Dneska jsem byla na RHC, po náročných výkrutech, co mě tam rehabilitačka smotala do kozelce, až jsem se opotila a k slze jsem neměla daleko ještě pronesla, že artroza může být i ve vysokém stupni, ale bolet nemusí ona .
A ještě můžu dodat, že dnes po prvním rhc ošetření tam, kde jsem cítila bolest, bolest není…kouzlo. 😇
Dneska jsem byla na RHC, po náročných výkrutech, co mě tam rehabilitačka smotala do kozelce, až jsem se opotila a k slze jsem neměla daleko ještě pronesla, že artroza může být i ve vysokém stupni, ale bolet nemusí ona .
Obalený zvířata blátem v Africe mě tak netrápí, jako moje mokrá kobyla od bláta v nula stupních při větru síly “odnesu co není přibitý” 😉 O její chytrosti často pochybuju, jinak by se furt nenimrala v těch dobrotách , co jí koupím, nestrkala nohy kam nemá a vozila mě bez mrknutí oka kam si vzpomenu. 🤭😂 Moje zvířata to se mnou nemají lehké.
Hm, tak mi prišli pasy od detičiek dnes, Líška je zapísaná ako plavka, akurát že ju prekrstili na Liska a Dar má zapísané, že je tmavý ryšiak, ehm, well….ČOŽE? 😲😔
jj, já to četla,jen mi neleze, jak drtíte ty senné pelety, řízky po 100g? … já si koupila v lidlshopu(káva, semena, byliny) a hned při prvním mletí mi umřel a to na semenci.nic těžkého na posekání, koukám teď po mlýnkách s větším zásobníkem a konickými mlecími kameny, když to zítra dopadne dobře a pomele ruční kávomlýnek(je umytý a suší se)tak uvidím, zda dám ještě šanci sekáčku nebo fakt mlýnku.Ale ručně se mi na furt nechce
Mě ty slepený chlupy blátem na koních strašně iritujou, mám pocit, že srst pak nefunguje, nehřeje. V sobotu jsem nechala kobylu nahatou, bylo teplo a aby se chlupy provětraly, mohla se pořádně podrbat ani se moc nezblátila a nemalé množství chlupů zůstane i na zemi..
Já dneska dělala pokusy, klasika mlýnek na mák s kličkou namele konopná semínka úplně skvěle, ale trvá to, no a asi se mi to nechce opakovat(holka si mele denně kafe, to je taky mazec🤭) , lněné ani boha, ze začátku se to tvářilo, že jo a pak nic, točíte a točíte a nic moc to nemele. takže tudy cesta nepovede, ještě by se dalo míchat konopné a lněné a mlít to dohromady, ale čas je mi drahý , takže to chci zmechanizovat . Tak jsem zkusila ten choper u tyčáku a lněné semínko se tomu jen zasmálo, že se hezky zatočilo. …
Zkusím ještě ruční mlýnek na kafe, takový ten vysoký mixer(většinou na jahodový koktei) už nemám, ten umřel na povidlech-pečených švestkách, ani s tím nehnul.
V souvislosti s dotazem na mlýnek/sekáček, byl na mysli samozřejmě i “mixer”(každý tomu říkáme asi jinak), jenže když si koupíte mlýnek na kávu jsou to v podstatě dva-čtyři nože a elektromotorek a jmenuje se to mlýnek. mlýnek jako takový na olejnatá semínka by šel použít prý mlýnek na mák, ale ta olejnatost je na škodu, protože hmota nepostupuje a vrací se, proto je třeba v extrud. lnu i otruba, aby to šlo namlít.
u odkazu koukněte na fotky,jsou tam nože…mlýnky jako takové opravdové, jsou v jiné cenové relaci.
doma jsem samozřejmě vyzkoušela sekáček (nádobka s noži) s tyčovým motorkem(dva druhy) a nic moc, efekt 50 na 50. Koupila jsem v Lidlu “mlýnek na kávu , oříšky” a hned při první akci umřel, ale namlel, teda abychom byli přesní nasekal , tak bych ráda teda mlýnek na kávu a oříšky, ale s větší trvanlivostí .
Jde mi o lněné semínko(prej se dá krmit i celé) a konopné semínko, takže v objemu okolo 100g od každého.
Díky…se přiznám, že kdyby mě na to neupozornila dcera, kdoví, jestli bych to vůbec našla. Vidět to není, pouhým hlazením hmatatelný taky ne. Dcera jí to vyhmátla, když ležela na boku, je psí fyzio, tak asi profi deformace 😁.
Pokud by to člověk cíleně nehledal, nenajde. U chlupatýho psa už vůbec.
Fakt je to velikosti cca červený čočky 😁 čili nic hroznýho. Ale je divný, kde se to vzalo. Počítám, že pokud to nebude mizet, vet do toho šťourne a dá to pod mikroskop 🙂
A třeba to i už měla….má delší dobu, když to není tak na pohmat patrné, já bych to nešťourala , jen pozorovala, zda to něco dělá. (bradavičky na kůži nebo tukové pod kůží?)