Nechala jsem si od kovidu a protože mi ještě nešednou😇, nebarvím se, ještě jednou za život(snad) narůst dlouhé vlasy…chtěla jsem cítit, jak voní po umytí a používat všecky možný voňavý rozčesávadla nechat si je vlát 😉 . Bylo boží ráno to jen nahonit do culíku nebo si dát čelenku(takovou odně zubatou z kaufu), žádnej stres z čepice nebo helmy (koňo a na motorku)mlhy, deště… Jenže mám jemné a rovné vlasy, takže žádný objem, co bych dala za třeba vlnité… k 50 jsem se nechala zase ostříhat nakrátko, ale úplně, jako za mlada-Depeche Mode. prostě vystříhat vzadu a okolo uší do ztracena, nejlépe i strojkem…člověka to i omladí😜. Ale , ráno na hlavě chaos, zdržení, čepice a helmy nepřítel- vlasy slehnou nebo úplně hodí jiný tvar… no prostě boží. Takže já jsem už krátkovlasá. Kdybych měla kvalitní vlasy jako vy, zkusila bych něco ala Meg Ryanová- takové ty polodlouhé polokrátké …mě by to nedrželo.
Příspěvky uživatele
Verun
marcelaamax:Stále ho mám, a budu ráda když se ho někdo ujme (za kód k zasilkovne), u nás jen leží ve skříni, tak třeba se bude někomu hodit teď na zimu.
Je na fotce v diskusi: Operované koleno v zimě, ten mentolový overal 😉
na délku by jí seděl na šířku prsou ne.
Myslím, že megi psala, že dcera si koupila…
loni, 2. prosince, ranní venčení
Avari:Zdravím,
naše 2r fenka NO v létě z důvodu osteochondrózy kolene podstoupila operaci, při které ji do kolene vložili titanovou vložku se syntetickou chrupavkou. Zotavila se bez problému, jen nás na veterině varovali, že v zimě jí to může z důvodu chladu působit potíže.
Včera u nás nasněžilo - k její radosti, jelikož miluje sníh. Jenže skoro okamžitě, jakmile do sněhu vběhne, začne operovanou nohu zvedat a nechce na ni došlapovat. Od sněhu ji to samozřejmě neodradí, raději bude mít bolavou nohu než se vzdát sněhu. Když jsme se pak vraceli domů, po schodech k nám do bytu jsem ji raději vynesla, jelikož po schodech kulhala a pokníkávala.
Nemáte někdo tip nebo zkušenosti, jak jí koleno ochránit, aby mohla v zimě normálně běhat a dovádět? Napadl mě nějaký hřejivý návlek, ale musel by být z vnější strany nepromokavý, aby při delších procházkách nepůsobil spíš kontraproduktivně. Nic podobného jsem ale nenašla, takže ocením případné rady.
Díky moc.
naše psina má na jednom koleni titan a na druhém chir. ocel, ihned po styku se sněhem nekulhala nikdy, ono to nějakou dobu trvá, než by to promrzlo(měla ocel i na holeni zevnitř, kde to není kryté masem-zlomenina ) a při běžném venčení cca do hodiny venku se nic nedělo, určitě nebudu courat se psem venku v -10°C nějaký dlouhý čas, máme jen deky s prodloužením přes kolena, overal s nohavičkama nám nevyšel😉byla v tom jako v neoprenu..
Nemůže mít obtíže spíš , že špatně šlápla(v jaké je fázi rekonvalescence) , může hopsat? Nestabilita kolene trvá, obzvlášť při zátěži, když hopsá-blbne bez sněhové nadílky se jí to neděje?
kometa:komu kubánské pomeranče chutnaly
Mně taky ne. Jste mi je připomněla - silná slupka a pak nic moc.
ne ne ta slupka byla velmi tenká, ale houževnatá
balu:Jste možná jediná, komu kubánské pomeranče chutnaly. Mně tedy ne. Jen už ta vzpomínka mi nahání hrůzu. Jinak souhlas. Ale jste tedy v práci statečně a rozumné holky, že jste se dokázaly tak domluvit.
kubánské se loupaly opravdu blbě, byly takové bledé(jak kůra tak vnitřek), ale vždycky sladké… nemám špatnou zkušenost.
