemusím řešit soužití s jiným psem(přízeň, majetnictví..),  řešíme  jen spolu .  Nevidím důvod, proč by mi štěně nemělo dát doma třeba rozkousanou kostičku, hračku, dojdu, řeknu dej, vyndám z huby, pokoukám, hm hm, pěkný to máš  a zase vrátím, pochválím… ano můžu měnit, když mám, ale když nemám? 

Měla jsem skorojezevčíka, erdelu a teď mám angl. bulinu, všici se naučili fuj je to! a to důsledným odstraněním hnusu, nevhodného předmětu z huby a to bez diskuse nebo výměny za slovního fuj je to (hovna jsou výjimka, ale to přijde i slovní doprovod o praseti a .t.d.-erdela si ho i natřela na kožich ) když to zná z domova, že se podívám, co má,  nezdrhá , popřípadě si ho začekám, když to umí(   a můžu říct, že stačí zvednout obočí a nadechnout se , když se pes podívá, jestli se dívám, když něco chce ochutnat) žádnej dril , jen důslednost a to snese každý pes. 

Verun
Verun 19.12.2023, 19:45:42 xxx.xxx.220.12
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 19.12.2023, 18:34:39

…znám dvě akity, jedna chodí na volno i po sídlišti, poslouchá na slovo, druhá je na stopovačce., socializovaná je….žádní démoni.

každej zná Hačika…tak si to trochu namaluje