Aktuálně: 3 501 inzerátů217 016 diskuzních příspěvků18 331 uživatelů

Příspěvky uživatele

Verun

Verun
Verun 06.02.2024, 11:52:31 xxx.xxx.220.12

Já to mám tak, že jsou věci, které lze s jistotou předvídat, že u velkého psa nastanou určitě , já si to zažila a ještě určitě zažiju nosit psa 30kg dolu a nahoru a už nikdy 🤪,  ….pes chce kadit, je to akutka a musela bych ho nechat doma posrat . Jinak nejsem tupá, argumenty chápu, že by jsme si jinak nemohli pořizovat velké psy, ani chlapi by to na rukách nedali, ale u velkého psa to chce rozmysl od majitele. 

Nebožka mi na procházce jednou zkolabovala, kamarádka pro mě musela dojet. Pak brala léky na tlak, zvětšená pravá komora úměrně věku. 

Verun
Verun 06.02.2024, 10:49:49 xxx.xxx.220.12
Fikovnice:

Já vlastně ani nikdy neviděla, jak takový vytýkací dopis vypadá…a že jsem jej v posledních měsících už několikrát očekávala…😛

To se tam vyloženě vytýká, co dotyčný provedl?

Vytýkají se pochybení, nedbalosti, zanedbání, kterých se zaměstnanec dopustil. Hrubé chyby(alkohol, fyzické násilí) -tam si už může jít sbalit skříňku rovnou .

Verun
Verun 06.02.2024, 10:15:02 xxx.xxx.220.12
Jaden:

Děkuji za rekace. Operaci už máme domluvenou. Ještě jsem byla s fenkou na vyšetření na kardiologii. Je jí 9 let, tak jsem z té operace nervózní. Jinak je aktivní a ani teď nemá větší problém s běháním, musíme jí krotit, aby nedělala kraviny. Je malá a lehká (3,5kg), což je podle veterináře výhoda.

A jak se projevuje u ní ten prasklý zkřížený vaz? 

Verun
Verun 06.02.2024, 10:11:18 xxx.xxx.220.12
orionka:

Asi Rakušan nemá psa a na “chov” nechodí. To by to někdo musel bonznout ( pardon nahlásit ). Snad to admin smaže !

Hele já asi okolo vánoc viděla někde fotku “vokouna" se psem, štěně, bílý bulíček? 

Verun
Verun 06.02.2024, 09:50:58 xxx.xxx.220.12
assil:

A víte o tom, že doložka o mlčenlivosti o mzdě ve smlouvě je neplatná a klidně si o svém platu, až na nějaké specializované výjimky, můžete vykládat s kolegy i kamarády až do aleluja, že jo?

U nás to bylo ale použito do vytýkacího dopisu jako porušení vnitřních předpisů.

Verun
Verun 05.02.2024, 23:58:42 xxx.xxx.220.12

Jeden náš valach začne hrabat nožičkou,když se nudí - páníček se zakecá,dlouho stojí na místě,on chce jít….netrestáme,zacouveme,napomeneme.

OT: jen k tomu že si myslíte že netrestáte, neberte to slovo trest, jako fyzické ublížení, ale jako něco, čím snižujete koňovu aktivitu v určité činnosti ,to co jste popsala je  “pozitivní trest”. Slovo pozitivní nevnímejte jako - dobrý (negativní- špatný) ale jako, že jste do chování koně něco přidala- to okřiknutí a nebo zacouvání. (negativní že odebíráte)

Verun
Verun 05.02.2024, 23:21:38 xxx.xxx.220.12
Rezzzy:

Já vím, ale asi jsem to měla zakořeněné ještě z paneláku, ze sídliště, kde člověk musí po schodech i když jede autem. Teď už vím, že autem dojedu až ke dveřím i před veterinu 

tak to mi povídejte, psina 30kg po operaci nohy a nejel výtah, ještěže JEN 3.patro…

pokud už velký pes bude špatně chodit, ze schodů  nesejde, do schodů se nějak vyškrábe třeba s pomocí, ale dolů?… to jde blbě… 

Verun
Verun 05.02.2024, 17:36:17 xxx.xxx.220.12

hele třeba útulek něco. až bude čas,  nabídne…o velké nebo větší psy zájem moc asi není…

Verun
Verun 05.02.2024, 11:47:09 xxx.xxx.220.12
kometa:

Kamarádka takto řešila a vyřešila řehtání kobyly, kterou odváděla od koní. S kočárkem. Poté, co jí několikrát probudila dítě. Ano, nebyla to zrovna R+, ale kobyla pochopila.

Pamatujete si na Roxe z Hakláku, ten tlouk předníma do boxu a hrabal jako o život…

Kobyla mi třeba stojí v boxe hlavou ke dveřím,  když chce už ven do výběhu, žraním se nezabaví, pokud má dost ve výběhu, když odejdu(nejsem okolo boxu) a je tam sama zlobí se, háže zadkem, vzpíná se( dělá to  i ráno při vypouštění, ale to je nervní každý)…pro klid stačí jí dát do uličky mezi boxy nebo pootevřít dveře aby mohla vyčuhovat.  Když si beru koně z výběhu, nenechávám ho dlouho úplně samotného, uvázaného samotného jen na kraťounkou dobu…většinou neuvazuju.

