Co tím myslíte?Kokcidióza králíka není přenosná na jiný živočišný druh,takže pokud králík nemá jaterní kokcidiózu,kdy jsou znehodnocená játra,ale pes je klidně může,tak střevní kokcidiózu nepoznáte.Jinak své kokcidie má každý živočišný druh.
ZIMNÍ LAMINITIDA Tak máme výsledky krve. Casper má všechny hodnoty naprosto v normě, cukr, inzulín, cholesterol, fruktany. Před 3 lety měl hodnoty vysoké, znamená to, že správný management, dieta, doplňky atd mohou opravdu změnit tyto hodnoty a z chronicky nemocného koně udělat zdravého 🤷♀️ Proč tedy nechodí? Vypadá to, že je na vině opravdu zima, potvrdilo se mi tedy, že dieteticky děláme vše dobře, jen jeho nohy nesnesou mráz. Vymýšlím nejlepší způsob, jak mu zajistit kombinaci dostatku pohybu a nohy v teple. Zatím se nejlépe jeví Back on track podložky pod bandáže a balit nohy do bandáží. Napadá mě koupit o trochu větší botičky a vystlat je ovčí vlnou. Přes nohy možná dětské oteplováky? 🤭 Poptávám staré koberce, abych mu mohla zvětšit Trek a prostor na chození, nevíte někdo o něčem? 🙏 Díky!
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 23.01.2024, 13:38:59
A megi může napsat, že průmyslově krmené kuře pes nemůže a domácí jo, jinak se osype, a já když podotknu, že i domácí králík, může být průmyslově krmen, je z toho aféra o šitu a nešitu😟, no je mi to jasné.
Já chápu , když má někdo 100 králíků, že si to nenechá pochcípat na kocidiozu, mor(bude očkovat nebo ne? ) a raději krmí granulema a má to ve stodole, lidi si ale představují, jak králíček chroupe mrkvičku a travičku, já se s tím setkala už na střední u kamarádky, její tatík vet a krmili celý rok jen senem + obilí, žádná tráva …
K poznámce, že ten pes má moc masa - čím menší pes, tím víc masa. Přílohu na nic nepotřebuje.
to nebylo striktní, má moc masa, že si to myslím, protože nikde neuváděl pán množství a když napíše konzervu ráno, je to také neurčitý údaj(konzervy jsou různě velké)
co se krmení týče, někdy mám pocit, že i měníte názor megi, to co jste psala před půl rokem , najednou smetete ze stolu. (obrazně) jasně poznatky se mění, ale je třeba i uznat, že jsem to dřív dělala jinak, ale takto je to lepší.
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 23.01.2024, 12:59:58
A myslíte že dieta ve špitále, kde je třeba ten králík je z šit králíka nebo po venkovsku krmeného?🤭 není to jedno, to byla poznámka pro představivost, že i domácí králík z vesnice nemusí být to, co se očekává a i to co se očekává nemusí být to pravé(kokcidioza)
kupuju od kolegyně 1,5 kilové za 250,(příbuzní mají právě těch cca 100 kusů, na krmení se raději neptám) pes dostane hlavy(i když já je ráda ), ocásek, takovou tu břišní zástěrku, a jinak králičí vývar nemá chybu…no už zase žerem.
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 23.01.2024, 12:46:19
to byl podotek a předpoklad, že jich musí chovat víc, když jsou schopni zajistit krmení třeba na jeden měsíc, jeden králík by to asi nezachránil 😉 doba výkrmu cca 4-6 měsíců ? tak přece nezkrmí svůj výkrm jen psovi. musí zbýt i pro ně. já mám prostě představivost, vy né?
Odpověď na příspěvek uživatele buldok z 23.01.2024, 12:44:42
to je dobře, znám z okolí prodejce králíků “ze dvora” od farmáře, a jsou v klecovém chovu a na granulích, no ono by se mu to jinak nevyplatilo (nemoce a.t.d. )
Odpověď na příspěvek uživatele buldok z 23.01.2024, 12:33:09
myslela jsem to tak, že ten pes má masa moc…máte nějaký číselný údaj? kolik ráno konzervy 400g ? a kolik večer masa a protože je to převážně svalovina, zdá se mi toho dost. Taky občas zamíchám, kuře a vepříka, kravišu nebo kuře a držky, ale většinou to má náš pes každé zvlášť a vnitřnosti cca 1-2 týdně(ledvina, jatró) i méně
Manžel chtěl, abych pro ně dojela do baru…tak jsem dojela, v autě opravdu sedím já, vedle je “velitel vozu”, který pravil, toho na haubně sundáme rozjeď se a zabrzdi, provedla jsem, páskem odřel haubnu, o tom na střeše jsem nevěděla a ten udělal kolenem do střechy důlek a přistál na předním skle… xantie.
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 23.01.2024, 11:24:05
určitě se z trocha pažitky neotráví, ale je to cibulovina…raději libeček z polívky, když ho nesním já…a většinou mám za oknem tymián a oregano, bazalku, tak dostane to…
…nechala by jste psa žrát hlínu?
většinou ty přídavky dávám jako kůru (kelpu, spirulinu, lososák- i toho lososa, když byl mražený za 20 ve výprodeji, želatinu, boswelii) kůra má organismus jen pozvednout, nic asi nevyléčí, ale nastartuje procesy..
ostatně já taky zobu geloren, boswelii, mobivenal, 3 omega….
druhej byl převážně více na granulích , konzervách, sem tam maso, kost ,… byl velký
třetí má všecko ,……. je malý a velký
Pro Lupus4: viděl jste to štěně v jiné diskusi s prošlapy?
já mám pocit, že dříve takových bylo více (většinou ovčáci, velká obří plemena) protože se krmilo “přirozeně” a ono to většinou nestačilo, granule to, nechci napsat eliminujou, ale já mám pocit, že je to lepší varianta pro rostoucí štěně těchto plemen.
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 23.01.2024, 11:16:54
Marek Eben je také fanda citroušů, jednou někde povídal, otevřu kufr C5 a tam se přede mnou otvírá jeskyně…to je přesný, naše buli je spoko na přední sedačce, v kufru v té jeskyni je většinou dílna nebo zemědělské zásobování.
Odpověď na příspěvek uživatele Trickyvoo z 23.01.2024, 11:05:00
říkám doma, že ten velký “nový” peugeot by mi slušel…😄manžel poukáže, že už lízink mám (koně) ať jedu na koni, je drzý čert , já vím, tak prd, a pokud by ty prachy měl, stavěl by raději srubík u rybníků…
Jak manžel říká: “nasa uvolnila technologii” , dáme do nafty nějakou dobrotu, aby nám autíno dlouho vydrželo…hlavně v těch mrazech startovalo, jsem bez auta jako bez ruky.