Aktuálně: 3 502 inzerátů217 021 diskuzních příspěvků18 331 uživatelů

Příspěvky uživatele

Verun

Verun
Verun 10.02.2024, 00:22:58 xxx.xxx.220.12
Jaden:

Když se jí to stalo, tak na tu nohu nedošlapovala, chodila po třech. Druhý den na ní začla lehce došlapovat. Teď to tak různě střídá, někdy na ní chvíli došlapuje, pak zas ne nebo jen trošku. Taky jí vytáčí do strany. Když stojí, tak je vidět, že má tu nohu mírně nadzvedlou. Ale moc jí to asi nebolí. Nijak si koleno nelíže a běhá klidně po třech. Při vyšetření na veterině měla pozitivní zásuvkový test.

https://www.metropolevet.cz/luxace-pately/

To, co je v textu zelené , můžete rozkliknout dál. 

Verun
Verun 10.02.2024, 00:02:49 xxx.xxx.220.12
Aluška:

Dneska mě díky lidožravý Bess málem trefilo....jakože jí už vyprošťovali hasiči z pod hromady klád uprostřed lesa, nebo že jsem přelízala dvoumetrovej plot abych jí vytáhla z čistícího jezírka u koupačáku někdy v lednu, napůl zmrzlou a tak dále, tak dneska to vyšperkovala. Chodíme venčit do lesíku přes potok k vedlejší vesnici. Za lesíkem vede dálnice, která je zařízlá ve svahu, oplocená a vede asi 30 m pod kopcem toho lesa. Venčíme tam denně několik let. Mirda si pohonil zajíce, prošli jsem les křížem krážem a točíme k domovu. Potkáme paní, co občas potkáváme a ona povídá, nechybí Vám pes ? Rozhlídnu se, koukám že Bess není a říkám jí, to je v pohodě, ona trefí domů. Často se pejsci zdrží nějakým čucháním a pak mě na cestě domů doběhnou. Ona povídá, ale já jí viděla, jak prolezla plotem u dálnice, seběhla z 30ti metrovýho srázu a jde podél dálnice směrem na Budějovice. Chvilku jsem na ní koukala jak jojo a když mi to zopakovala podruhý, utíkala jsem k dálnici. Ostatní koukali, kam jdu, domů že je to na druhou stranu. Přiběhla jsem k plotu, koukám dolů a nic nevidím. Popoběhla jsem ještě kus podél plotu, dálnice se tam mírně stáčí a za zatáčkou fakt vidím z tý vejšky prťavou Bess, jak peláší odtokovou stokou podél dálnice. Nechápala jsem. Volala jsem, pískala, kolem svištěly kamiony. Po chvíli mě asi uslyšela a podívala se nahoru, otočila se a běžela zpátky. Volám na ní, ať leze nahoru do kopce, ať jí nic nepřejede. Až když mě napadlo hrábnout do kapsy a ukazovat dobrůtky, tak se začala šplhat nahoru k plotu. Když dorazila a já jí chytla za flígr a okem v plotě protáhla zpátky na pole, pěkně jsem se rozklepala. Když jsem se zvedla, tak jsem zjistila, že mám nohavici od tepláků obalenou bodlákama. Než jsem ty blbý bodláky sundala, stihla jsem se natolik uklidnit, že jsem Bessču už nechtěla přetrhnout vejpůl...............a zrovna nemám doma žádnou čokoládu na nervy .... Zobrazovat míň

Obrázek

Mi to teda na lajk nepřišlo…jeden pes vám honí zajíce, když teď už můžou být “nakladený” mladý a o druhém nemáte páru, kde je …jen kdyby  napsal nějaký anonym že se mu pes ztratil u dálnice , už by to schytal. ☹️

Verun
Verun 08.02.2024, 22:09:46 xxx.xxx.220.12

A nebyla jste na technický-emise ? Oni tam to auto na sucho tak protůrujou, mám po tom taky svítilo grilovaný kuře …odpojit baterku? 

Verun
Verun 08.02.2024, 21:12:31 xxx.xxx.220.12
Fikovnice:

Neverende, právě jsem mluvila s manželem sestřenice. Je do aut blázen. Autu logicky škodí krátké trasy, ale potvrdil mi i tu nutnost občas jet na vyšší otáčky a třeba na nižší rychlostní stupeň. Důvody mi říkal, já je úspěšně pozapomněla!😀 Snad, aby se zabránilo karbonaci a ještě další důvod mi říkal (a to jsem opět tabula rasa😂). A zdůrazňoval, že ale ne při volnoběhu.

Tomu manžel říká vyhnat pavouky z vejfuku, takže na dvojku 80😂, ale my jsme diesel.

Verun
Verun 08.02.2024, 20:33:29 xxx.xxx.220.12

Jo a chutnat  nebude ani sekačkám, křoviňákům a motorovkám…všecko se zkurví.

