máte v sadu pro stromy opylovače, kus dál mám rajčata,cukety, okurky,jahody,ovocné keříky…a kytičky…jarní, pak levandule, šalvěje,oregána a trochu skalky…
Příspěvky uživatele
Verun
lupus4:A usadili se ? Já se chystám si příští jaro nejméně dva udělat, páč čmeláků máme na naší horské zahrádce habaděj, ale jak tak třídím info - nejsou ty vaše moc vysoký ? Zemnímu či skalnímu) doporučují cca 26 x 26 x 20 , kde by v myší díře přišel k takovejm palácům…
Chytat je nehodlám, nechám to na přírodě. Budou-li vyhovovat určitě si je najdou sami.
Jinak matky se už dají i koupit a už je to i “kšeft”.
Jo usadily, vnitřek je malý, i jeden rok taky jen v jednom, v druhém byli mravenci😕 ale musí se to prostě hlídat, jestliho tam máte nebo ne, oni tam vlezou i ti pačmeláci nebo jiní čmeláci a pak se i stalo, že se navzájem zabili a zůstali v trubce….
…to právě na jaře něco děláte v zahradě- já v sadu, mám okolo stromků kytky, tak pleju, jak uvidíte čmeláka, všechno zahodíte, síť je po ruce 😄a jdete na lov, čmelák hledá myší díru, já se ho snažím lapit, jak blázen na vycházce…😂
Myslím, že si lze koupit i čmeláky, i velkovýrobny rajčat si je kupují ….
Máme čmelíny dva, a každé jaro je to jen ve znamení "honu" na čmeláka a čuměním na čmelín.
Výbava: síťka na odchyt-umístněná vždy po ruce, uřízlá stříkačka s vatovým uzávěrem pro přepravu a implementaci čmeláka do čmelína….sledování čmelína, zda se čmelákovi bydlení zalíbilo(po výletu dělá osmičky a skenuje si okolí) strkání stébla do výletového otvoru, zda je čmelák zabydlen, aby jsme tam necpali jiného…poprali by se…a hlavně poznat čmeláka a necpat tam pačmeláka…
jj, je to tak, pokud jdete druhý den až navečer, večeři bych dala a ráno už nic, on se pes 💩 víte co…, půjdeme na zuby, asi nějak okolo poledne, takže taky pejsková bude hlady, ona ráda žere a nedat jí večeři je ode mne “velký prohřešek” . Tak to řeším že dostane něco ráno a véélkou procházku, že pak doma padne a zapomene se jít najíst…a druhý den může jít na veterinu. Je to lepší dodržet než uklízet na veterině blitky, narkóza je hned a nejsou komplikace…
Opravdu na Šumavě? koulet kolo do Gmündu ? 🤔co třeba Novohradské Hory?😉
máte boží zahradu, takové krakonošovo😍
Vahine:Helám a “nezávidím” Vám to, je mi to spíš líto, ale chápu, že ve Vaší krásné velké smečce a CHS, je těžké něco takového uhlídat…já mám psa, jednoho útulkáče a tak jsem v diametrálně odlišné situaci a toho svého jednoho mrňouse si hýčkám, je na tom snad něco špatného?…a Vaši situaci ničím nepřebiju…vzdávám se 😊
Uklidním vás, zrovna nedávno jsem kráječem “čtvrtila” jablíčko na osminky, zbyde kulaty ohryzek a ten dám buli, no i z těch osminek mi moc nezbyde a víte co, než jsem jí to dala, utrhla jsem stopku, úplně mě napadlo, jak jí to v břiše píchne a ona vybleje celou večeři….to by byla škoda ne, i když ona to zvládne i sežrat zpátky🙃takže nejste sama, kdo je starostlivá mamka.
