Aktuálně: 3 523 inzerátů216 924 diskuzních příspěvků18 331 uživatelů

Příspěvky uživatele

Verun

Verun
Verun 01.01.2024, 10:08:49 xxx.xxx.220.12

možnosti lopty ocení ten, kdo fotí(dokumentuje) , natáčí videa a posílá si fotky s příbuznýma, volá videohovor, když jsou děti/manžel  delší čas v zahraničí a vocap(whatsapp) je takový skoro email na telefonní číslo…a když se ztratím v lese, tak mě brzy snad najdou 😉 jo a vnoučata vám postahují kde co, když jim půjčíte mobil…

Verun
Verun 30.12.2023, 20:33:23 xxx.xxx.220.12
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 30.12.2023, 20:07:38

slovy klasika…pojď mi to říct sám a neposílej za sebe spojku…pak už je to osobní😄

Verun
Verun 30.12.2023, 17:41:48 xxx.xxx.220.12
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 30.12.2023, 14:53:40

😂🙃 jo jistě dravec , chytne koně do drápků a tradá….psy nosí v sosáku

cesty Páně a lidská mysl(co dokáže vymyslet) jsou nevyzpytatelné .

chodi sem(na diskusi)  diskutující s nickem drvodělka fialová (mají stejné jméno, ale nevím jestli na psy nebo koně- na diskuse)

Verun
Verun 30.12.2023, 13:54:23 xxx.xxx.220.12
Odpověď na příspěvek uživatele AAA z 30.12.2023, 13:45:39

a používáte u toho slova jako wermacht😂 

Čeněk Jirsák. 

Verun
Verun 30.12.2023, 13:37:26 xxx.xxx.220.12

Deníček v tom smyslu, že si okopírujete nevhodnou odpověď a budete argumentovat archivací a předáním PČR …a vy vyhrožujete nebo se cítíte nedoceněný? 

Verun
Verun 30.12.2023, 13:03:49 xxx.xxx.220.12
Odpověď na příspěvek uživatele AAA z 30.12.2023, 12:55:18

jo provokace, aby jste si zapsal další hřích do deníčku? 

Verun
Verun 30.12.2023, 13:02:33 xxx.xxx.220.12
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 30.12.2023, 12:54:19

a kdo by na Nový rok porážel? nebo nechal prachy v kase, když tam nikdo nebude? 

Verun
Verun 30.12.2023, 12:57:50 xxx.xxx.220.12

A včera v zahradním domku na návštěvě při uzení  ….

Jedna sem taky  chodí (nemůžu jí najít, jestli na psy nebo na koně) a mají stejné jméno😇

Obrázek Obrázek Obrázek
Verun
Verun 30.12.2023, 12:53:22 xxx.xxx.220.12
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 28.12.2023, 08:51:01

ale žádná košilka, normální larvičky, vy ty larvy v těch plástvích nevidíte? , smrdělo to jako zdechlá kočka(asi nějaká biologický materiál tam byl, ne?  ) , tak jsem se v tom tolik nevrtala, ale pro vaše černá písmenka bych to  ještě  mohla zkusit…a jak jsem psala, do hnízda nomálně před tím velkým sněhem zalétaly celý listopad vosy 

Verun
Verun 30.12.2023, 12:35:19 xxx.xxx.220.12

Cokoliv, co vyndám z kapsy, bulina by byla šťastná i za papírový kapesníček😂

Vážně: většinou mívám po kapsách mrkev, jablíčko nebo kousky chleba, zbytky mačkaného ovsa, nějakou vojtěškovou granulku…to když venčím v hadrech od koně, jinak  sušené maso,…. piškoty nebo granule…..a pohlazení, pomazlení, to mám furt s sebou. 

Verun
Verun 30.12.2023, 12:01:48 xxx.xxx.220.12

Co třeba nejdříve vzít mladýho, pořádně ho utahat, dát dom a odejí na začátek se staršíma jen na 10/15 minut, prodlužovat, nebo aby byl po té procházce s někým popřípadě  ze začátku doma, ale ten si ho nebude v podstatě všímat, půjde do jiné místnosti(nedělat  mu zábavu) a jen pošle psa na místo odpočívat. Nebo s ním budete doma po procházce vy a pošlete pryč smečku s rodinným příslušníkem(dáte jí na zahradu, máte? ) a psa si doma budete menežovat na místo vy, aby se naučil odpočívat, když není nikdo doma. u klece a kotce se může naučit kousat mříže…z oken jsem měla v paneláku taky strach-3patro, 

Verun
Verun 30.12.2023, 11:21:03 xxx.xxx.220.12
Odpověď na příspěvek uživatele Plaka z 29.12.2023, 23:35:06

jasně že byla “časem”  poslušná, mám mnou milující , hodné, poslušné psy, a dokonce i u zvěře, se mohu pochlubit (stalo se maximálně jednou za 10 let😄  se nechala strhnout smečkou ), na houby se mnou chodila na volno , dlouhé procházky s kamarádkou i bez na volno, ano  3 měsíce jí byly určitě, prostě nechtěla domu, někde se asi začuchala, hm tak jo, čau a šla jsem. Bylo to při večerním venčení, nikde nikdo, aby mohla s někým odejít a.t.d. když už zjistila, že nejsem, zavolala jsem na ní aby neztratila směr…

OT, bulina taky přepínala ton hlasu při hře se psy(z klasického vrčení se to přeplo na chrčovrčení, očka se jí více zúžila, ale ne z důvodu stolice, ale emočního vyladění, už se začínala “přetáčet”.