Verun
Verun 05.02.2024, 10:28:46 xxx.xxx.220.12
Fikovnice:

Jo a jinak u nás je tzv. Vnitřní mzdový předpis (nebo tak nějak se to jmenuje), kde jsou prostě tabulkové platy. Takže samozřejmě, že tu ZÁKLADNÍ mzdu vidí u nás každý zaměstnanec. Ještě, když jsem nastupovala, panebože snad před 30 lety, nebyly jen třídy, ale i stupně. To už tu bude pamatovat jen někdo. Stupně zvedaly plat podle délky praxe. Po pár letech toto bylo nesmyslně zrušeno!👎

U nás v soc. sféře se stále jede na třídy a stupně za odpracované roky,  a další nárokové a nenárokové  složky platu (směnnost, ztížené prac. podmínky, os. ohodnocení) Podle tabulek jsem také nastupovala,  to sociál spadal ještě pod zdravotnictví. Výši platu, odměn si také nesdělujem, pokud byly odbory, měli jsme kolektivní smlouvu, možná to bylo tam, nevím, už ani nedostáváme výplatnici do ruky a musí jít na email….

Verun
Verun 05.02.2024, 00:02:46 xxx.xxx.220.12

A ještě dodám,když jsme se byli podívat na naší buli, dušovala jsem se , že tam se už nevrátím, chov s PP. Štěňata v domku na zahradě, v době našeho příjezdu bez feny ta vyšla z domu, ohrádka na dlažbě-chápu dobře se udržuje, ale alespoň savá jednorázová podložka mohla být, všude exkrementy,   štěně ušmudlané, že než jsem si ho pochovala, museli ho otřít ubrouskama. No, za asi týden  jsme si pro ní jeli, prostě jsme si jí vybrali a s tím se nedalo nic dělat i když podmínky chovu nebyly zrovna uspokojivé.🤔 

Verun
Verun 04.02.2024, 23:47:25 xxx.xxx.220.12
Doron:

Tak když se na to podívám úplně nezaujatě..

Média, v tomto případě Jindřichohradecký deník, vychází z výpovědí provozovatelů útulku, paní se k tomu jinak nevyjádřila, nevíme,  jestli nechtěla nebo nedostala možnost .

Fotky jsou velmi působivé, když se na ně podívám, vidím hodně ošklivě zacuchanou znečištěnou  srst, dredy, někteří psi mají drápky v pořádku, na jedné fotce drápky trochu přerostlé , na fotkách z interiéru je vidět, že to tam bývalo dřív útulné, ohrádky se štěňaty v nepořádku, klece nikde nevidím, žádné zranění od kousnutí na fotkách také ne . Zoubky má jeden pejsek opravdu ošklivé, ouška taky.

Na fotkách od Leithian psi vypadají dobře a prostředí také velmi dobře a upraveně.

Informaci kolik bylo štěňat a kolik dospělců postrádám.

Nerozumím tomu, že když byli psi tak fyzicky a psychicky nemocní, našlo se o ně tolik zájemců , paní jich z útulku rozdala ( prodala) třicet .

Taky nerozumím tomu, proč jich patnáct ( z toho některá štěňata) v útulku zůstalo.

Jestli se o ně paní starala sama nebo měla někoho na pomoc nevíme, v každém případě po její mrtvici zůstali bez řádné péče .

Zbylí psi nebyli paní vydáni proto, že neuhradila náklady na pobyt v útulku, ne z důvodu týrání. 

nestranně ještě dodám, že ta štěňata měla v těch ohrádkách hračky, pelíšky…že to někdo nechal dojít až do takových konců je tragické…

na druhou stranu, bývalá kolegyně fenku odtud má, bez PP york, 10+,  kolena v háji-operace 2x, ektopický ureter-operace(než se na to vůbec přišlo…) jedna ledvina pryč, trachea v háji, zuby v háji-málem přišla i o oko, prostě generální sponzor kliniky…kartičku VZP samozřejmě nemá😂

Verun
Verun 04.02.2024, 21:23:37 xxx.xxx.220.12

Zkuste oslovit nějakou zoo, třeba ZOOnahradecku.cz ,  tam je mají…zooparky, na internetu najdete i další chovatele. 

Verun
Verun 04.02.2024, 18:03:43 xxx.xxx.220.12

A když dáte foto granulí nebylo by lepší dát i foto drápů? 

štěňata mají drápky velmi ostré, nezachytává se s nima někde? a pak se mu sloupnou? zastřihněte špičky.

Verun
Verun 04.02.2024, 13:14:51 xxx.xxx.220.12
Xerxova:

pití problém není - má plastový kyblík, hladina je max v půlce - tudíž nic necáká kolem. Navíc doma pije jen v nouzi nejvyšší - tj. je zamrzlá “leknínová limonáda”. Jinak vždy na zahradě. Po jídle otírám flusy automaticky (pokládám misku a beru do ruky hadr)… 

Ano - do tlap se vejde tuna bahna. Když se oklepe nečekaně a je zrovna oflusaný - umí hodit flus daleko a vysoko. Holt máme předsíň a některé hodně “používané” zdi natřené omyvatelným nátěrem (myslím primalex fortissimo) a jde to. Ale v klidu doma neslintá (pokud babička nedonese mísu teplých koblih). Horší jsou procházky v létě - pak takový průchod centrem turisticky profláklých míst lze jen s ručníčkem v ruce. Mám různé fotky “dámy” v šatech s dogou… a vždy v ruce mám ručník flusník 😄

Známí dogu právě měli,  flusy jsem zažila a vím o nich vše 😄 i na vlastní kůži. ….

píšu respekt👍