Tak jednu kupuju, takovou ale docela malinkou…
Sarah01:Mně nepřijde úplně fialová. Je skoro černá a jen občas se ty krovky zalesknou do fialova. Ale pravda je, že různí lidi mají různé vnímání barev.
je třeba ještě majka duhová, tak aby se to odlišilo
drvodelkafialova:tady je taky😊
Ta Zmarlika je vaše? to musí být na jaře krása…
Není na světě trest, který by omluvil a poskytl útěchu pozůstalým, za úmyslný těžký trestný čin než jedině, že do smrti nevyleze z krimu ani kdyby se choval sebelépe(vězení má být tak odstrašující, aby se tam už nikdo nechtěl vrátit-nemyslím bití , týrání, ale taky ne welnes , na místo toho je spousta navrátilců na tato místa) nebo ..taky smrt.
vím, že jsme v médiích ale jinde to zapadlo…a když jste tu…hele…já měla takovou radost z nálezu…
papír v ruce je papír v ruce, co je psáno je dáno….jsem z toho té “digitalizace” úplně říčná. Ne že by nebyl pokrok potřeba…..je, ale proč budu muset proboha sedět u kompu a někde škrabat data z nějakého portálu, když by stačilo vyndat doma papír. Teď mě jedna paní škrábla moje autíno a ten velkej techničák jsem potřebovala…
OT:na zkoušku z matematiky(název předmětu: výpočtové metody v biologii😄) jsme se museli prokázat občankou v posluchárně nás bylo asi jen 15 a ještě nás hlídal dráb…
náš vet říkal, že s lékama nebo ne bude to stejné, psovi bude zle , na nebožku jsem k zastavení laktace dostala bromocriptin, ale bylo jí samozřejmě z toho zle- blila, tak jsme to nějak přežily(hárala jen v unoru a v 9 byla kastrovaná) současná si odbyla pár hárání se stupňujícísema faleškama a proto jsem jí taktéž nechala vykastrovat, zbyla jí mléčná lišta jako po štěňatech, takže vypadá jako tlustá😉, ale není😇.je jen kozatá.
Varaxi:To je pro mě, to přece nedám psovi.
Jo svíčkovou nebo něco jiného trapně libového, to bych se podělila. Ale speciality a anglická, to je moje.
Jazyk, To je pro mě, to přece nedám psovi.
Jíst něco, co už měl někdo v hubě, to si radši dám vajíčko. 🤣…Oblíbený vtip učitele na střední…
taky jazyk rádi, s křenovkou nebo uzený, ale psině ho taky v řeznictví koupím, je zatím levný.(vepřový)
Mortisak:A je venku! Po dlouhém čekání (20ti letech) je již k zakoupení… A co že přesně?
Titul Krmení koní ( https://www.konskeknihy.cz/krmeni-koni/ ) přeložila Ing. Hana Dočkalová, Ph.D. (Ústav výživy zvířat a pícninářství, Agronomická fakulta, Mendelova univerzita v Brně) a v roli konzultanta byl prof. Ing. Ladislav Zeman, CSc., dr. h. c. a doc. Ing. Stanislav Hejduk, Ph.D. (Ústav výživy zvířat a pícninářství, Agronomická fakulta, Mendelova univerzita v Brně). Krásná, velká a tlustá kniha (má 1,4 kg a 384 stran), ve které najdete potřebné informace. 😍
Hm, tak jí mám, tušila jsem, že to nebude čtení do postele…spíš pro někoho, kdo studuje nebo je odborným studiem políben. Návod na krmení nečekejte, je to spíš o tom, co a jak funguje, citace ze studií, autorů.
Po letošním cukroví mi odejde ruční mixer Gorenje(udělá už jen sníh) , 30 let starý, kupovaný na Lanově třídě v ČB, kde bývalo elektro. Jestlipak mi nový vydrží také tak dlouho?
já bych zase ocenila, kdyby obdarovaná bulina u toho nezatavovala a snědla pamlsek za pochodu, ale na to nemá asi už kapacitu: jít, dělat co má , a u toho jíst..🤪