Verun
Verun 29.12.2023, 23:11:38 xxx.xxx.220.12

Já takto jednou nechala večer erdelu za panelákem(taky mě měla na salámku) , pak jsem jí honem běžela sledovala z mezipatra aby se neztratila…asi to platilo, při vyndavání klíčů byla už příště  v pozoru. 🤭já vím , nevyžádaná rada. 

Verun
Verun 29.12.2023, 18:43:57 xxx.xxx.220.12

Toto sa mi v živote nestalo a nechápem, ako sa toto dá urobiť, moje kone sa ku mne vždy hrnuli, na obr pastvine prídu aj na zapískanie, pískam už roky ten jeden signál.

To se dá urobiť velmi jednoduše, jak častý máte s koněm kontakt, jak často za nimi do ohrady chodíte, jak často je jezdecky využíváte.

Kobyla mi taky většinou chodí naproti na zapískání (a to mě ani nevidí jen slyší to písknutí), někdy jen zvedne hlavu a čeká, kdy se objevím, někdy dojde jen do půl cesty. 

Já  jsem teď u ní  denně-teď nejezdím, marodím, tak jen volnost/lonž v hale, čištění… naproti tomu kámošky z ohrady, co nemají tolik pozornosti jsou u mne někdy i dřív a to je nekrmím.

stresové situace taky nehrotím

Verun
Verun 29.12.2023, 11:51:11 xxx.xxx.220.12

Mě docela mrzí, že nebude novoroční ohňostroj, na rozdíl od silvestrovských dělobuchů je to organizované, na čas, člověk ví ,kdy bude začátek a kdy konec, rány nejsou tak intenzivní , jako když vám to řachne před oknem a je to pěkné….lidi by si měli vyhovět, nestřílí se rachejtle celý rok(jo občas se něco ozve, když nějaké oslavy), nám pejskařům to vyhovuje a teď je řada vyhovět těm, co by si zastřílet chtěli…si vždycky vzpomenu, co by ty naše zvířata dělala, kdyby byla u nás válka jako  v UA , samá rána a v noci i světelné efekty, máme se dobře, prská se jen ke konci roku a na Silvestra. No časem si vememe mobil, spustíme aplikaci ohňostroj, možná že ani stromky už nebudou, jen hologramy a umělý, o rybách nemluvě, možná že i velikonoce nebudou takové, jako je známe, není to týrání žen?😏 

Verun
Verun 28.12.2023, 21:31:12 xxx.xxx.220.12

já se nepřu, dovolila jsem si souhlasit s Helou S- neslézala bych ani kdyby divo bilo , stejně tak jako vy nesouhlasit.

to si musí majitelka/jezdkyně vyluštit sama , jak bude řešit situace, protože zná svého koně, co mu vyhovuje a vyhovuje jí.

jo ten kůň má z něčeho stres, ale vy odeberete sebe jako tlak, ale ten původní stále zůstane

Verun
Verun 28.12.2023, 19:21:40 xxx.xxx.220.12

OT: 🙂 jestli narážíte na to, že jsem napsala, že v terénu nesesedám protože nenastoupím, tak ano nastoupím z něčeho jako každý , ale to by to něco muselo být poblíž…, když jedete loukou, motáte se cestama mezi polma a nikde  nic, to si rozmyslíte…přes třmen taky za mlada, bohužel bolest v hýždi a nemožnost se do nohy vzepřít při nasedacím úkonu mi to už  nedovolí a to si ho můžu i prodloužit a je to stejně peklo, na druhou stranu jsem bohužel nemehlo. TAKŽE NESESEDÁM. doma nasedám ze schůdků. a v sedle jsem si jistější, že svou kobylu ukočíruju, mám pocit že  z ruky se mi může vytrhnout a tradá? nevím, nemám zkušenost. v terénu jsem nikdy radši nespadla, ředím krev a dávám si na sebe pozor.  

co je pro koně odměna(ať žrádlo nebo naše rozhodnutí ) rozhoduje vždy kůň a ano obecně  koně jsou tvorové, co rádi šetří energií.

můžete si  myslet, že jen tak vemete z ohrady  koně na procházku, bude to fajn,  a on  druhý den když vás uvidí odejde pryč, já můžu mít pocit, že to pro něj nebyla žádná práce, ale on to může cítit jinak. byla to pro něj odměna nebo trest?

pozitivkou se nezabývám, ale vím o ní, něco používám, aniž bych věděla

Verun
Verun 28.12.2023, 00:22:39 xxx.xxx.220.12

Taky mě to dost nadzvedlo o těch cyklostezkách, že když je u nás  cyklostezka hned vedle silnice v úzkém a nepřehledném úseku, cyklisti valí těch 300m stále po silnici, tak proč jí tam kuwa  dělali, když ty silniční vši (cyklisti)po ní jezdit nemusí. Kdyby tam byla alespoň nějaká pěkná louže😎nebo ta značka, že tudy cyklista nee. máme to také v okolí na jednom úseku silnice, cyklostezka tam není a cyklisti musí přes vesnice. 

Na jiném úseku jsem narazila na procesí kolařů a to doslova nekonečný had důchodců na elektrokolech  , myslíte že se uhnuly na cyklostezku, která je hned vedle z části chodníku v úseku cca 200m(no možná by se tam ani nevešli)ale ani jeden aby mohla auta projíždět v zúžené silnici a ne se za nima  vléct půl kilometru a to se modlíte, aby odbočili jinam než vy jedete, neodbočili…