Uskladnily jsme si obilí v buňce na rybníku- kus za vesnicí. A co myslíte? byly tam rychlostí blesku, kde se vzali v polích? …tak jsme obilí museli dát do železných sudů, ale ten pocit, že mi lezli potkani po buňce je strašnej. dokonce jsme jednoho otráveného museli řešit přímo v buňce- on nabyde a nemůže dírou zpět a zůstávají na světle , já měla infarkt a regulerní hysterák, málem jsem s manželem vyrazila 60 dveře. … manžel ho musel odlovit do podběráku a klepnout. To co se dělo v buňce po soumraku bylo asi hrozné, až jsme i se psem raději odjeli, když jsme slyšely ty zvuky, jako když kuna tropí na půdě…stojím vychutnávám cigárko(už nekouřím) koukám jak ryby po rybníce kroužkujou a teď ten randál, koukli jsme na sebe se psinou, naskákli do auta a frr…ty myši byly už tak odrzlé, že za bílého dne plavaly ve dvojicích krajem rybníka k flosu, kde se máčelo obilí v kýblích, kde si pak na ně posedaly. Vykouřit červenou dýmovnicí jsem je taky chtěla, vím odkud lezli-fotopast…barevný myši nikdo nemá a my by jsme si poznali ty naše. 😂
Sardullah:Toaletní papír za komančů… no kolikrát žádnej a nastříhaný noviny to jistily…
Zvláštní je, že mi to tenkrát taková jako óbr hrůza nepřišlo, ani to, že jsme si šli stoupnout frontu na mandarinky, banány, lískový ořechy atd atd celá rodina, poněvadž množství, co mohl člověk koupit bylo omezené třeba na kilo…
Dneska bych řekla, že jsem civilizačně rozmazlená, už si neumím představit, že bych neměla v bytě záchod, koupelnu a že nebudu mít toaleťák….
Tak my třeba koupelnu neměli, jen karmu v kuchyni a v obýváku nafťáky, špaletový okna, kde byla v zimě mezi nima vrstva ledu- byt od OPBH. Takže na vlastní náklady pořídit do kuchyně kotel a ústřední topení po bytě (a než jsem šla do školy v něm rozdělat, nasypat brikety, aby to vydrželo než přijdu ze školy a přiložím) , a z komory se udělal sprchový kout…časem se z kotle přešlo na plynové přímotopy.
kometa:dva typy vložek
Jo jo, pamatuji si. A skládaný toaletní papír, banány a mandarinky jenom na vánoce a tak.
Tohle mladí nezažili a neumí si to představit. Ale my zase nezažili válku, že jo.
mám krásné vzpomínky na vánoce, jak se kupoval stromek(třeba taková průhledná borovice se třema patrama)jednou jsme s kamarádkou hned po Vánocích našly u popelnice jedličku a ten náš smrček za 20kčs jsme přezdobily, na zdobení stromku jsem se jako dítě moc těšila a zůstalo mi to , nebo se taky stromek nekupoval 😎 , umělé stromky ala štětka do záchoda, výrobky ze školy na zkrášlení vánočního stolu(jablko s napíchaným hřebíčkem, větvičkama a svíčkou, movitější pomeranč) když jsme u pomerančů-chybí mi kubánské pomeranče, já je měla ráda…barevný řetěz z papíru, lodičky ze skořápek se svíčkou, výroba ozdob z vizovického těsta, z moduritu, ze šišek, ze skořápek…kýč jak bič, ale to patřilo k té době. A ty vložky nebyly lepicí a i s panaprem(papír na prdel) byly nedostatkové zboží. (skládanýmu jsme říkali kluzák)
Chodím na směny 23 let a volno přes svátky jsem měla dvakrát- plánovaná operace a embolie(žádná fingovaná chřipka nebo angýna, záda, střevní obtíže), máme pravidlo, že v prosinci si dovolenou nebere nikdo, bledá závist v ženském kolektivu je smrtící, letos mám na Vánoce noční.
Jsem pro tradiční, i to blbé vánoční uklízení , zdobení stromku, pečení cukroví má základ v nějakém zvyku(jak si to kdo nastaví je jeho věc) a i když nejsem křesťan, Vánoce oslavit chci podle tradic, zvyků a obyčejů a vysvětlit to i generacím budoucím v naší rodině, že to není jen se honit nebo přejíst , ale udělat něco pro zachování toho opravdového ducha vánočních svátků, proč vlastně jsou a co jsou Vánoce. Platí i na Velikonoce. V dnešní technické době je to velmi zapotřebí.
Varaxi:Co jsou myslivecké knoflíky?
Na fotce ve skleněném pekáčku…
Kolečko , na kolečku ořechový sníh s cukrem a do toho lískový oříšek. Nejlepší na tom je, že se to všecko udělá hned na plechu a upeče…
Sarah01:Kde najdu v Lidlu ten svařák? Včera jsem ho hledala a nenašla. Potřebuju nějakou flašku jako dárek a toto mně přijde docela vhodný.
U nás ho mají hned za kasama na čele regálů, jinak se zeptat…jj taky ho koupím pro rodinu na sešlosti. A neotálet , není to dlouhodobá záležitost.
Perníčky, vanilkové rohlíčky, linecké, Išeláky, vosí hnízda (u nás se říká vosí, i když na formičce je včelka), pracny, ořechy, myslivecké knoflíky. biskupský chlebíček, vánočku…když zbydou bílky možná ty kokosky nebo pusinky. 😉
Předloňské foto, letos ještě ani prd, ladím formu… v Lidlu mají prima svařák s jamajským rumem🤭, je i na fotce, nesmí na vánoce chybět😉
Buggyra:Aha, u nás se na tácek zpravidla vůbec nedostane 😀 My nezdobíme a neuklízíme na vánoce, nemáme stromek, nedáváme dárky, cukroví máme jen když se dokopu ho vyrobit (tak jako tak si máti kupuje vždycky krabici někde, protože já ne vždy peču), a na vánoce se ani nescházíme, takže je nám to šumák.
