Psiska jsou to pěkná, ale já vím že i kdybych je moc moc taky jednou chtěla mít, tak mi to můj vnitřní “hygienický” autista nedovolí. To není proti nikomu, každý máme úchylku a u mě se s věkem stupňuje (děkuju mami😈), úklid a možné zdroje nečistot. Doga by se ještě dala otřít, osprchovat tlapky, ale pití (ne že bulík pije lépe, potopa v celé kuchyni) a slinty, majitelé mají můj respekt💪. Velkej mop leda do garáže🤭, a to by mi bylo líto…
Příspěvky uživatele
Verun
Horsana:Za 14 rokov, čo naša norička slúžila pre výuku študentov, pričom žiaľ sme ju museli požičiavať aj inej katedre si teda kopytá fakt nezničila a to mali inde podlahu betónovú.
Ale vy o sobě tvrdíte, že kopytům nerozumíte😉
To je sice vše pěkné, ale pokud to koník dělá denně, nedej bože několikrát denně, docela slušně si na tom zničí kopyto( taktéž tlučení do boxu přední nohou )
O.K ono to hrabání je takové uvolnění pro toho koně, je mu to příjemné a opakuje to-uvolňuje napětí, protože nemůže odejít- uvolnit se jinak(viz buggyra-zábava žrádlem, oplůtek) , lidi to okřiknou, odmění, stává se z toho zlozvyk. Pokud funguje tušírka a pak je klid a koník už nevykazuje nějaké další emoce a stojí , je to spíš už ten zlozvyk, si myslím. Je to třeba odlišit, to si každý už musí odpozorovat a vyhodnotit sám.
Jsou i jiné metody, záleží, jak je který veterinář na metodu zvyklý, kterou dělá a jak pes je k tomu vhodný. Dohledat diskuse mi nejde, hledá to asi jen nadpisy ne klíčová slova v textu…
A co třeba změna “povelu”, paničku hledá, vyloženě hledá jí, páníčka by mohl najít, najdi.
Fikovnice:Jo a mě v minulosti překvapilo, že existuje zapékací miska, která se zcela oficiálně jmenuje kokotka!😂
cocotte je franc. něco jako hrnec (cocotte minute papiňák a nebo taky hudební skupina)😉
Hlavně hlasateli při závodech…😂
lupus4:No tak to bylo jednou a kolikrát vás riskantně předjížděli před horizontem nebo na plné čáře “mladíci ” ? Mě včera cestou na Šumavu a zpět (cca 120 km) min 5x a to jsem jel cca 95 na 90…
Na blba za volantem narazíte ve všech věkových kategoriích a statistika hovoří jasně - nejvíc nehod - 19 - 29 let
Byla řeč o seniorech….a zrovna nedávno mi jedna seniorka, ročník 53, auto rejpla, klasické nedání přednosti, měla bundu až k očím….
To máte asi smůlu, ne že by se mi to nestalo, ale v takové intenzitě ne. Asi jezdím na Šumavu jinou cestou. 😉
N:https://www.autozive.cz/ridici-budou-povinni-absolvovat-testy-zpusobilosti/
Nezlobte se na mě, ale nejdřív je okradou o valorizaci důchodu a teď jim ještě zkomplikují život tímhle nesmyslem? 😐
Hele já jsem jednou jela s dědkem čepičářem(sváteční řidič, co řídí v zásadně v klobouku) na kruháči ve dvou, normálně mi tam vjel, já se uhla až na kostky, objeli jsme společně čtvrt kruh a jako akvabely odbočily, na druhém kruháči to udělal zase….
Obvoďáci to taky moc neřeší, zdravotní způsobilost, můj děda by snad dostal potvrzení i v 93 letech, kdyby mu strejda nezabavil fáčko…
tak jsem se nejdříve snažila okřiknout (ví, že to nemá dělat) a následně pochválit
kůň si nespojí, že to je odměna za to, že to přestal dělat, ale že to udělal a vy jste ho pak pochválila , ona i ta pozornost při hrabání je taková odměna….
co třeba až začne hrabat, ho zacouvat a bez odměny, je to proveditelné? ale i ta tušírka a bez odměny by byla možnost, nemyslím si, že by vás pak koník měl méně rád…udělat něco, aby věděl, že hrabat se nevyplatí a bude ho to stát nějakou námahu nebo ho to štípne.😉
odměňovat , chválit jen za klidné stání, ale ne bezprostředně po hrabání.
Xerxova:jo a dneska jsem slyšela ráno poprvé vyzpěvovat kosa. Jaro prý už není až tak daleko…
já už na silvestra, večer..
Asi něco se zahnutým zobákem, káně🤔?no možná ho mám v košíku na houby, dělám si po cestě lesem výzdobu.
Varaxi:Jedovaté a bez užitku nechci, tak proto. 🙂
Uvažuju ještě nad klokočem, protože má oříšky.
Budete dělat růžence?
Fikovnice:Teda, omlouvám se, ale já normálně viděla jeden díl pořadu Malé lásky. No a tam porodila jedna žena, která ale zůstala sama, bez chlapa. Každopádně mimčo po porodu vyfotila a foto tomu exchlapovi poslala. A kamera si ji pěkně vychutnala a zazoomovala, jak má toho chlapa v mobilu uloženého. No…a měla jej tam pojmenovaného…ehm “č..ák”. Pak tam byl záběr na “Poslat foto č..ákovi?” To jsem taky padala do mdlob…😄
No, když si lidi neuložím pod opravdovým jménem, pak musím projíždět celý seznam a hledat, co jsem komu přisoudila za přezdívku. To se pak objednáte na gyndu u spolužáka😂. Takže už jen opravdová jména.
Buggyra:Srnky jsou děsný mrchy.
OT: JJ , dokážou i hlasitě držkovat a čumět na nás z pole, že už jsme měli vypadnout, protože si potřebujou k večeři okousat jahodové listy a heřmánek.
😄jediný, co přes léto přikrmuju …a můžete vidět, že jsou mlsný, té druhé marmošky si nevšimly.
JJ ,labuťačka, celá se “oškubala”- tam bylo bílo a pak u nás na rybníku museli s labuťákem trčet, než jí pírka dorostou…mladý neměli.
Další peří bude zase v létě, máme na návštěvě i různé kachny.
Nikdo? Nápověda, peří je z léta…a majitelka přežila.
Brslen, tis…jedovaté, ale ptáci to můžou (nebo kvůli dětem?)
u nás momentálně je po lesích je i zbytek brusinek
moje růžičková kapusta, nejdřív housenky…denně obírání, pak jsem si libovala, že si v zimě budu trhat kapustičky dle potřeby, jako jsme to dělali doma, hm, srnky byly rychlejší, neměla jsem ani jednu kapustičku. Takže příští rok do mrazáku.
Varaxi:Lízací pozitivní test na drogy lze celkem snadno rozporovat. Pak sice strávíte pár hodin na psychiatrické léčebně nebo lékařském zázemí záchytky, ale riziko, že Vám najdou na oficiálních a průkazných testech nelegální látky po užití běžně dostupných CBD kapek je opravdu minimální.
https://www.youtube.com/watch?v=Uj3tyPlhGAA
…já vám to říkala, si pak vzpomeňte, až budete čurat na oficialní papírek😉
ono většinou to CBD je méně účiné,když není ve fullspektru, ale jak říká odkaz, každý to máme individuálně.
Jinak já tu kytku miluju, mám jednu každý rok, jen tak. Mast nedělám a nehulím. škoda. 😂