Verun
Verun 08.02.2024, 19:53:10 xxx.xxx.220.12

Asi bych to úplně nenazývala tmavým palominem. Máte genetiku?  Koník má pravděpodobně “stříbrný faktor” . Je čokoládový.😇

Verun
Verun 07.02.2024, 18:54:06 xxx.xxx.220.12
Rezzzy:

Co jsem tak zjistila, naší jsou trochu unikát, dřív mi to přišlo normální. Mamka je holka z vesnice a kastrovat kočku je pro ni samozřejmost , už víc jak 30 let, kdy k nám přišla první kočka, táta měl zase erdelteriera, dělal s ním zkoušky, chodil na výstavy, na otázku proč bych neměla pořizovat psa bez PP mi odpověděl, ať se zamýšlím, proč nemají papíry, že tam asi byl nějaký problém 

Takhle mi babička hlídala psa…čumí, co babi vaří

Obrázek
Verun
Verun 07.02.2024, 18:47:31 xxx.xxx.220.12
Rezzzy:

Stejně to může dopadnout úplně jinak, prvního psa jsme chtěla staforda, načetla jsem knihy , kde co jsem vyhrabala, bavila jsem se s lidma. Jenže pak přišel táta  kouzelnou větou, buď si našetři na psa s PP nebo jdi do útulku, já chudý student, sem tam brigáda jsem měla jasno, útulek. 

načetla jsem knihy , kde co jsem vyhrabala, bavila jsem se s lidma

po zaklapnutí knihy bulterier jsem pravila:… tady normálné “píšou” že si ho nemám kupovat, …o několik let po té: měli pravdu 😂😂

Verun
Verun 07.02.2024, 13:02:48 xxx.xxx.220.12
Sarah01:

Já bych se taky omluvila, kdyby mně šlo o koryto. 😀

Ale nebyl popel a máslo…takže chabá omluva.😇

Verun
Verun 07.02.2024, 12:54:13 xxx.xxx.220.12

Oteplování, všechno je dřív…včera jsem měla pocit, že už vidím čápa, ale asi to byla volavka, řídila jsem a jen mi to přeletělo zorné pole a nemohla jsem se podívat, ale úplně mě hned napadl čáp, tudy lítá na hnízdo .(poznám čápa od volavky- natažený krk…)

PS: když vidím hejno husí, mám strašné myšlenky🤭(knedlík, zelí…)

Verun
Verun 07.02.2024, 12:41:13 xxx.xxx.220.12

OT:  mě docela zaujala ta podlaha s těma podkůvkama, co to je?

Podle odrostlého pouzdra to měl koník tak 3-5 měsíců? 

Verun
Verun 06.02.2024, 21:42:41 xxx.xxx.220.12

kdybych neviděla napřed ten RTG snímek, vypadá to skoro  jako rakovina kopyt. 

Verun
Verun 06.02.2024, 15:31:09 xxx.xxx.220.12
impact:

Aha, tak až tak se neorientuju. Jen jsem si koupila větší terárko, pár strašilek a teď se mi kamarádi smějí, že z každé procházky táhnu zablácený psy a kytici ostružin. 😂 Pokud je to nad stovku, tak to se pak asi vyplatí. Trochu. 🙂

A ty rozpíchaný prstíky🤭, a věčně zhnisané trny v nich

Verun
Verun 06.02.2024, 12:59:12 xxx.xxx.220.12
impact:

Jako fakt? Ty strašilky? 😂 Já si jich pár na podzim kupovala a spíš mi přišlo, že jsou chovatelé rádi, že se jich za patnáct korun zbaví. 😂 Ale nemám teda žádnou exotiku, to je fakt. Jen obyčejný luzonky.

Se podívejte, co stojí vajíčka nebo nymfy třeba Heteropteryx…vejce 10 kč(a to čekáte rok a půl na vylíhnutí, které ani nemusí být, když to zplesniví)ale když se to povede a prodáváte nymfy, po různých svlecích, jsou to už stovky za kus. A když dospělá strašilka ukončí svou pouť, můžete jí vypreparovat, škoda že už nemám, vyfotila bych jí. 

Verun
Verun 06.02.2024, 12:34:15 xxx.xxx.220.12
Horsana:

A rozložený kopytný kĺb ste už videli? ☹️

Obrázek

kůň nebo osel? jinak foto by nebylo? 

Verun
Verun 06.02.2024, 12:22:02 xxx.xxx.220.12
Jesie:

to už je pro mě trochu akademická diskuze 😀 protože mým koním je to srdečně jedno,jak to nazveme… Jak píše výše Kallisto,u nás se může komunikovat,pokud kůň neohrožuje,nevidím důvod něco hrotit. Pokud jsme u mladého koně byly ve fázi výcviku,tam ta tušírka byla určitě inzenzivnější a více jsem trvala na pravidlech,u starších koních už mi to vyvolá jen pousmání,že teda se nudí,tak hrabe a popohání mě jít něco dělat…

Ale dyť jo, nestavím si kobylu do latě a když zvýším hlas už to musí být …a koně by měli být ovladatelní na hlas a pomůcky ze sedla, protože je opravdu nepřepereme.

Ale je dobré vědět jak to funguje, když je majitel rád, že koně komunikují. 

Verun
Verun 06.02.2024, 12:09:20 xxx.xxx.220.12

Já vždycky přemýšlím, jestli by si ten had nechtěl natáhnout záda…😉jako se celej narovnat. 

Jinak,  strašilky…. krmení zdarma, nevenčí se a.t.d. a když máte a umíte určité druhy, taky dobrý přivýdělek.

Verun
Verun 06.02.2024, 12:01:27 xxx.xxx.220.12

Máme to ve vnitřních předpisech + mlčenlivost o výkonu práce(že nebudu  jmenovitě vyprávět, co zase klienti vymysleli za kokotiny, a že jich je😂)