Jste Jehovisti? 😂
tím šlendryjánem se připravujete o opravdové vánoční svátky, člověk by si měl dělat radost i když je k smrti unavený(buď tím, že má koně, psa, chodí do práce, domácnost na krku-zaplať bůh, že děti už neřeším, nebo že má koně, psa, chodí do práce, domácnost na krku a musí se ještě bičnout udělat vánoce…)
Buggyra:Ty silikonové formy bych zabila, máme hodně nepoddajné těsto a to se nedá nějak jako veválet dovnitř, to bych musela tlačit do každé té škvíry těsto zvlášť, tak to je něco pro mě, letělo by to oknem hned. Taky bych těch forem musela mít pět, aby to k něčemu bylo.
Rohlíčky patlám v ruce, udělám dlouhou nudli, nasekám a ohýbám do podkov. Ta plechová forma se mi líbí, co to pojme z placky těsta a rovnou to vykrájí. Ale asi by s tím taky bylo patlámo, no a nakonec mi zbude malý kousek těsta, který stejně musím zpracovat ručně.
Takže nakašlat a bude se zase válet v ruce 🙂
Forma na masomlejnek mě zaujala, mlejnek mám, ale nějak tam nevidím, z čeho ty rohlíčky by měly padat. Musela bych asi projet to těsto nějakým půlkruhem (je ta možnost v té matrici?) a pak to nasekat a opět točit do podkov růčo. Což už mi celkem postrádá smysl.
Právě že já mam těsto má rohlíčky hodně poddajné….v rukách se hodně rozehřívá a v puse úplně rozplyne.😉
Jiné než svoje cukroví nejím.jsou malé vyjimky.nechutna mi. A trochu se pochlubim.mela bych i zakázky.ale sotva stihnu svoje.To si ujít nenechám.ten shon.nervy.sedeni u trouby do tří a ráno do práce.toho svařáku co u toho musím vypít😝….a to peču jen ve státem uznané svátky.Vánoce a Velikonoce…přes rok jen občas.kdyz nám já na něco chuť.
megi-the-pes:Přece vanilkovejch. 🙂 Ale bez vanilky. Vanilku nerada. Vlašáky jo, hodně. Hodně rohlíčků s ořechama. Mraky rohlíčků. Vlak. Nákladní vlak.
Silikonová forma.namackam.pecu..vyklopim obalim v cukru.žádne šulánkování.manzel tvrdí že to nejsou pak rohlíčky ale červy…ale on se s tím nepeče…mám formu i na ořechy…
To je právě to,že spousta lidí a hlavně dětí se na internetové diskuse upíná, jako na oázy porozumění a myslí si, jaké má kamarády a kolik jich má…jaké tady hledáte vztahy? Ano můžu s někým být na jedné vlně,ale naplnění sociální potřeby človeka to nesplňuje. Že se někdo na diskusi pohádá.nekomu něco vyčte není jako když se mi to stane v běžném životě u opravdových živých lidi . Vztahy by měly být reálné .jenže dnešní realita je uchylování se na diskuse.fora.fb. bez mobilu ani prd.
A když to tak někdy čtu.co tady na sebe každej práskne, se nedivím , ze v diskusích se objevují divný lidi.(Nadsázka)
Sarah01:Nejsem mimo. Měla na to celý víkend, aby mně to vysvětlila a hrála mrtvýho brouka.
A myslím, že dělá dál, už tu od ní dlouho nic nebylo…jestli myslíme stejnou osobu. Asi Fantomas…
Lenocka:Echinaceu mám lidskou, ostropestřec není problém. B12 doplnit čím?
Krve nakonec doktorka nevzala a já jí o ně zapomněla říct. Nicméně na slinivku to nevidím, nálada skvělá, apetit velký. Játra můžou být, ono by tam teda stejně něco vyšlo vzhledem k hubnutí. Pokud v rozborech odpadu nic nebude, řeknu si o tu krev.
Já mám pořád utkvělý pocit, že se nakazili něčím, co v nich pořád je. Protože tam byl akutní průběh na začátku. Jenže co? Můj odhad je campylobacter (test objednaný), v úvaze další patogenní bakterie, možná kokcidie (vím o takovém případu)?Za zmínku stojí, že se vídají s jinými psy, konkrétně ta nejpostiženější si s jednou 2,5 letou hodně hraje, takže přímý kontakt, a nikoho nenakazili.
B12 doplnit čím?
Milgama, je i injekční.
B-komplex pro psy a kočky .
https://dumbylinek.cz/tierlieb-sb/588/tierlieb-vitamin-b-komplex-pro-psy-120-kapsli?gad_source=1
Sarah01:Nemůžu to udělat, nezlobte se. Pořád tak nějak věřím, že to bylo nedorozumění nebo snad nějaký omyl. Nechce se mně věřit, že někomu mohla vadit taková blbost.
Dostanete od té osoby políček a nastavíte druhou tvář? 😇 Pak bude následovat citové vydírání…nepůjčila jste té osobě peníze?